Ziua Logo
  Nr. 2085 de joi, 26 aprilie 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
»  
Reactii la controversata lege a statutului maghiarilor din vecinatatea Ungariei
Nemeth despre "unificarea transfrontaliera a natiunii"
-- Premierul slovac, Mikulas Dzurinda, considera ca prevederile documentului pot tulbura echilibrul si stabilitatea in regiune
Secretarul de stat in MAE ungar, Zsolt Nemeth, a vizitat, marti, localitatile Velke Kapusany si Kralowsky Chlmec, din estul Slovaciei, pentru a prezenta oficialitatilor locale noua lege a statutului, care va reglementa statutul etnicilor maghiari...   (1 afisare)
Romania isi va spune punctul de vedere in "urmatoarele zile"
Mircea Geoana a dezbatut cateva aspecte si la Consiliul Europei
Autoritatile romane isi vor prezenta punctul de vedere oficial in ce priveste legea privind statutul maghiarilor de peste hotare "in urmatoarele zile", a anuntat, ieri, ministrul de Externe, Mircea Geoana. In urmatoarele zile, se vor analiza consecintele politice si practice si impactul acestei legi, a spus Geoana. El a precizat ca in interventia sa de acum doua zile la Consiliul...   (1 afisare)
Austria: legea ar putea crea dificultati Uniunii Europene si spatiului Schengen
Cotidianul austriac "Die Presse" apreciaza ca intentia Ungariei de a asigura un statut special comunitatilor maghiare de peste hotare va crea dificultati Uniunii Europene si spatiului Schengen, transmite agentia MTI preluata de Mediafax. Cotidianul prezinta pozitia viceprimarului orasului Debrecen, Somogyi Bèla, care a declarat ca "aceasta este o problema deosebit de delicata". "Am fost deja intrebati daca Ungaria...   (2 afisari)
Ungaria - acuzata de propriii intelectuali ca practica discriminarea minoritatii romilor
-- Franta a acordat unui grup de tigani maghiari statutul de refugiat etnic
O situatie exceptionala s-a declansat in Ungaria, stat membru al NATO si aflat in primul val pentru accedere la UE, privitor la starea unei importante minoritati, care ajunge la 10% din populatia statului vecin: cea a romilor. Un grup de 40 de intelectuali maghiari a adresat premierului francez, Lionel Jospin, o scrisoare prin care se...   (12 afisari)
Israel - 53 de ani de independenta
Statul Israel a marcat, ieri, implinirea a 53 de ani de independenta. De marti seara, timp de o zi, a fost celebrata Ziua Amintirilor, care a fost dedicata soldatilor morti in lupte. In noiembrie 1947, Adunarea Generala a ONU a votat constituirea, pe teritoriul de vest de raul Iordan, a doua state, unul evreiesc si unul arab. La 14 mai 1948, britanicii au incheiat evacuarea tarii, iar poporul evreu a declarat constituirea Statului Israel, pe teritoriul delimitat...   (1 afisare)
Constantinescu, in Senegal
Emil Constantinescu conduce, in perioada 25 aprilie - 2 mai, o misiune de observatori internationali de inalt nivel care monitorizeaza alegerile din Senegal. Constantinescu a raspuns solicitarii secretarului general al Organizatiei Internationale a Francofoniei, care l-a invitat sa conduca si sa reprezinte, ca purtator de cuvant, delegatia de 10 observatori, formata din parlamentari din Franta, Canada si Guineea, precum si din profesori de drept public, directori de institute...   (1 afisare)
Consiliul Europei examineaza sanctionarea Ucrainei
In cadrul sesiunii Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) se va discuta, astazi, problema Ucrainei, tara care nu si-a respectat angajamentele asumate la admiterea in forul european, informeaza un comunicat al CE. Secretarul general al CE, Walter Schwimmer, s-a pronuntat, ieri, in preziua votului, impotriva excluderii Ucrainei din aceasta organizatie. Comisia CE a recomandat impunerea de sanctiuni Ucrainei pentru nerespectarea angajamentelor...   (1 afisare)
Djukanovici nu renunta la ideea independentei
Liderul de la Podgorica, Milo Djukanovici, isi mentine decizia ferma de a actiona pentru a obtine independenta Republicii Muntenegru, fara a parea descurajat de rezultatul strans al alegerilor legislative de duminica. Intr-un interviu acordat televiziunii muntenegrene, Djukanovici a explicat: "Scopul nostru este sa aplicam in Muntenegru normele politice, economice si de securitate care vor integra republica in societatea europeana si, pentru a ajunge...   (1 afisare)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Numiri la Combaterea Crimei Organizate si Antidrog (149 afisari)
 Evacuare fortata la Asociatia 21 Decembrie '89 (63 afisari)
 PNL nu stie daca Paul Mitroi, demascat de CNSAS, este cel care a candidat (35 afisari)
 Vestimentatia lui Jacqueline Kennedy este omagiata la Muzeul de Arta din New York (33 afisari)
 Teatrul German de Stat din Timisoara pregateste o premiera despre compromis (16 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01803 sec.