Ziua Logo
  Nr. 1948 de miercuri, 8 noiembrie 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
»  
Legea Pensiilor ar putea intra in vigoare la 1 aprilie 2001
Ministrul Muncii este acuzat ca serveste interesele PDSR
Alexandru Man, secretar de stat in Ministerul Muncii si Protectiei Sociale (MMPS), a declarat ieri, la sediul CDR 2000, ca institutia pe care o reprezinta a elaborat criteriile de incadrare in grupele de munca. Potrivit lui Man, in baza acestor criterii, care vor trebui sa fie avizate de ministerele de specialitate, va putea, la data de 1 aprilie 2001, sa intre in vigoare Legea Pensiilor....   (1 afisare)
Ambasadorul Ciausu candideaza pe banii sai
Dumitru Ciausu, ambasadorul Romaniei la Paris, a afirmat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca statutul de diplomat nu-i interzice sa candideze pe listele CDR 2000. "Eu imi exercit dreptul constitutional, deoarece nu fac parte din nici un partid politic si candidez ca independent. Statutul de diplomat, adoptat prin Hotarare de Guvern, nu poate fi modificat decat prin lege organica." a spus Ciausu. El a aratat ca isi finanteaza din proprii bani campania...   (4 afisari)
Doar 43 de senatori au onorat cu prezenta Sala Omnia
Senatul si-a suspendat, ieri, lucrarile, din lipsa de cvorum, in Sala Omnia fiind prezenti doar 43 de senatori, fata de 72 cat este cvorumul necesar adoptarii legilor. Presedintele de sedinta, Ulm Spineanu, le-a spus senatorilor prezenti, dupa ce a suspendat lucrarile, si asa incepute cu o intarziere de o ora, ca urmatoarea sedinta de plen va fi lunea viitoare si le-a urat, pe un ton ironic, succes in campania electorala. El le-a reprosat senatorilor...   (2 afisari)
Agenda electorala
Candidatul independent la Presedintie Mugur Isarescu s-a intalnit, ieri, cu Nicolae Manolescu, presedintele Asociatiei "Increderea in Romania de Maine" si liderul unei importante grupari de personalitati din societatea civila care ii sustin candidatura * Isarescu participa astazi seara la emisiunea electorala organizata de postul "Romania 1" * Ion Iliescu s-a aflat ieri la Botosani, iar astazi viziteaza judetele Suceava si Neamt * Adrian Nastase va incepe maine o vizita electorala...   (3 afisari)
Pe Iliescu l-a lovit filantropia
Culmea! PDSR ar vrea sa ajute CDR 2000 sa intre in Parlament
-- Fara Conventie, Parlamentul nu da bine la imagine * PDSR face Guvern de coalitie, dar cu programul sau * UDMR ar da bine la butoniera PDSR * Reforma rapida nu se potriveste cu democratia-sociala damboviteana
Presedintele PDSR, Ion Iliescu, a declarat luni, in cadrul unei intalniri cu membrii Clubului Roman de Presa, desfasurata la World Trade Center, ca partidul sau se gandeste cum sa ajute CDR 2000 sa...   (6 afisari)
Parlamentarii europeni au primit traducerea Ofertei politice a PDSR
Primvicepresedintele PDSR, Adrian Nastase, s-a intalnit luni la Bruxelles cu baroneasa Emma Nicholson, raportor al Parlamentului European si cu lideri ai partidelor reprezentate in acest for international, se spune intr-un comunicat al PDSR, transmis redactiei. In cadrul convorbirilor au fost prezentate pe larg continutul ofertei politice si de guvernare a PDSR si masurile ce urmeaza a fi adoptate in vederea solutionarii urmatoarelor...   (1 afisare)
Kincses Elod a reclamat statul roman la Strasbourg pentru ca i-a fost respinsa candidatura
Candidatul independent la functia de senator, Kincses Elod, a declarat, ieri, ca a inaintat o plangere Curtii Internationale a Drepturilor Omului de la Strasbourg, acuzand statul roman ca i-a lezat drepturile cetatenesti, deoarece Tribunalul Mures i-a respins candidatura pentru ca are dubla cetatenie. Kincses reclama, de asemenea, ca textul legii electorale este neconstitutional, in conditiile in care, in...   (2 afisari)
Orasel a fost exmatriculat din clasa candidatilor pentru Cotroceni
Curtea Constitutionala a respins, ieri, candidatura independentului Lucian Orasel la functia suprema in stat. Presedintele Curtii, Lucian Mihai, a precizat ca motivul care a stat la baza luarii acestei decizii a fost acela ca Orasel avea, pe langa cetatenia romana, si cetatenie americana. El a adaugat ca in cazul independentului Orasel nu a fost respectata Constitutia care prevede ca functiile si demnitatile publice, civile sau militare,...   (5 afisari)
Ambasadorul Dunca va primi o functie in MAE
Ministrul de Externe, Petre Roman, a confirmat, ieri, rechemarea la post a actualului ambasador in Germania, Tudor Dunca. Roman a precizat ca, personal, este favorabil angajarii lui Dunca intr-o functie in cadrul Ministerului de Externe. Tudor Dunca urma sa candideze pentru Parlament, pentru CDR 2000, dar nu a primit un loc pe liste. (R.M.)   (6 afisari)
Deputatii n-au avut cvorum pentru medierea la Legea caselor nationalizate
Camera Deputatilor nu a reusit ieri sa voteze Raportul de mediere la Legea caselor nationalizate si a trebuit sa-si suspende lucrarile din cauza lipsei de cvorum. Presedintele de sedinta, Ion Diaconescu, a incercat in repetate randuri, fara succes, sa restabileasca cvorumul prin apel nominal sau pauze lungi pentru a le permite deputatilor sa vina in sala. Nici macar parlamentarii taranisti nu au putut fi adusi la lucrari,...   (1 afisare)
Radu F. Alexandru atentioneaza asupra pericolelor Iliescu si Vadim
-- "Intre adevar si Iliescu este o prapastie de netrecut" * "C.V.Tudor: unul dintre lacheii cei mai docili ai Securitatii"
Senatorul PNL, Radu F. Alexandru, a vorbit, ieri, la Centrul International de Presa, despre amenintarile la adresa sistemului democratic in Romania, afirmand ca daca Ion Iliescu sau Corneliu Vadim Tudor, candidati la Presedintie, vor ajunge in fruntea statului "tara va fi blocata intr-un tunel de bezna". "A-i da...   (4 afisari)
Turneu electoral
Stolojan a cumparat doi ardei din Amzei pentru a-i manca la McDonald's
Theodor Stolojan, candidatul PNL la Presedintie, s-a aflat, ieri, in Piata Amzei. El a discutat cu cetatenii, acestia plangandu-se la unison de salariile si pensiile mici si de viata grea pe care o duc. Impreuna cu Calin Popescu Tariceanu si Andrei Chiliman, Stolojan a vizitat piata cumparand mere si doi ardei, spre nedumerirea celor prezenti care se intrebau "de ce merge Stolo cu ardeii in mana". Renuntand...   (4 afisari)
Motiunea stoparii privatizarii a fost depusa la Senat
PDSR a depus, ieri, la Senat motiunea simpla pe tema privatizarii, semnata de 38 de senatori, dintre care 32 apartin grupului parlamentar al PDSR, trei senatori PUNR si trei senatori independenti. Initial, parlamentarii PDSR concepusera motiunea ca una de cenzura, dar au constatat ca cvorumul necesar dezbaterii acesteia nu putea fi intrunit din cauza activitatilor electorale in teritoriu ale parlamentarilor. Textul motiunii a fost citit in plen...   (2 afisari)
Melescanu pledeaza pentru reducerea numarului copiilor institutionalizati
Candidatul ApR la Presedintie, Teodor Melescanu, a declarat, ieri, ca partidul sau confirma importanta rezolvarii problemelor care afecteaza viata copiilor, semnalate de baronesa Emma Nicholson, raportor pentru Romania al Parlamentului European, nominalizand doua categorii de masuri pentru indreptarea situatiei. Potrivit proiectului ApR, adoptarea rapida a unui program de combatere a saraciei, care sa determine reducerea numarului...   (3 afisari)
Babiuc readuce investitorii la IAR Ghimbav
IAR Ghimbav - intrepriderea de la Brasov care producea elicoptere si care, ar trebui sa produca si in continuare - a avut in ultimii ani soarta fetei frumoase, curtata de toata lumea, dar ramasa nemaritata. In 1996 s-a lansat proiectul cu Bell Helicopters, cea mai cunoscuta firma din lume in productia de elicoptere, la Ghimbav, urmand sa se produca celebrele COBRA, rebotezate DRACULA. In 1998 au intrat insa pe fir francezii de la EUROCOPTER, care au prezentat...   (5 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Belis taie si spanzura la morga (100 afisari)
 Zaher Iskandarani a comandat asasinarea lui Emil Constantinescu (27 afisari)
 Executivul COR a inaugurat Complexul Izvorani (22 afisari)
 Sondajele: unul mai masluit ca altul (20 afisari)
 Ziaristi adevarati au facut figuratie la Buftea pentru Nae Caranfil (15 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02230 sec.