Ziua Logo
  Nr. 1638 de duminica, 14 noiembrie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
»  
Procesul fiicei dictatorilor a fost inchis de Judecatoria Sectorului 4 din lipsa de obiect
Bunurile revendicate de Zoia Ceausescu raman la stat
Ministerul Public a infirmat ordonanta de restituire a bunurilor confiscate in 1989, emisa in 1995 l Procurorii au aratat ca lucrurile pe care le invoca Ceausescu au fost de fapt furate de la "dusmanii poporului"
Procesul de revendicare a bunurilor care au apartinut Zoiei Ceausescu si sotului ei Mircea Opran si care le-au fost confiscate in decembrie '89...   (38 afisari)
Guvernul se intruneste luni in sedinta extraordinara
Pe ordinea de zi ar putea figura situatia ajutorului de urgenta acordat de UE si Ordonanta de privatizare a fostelor IASGuvernul se va reuni, luni dupa-amiaza, intr-o sedinta extraordinara. Desi oficial nu a fost anuntata ordinea de zi a sedintei, surse din Palatul Victora afirma ca principala tema a reuniunii va fi situatia unui ajutor de urgenta, alocat de Uniunea Europeana Romaniei imediat dupa mineriadele de la inceputul anului. Ajutorul,...   (11 afisari)
Stere Gulea este presedinte al Oficiului National al Cinematografiei
Regizorul Stere Gulea a fost numit prin decizia premierului Radu Vasile in functia de presedinte al Oficiului National al Cinematografiei (ONC), incepand cu data de 11 noiembrie, se arata intr-un comunicat al ONC. Dupa ce a ocupat postul de director general interimar al televiziunii publice in perioada 1997 - 1998, Stere Gulea a devenit membru in Consiliul de Administratie al TVR si a fost numit, din 8 februarie a.c., in paralel,...   (4 afisari)
Tökes a dat in judecata corespondentul AP din Romania
Presedintele UDMR Mures, avocatul Kincses Elod, s-a decis sa-l reprezinte in instanta pe episcopul Tökes Laszlo. Acesta a dat-o in judecata pe Alison Muttler, corespondent al Associated Press, sub acuzatia de calomnie. Jurnalistei i se imputa faptul ca l-ar fi catalogat, intr-unul din materialele ei, pe Tökes drept "turnator al Securitatii". Kincses Elod ne-a spus ca in ceea ce il priveste pe clientul lui, acesta ii solicita jurnalistei...   (5 afisari)
Procesul ziaristului Tibi Patru va fi judecat la Tribunalul Harghita
Procesul ziaristului Tiberiu Patru, redactorul-sef al cotidianului "Ora" din Craiova, a fost stramutat de la Tribunalul Dolj la Tribunalul Harghita, in urma deciziei de ieri, apartinand judecatorilor Curtii Supreme de Justitie. Inalta Curte a considerat necesar ca procesul sa fie judecat "de o instanta neutra, care sa dispuna, in final, o solutie echitabila". Patru a fost acuzat de luare de mita, in urma inscenarii, de catre procurorii...   (12 afisari)
8850
Everestul este cu doi metri mai inalt
Varful Everest are o inaltime de 8.850 de metri, cu doi metri mai mult decat s-a crezut pana in prezent. Aceasta revizuire a inaltimii "acoperisului lumii", anuntata la Washington cu ocazia celui de-al 87-lea congres anual al Clubului Alpin American, a fost posibila prin folosirea unor noi tehnologii, printre care si aceea a sistemului de pozitionare prin satelit. Masuratorile au fost efectuate pe 5 mai de o echipa de alpinisti. (D.C.)   (2 afisari)
Babiuc a ordonat verificarea licitatiei organizata pentru achizitionarea sistemului electronic de razboi
Ministrul Apararii, Victor Babiuc, "a ordonat Inspectoratului General al MApN sa realizeze o verificare la Departamentul Inzestrarii Armatei si Statul Major General al Armatei asupra modului in care s-a organizat si desfasurat licitatia si s-a incheiat contractul cu firma furnizoare" a unui sistem de razboi electronic, se arata intr-un comunicat al MApN. Masura luata de Babiuc survine in urma...   (2 afisari)
Un executor judecatoresc a fost prins cand lua mita
Executorul judecatoresc Virgil Marian Trofin, din cadrul Judecatoriei Braila, a fost prins in flagrant in timp ce lua mita. Flagrantul a fost realizat joi seara, de catre lucratorii Biroului de Combatere a Coruptiei si Contrabandei, impreuna cu un reprezentant al Parchetului de pe langa Tribunalul Braila. Executorul a pretins si primit suma de un milion de lei de la Nicolae Chirilov pentru a urgenta executarea unei hotarari judecatoresti. Virgil...   (10 afisari)
Criminalul in serie Csampar va face 20 de ani de puscarie
-- Ucigasul a comis patru crime declarate l Majoritatea victimelor au fost boschetari homosexuali
Marius Csampar, un criminal in serie, a fost condamnat, ieri, la 20 de ani de inchisoare de judecatorii din cadrul Tribunalului Bucuresti. Crimele lui Csampar, pe care ucigasul le-a recunoscut cu detasare in cursul urmaririi penale, au fost de o monstruozitate excesiva, victimele fiind in majoritatea cazurilor boschetari. Prima crima a fost comisa...   (458 afisari)
Statul Major General al Armatei a implinit ieri 140 de ani
Ministerul Apararii Nationale a sarbatorit ieri 140 de ani de la infiintarea Statului Major General. Cu aceasta ocazie, in aula MApN au avut loc festivitati la care au participat personalitati marcante din viata politica si culturala. Emil Constantinescu a trimis un mesaj militarilor in care a subliniat faptul ca "Statul Major General reuseste sa asigure conducerea ferma si mentinerea capacitatii de lupta a tuturor esaloanelor operative...   (2 afisari)
Funar este suparat ca British Airways si-a intampinat calatorii de pe cursa Londra - Bucuresti in limba maghiara
Primarul Gheorghe Funar a inaintat ieri un protest ambasadorului Marii Britanii la Bucuresti, Richard Ralph, in care ii aduce la cunostinta faptul ca in cursa Londra-Bucuresti din data de 11 noiembrie, imediat dupa decolarea avionului companiei British Airways, calatorilor li s-au comunicat datele despre zbor in limba maghiara. Primarul Clujului se intorcea din Venezuela impreuna cu o...   (10 afisari)
Seful Directiei Sanitar-Veterinare Vaslui este cercetat pentru luare de mita
Directorul Directiei Sanitar Veterinare (DSV) Vaslui, Paraschiv Basalic, prins in flagrant de luare de mita, a fost eliberat din functie printr-un ordin al ministrului Agriculturii si Alimentatiei, iar in locul sau a fost numit, ieri, directorul adjunct, Costel Nita, informeaza Mediafax. Totodata, Biroul Judetean al PNTCD Vaslui a decis suspendarea din calitatea de membru al PNTCD a lui Basalic "pana la clarificarea de...   (6 afisari)
Gafa prezidentiala: Emil Constantinescu a vorbit doar cu o parte a studentilor. Cotrocenii au uitat de Liga Studentilor
ASUB a primit satisfactie la Cotroceni
-- In timpul intalnirii, presedintele a intervenit pentru studenti, pe telefonul scurt, la Remes si Marga l Imediat, cei doi ministri au gasit bani l Organizatia lui Lazarus transforma greva generala in greva japoneza
Greva generala anuntata de ASUB in Universitatea Bucuresti a devenit, incepand de ieri, greva japoneza. Transformarea este...   (6 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Criminalul in serie Csampar va face 20 de ani de puscarie (458 afisari)
 Cultivarea tutunului aduce bani buni in buzunarele taranilor (215 afisari)
 Departamentul pentru Relatia cu Romanii de peste Hotare este o rusine (54 afisari)
 Bunurile revendicate de Zoia Ceausescu raman la stat (38 afisari)
 Valeriu Bobutac are 15 zile pentru a forma Guvern de tehnocrati la Chisinau (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02032 sec.