Ziua Logo
  Nr. 2085 de joi, 26 aprilie 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
»  
Previziunile Comisiei Europene arata ca
Bugetul 2001 e cladit pe cifre "umflate"
-- UE spulbera iluziile Guvernului Nastase
Inflatia vazuta de la Bruxelles va fi 37%, in timp ce la Bucuresti calculele bugetare s-au facut pe 25% * Cresterea economica ar putea fi cu 60% mai mica decat se asteapta autoritatile romane
Romania si Turcia raman singurele state, dintre cele 13 candidate la aderarea la Uniunea Europeana, care vor inregistra, in urmatorii doi ani, niveluri extrem de ridicate ale ratei inflatiei....   (1 afisare)
Profitul BRD pe primul trimestru depaseste 340 de miliarde de lei
Banca Romana pentru Dezvoltare (BRD) - Groupe Societe Generale a obtinut, in primul trimestru al acestui an, un profit net de 343 miliarde de lei, in timp ce rezultatul brut din exploatare al bancii a fost de 577 miliarde de lei, in crestere cu 46,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat al bancii. Resursele atrase de banca au inregistrat, la sfarsitul lunii martie 2001, o crestere, in preturi comparabili,...   (1 afisare)
Ministerul Prognozei intra pe Internet
Ministerul Dezvoltarii si Prognozei (MDP) si-a lansat propriul site pe Internet. La adresa www.mdp.ro se gasesc informatii utile despre rolul si structura ministerului, precum si date despre conducerea MDP. Pe de alta parte, site-ul prezinta date privind proiecte care vizeaza promovarea investitiilor directe, autohtone si straine, proiecte de dezvoltare regionala, precum si strategii si prognoze.   (6 afisari)
Agitatie la Administratiile Financiare bucurestene
Ieri a fost ultima zi de depunere a deconturilor de TVA pentru luna martie, motiv pentru care, la unele administratii financiare s-au format cozi destul de mari. In plus, incepand din aceasta luna, firmele trebuie sa depuna, tot la administratiile financiare, si deconturile pentru invatamant, fapt care nu era cunoscut de toti cei care isi asteptau randul. (A.G.C.)   (1 afisare)
Americanii impun taxe anti-dumping la importurile de otel din Romania
Oficiali ai Departamentului de Comert al Statelor Unite au anuntat introducerea de taxe suplimentare la importurile de banda laminata la cald din 11 tari, printre care si Romania, pentru practici incorecte de comert (dumping). Taxele au un caracter preliminar, in iunie fiind asteptata o decizie a Departamentului de Comert care le-ar putea permanentiza. Mai multe companii americane producatoare de otel au depus plangere impotriva...   (2 afisari)
Romania este o "pata gri" pe harta investitiilor de portofoliu
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a prezentat, ieri, raportul de activitate pe anul 2000 in care se precizeaza ca, anul trecut, Romania a fost o "pata gri pe harta fluxurilor investitionale straine" si se apreciaza ca acest fapt a fost cauzat de mediul economic neprielnic instalat incepand din 1998, o data cu modificarea legilor privind investitiile straine, acordurile nerespectate cu FMI precum si de riscul de neindeplinire...   (2 afisari)
Coca-Cola ajuta elevii sa-si aleaga o meserie
Compania Coca-Cola Romania a decis ca, incepand din aceasta saptamana, sa implementeze la scara larga programul educational "E randul tau sa schimbi lumea", datorita succesului inregistrat de programul pilot desfasurat anul trecut, se arata intr-un comunicat de presa. Programul pilot a fost derulat in 21 de licee (10 in Bucuresti, 5 in Timisoara si 6 in Oradea) cuprinzand 3000 de elevi, iar in acest an implementarea acestuia se va realiza in 153 de licee...   (3 afisari)
Posta da afara din directori
Personalul de conducere din Posta Romana va fi redus cu aproximativ 350 de posturi, ca urmarea a deciziei luate, ieri, de Consiliul de Administratie al Companiei Nationale Posta Romana care presupune reorganizarea societatii in 10 directii regionale si 41 de structuri judetene, se arata intr-un comunicat al companiei. Astfel, cele zece directii regionale rezultate in urma restructurarii vor fi Bucuresti, Ploiesti, Craiova, Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov, Bacau, Iasi,...   (9 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Numiri la Combaterea Crimei Organizate si Antidrog (149 afisari)
 Evacuare fortata la Asociatia 21 Decembrie '89 (63 afisari)
 PNL nu stie daca Paul Mitroi, demascat de CNSAS, este cel care a candidat (35 afisari)
 Vestimentatia lui Jacqueline Kennedy este omagiata la Muzeul de Arta din New York (33 afisari)
 Teatrul German de Stat din Timisoara pregateste o premiera despre compromis (16 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03446 sec.