Ziua Logo
  Nr. 1511 de marti, 15 iunie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
»  
Liderul Uniunii Fortelor de Dreapta, Adrian Iorgulescu, aduce in atentia opiniei publice rolul tinerilor in politica
Cruciada tinerilor
Presedintele UFD, Adrian Iorgulescu, face o radiografie a pozitiei tinerilor in viata politica romaneasca pornind de la realitatea ca in '90 ca si in '89 ei au fost aceia care au spus un "nu" hotarat comunismului. Marginalizati de seniorii politici, tinerii care s-au inscris in partide, sunt folositi, in cele mai multe cazuri, ca o masa de manevra in scopuri electorale....   (5 afisari)
Intalnirea de astazi a liderilor Coalitiei pe tema legilor proprietatii, se anunta tensionata
Democratul Trita Fanita a sarit la gatul taranistilor
-- Presedintele Comisiei de agricultura din Senat spune ca PD va plati de acum toate politele
Indemnurile premierului Radu Vasile, adresate reprezentantilor Coalitiei majoritare de a manifesta mai multa unitate si intelegere, nu au efect. Democratul Trita Fanita, presedinte al Comisiei de agricultura din Senat, a raspuns ieri la declaratiile liderilor...   (6 afisari)
Opris il acuza pe Iliescu ca a patronat mineriada din 13-15 iunie 1990
Vicepresedintele PNTCD Remus Opris l-a atacat dur, ieri in cadrul uneiconferinte de presa, pe Iliescu, aratand ca imaginea acestuia ramane atasata de actele de barbarie din 13-15 iunie 1990, pe care le-a legitimat, si de colaborarea cu partidele nationaliste si extremiste. Opris este convins ca "oricat de multi bani ar investi Ion Iliescu in viitoarea campanie electorala, acesta va ramane in continuare atasat valorilor comunismului...   (7 afisari)
Inlocuirea ministrilor Herlea si Marga nu s-a discutat nici la Guvern si nici in PNTCD
Ion Diaconescu, presedintele PNTCD, nu este de acord, deocamdata, cu inlocuirea ministrilor taranisti Alexandru Herlea- de la Integrare Europeana si a lui Andrei Marga- de la Ministerul Educatiei Nationale. Premierul Radu Vasile a declarat recent ca nu a luat inca o decizie in ceea ce priveste evaluarea activitatii celor doi ministri, dar ca "il deranjeaza modul in care unii ministri inteleg sa reprezinte Guvernul...   (2 afisari)
Liderii Coalitiei incearca astazi o intelegere la legea padurilor si pamantului
Liderii Coalitiei se vor intalni astazi pentru a incerca sa ajunga la un punct de vedere comun privind legile proprietatii. Ministrul Agriculturii Ioan Muresan urmeaza sa prezinte un nou proiect de lege privind privatizarea IAS-urilor care sa cuprinda si amendamentele senatorului PD, Trita Fanita din Legea privind infiintarea Agentiei Nationale a Fermelor de Stat.
Presedintele PNTCD, Ion Diaconescu, a declarat, ieri,...   (6 afisari)
Parlamentul trebuie sa raspunda initiativei Guvernului
Seful Executivului solicita dezbaterea urgenta a 21 de legi
-- Camera Deputatilor va analiza propunerea "sub aspect politic"
Primul-ministru Radu Vasile a trimis, ieri, Camerei Deputatilor si Senatului o lista cu 21 de initiative legislative pentru care solicita dezbaterea intr-un "regim preferential din punct de vedere al urgentei", in perioada ramasa pina la incheierea actualei sesiuni parlamentare. Pe lista figureaza proiectul de lege privind...   (4 afisari)
Taranistii ii dau mana libera lui Radu Vasile la legile proprietatii
Presedintele PNTCD, Ion Diaconescu, il sfatuieste pe premierul Radu Vasile sa tina cont de reglementarile Constitutiei, dar sa analizeze ce legi pot fi adoptate prin ordonante de urgenta si care nu, pentru a degreva Parlamentul de ele. Fruntasul taranist s-a referit la legile proprietatii, atat de disputate in ultima vreme.
"Legile privind proprietatea trebuie adoptate cat mai curand", a precizat Diaconescu in cadrul unei conferinte...   (2 afisari)
Fostul taranist Valentin Ionescu s-a inscris in UFD
Valentin Ionescu, fostul ministru al Privatizarii in perioada decembrie - aprilie 1997, s-a inscris in UFD, a anuntat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Adrian Iorgulescu, co-presedintele Uniunii. Valentin Ionescu va deveni si membru in Consiliul National al UFD si va coordona, impreuna cu vicepresedintele partidului, Adrian Ciocanea, programul Uniunii pe zona strategica. Fost membru taranist Valentin Ionescu a afirmat ca "va incerca sa...   (6 afisari)
Emil Constantinescu a reusit sa detensioneze un pic situatia
Greva Educatiei continua in paralel cu negocierile de la Palatul Victoria
Greva profesorilor a continuat si ieri, ca urmare a deciziei liderilor sindicali din teritoriu de neacceptare a proiectului de acord propus de Guvern. Protestul lor este declansat intr-o perioada plina pentru invatamant - examen de capacitate, admitere in liceu si scoli profesionale, bacalaureat, licenta, sesiune universitara. Temerile privind implicatiile profunde...   (5 afisari)
CNEAA a dat unda verde pentru 23 de noi specializari
Consiliul National de Evaluare Academica si Acreditare a supus analizei peste 50 de specializari apartinand de 31 de institutii de invatamant superior de stat si particulare. Astfel au fost propuse spre autorizare 23 de noi specializari: Geografie de la Universitatea Ovidius din Constanta; Colegiul de Exploatare masini si utilaje de la Univ. Gh. Asachi din Iasi; Colegiul de Tehnologia prelucrarii metalelor de la Univ. din Bacau; Colegiul de Cadastru...   (20 afisari)
Astazi este ultima zi de plata pe trimestrul doi a impozitului pe cladiri
-- Cu fiecare zi de intarziere se aplica penalizari de 0,3% din suma restanta
Impozitele pentru imobilele aflate in proprietatea persoanelor fizice si juridice vor putea fi platite nemajorate pana astazi inclusiv, la directiile financiare in raza carora se afla cladirile respective.
Populatia va trebui sa plateasca ratele impozitului pe cladire aferente primelor doua trimestre ale anului. In caz de neplata vor fi aplicate penalizari...   (5 afisari)
Programul SESAM are 41de proiecte sociale si este operational in 29 de judete
-- Costul intregului program a fost de 12 milioane ecu * Pentru continuarea activitatii, UE va mai aloca 10 milioane euro prin programul Phare '99
Pe parcursul a trei ani si jumatate au beneficiat, ca urmare a derularii proiectului Phare-SESAM finantat de UE, peste 11.200 de persoane din 28 de judete. Potrivit declaratiei directorului programului SESAM, Liliana Vasilescu, au fost create 28 de centre de zi pentru batrani...   (12 afisari)
Aeroportul Timisoara a pierdut 300.000 de dolari din cauza razboiului din Iugoslavia
Aeroportul International Timisoara a suferit pagube in valoare de peste 300.000 dolari de la declansarea conflictului din Iugoslavia, au informat, potrivit AR Press, surse din administratia aeroportului. Acestea au afirmat ca asteapta acordarea despagubirilor aferente. Aeroportul International Timisoara, care fusese inchis la 23 martie, s-a redeschis la sfarsitul saptamanii trecute pentru toate tipurile de curse...   (4 afisari)
Violenta in familie si traficul de femei sunt racilele la zi ale Europei Centrale si de Est
Romania este in topul exportatorilor de femei in Turcia
Violenta in familie si traficul de femei sunt, la ora actuala, cele mai grave fenomene cu care se confrunta tarile Europei Centrale si de Est in privinta respectarii drepturilor omului si, in special ale femeilor, a declarat, ieri, pentru Mediafax, avocatul Ruxandra Pasoi, coordonator de programe in cadrul Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului (LADO)....   (11 afisari)
"Sindromul Puiul belgian"
Uniunea Europeana stabileste maine cat de multa dioxina putem inghiti
-- Un roman se va specializa in analizarea dioxinei * Centrul de propagare a substantei toxice nu a fost stabilit
Comisia de specialitate de la Bruxelles va stabili maine metodele de determinare si nivelele admisibile ale dioxinei in produsele alimentare, a declarat Sergiu Meica, directorul Institutului de Igiena si Sanatate Publica Veterinara. La ora actuala, in Europa exista numai doua laboratoare acreditate...   (48 afisari)
Publirom a lansat "Ghidul Litoralului 1999"
-- Gradul de eroare a informatiior este de maximum 5%
Publirom, a lansat la sfarsitul saptamanii trecute, la Hotelul Amfiteatru din statiunea Olimp, "Ghidul Litoralului 1999". Aflat la cea de-a V-a editie, ghidul, este special structurat pentru a veni atat in sprijinul turistilor, cat si celor care lucreaza in turism. Publirom a realizat in acest an o editie bilingva romano-engleza, astfel incat ghidul este un instrument de alegere a locului ideal pentru...   (15 afisari)
Batranii din azile "mananca" de 11.850 de lei pe zi
Caminele de batrani se afla intr-un mare pericol privind finantarea acestora, a declarat directorul Caminului de pensionari Galati, Adrian Subasu, purtator de cuvant al directorilor de camine ai institutiilor de profil din tara. Potrivit AR Press, el spune ca in acest moment in Romania se afla 19 camine de batrani din 20 unul disparand de curand datorita lipsei de fonduri. Subasu acuza relatiile dificile cu autoritatile locale, spune ca sunt multe...   (34 afisari)
Blocajul medicamentelor compensate risca sa se declanseze din nou
-- Farmacistii clujeni nu mai elibereaza retete compensate
Farmacistii clujeni au luat hotararea ca pana joi sa nu mai elibereze medicamente compensate si gratuite, deoarece nu au primit pana acum sumele ce li se cuvin pe prima jumatate a acestui an. Cateva zeci de farmacisti au pichetat, ieri, sediul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate din Cluj, solicitand achitarea contravalorii retetelor compensate pe care le-au eliberat in 1999....   (5 afisari)
Firmele agreate de primarie vor fi verificate trimestrial
Toate societatile comerciale agreate de Primaria Capitalei sa execute lucrari edilitare trebuie sa aduca, trimestrial, dovada ca isi platesc impozitele la circa financiara de sector. Aceasta masura a fost luata de directorul Adrian Cristea in vederea eficientizarii lucrarilor publice, incepand cu data de 1 iunie a.c. De asemenea, vor fi reanalizate criteriile de agreare a firmelor. Astfel, unul dintre principalele criterii va fi media salariala...   (7 afisari)
CFR Marfa intampina dificultati la incasarea datoriilor societatilor de stat
CFR Marfa este dispusa sa accepte si plata in produse
Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa intampina mari dificultati in ce priveste incasarea de la clienti, in special de la marile societati de stat, a contravalorii prestatiilor de transport, a declarat, ieri, agentiei Mediafax, Gheorge Buruiana, directorul general al CFR Marfa SA.
Intre principalii datornici ai societatii se numara CONEL - cu 200 miliarde...   (8 afisari)
CEC vrea sa reia acordarea de credite pentru locuinte
Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) este interesata de reluarea activitatii de acordare de credite cu dobanda subventionata pentru achizitionarea de locuinte, a declarat, vineri, Camenco Petrovici, presedintele CEC. "Suntem in discutii in acest sens cu ministrul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, Nicolae Noica", a afirmat Petrovici. Presedintele CEC a mentionat ca exista, in prezent, numeroase cereri din partea populatiei pentru...   (2 afisari)
Ungurii sunt uimiti de decizia romanilor de a creste taxele vamale la importul de carne
Ungaria si Romania negociaza un Razboi Agricol rezonabil
-- Ministrul ungar al Economiei a ajuns la vorba lui Muresan
Autoritatile de la Budapesta si-au exprimat "uimirea" fata de decizia Guvernului Romaniei de a suspenda regimul taxelor vamale convenite in baza acordului CEFTA, la importul de carne de pui si porc din Ungaria, transmite MTI, informeaza Mediafax. Ministerul ungar al Economiei a initiat, in acest...   (4 afisari)
CFR Calatori extinde numarul destinatiilor internationale
Pentru perioada 2000-2001 CFR are noi destinatii in Italia, Spania si Portugalia
Destinatiile externe ale Companiei Nationale de Transport Feroviar de Calatori vor include, incepand cu mersul trenurilor valabil pentru perioada 2000-2001, noi destinatii in Italia, Spania si Portugalia.
CFR Calatori asigura, la ora actuala, curse spre destinatii cum sunt Viena, München, Kosice, Budapesta, Bratislava si Istanbul. Incepand cu noul mers...   (10 afisari)
Zimbrul SA Suceava concediaza peste 400 de angajati
Zimbrul SA Suceava, principalul producator de confectii textile din nordul Moldovei, va concedia, de luna viitoare, 418 angajati, daca Ministerul Industriilor si FPS avizeaza favorabil programul de restructurare pentru perioada 1999-2000. "Acest program are masuri tehnice, organizatorice, sociale si de investitii si a primit avizul sindicatului", a declarat managerul societatii, ing. Traian Dominte. El a spus ca acest program de restructurare s-a...   (7 afisari)
   (118 afisari)
Administratia Strazilor va avea un nou sediu
Administratia Strazilor isi va muta, pana la sfarsitul acestei luni, sediul din strada Matei Millo in strada Domnita Ancuta nr. 1, sector 6, a declarat Geani Dabu directorul Administratiei Strazilor. Noul sediu este in curs de amenajare, iar imobilul este pazit de un gardian. Directorul Administratiei Strazilor, Geani Dabu spera ca, cel tarziu pana in luna iulie, noul sediu o sa fie terminat. Acest lucru va fi posibil numai daca municipalitatea va aloca...   (25 afisari)
Primaria Capitalei va gestiona toate targurile din Bucuresti
Sala Polivalenta va trece si ea in ograda administratiei locale
Un alt obiectiv al noului director al DSP este trecerea Targului International Bucuresti (TIB) in subordinea municipalitatii Capitalei. Adrian Cristea ne-a declarat ca a facut demersuri la Camera de Comert si Industrie in vederea preluarii TIB-ului. "Peste tot in lume targurile sunt administrate de autoritatile locale. Astfel, TIB-ul, car este construit din banii bucurestenilor,...   (4 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 MUNPOSAN 94 - un pilon in asistenta medicala particulara (118 afisari)
 Arhivele Securitatii au refulat (61 afisari)
 Uniunea Europeana stabileste maine cat de multa dioxina putem inghiti (48 afisari)
 Batranii din azile "mananca" de 11.850 de lei pe zi (34 afisari)
 La Piatra Arsa, Mihai Casandrescu a fost retrogradat administrator (34 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03287 sec.