Ziua Logo
  Nr. 1511 de marti, 15 iunie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
»  
Parlamentele Romaniei si Basarabiei ar putea cere in sedinta comuna eliberarea lui Ilascu
Deputatul PNTCD, Vasile Vetisanu, a propus ieri, Biroului Permanent al Camerei ca, la sfarsitul lunii august 1999 parlamentele Romaniei si Basarabiei sa se intruneasca "fiecare in parte si in aceeasi zi" pentru a cere eliberarea Grupului Ilie Ilascu. Documentul elaborat de cele doua foruri legislative ar urma sa fie trimis organismelor europene abilitate si Dumei de la Moscova, a mai propus deputatul taranist....   (6 afisari)
Sesizat, in Dosarul "Braia-Chitac", Parchetul General va trebui sa constate
Roman il scoate pe Iliescu martor mincinos
Doru Braia a depus ieri o sesizare la Parchetul General, in completarea plangerii penale, prin care a semnalat ca la audierea ca martor a lui Ion Iliescu, in procesul "Braia-Chitac", senatorul PDSR a depus o marturie mincinoasa, considerata infractiune de Codul Penal. In timp ce Ion Iliescu a sustinut sub juramant ca, in calitatea sa de presedinte al CPUN, la data de 2 aprilie...   (3 afisari)
Saddam Hussein a interzis cersetoria
Saddam Hussein a semnat un decret care interzice cersetoria in Irak, informeaza presa din Bagdad, citata de Mediafax. Orice persoana care a implinit 18 ani si cerseste in locuri publice, magazine sau la usile oamenilor este, de acum inainte, pasibila de o pedeapsa de trei luni pana la trei ani inchisoare. Cersetorilor care simuleaza handicapuri sau raniri, pentru a induiosa publicul, li se va suplimenta pedeapsa cu inca un an privare de libertate. Orice persoana...   (3 afisari)
O femeie conduce detasamentul romanesc care participa la un exercitiu NATO
Detasamentul militar romanesc care participa, incepand cu 14 iunie, la exercitiul NATO/PfP "Prometheus '99", in Grecia, va avea comandant o femeie, locotenent-colonelul Carmen Vasile, din Sectia Cooperare Militara Internationala a Statului Major General, se arata intr-un comunicat al MApN. La exercitiul de mentinere a pacii, Armata romana participa cu un pluton de infanterie din cadrul Brigazii 282 Mecanizata "Unirea Principatelor",...   (2 afisari)
Scandalul "prefectilor informatori" vazut dinspre Guvern
Vlad Rosca neaga afirmatiile din scrisoarea lui Nastase
Pana la ora inchierii editiei primul ministru Radu Vasile nu daduse nici un raspuns oficial scrisorii adresate de prim-vicepresedintele PDSR, Adrian Nastase. Acesta din urma i-a cerut primului ministru sa spuna daca intr-adevar Departamentul Administratiei Publice Locale din cadrul Guvernului a cerut prefectilor sa monitorizeze toti ziaristii siI oamenii politici din teritoriu. Seful...   (8 afisari)
Refugiatii albanezi fug din Romania in Germania
Granicerii din Oradea au retinut au grup de refugiati albanezi, care incercau, pentru a doua oara, sa treaca fraudulos frontiera pentru a ajunge in Germania si Ungaria. Cei sase cetateni iugoslavi, de origine albaneza, dintre care trei erau adulti si trei copii, au fost predati Serviciului pentru straini si probleme de migrari din cadrul politiei Bihor, care se va ocupa de scoaterea acestora din Romania. Aceiasi refugiati au fost prinsi, in urma cu...   (5 afisari)
Vadim si-a adus in procesul cu Stoica 37 de martori
Solutionarea dosarului de calomnie "Vadim versus Stoica" este tergiversata intr-un mod inexplicabil. In cursul zilei de ieri, instanta civila a Tribunalului Bucuresti - careia i s-a incredintat judecarea dosarului - a reprogramat sedinta, in 28 iunie, fiindca 37 de persoane au solicitat sa se constituie parti in proces. Cei care au intervenit sustin ca o sentinta favorabila ministrului Justitiei le-ar leza interesele. Lucian Bolcas, avocatul lui...   (2 afisari)
Iliescu nu mai vrea motiuni simple
PDSR respinge categoric promovarea legilor proprietatii prin ordonante de urgenta
-- Pascu ameninta ca daca acestea vor face obiectul unor ordonante, PDSR le va anula cand va veni la putere
Conducerea PDSR nu sustine promovarea legilor proprietatii prin ordonante de urgenta sau ordonante simple, a anuntat ieri vicepresedintele PDSR Ioan Mircea Pascu, dupa ce premierul Radu Vasile si presedintele PNTCD Ion Diaconescu declarasera ca se impune adoptarea acestui procedeu....   (1 afisare)
Stanga in soc
Europenii si-au ales un Parlament de dreapta
Stanga europeana, aflata la putere in 13 din cele 15 state membre ale UE, a suferit un serios soc in alegerile pentru Parlamentul European, organizate duminica si castigate de partidele conservatoare. Pentru prima oara in istoria de 20 de ani a Parlamentului European, formatiunile de centru-dreapta au preluat majoritatea in Legislativ. Partidul Popular European, dominat de crestin-democratii germani si italieni, de conservatorii britanici...   (1 afisare)
Premierii Belgiei si Luxemburgului au demisionat
Premierul belgian Jean-Luc Dehaene, al carui partid a fost depasit, in alegerile legislative de duminica, i-a inaintat regelui Albert al II-lea demisia Cabinetului social-crestin pe care il conduce. Scrutinul legislativ, derulat in paralel cu alegerile europene, au dat castig liberalilor si Blocului Flamand (secesionist si anti-imigrationist), aruncand Belgia, confruntata cu unele probleme sociale si in special juridice, in fata unor noi provocari....   (1 afisare)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 MUNPOSAN 94 - un pilon in asistenta medicala particulara (118 afisari)
 Arhivele Securitatii au refulat (61 afisari)
 Uniunea Europeana stabileste maine cat de multa dioxina putem inghiti (48 afisari)
 Batranii din azile "mananca" de 11.850 de lei pe zi (34 afisari)
 La Piatra Arsa, Mihai Casandrescu a fost retrogradat administrator (34 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01895 sec.