Ziua Logo
  Nr. 1502 de vineri, 4 iunie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
»  
La limita cvorumului
Deputatii au mai votat un articol la Legea Functionarului Public
Plenul Camerei Deputatilor, reunit la limita cvorumului, a reusit ieri sa voteze inca un articol din Legea privind statutul functionarilor publici, cel referitor la infiintarea Agentiei nationale pentru managementul resurselor umane din cadrul administratiei publice centrale si locale. Agentia, constituita in subordinea Guvernului, urmareste, potrivit legii, crearea si dezvoltarea unui corp profesionist de functionari...   (3 afisari)
Regele Mihai si Regina Ana participa la festivitatile din Normandia dedicate debarcarii Aliatilor in Europa
Majestatile Lor Regele Mihai si Regina Ana au sosit ieri in Franta, intr-o vizita de 11 zile al carui scop principal este participarea la festivitatile din Normandia dedicate implinirii a 55 de ani de la debarcarea Aliatilor. Majestatile Lor au plecat de la Versoix cu automobilul spre Franta, iar in drum spre Normandia...   (4 afisari)
Senatorii trag chiulul din ce in ce mai des
Paul Ghitiu vrea doua zile consecutive de activitate legislativa pentru a se putea asigura continuitatea procesului de legiferare
Senatorul independent Paul Ghitiu a solicitat ieri, in plenul Senatului, ca Biroul Permanent al acestui for legislativ sa ia in discutie posibilitatea ca ziua de miercuri sa fie destinata sedintelor in plen, urmand ca lucrarile in Comisiile Permanente sa fie programate in ziua de joi, pentru a se pastra o continuitate a procesului...   (9 afisari)
PDSR e acuzat ca racoleaza membrii cu mijloace fixe cu tot
-- PSM cere retrocedarea noptierelor
PNTCD poate fi ingrijorat. Schimbarea la fata a lui Ion Iliescu si a PDSR se dovedeste a fi o simpla vorba-n vant. Cum altfel poate fi caracterizata noua orientare a PDSR de a sprijini adoptarea Legii retrocedarii fostelor proprietati, cand, la final de secol XX, in plina epoca Neoset, fostul partid de guvernamant se lacomeste la "5 buc. scaune cadru metalic tapisate vinilin, 4 buc. birou cadru metalic,...   (7 afisari)
Constantinescu se deplaseaza la locuinta cardinalului Alexandru Todea
Presedintele Emil Constantinescu ii va conferi astazi cardinalului Alexandru Todea Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Mare Cruce. Seful statului se va deplasa personal pentru aceasta ceremonie la resedinta cardinalului Todea din orasul Reghin. In cursul dupa-amiezii presedintele Constantinescu va avea intalniri cu oamenii de cultura si de afaceri din Targu-Mures. La aceste discutii vor participa parlamentarii de Mures...   (2 afisari)
AIJD solicita eliberarea imediata a grupului Ilascu
Consiliul Asociatiei Internationale a Juristilor Democrati (AIJD) din Bruxelles solicita, ca urmare a propunerii presedintelui Uniunii Juristilor din Romania Gavril Iosif Chiuzbaian, autoritatilor autoproclamate de la Tiraspol eliberarea imediata a lui Ilie Ilascu si a prietenilor sai, se precizeaza intr-un comunicat remis redactiei. Consiliul cere reprezentantului AIJD la Geneva sa faca demersurile necesare, pentru eliberarea patriotilor romani,...   (2 afisari)
La Köln se desfasoara summitul Uniunii Europene
Liderii UE schiteaza proiectul apararii europene comune
-- Criza kosovara constituie subiectul fierbinete al dezbaterilor "Celor 15"
Liderii europeni au inceput ieri, la Köln, o reuniune la varf de doua zile, avand pe lista dezbaterilor criza kosovara, lansarea conceptului unei aparari europene comune si a unei noi faze a reformelor institutionale, in vederea extinderii Uniunii Europene. Pentru seara de ieri era asteptat bilantul presedintelui...   (1 afisare)
PSDR crede in realizarea fuziunii cu ApR
Emil Putin, vicepresedintele PSDR, a comentat ieri, intr-o conferinta de presa, scrisoarea lui Teodor Melescanu prin care liderul ApR solicita o suspendare a negocierilor pentru fuziune dintre cele doua "pe o perioada de timp nelimitata". Putin a afirmat ca se astepta la asa ceva pentru ca, intotdeauna, intr-o fuziune prin comasare intre doua partide importante apar probleme si neintelegeri. El a mai spus ca este nevoie de o clarificare a situatiei, in sensul...   (1 afisare)
Examenul de capacitate se incheie maine. Elevii au trecut si de "mate"
O mana de adventisti impiedica accesul copiilor lor la liceu
Ieri, cei peste 280.000 de elevi ai claselor a Vlll-a, au sustinut testul de matematica al examenului de capacitate.
In cadrul unei emisiuni transmise de TVR si Radiodifuziune, presedintele comisiei nationale de examen, secretarul de stat Mircea Fronescu, a extras, pentru proba de matematica, subiectul numarul 8. Ca si in zilele precedente, dupa anuntarea numarului...   (174 afisari)
Nu lasati CONEL sa aleaga pretul in locul vostru!
Duminica intra in vigoare noile tarife la curentul electric
-- Angajatii ELECTRICA vor veni acasa, vor informa si sfatui consumatorii casnici asupra tarifului cel mai avantajos pe care l-ar putea alege * Daca nu sunt gasiti la domiciliu, angajatii ELECTRICA sunt obligati sa aleaga cel mai avantajos tarif pentru client * Consumatorul va putea schimba tipul de tarif ales o singura data pe timp de un an
Teodor Firican, director general al ELECTRICA SA,...   (14 afisari)
Agricultorii dau idei premierului Vasile
Fermierii cer 1.700 lei pe kilogramul de grau
-- Productia de grau '99 este estimata la 3,5 milioane de tone
Uniunea Nationala a Producatorilor Agricoli din Romania (UNPAR) impreuna cu Patronatul Societatilor Comerciale de Morarit si Panificatie Rompan si alti reprezentanti ai producatorilor agricoli au inaintat primului ministru Radu Vasile o serie de propuneri ce au ca scop valorificarea corespunzatoare a productiei de grau din recolta acestui an, a declarat...   (7 afisari)
Alesii asteapta sa se hotarasca Remes
Legea reesalonarii datoriilor s-a poticnit in Senat
Senatorii au amanat, ieri, dezbaterile generale asupra proiectului lege privind reesalonarea datoriilor societatilor comerciale si ale companiilor nationale catre bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale scadente la 31 decembrie 1998, pentru a se primi un punct de vedere oficial din partea Ministerului Finantelor. Senatorii nu au reusit sa cada de acord nici macar la discutiile de procedura, o parte...   (8 afisari)
Firma suedeza ADTranz a castigat licitatia pentru modernizarea Metroului
Metrorex va cumpara 108 vagoane pentru Magistrala IMGB-Pipera
-- Trenurile care fac obiectul licitatiei sunt destinate sa circule pe magistrala 2 IMGB-Pipera
Firma suedeza ADTranz a fost desemnata castigatoare a licitatiei internationale organizate de Regia de Exploatare a Metroului pentru achizitionarea a 108 vagoane (18 trenuri), in baza unui contract in valoare de circa 110 milioane dolari. De acest contract au fost interesate...   (16 afisari)
Senatul a votat legea ANRE
Senatul a adoptat, ieri, in prezenta ministrului Industriei, Radu Berceanu, Legea de infiintare si functionare a Agentiei Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), dupa votul acordat ultimului articol aflat in suspensie, referitor la numirea si competentele conducerii ANRE.
Dupa o noua dezbatere in Comisia economica, articolul respectiv a fost votat intr-o forma apropiata de cea propusa de Guvern, senatorii stabilind ca presedintele ANRE numeste, prin ordin,...   (7 afisari)
Nici o sonda nu are autorizatie de mediu
Pestii Romaniei inoata in petrol
In Romania au fost identificate peste 50.000 ha de terenuri poluate cu petrol, ape de zacamant si produse petroliere, a declarat Romica Tomescu, ministrul Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului, ieri, in cadrul primei Conferinte Nationale "Petrolul si Mediul", manifestare prilejuita de sarbatorirea Zilei Mondiale a Mediului. "O mare parte din aceste terenuri sunt intr-o stare de degradare care aduce grave prejudicii economice,...   (7 afisari)
TAROM zboara la Montreal
Incepand cu data de 02.06.1999, compania TAROM si-a extins operarea comerciala cu o noua destinatie - Montreal. Zborurile regulate pentru aceasta destinatie vor opera de doua ori pe saptamana : plecare miercuri din Bucuresti - Satu Mare - Montreal - Chicago cu intoarcere joi si plecare vineri Bucuresti - Montreal - New York cu intoarcere sambata. Cursa se va efectua cu aeronave moderne de tipul Airbus 310. Escala la Satu Mare are ca scop facilitarea accesului la zborurile...   (6 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Pana si Ceausescu a cazut victima "justitiei" comuniste (883 afisari)
 Adeventistii din Botosani vor sa plateasca amanarea examenului (174 afisari)
 Alexandru Raducan a fost incarcerat (59 afisari)
 Plutonierul Petre Olaru a dat declaratii la Parchetul General despre "Dovada KGB" (55 afisari)
 Taranistii il vor pe Dudu Ionescu ministru de stat (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02272 sec.