Ziua Logo
  Nr. 2109 de vineri, 25 mai 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
»  
Pactul de Stabilitate a depasit faza initiala, considera Bodo Hombach, coordonatorul european al proiectului, intr-un interviu acordat ziarului ZIUA
"Lentoarea poate fi fatala in Balcani"
-- Daca proiectele Pactului se impiedica in inertia birocratica, reformistii din regiune pierd teren in fata nationalistilor si a revizionistilor * Stabilitatea regionala nu functioneaza decat integrata in triunghiul economie - democratie - securitate
Intre 21 si 23 mai s-a desfasurat, la Tirana, reuniunea Mesei...   (4 afisari)
Ziua scrierii slavone in Bulgaria
Bulgaria a sarbatorit, ieri, Ziua scrierii slavone, invatamantului si culturii bulgare. Alfabetul si scrierea slavona au fost create in jurul anului 855 de fratii Kiril si Metodiu, care au fost apoi santificati de Biserica Ortodoxa. Din Bulgaria, scrierea s-a raspandit in mai multe tari vecine, in special prin intermediul invataceilor celor doi sfinti, care au avut o contributie semnificativa si la dezvoltarea literaturii in aceasta limba. Pentru meritele lor, Kiril...   (4 afisari)
Armata macedoneana a reluat lupta cu gherilele
Fortele macedonene au lansat, ieri dimineata, o noua ofensiva militara impotriva gherilei albaneze din regiunea Kumanovo, din nordul Macedoniei, a informat un purtator de cuvant al armatei, colonelul Blagoja Markovski, preluat de Mediafax. Incepind de ieri de la ora 08.00 (06.00 GMT), au fost lansate "actiuni ofensive" pentru a "delimita regiunea de conflict, pentru a opri si respinge grupurile teroriste si pentru a crea conditiile de a permite civililor...   (5 afisari)
Tarile din Sud-Estul Europei trebuie sa renunte la mentalitatea de asistati
Banca Mondiala si UE ne ajuta sa demaram reforma administratiei
Romania si tarile din regiune trebuie sa faca o reevaluare a agendei de prioritati a Pactului de Stabilitate, a declarat, miercuri, ministrul de Externe, Mircea Geoana, la o reuniune organizata de Institutul pentru Cercetari Politice si Economice. In opinia sa, organizatiei trebuie sa i se mai dea o "a doua sansa", apreciind ca atat tara noastra cat si intreaga...   (1 afisare)
STIRI
-- Mihai-Razvan Ungureanu, despre "identitate si responsabilitate"
Emisarul regional al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est, Mihai-Razvan Ungureanu, participa in perioada 24-27 mai la Trieste, la o reuniune de lucru cu tema: "Identitate si responsabilitate", organizata de de Remarque Institute, o prestigioasa institutie din cadrul Universitatii din New York. Cu aceasta ocazie, oficialul roman va face o trecere in revista a situatiei politice din regiune, cu un accent deosebit pe...   (2 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 "Nicolit" interzis la Iasi (124 afisari)
 Seful trupelor DIAS Constanta a fost pradat (73 afisari)
 Extraterestrul din burta dinozaurului (59 afisari)
 Multiplu debut in "Rigoletto" la Opera Nationala Romana (29 afisari)
 Varuna: a zecea planeta de la Soare (29 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.04914 sec.