Ziua Logo
  Nr. 1659 de joi, 9 decembrie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
»  
Deciziile Executivului si actiunile Senatului se bat cap in cap
Guvernul a promovat Legea de privatizare a fostelor IAS prin Ordonanta de Urgenta
-- Legea Muresan nu era retrasa de la Senat in momentul emiterii Ordonantei, sustine liberalul Quintus
Ordonanta de Urgenta privind privatizarea IAS, propusa de ministrul Agriculturii Ioan Muresan, a fost adoptata de Executiv, a anuntat, ieri, purtatorul de cuvant al Guvernului, Adriana Saftoiu. Ea a precizat ca Ordonanta a fost adoptata in forma promovata...   (7 afisari)
Diaconescu solicita Guvernului un proiect de lege privind asigurarea bunurilor din patrimoniul statului
Presedintele Camerei Deputatilor, Ion Diaconescu, i-a solicitat ieri premierului Radu Vasile ca Guvernul sa elaboreze un proiect de lege privind asigurarea tuturor bunurilor din patrimoniul public si privat al statului. Demersul lui Ion Diaconescu vine ca urmare a faptului ca s-a incercat asigurarea Palatului Parlamentului si a bunurilor din patrimoniul Camerei Deputatilor si s-a constatat ca...   (3 afisari)
Taranistii si-au mutat Delegatia Permanenta in ianuarie 2000
PNTCD isi pune problema aplicarii Legii Ticu
Fruntasii taranisti au discutat ieri in sedinta Biroului de Conducere, Coordonare si Control (BCCC) despre componenta Componenta Consiliului pentru Studierea Arhivelor fostei Securitati, o parte din membri acestuia urmand sa fie numiti pe criterii politice, conform algoritmului Coalitiei. Deocamdata, PNTCD nu si-a nominalizat candidatii, urmand ca impartirea exacta a numarului de membri ce...   (3 afisari)
Iliescu s-a intalnit cu vicepresedintele Adunarii Parlamentare a OSCE
Vicepresedintele Adunarii Parlamentare a OSCE, Willi Wimmer, s-a intalnit ieri cu liderul PDSR, Ion Iliescu, pentru o runda de discutii legate de intrarea tarii noastre in troica ce va asigura presedintia OSCE. Wimmer a declarat la sfarsitul intrevederii ca preluarea presedintiei OSCE, in 2001, de catre Romania constitue o provocare deosebita pentru tara noastra. "Sunt bucuros ca toate fortele importante din Romania sprijina preluarea...   (3 afisari)
Cerveni tinteste Presedintia
Niculae Cerveni, presedintele Partidului Liberal Democrat Roman (PLDR), si-a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, intentia de a candida la Presedintie la viitoarele alegeri. Cerveni a declarat ca decizia finala se va lua la congresul partidului care va avea loc anul viitor, in martie, dar daca va aparea un alt candidat mai bun el va renunta la aceasta "povara" si-l va sustine pe acesta. Liderul PLDR a mai spus ca lucreaza la un proiect de lege electorala in care...   (4 afisari)
Funar l-a demis in lipsa pe viceprimarul Nicolae Ruja
Primarul Clujului, Gheorghe Funar, si-a dus la bun sfarsit campania de razbunare declansata in ultimele saptamani impotriva viceprimarului Nicolae Ruja. Incepand de ieri, 8 decembrie, lui Ruja i s-a desfacut contractul de munca cu litera "i", adica in circumstante extrem de grave. Ultima masura punitiva a lui Funar vine dupa o serie intreaga de sicanari la adresa viceprimarului, incepand cu reducerea salariului acestuia cu 10 la suta pe o perioada...   (8 afisari)
PUNR si PRM au contestat Legea functionarilor publici la Curtea Constitutionala
Un numar de 51 de deputati apartinand grupurilor parlamentare PUNR si PRM, precum si deputati independenti au inaintat ieri, in conformitate cu Legea privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, o contestatie impotiva unor prevederi ale Legii functionarilor publici, a declarat, intr-o conferinta de presa, Valeriu Tabara, presedintele PUNR. "Guvernul si-a angajat raspunderea in fata Camerei Deputatilor...   (63 afisari)
Parlamentul are astazi sedinta comuna
Senatul si Camera Deputatilor se vor reuni astazi in sedinta comuna pentru a dezbate textele aflate in divergenta la Legea Lupu. Vicepresedintele Senatului, Mircea Ionescu Quintus, a declarat, dupa sedinta Birourilor Permanente reunite, ca pe ordinea de zi a sedintei comune va mai fi si solicitarea Presedintelui Romaniei Emil Constantinescu referitoare la tranzitarea pe teritoriul national, pe calea ferata, a unui tren militar american cu materiale KFOR. Secretarul...   (4 afisari)
Senatorii au dezbatut soarta ingrozitoare a liliecilor, porcului de mare si lebedei mute
-- Reprezentantul PRM a facut o scurta si sclipitoare descriere a "vampirilor":"prea urati, fac multa mizerie si semana cu un soricel cu aripi"
Senatorii din Comisia de sanatate au avizat, ieri, niste acorduri de ratificare privitoare la conservarea liliecilor in Europa, a cetaceelor si pasarilor migratoare de apa african-euroasiatice. Tinand cont ca, nu cu mult timp in urma, liliecii invadasera cabinetele senatorilor,...   (5 afisari)
Disputa "Bisericii Nationale" se ascute Greco-catolicii s-au unit cu adventistii si baptistii impotriva Bisericii Ortodoxe
Deputatii sunt somati sa respinga Legea Cultelor elaborata de Guvern
Reprezentantii Bisericii greco-catolice, ai Cultului crestin-adventist si ai celui Crestin-baptist au solicitat, ieri, la dezbaterile Comisiei pentru drepturile omului si culte a Camerei Deputatilor, respingerea proiectului de lege initiat de Guvern referitor la regimul general al cultelor religioase, pe motiv...   (3 afisari)
Ardelenii merg pe totul sau nimic
Studentii de la stomatologie Cluj sunt in greva generala
Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj a declansat ieri greva generala pe termen nelimitat. Liderul Organizatiei Studentilor Stomatologi Cluj, Marius Bud, a afirmat ca astazi, incepand cu ora 09.00, aproximativ 600 de studenti vor iesi din nou in curtea facultatii, dupa care, se vor indrepta spre Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. Potrivit lui Bud, studentii nu sunt deloc incantati...   (8 afisari)
Ridicari in grad in Biserica
-- Presedintele Constantinescu a semnat decretele de numire a doi arhierei-vicari
Presedintele Romaniei, Emil Constantinescu, a semnat decretele pentru recunoasterea in functie a doi arhierei-vicari, se arata intr-un comunicat al Biroului de Presa al Presedintiei, primit ieri, la redactie. Este vorba de Decretul privind recunoasterea in functia de Arhiereu-Vicar al Episcopiei Romanului a Prea Cuviosului Arhimandrit dr. Ioacim Giosanu, cu titulatura Ioachim Bacauanul si...   (7 afisari)
   (2 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Armata intra in anul 2000 cu tancul modernizat TR 85 M1 (1807 afisari)
 Ieri s-a semnat acordul de imprumut al BNR cu un grup de banci straine (67 afisari)
 PUNR si PRM au contestat Legea functionarilor publici la Curtea Constitutionala (63 afisari)
 Eltin si Lukasenko au parafat constituirea Uniunii Rusia-Belarus (52 afisari)
 Aspirantii la integrare au sase luni pentru a-si elabora agenda aderarii (44 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01966 sec.