Ziua Logo
  Nr. 1948 de miercuri, 8 noiembrie 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Economie
»  
Am ajuns la mana europorcilor
Porcii de la tarani nu ajung pentru toti romanii
-- Disparitia marilor complexe industriale ne-a lasat fara carne de porc
Scaderea efectivelor de porci din sectorul industrial, in ultimul deceniu, a dus la o reala criza a carnii de porc din productia interna, de unde necesitatea importului din Ungaria sau Uniunea Europeana, pentru a acoperi consumul populatiei, considera crescatorii de porci din Romania, informeaza Mediafax. "In urma cu zece ani, Romania era un mare...   (3 afisari)
Executivul a aprobat stingerea obligatiilor bugetare ale transportatorilor fluviali
Guvernul a aprobat in sedinta de luni stingerea obligatiilor bugetare ale transportatorilor fluviali si operatorilor portuari afectati de blocarea navigatiei pe Dunare, reprezentand impozite, taxe si contributii, precum si majorarile de intarziere aferente, datorate Bugetului de stat si Bugetului asigurarilor sociale, pentru perioada 1 aprilie 1999 - 30 iunie 2000. Respectivele obligatii care au fost deja achitate...   (3 afisari)
CFR suplimenteaza numarul trenurilor rapide
Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori "CFR Calatori SA" a introdus in circulatie, incepand de astazi, trenurile rapide 797 si 796, Bucuresti - Craiova si retur. Trenul rapid 797 pleaca din Bucuresti Nord Gr.A la ora 08.37 si soseste in statiile Videle - 9.15, Rosiori Nord - 10.05, Dragasani Olt - 10.37, Caracal - 10.57 si Craiova la 11.46. Trenul stationeaza cate 2 minute in fiecare statie din parcurs. Trenul rapid 796 pleaca din Craiova...   (1 afisare)
Federatia Sindicatelor Unite din TVR a declansat greva generala
Federatia Sindicatelor Unite din TVR (FSUTvR) a declansat, ieri, incepand cu ora 10.00, greva generala, salariatii reclamand nerespectarea de catre conducerea televiziunii publice a dispozitiilor Guvernului Romaniei privind echilibrul salarii-preturi si incalcarea prevederilor legale privind corelarea salariilor cu rata inflatiei. De asemenea, Federatia cere reunirea de urgenta a Comisiilor parlamentare de cultura, arta si mass-media,...   (3 afisari)
Studentii Facultatii de Fizica din Bucuresti n-au intrat nici ieri la cursuri
Studentii Facultatii de Fizica, situata pe platforma Institutului de Fizica Atomica (IFA) de la Magurele, au continuat si ieri protestele initiate luni din cauza faptului ca nu au primit caldura in camine. Catalin Neacsu, membru al Asociatiei Studentilor Fizicieni (ASF) sustine ca, desi in facultate a inceput furnizarea apei calde si a caldurii, caminele au ramas in continuare neincalzite. "Ca urmare, am decis sa nu intram...   (5 afisari)
AGENDA GUVERNAMENTALA
-- Guvernul a adoptat in sedinta de luni urmatoarele acte nomative:
* Ordonanta de Urgenta privind exceptarea de la plata accizelor pentru produsele petroliere acordate ca ajutor umanitar Republicii Moldova. Din rezerva de stat vor fi scoase 1000 de tone de benzina si 300 de tone de ulei mineral, care vor fi acordate cu titlu gratuit Republicii Moldova.
* Hotarare privind scutirea de la plata taxelor vamale, in limita unui contingent tarifar valoric de 550.000 de dolari, a...   (7 afisari)
Guvernatorul bancii centrale afirma ca exista suficiente rezerve pentru a preveni speculatiile de sfarsit de an
Dolarul se apropie de 25.000 de lei
-- BNR prevede o evolutie stabila, in termeni reali, a cursului de schimb
"Banca Nationala a Romaniei (BNR) prevede pentru sfarsitul acestui an o evolutie stabila, in termeni reali, a cursului de schimb leu/dolar", a declarat, ieri, guvernatorul BNR, Emil Iota Ghizari. El apreciaza ca BNR nu va avea de facut fata unei presiuni asupra cursului de schimb...   (1 afisare)
Comisia Europeana apreciaza ca autoritatile romane nu au capacitatea de a administra eficient fondurile
Romania are probleme cu gestionarea banilor de la Uniunea Europeana
-- Lansarea licitatiilor si semnarea contractelor pe proiecte se desfasoara cu intarziere
Autoritatile de la Bucuresti inregistreaza in continuare probleme privind capacitatea de a gestiona fondurile nerambursabile de pre-aderare oferite de Uniunea Europeana (UE), Romania avand o pozitie oscilanta in privinta programelor derulate...   (1 afisare)
Statul va prelua "fraiele" in comertul cu alcool de la 1 ianuarie 2001
Patronatele din alcool sunt divizate in problema monopolului
Guvernul preconizeaza ca Ordonanta de Urgenta privind instituirea monopolului de stat asupra comercializarii alcoolului si bauturilor alcoolice sa fie amanata pana la 1 ianuarie 2001. Mircea Ciumara, presedintele Consiliului de Coordonare Economico-Financiara, considera ca amanarea introducerii monopolului in acest domeniu este cauzata de incapacitatea Ministerului...   (3 afisari)
Un nou conflict da peste cap sistemul sanitar
Presedintele CNAS este acuzat de abuz in functie
Uniunea Caselor de Asigurari de Sanatate din Romania (UCASR) s-a intrunit in sedinta extraordinara la inceputul acestei saptamani pentru a lua in discutie modul in care presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) interpreteaza prevederile Ordonantei de Urgenta de modificare si completare a Legii asigurarilor de sanatate. UCAS a solicita intrunirea de urgenta a Consiliului de Administratie...   (3 afisari)
Controlorii Ministerului Finantelor ii "buzunaresc" pe hotelieri
Federatia Industriei Hoteliere din Romania (FIHR) acuza organismele de control financiar si fiscal din cadrul Ministerului Finantelor (MF) de interpretare abuziva a prevederilor legale referitoare la practicarea cotei zero a taxei pe valoarea adaugata pentru incasarile in valuta realizate de catre societatile de turism, in tara sau strainatate. Legislatia in vigoare, OUG 127/1999, respectiv Legea 23/2000, stabileste ca societatile...   (3 afisari)
Romania vrea negocieri directe cu Suedia pe tema datoriei
Guvernul roman va trimite Guvernului suedez o scrisoare in care va solicita negocieri directe pe tema datoriei tarii noastre catre statul Suedia. Scrisoarea nu va contine un termen limita pentru primirea unui raspuns, dar Executivul va reactiona prompt daca partea suedeza va fi de acord sa negocieze. Mircea Ciumara, ministru de stat, s-a intalnit ieri, cu reprezentantii Ministerului Finantelor, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului...   (1 afisare)
Alro a virat anul trecut la buget peste
43 de milioane de dolari
-- Sindicatele ar dori ca privatizarea societatii sa se faca dupa fuziunea cu Alprom
Alro Slatina este unicul producator de aluminiu primar din Romania si cel mai mare din Europa de Sud-Est. "Certificata ISO 9002 in 1995, reconfirmata in 1998, audiata si confirmata financiar pe anii 1998 si 1999 de Pricewaterhouse Coopers, Alro Slatina este inregistrata la Bursa de Metale din Londra", a declarat Cristian Oprescu, liderul sindical de...   (7 afisari)
STIRI
-- Restructurarea siderurgiei costa 40 de milioane de dolari pe an
Costul restructurarii sectorului siderurgic se ridica la suma de 40 de milioane USD/an, a anuntat, ieri, Mircea Ciumara, ministru de stat. El a explicat ca strategia de restructurare nu impiedica cu nimic programul de privatizare propus de FPS pentru anumite combinate siderurgice. Banii pentru programul de restructurare a acestui sector, care dureaza 4 ani, provin din Bugetul de stat, dar ministrul de stat nu a exclus posibilitatea...   (8 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Belis taie si spanzura la morga (100 afisari)
 Zaher Iskandarani a comandat asasinarea lui Emil Constantinescu (27 afisari)
 Executivul COR a inaugurat Complexul Izvorani (22 afisari)
 Sondajele: unul mai masluit ca altul (20 afisari)
 Ziaristi adevarati au facut figuratie la Buftea pentru Nae Caranfil (15 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02037 sec.