Ziua Logo
  Nr. 2085 de joi, 26 aprilie 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
»  
Partidul National Liberal - incotro?
-- Liberalul Victor Babiuc propune pentru dezbatere un document-program privind dezvoltarea PNL, partid care risca sa ramana marginal "intr-o tara in care liberalismul este larg raspandit ca viziune asupra lumii in constiinta populatiei". Data fiind importanta temei abordate, redam integral "proiectul Babiuc".
1. Necesitatea unei dezbateri
Sistemul partidist romanesc in general si PNL in particular se afla in pragul unei a doua tranzitii politice, iar de masura...   (3 afisari)
Puterea a mai castigat o batalie cu Opozitia
Legea bugetului este constitutionala
-- Presedintele Curtii Constitutionale admite, totusi, ca in lege exista articole neconstitutionale
Legea bugetului de stat pe anul 2001 este constitutionala si va fi trimisa presedintelui Iliescu spre promulgare, a decis, ieri, cu majoritate de voturi, plenul Curtii Constitutionale, respingand sesizarile de neconstitutionalitate formulate de parlamentarii PNL, de cei ai PD si de Curtea Suprema de Justitie. Presedintele...   (1 afisare)
Liberalii sunt pentru pastrarea actualei conduceri a Radiodifuziunii
Schimbarea in acest moment a Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) ar discredita total aceasta institutie, deoarece ar induce in opinia publica ideea ca SRR ar avea un caracter politic, a afirmat, ieri, intr-o conferinta de presa, deputatul PNL Mona Musca, membru in Comisia de cultura a Camerei Deputatilor. Mona Musca a spus ca, dupa alegerile din 1996, noua putere nu a schimbat CA al Radiodifuziunii,...   (3 afisari)
Sorin Ducaru i-a convins pe parlamentari ca merita sa fie ambasador in SUA
Comisiile parlamentare de politica externa, reunite ieri in sedinta comuna, si-au dat acordul in privinta acreditarii a ambasadorilor Romaniei in Statele Unite ale Americii, respectiv Spania. Sorin Ducaru, reprezentant permanent al Romaniei la ONU, a primit avizul consultativ al membrilor Comisiei de politica externa pentru functia de ambasador al tarii noastre la Washington. Succesorul lui Mircea Geoana la sefia ambasadei...   (3 afisari)
Ioan Ghise vrea sa revolutioneze alegerea primarilor
PNL intentioneaza sa elaboreze un proiect de lege care sa modifice Legea administratiei publice locale, recent adoptata de Parlament, prin care sa fie eliminate unele disfunctionalitati din acest act normativ, in special in problema alegerii primarilor, a afirmat, ieri, intr-o conferinta de presa, primarul liberal al Brasovului, Ioan Ghise. Astfel, primarul ar putea sa fie ales direct de catre cetateni pe aceeasi lista cu viceprimarul, iar lista...   (2 afisari)
Gunther Verheugen a sosit la Bucuresti
Delegatia oficiala a Comisiei Europene condusa de comisarul pentru extindere Gunther Verheugen, a sosit ieri-seara, la Bucuresti. Azi, el va participa la sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului, discursul sau fiind urmat de o sesiune speciala de aproximativ o ora pentru intrebari ale deputatilor si senatorilor. In cursul zilei, oficialul european se va intalni, la Palatul Victoria, cu premierul Adrian Nastase si va participa la sedinta Cabinetului...   (1 afisare)
PNL ii cere premierului sa stabileasca data alegerilor anticipate
Biroul Permanent Central al PNL considera ca premierul Nastase ar trebui sa stabileasca data alegerilor anticipate. Liberalii constata ca alianta PDSR-PRM exista de facto si, ca atare, primul ministru trebuie sa-si tina promisiunea privind declansarea alegerilor anticipate. PNL arata, intr-un comunicat de presa, ca dezbaterile la Legea bugetului de stat au demonstrat ca PDSR doreste sa colaboreze cu PRM, dar se foloseste si de voturile...   (2 afisari)
Presedintia romana a OSCE si-a facut bilantul
Presedintele in exercitiu al OSCE, ministrul de Externe roman, Mircea Geoana, a facut, ieri, un bilant al primelor patru luni de la preluarea conducerii organizatiei de catre Romania, in fata reprezentantilor tarilor membre ale acesteia. Geoana a prezentat activitatea desfasurata de OSCE in Europa de Sud-Est, punctele de vedere privind conflictele din Asia Centrala, precum si perspectivele romanesti in probleme ca protectia copiilor in conflictele armate,...   (6 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Numiri la Combaterea Crimei Organizate si Antidrog (149 afisari)
 Evacuare fortata la Asociatia 21 Decembrie '89 (63 afisari)
 PNL nu stie daca Paul Mitroi, demascat de CNSAS, este cel care a candidat (35 afisari)
 Vestimentatia lui Jacqueline Kennedy este omagiata la Muzeul de Arta din New York (33 afisari)
 Teatrul German de Stat din Timisoara pregateste o premiera despre compromis (16 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01148 sec.