Ziua Logo
  Nr. 1501 de joi, 3 iunie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
»  
Seful rebelilor kurzi sustine ca acolitii sai au ucis din "initiative personale"
OIalan condamna terorismul
-- Apo declara ca vrea sa lupte pentru pace
Liderul rebelilor kurzi, Abdullah OIalan, a afirmat, marti, in cea de-a doua zi a procesului desfasurat in insula Imrali, ca nu este vinovat de abuzurile si atrocitatile comise de partidul sau, autoproclamandu-se, in acelasi timp, lider al PKK. Interogat de catre presedintele tribunalului, OIalan a asigurat ca el s-a opus uciderii civililor, rapirii...   (3 afisari)
Russel Johnston si Andrei Plesu au trecut in revista prestatia Romaniei la Consiliul Europei
Presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, lordul Russel Johnston, aflat intr-o vizita de doua zile si jumatate la Bucuresti, la invitatia presedintilor celor doua camere ale Parlamentului Romaniei, s-a intalnit, marti, cu ministrul Afacerilor Externe, Andrei Plesu. Principala tema abordata in cadrul discutiilor s-a referit la colaborarea dintre Romania si forul de la Strasbourg, rolul acestuia...   (1 afisare)
Presedintele PDSR e vigilent
-- Iliescu a aflat deja ca se pregateste o frauda electorala
Liderul PDSR Ion Iliescu a afirmat, ieri, la sfarsitul intrevederii cu presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), lordul Russel Johnston, ca se va pregati cu echipe proprii de control si monitorizare a alegerilor, pentru ca a fost prevenit ca se pregateste o frauda in acest sens si a mentionat ca nu va cere ajutorul Consiliului Europei. In opinia lui Iliescu, posibila frauda electorala se...   (1 afisare)
Lordul Russel Johnston a promis ca se va ocupa de cazul Ilascu
Presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), lordul Russel Johnston, s-a intalnit, ieri, cu membrii Comisiilor pentru Politica Externa ale Senatului si Camerei Deputatilor. La sfarsitul intrevederii, presedintele APCE a facut cateva consideratii referitoare la conflictul din Iugoslavia, apreciind ca Comunitatea Europeana s-a hotarat cu dificultate cum sa procedeze. "Sunt constient ca foarte multa lume nu este de acord...   (9 afisari)
Opozitia s-a certat cu Babiuc
-- Ministrul Apararii a prezentat senatorilor Programul de restructurare a Armatei
Ministrul Apararii Nationale, Victor Babiuc, a prezentat, ieri, Comisiei de specialitate din Senat, principiile de restructurare a Armatei. Babiuc a precizat ca procesul se va derula in baza unei Hotarari de Guvern, tinandu-se cont, in primul rand, de factorii de risc din perioada urmatoare, cat si de resursele ce pot fi folosite pentru inzestrarea Armatei. Corneliu Gavaliugov, membru al...   (1 afisare)
Comisia Juridica a Senatului va dezbate pentru a doua oara ridicarea imunitatii lui Vadim
Biroul Permanent al Senatului a aprobat, ieri, solicitarea grupului senatorial PRM de restituire a raportului intocmit de Comisia Juridica privind ridicarea imunitatii senatorului PRM Corneliu Vadim Tudor si de reluare a lucrarilor Comisiei cu respectarea procedurilor regulamentare si constitutionale, respectiv audierea lui Vadim. In adresa trimisa Biroului Permanent, liderul grupului PRM, senatorul Dumitru...   (4 afisari)
Sud-africanii isi aleg Parlamentul
Nelson Mandela preda stafeta
Electoratul sud-african s-a prezentat, ieri, la urne, in cadrul alegerilor generale, al caror favorit este partidul ANC, al lui Nelson Mandela, in frunte cu succesorul actualului sef de stat la conducerea acestei formatiuni, Thabo Mbeki. Peste 18,3 milioane de alegatori au fost chemati sa desemneze 400 de deputati in Adunarea Nationala, care il vor alege, la randul lor, la 14 iunie, pe noul presedinte al tarii. In ciuda unor incidente,...   (2 afisari)
Senatorii solicita scaderea abonamentului la TVR
Senatorii din Comisia de cultura au inaintat primului-ministru, Radu Vasile, o scrisoare prin care solicita modificarea Legii de organizare si functionare a Societatii de Radio si Televiziune (SRTV) pentru scaderea taxei de abonament la televiziune, schimbarea sistemului de incasare a taxei de abonament de la populatie si eliminarea subventiei "integrale" de la stat a platii radioreleelor. Paul Ghitiu, membru al Comisiei, a precizat ca se doreste...   (1 afisare)
Alegerile prezidentiale au propulsat Slovacia mai aproape de UE
Uniunea Europeana a anuntat ca recentele alegeri prezindentiale din Slovacia vor imbunatati "sansele" acestei tari de aderare la UE. Presedintele german al UE a declarat, intr-un comunicat publicat la Bruxelles, ca "efectul stabilizator al alegerilor prezidentiale va imbunatati, fara indoiala, sansele Republicii Slovace de a incepe negocierile privind aderarea la UE". Uniunea Europeana a cerut Guvernului slovac ca, in virtutea increderii...   (1 afisare)
Moscova acuza inspectorii ONU de a fi depozitat substante toxice in birourile rusesti de la Bagdad
Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite s-a reunit de urgenta, marti, la cererea Rusiei, care s-a declarat "alarmata" de faptul ca inspectorii ONU pentru dezarmare ar fi depozitat substante toxice in biroruile lor de la Bagdad. Ambasadorul rus Serghei Lavrov a solicitat aceasta reuniune "pentru a discuta informatiile alarmante in legatura cu situatia din fostele birouri ale UNSCOM de la Bagdad",...   (1 afisare)
O comisie speciala va ancheta situatia Comtim
Comisia economica a Senatului a decis, ieri, infiintarea unei subcomisii, condusa de senatorul PD Cazimir Ionescu, care va analiza situatia combinatului Comtim si oportunitatea inchiderii acestuia. Ionescu a declarat ca aceasta subcomisie ii va audia pe cei responsabili de situatia Comtim si va redacta un raport care va fi dat publicitatii. Senatorul democrat crede ca infiintarea acestei comisii speciale este "binevenita", intrucat Comisia economica...   (5 afisari)
Executivul a trimis la Camera Legea Anticoruptie
Guvernul a trimis ieri la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor proiectul de lege privind prevenirea si sanctionarea faptelor de coruptie. Proiectul prevede reorganizarea Departamentului de Control al Guvernului si transformarea lui in Departamentul de Control si Anticoruptie. In nota care insoteste proiectul de lege se precizeaza ca, in 1997, Guvernul Ciorbea a initiat o lege pe aceeasi tema, care a fost adoptata de Senat si care prevedea infiintarea...   (1 afisare)
Ticu Dumitrescu pledeaza pentru repatrierea osemintelor generalului Radescu
Senatorul independent Constantin Ticu Dumitrescu a depus, ieri, la Biroul Permanent al Senatului o propunere legislativa privind recuperarea osemintelor generalului Nicolae Radescu, fost prim ministru al Romaniei. Potrivit unei declaratii anterioare a lui Ticu Dumitrescu in plenul Senatului, suportarea cheltuielilor aferente acestui proces va fi suportata de comunitatea romana din New York, oras in care se afla osemintele...   (1 afisare)
Comisiile mai intarzie Legea Ticu
Deputatii nu au reusit ieri sa discute proiectul de modificare a Legii fondului funciar, cel privind statutul functionarului public si Legea accesului la dosarele Securitatii initiata de Ticu Dumitrescu. Daca primele doua proiecte de lege au fost amanate din cauza lipsei initiatorilor - deputatul taranist, Vasile Lupu, initiatorul proiectului de modificare a Legii fondului funciar anuntand in plenul Camerei ca trebuie sa faca oficiile de gazda pentru lordul Russel-Johnston,...   (2 afisari)
90% din subsolurile blocurilor din Slatina sunt inundate
In urma unor verificari facute de angajatii ACETI (fostul RAGCL) Slatina, judetul Olt, s-a constatat ca aproximativ 90% din subsolurile blocurilor din Municipiu sunt inundate, fapt care duce la distrugerea treptata a fundatiilor. Directorul ACETI, Marin Postolache, spune ca s-a ajuns in aceasta situatie din cauza conductelor care nu au mai fost reparate de ani de zile, instalatiile fiind vechi de peste 20 de ani. Pana acum nu s-a primit nici...   (13 afisari)
Societatea Nationala de Radiocomunicatii a montat releele performante in patru tronsoane
Avem "sarme" moderne de comunicatii
-- Programele televiziunilor vor fi receptionate mai bine in Romania
Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNRc) a modernizat releele din patru tronsoane de comunicatii, care vor permite transportul programelor societatilor publice de radio si televiziune la nivel national, dar vor oferi si alte servicii, precum transmisiile de date, telefonie mobila, transmisii si tranzit...   (6 afisari)
74 de fabrici de bere pot oferi romanilor peste 1,590 miliarde de litri de licoare blonda
Fuziune bahica:Efes Pilsener & Stella Artois
-- Producatorii de bere spera ca un "degustator" sa consume 100 de beri pe an
Efes Pilsener a semnat un acord de colaborare pe partea de productie in Romania cu Interbrew, companie belgiana detinatoare a numelui de marca mondial - Stella Artois.
La fabrica de bere din Romania, Efes Pilsener va produce marca sa internationala Efes Pilsener ca si Efes Extra, Efes Light,...   (37 afisari)
Ieri, circa 30.000 de elevi au sustinut proba de limba materna
Examenul de capacitate a ajuns la testul de matematica
Ieri, circa 30.000 de elevi care au studiat in clase sau scoli cu predare in limba minoritatilor au sustinut proba de limba si literatura materna. Pentru acestia examenul s-a organizat in 215 centre raspandite in 18 judete. Dintre acestea, in circa 178 s-a organizat examen pentru limba maghiara, iar in 27 pentru limba germana. Ca si pentru celelalte teste, specialistii au pregatit...   (4 afisari)
Primaria Botosani vrea sa treaca la executarea silita a senatorilor datornici
Directia de Impozite si Taxe a Primariei Botosani a remis ieri, Secretariatului General al Senatului Romaniei, o adresa prin care solicita peste doua milioane de lei ce reprezinta cota de 35% din impozitul pe veniturile angajatilor celor trei birouri parlamentare din Botosani. Valerian Sanduc, seful Serviciului Finante din Primarie a declarat ca Senatul Romaniei nu a achitat pentru cei sase angajati ai birourilor parlamentare,...   (3 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Fostul capitan SRI Alexa a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare (51 afisari)
 Fuziune bahica:Efes Pilsener & Stella Artois (37 afisari)
 Mostenirea lui Ceausescu (28 afisari)
 Incepe ancheta "Dovada KGB"! (17 afisari)
 Moscova a transformat justitia Regatului Romaniei intr-un sistem de represiune de tip feudal (16 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02652 sec.