Ziua Logo
  Nr. 1948 de miercuri, 8 noiembrie 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
»  
Neseriozitate
Mai tin inca bine minte ca la summit-ul NATO de la Madrid, din iulie 1997, cand Romania a fost nominalizata (la insistentele lui Chirac si Kohl) alaturi de Slovenia pentru valul doi al intrarii in Pact, intr-un onorant pasaj al documentului final, cuvantul de ordine pentru noi toti - rostit sau cel putin sugerat in avionul prezidential la intoarcere de insusi Emil Constantinescu - a fost: "Si acum, acasa, la treaba!" M-am simtit si eu cuprins de, cum se zice, euforia muncii si-am inceput...   (2 afisari)
ZIUA ii ia la intrebari pe candidatii la Presedintie. Astazi, Petre Roman
Sondajele: unul mai masluit ca altul
ZIUA: Domnule presedinte, v-ati lansat candidatura la Presedintie sub deviza "El poate!". Ce poate Petre Roman si ceilalti candidati nu pot sa faca pentru Romania?
Petre Roman: Ceea ce Petre Roman poate sa faca si ceea ce mi-am propus este sa fiu un presedinte puternic, un presedinte care sa utilizeze, la limita maxima, prerogativele constitutionale pentru a fi un presedinte implicat,...   (20 afisari)
"Leaf Tobacco A. Michailides", firma care a blocat privatizarea SNTR, a pierdut un pion important
Giorgios Michailides a fost arestat in Italia
Directorul companiei AMBRA, Giorgios Michailides, mana dreapta in Italia a grecului Alexandros Michailides, a fost arestat ieri de carabinieri. AMBRA este una dintre fabricile de prelucrare a tutunului care compun consortiul "Leaf Tobacco A. Michailides", proprietatea lui Alexandros Michailides. Va reamintim ca "Leaf Tobacco A. Michailides" a obtinut in...   (12 afisari)
"Pasagerii mortii" stau in total 60 de ani la inchisoare
Cei trei asasini ai taximetristului oradean Nagy Adalbert, ucis in octombrie '95 cu un satar si un ciocan de batut snitele, au fost condamnati la o pedeapsa totala de 60 de ani de inchisoare. Potrivit sentintei de ieri a Curtii Supreme de Justitie, Georgica Honciuc, fost angajat al Ministerului de Interne, si Marius Moldoveanu, ofiter MApN in rezerva, au primit cate 25 de ani de inchisoare, iar Ecaterina Rotariu, partasa la salbatica crima...   (7 afisari)
Crestinii ii sarbatoresc astazi pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil
Crestinii ortodocsi sarbatoresc astazi "soborul mai marilor Arhistrategi Mihail si Gavriil si al tuturor cerestilor, fara de trupuri, Puteri, a Sfintilor Ingeri laolalta", cum ne spun cartile bisericesti. Sarbatoarea a intrat in viata crestinilor din secolul al V-lea si s-a raspandit in tot Rasaritul. Biserica ne invata ca ingerii sunt "duhuri slujitoare", adica fiinte fara trup, slujitori ai lui Dumnezeu si totodata, prieteni...   (3 afisari)
Cu ochii pe alegeri
Misiunea OSCE s-a instalat in Romania
Oficiul pentru Institutii Democratice si Drepturile Omului (ODIHR) al OSCE si-a deschis un birou central la Bucuresti si unul teritorial la Cluj in vederea monitorizarii alegerilor parlamentare si prezidentiale din 26 noiembrie, se arata intr-un comunicat al ODIHR, preluat de Mediafax.
Misiunea OSCE/ODIHR pentru Supravegherea Alegerilor (MSA), condusa de Linda Edgeworth (SUA), si-a deschis biroul central din Bucuresti la 1 noiembrie si include...   (9 afisari)
Nostalgicii lui Stalin au iesit pe strazi cu seceri si ciocane
Mii de comunisti rusi au iesit, ieri, pe strazi pentru a aniversa 83 de ani de la Revolutia comunista din octombrie. La manifestatiile din Sankt Petersburg, orasul unde a inceput revolta bolsevica din 1917, au participat aproximativ 20.000 de persoane, majoritatea varstnici, potrivit agentiei DPA. La Moscova, procesiunea a pornit din apropierea Teatrului Balsoi, unde liderul comunist Gennadi Ziuganov le-a spus participantilor ca si-au...   (2 afisari)
Sentinta in dosarul "Frumusanu-Crainiceanu" se da pe 28 noiembrie
Instanta suprema va anunta peste trei saptamani verdictul final in dosarul "Frumusanu-Crainiceanu". Ieri dupa-amiaza, vreme de patru ore, reprezentantul Parchetului, aparatorul sotilor Frumusanu si avocatul sepepistului Vasile Dorel Gabor si-au expus punctele de vedere referitoare la dublul asasinat din Piata Victoriei din septembrie 1991. Procurorul de sedinta a subliniat motivele recursului declarat impotriva sentintei Curtii Militare...   (4 afisari)
Sofia face pe dracu-n patru sa scape de vize
-- Bulgarii au lansat colectia de toamna Schengen
Pentru a pune in evidenta "fata atragatoare a Bulgariei", la Sofia a fost organizata, ieri, in fata ambasadei Frantei, o parada de moda cu manechine bulgare intitulata "pret-a-Schengen", in cadrul campaniei vizand eliminarea vizelor impuse bulgarilor de Uniunea Europeana, relateaza Mediafax.
Parada, desfasurata pe un covor rosu asternut pe o strada pe care a fost interzisa circulatia, a fost organizata in...   (1 afisare)
STIRI
-- Grenade in Tribunalul Bucuresti
In cursul zilei de ieri, Serviciul Pirotehnic al IGP a fost sesizat ca in incinta Tribunalului Municipiului Bucuresti se afla depozitate mai multe grenade. Dupa ce s-au deplasat la fata locului, politistii au descoperit in podul cladirii mai multe petarde militare care se pare ca erau depozitate acolo inca din anii 1990. Initial, descoperirea a fost facuta de catre muncitorii care lucreaza la repararea cladirii. Politistii au ridicat din tribunal toate petardele...   (2 afisari)
Portul Constanta va intra in circuitul turistic international
Se reduc taxele portuare pentru navele de croaziera
Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta intentioneaza sa acorde navelor de croaziera reduceri de peste 50% a taxelor portuare, masura care are in vedere stimularea armatorilor straini pentru utilizarea serviciilor portului Constanta, obiectivul fiind introducerea portului in circuitele turistice internationale efectuate cu nave de croaziera. "Facilitatile la tarifele...   (3 afisari)
Ziaristi adevarati au facut figuratie la Buftea pentru Nae Caranfil
-- Am fost Filantrop pentru o zi
Nae Caranfil face ce face si iese din tipare, cautand sa incite, sa agite si apoi sa socheze. Si toate acestea cu mult farmec, firesc, integrandu-se el insusi perfect in micile sale inovatii. La scenariul filmului "Filantropica", s-a gandit ca in rolul ziaristilor sa foloseasca ca figuranti chiar un grup de adevarati ziaristi, dintre cei pe care-i vedeti la televizor. Asa ca, intr-o dimineata (luni)...   (15 afisari)
Led Zeppelin, cea mai buna formatie rock a tuturor timpurilor
Led Zeppelin este cea mai importanta formatie rock a tuturor timpurilor, potrivit topului celor mai buni 100 de artisti hard-rock alcatuit de VH1, anunta East European Press Agency. Locul doi este ocupat de trupa de rock gotic Black Sabbath, urmata de legendarul chitarist Jimi Hendrix, iar AC/DC si Metallica incheie clasamentul primilor cinci. Prezentat de Carmen Electra, topul celor mai buni 100 de artisti hard-rock ai tuturor timpurilor...   (5 afisari)
Se acorda Premiile "Margareta Sterian" pentru doua editii
In Salile Kretzulescu ale Muzeului National de Arta al Romaniei va avea loc, maine de la orele 13.00, festivitatea decernarii premiilor "Margareta Sterian", editiile 1998 si 1999. Pentru anii amintiti, juriul (alcatuit din critici si istorici de arta) a hotarat decernarea urmatoarelor premii: * Premiul "Margareta Sterian" la sectiunea creatie plastica a fost decernat pictoritei Paula Ribariu, pentru expozitia personala din 1998, si pictoritei...   (7 afisari)
"La Steaua" - coruri pe versuri de Eminescu
Corul de camera "Sursum Corda" din Timisoara - dirijor Diodor Nicoara - lanseaza astazi, CD-ul "La Steaua" care cuprinde coruri pe versuri de Mihai Eminescu. Lansarea va avea loc la Muzeul Enescu, orele 18.00.
"Corul a fost infiintat in 1992, din initiativa dirijorului Diodor Nicoara si si-a propus restituirea repertoriului coral din Evul Mediu timpuriu, de traditie bizantina ori occidentala si din epocile care au urmat, acoperind Renasterea, barocul,...   (14 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Belis taie si spanzura la morga (100 afisari)
 Zaher Iskandarani a comandat asasinarea lui Emil Constantinescu (27 afisari)
 Executivul COR a inaugurat Complexul Izvorani (22 afisari)
 Sondajele: unul mai masluit ca altul (20 afisari)
 Ziaristi adevarati au facut figuratie la Buftea pentru Nae Caranfil (15 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02509 sec.