Ziua Logo
  Nr. 1490 de vineri, 21 mai 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
»  
Legea privind accelerarea procesului de reforma economica intra in vigoare dupa caderea motiunii de cenzura
Opozitia a pierdut pe mana ei
-- Dezbaterile din Camerele reunite au inversat rolurile: acuzatorii s-au pomenit acuzati pentru criza pe care o traverseaza economia. S-a dovedit ca radacinile raului se trag din guvernarea Vacaroiu, care a lasat tarii mormane de datorii
Plenul Parlamentului a respins ieri, cu 286 voturi, motiunea de cenzura initiata de opozitie impotriva Cabinetului Radu Vasile,...   (6 afisari)
Sindicatele s-au decis: un dus rece Guvernului Radu Vasile
Greva generala tine doar o zi: luni 24 mai
-- Luni se va protesta in toate sectoarele economiei
Consiliile de coordonare reunite ale celor patru mari confederatii sindicale: CNSLR - Fratia, Blocul National, Cartel "ALFA" si CSDR au decis ieri declansarea, luni, 24 mai, a grevei generale. Deoarece unele dintre punctele din memorandumul convenit cu premierul Radu Vasile la data de 21 aprilie 1999 se afla inca in derulare si pentru ca, potrivit...   (1 afisare)
Pe timpul grevei generale, Electrocarbon Slatina nu onoreaza decat comenzile din strainatate
Aproximativ 1500 de sindicalisti de la Electrocarbon Slatina, judetul Olt, s-au alaturat ieri dimineata grevei generale declansate de metalurgisti. Directorul general al Electrocarbon, Florin Sterie, spune ca vor fi onorate doar comenzile pentru exterior, activitatea in sectoarele cu foc continuu desfasurandu-se normal.
Combinatul din Campia Turzii a intrat in greva generala alaturi de Metarom
Peste...   (6 afisari)
Deficitul bugetului asigurarilor sociale de stat a trecut de 1.300 miliarde de lei in patru luni
Evaziunea fiscala si blocajul financiar lasa batranii fara pensie
"Deficitul bugetului asigurarilor sociale de stat este, dupa primele patru luni ale acestui an, de aproximativ 1.330 de miliarde de lei, in conditiile in care statul a acordat deja un ajutor in valoare de 1.344 de miliarde de lei, astfel incat, daca actualul sistem de pensii nu va fi reformat rapid, cuantumul pensiilor va inregistra un...   (1 afisare)
Medicii "privati" isi discuta problemele la Sala Palatului
In perioada 22-23 mai va avea loc la Sala Palatului cea de a V-a Conferinta Nationala a Asociatiei Romane pentru Dezvoltarea Asistentei Medicale Particulare. Principalele teme de dezbatere vor fi managementul cabinetului medical privat, in conditiile implementarii Sistemului de Asigurari Sociale de Sanatate; dotarea cu tehnica medicala performanta: finantare, rentabilitate; finantarea activitatii cabinetului medical privat: plata, coplata,...   (1 afisare)
Ortacii din Oltenia isi amana protestele
-- Minerii prefera vacanta excursiilor revendicative
Minerii din Oltenia nu vor mai declansa greva de avertisment pe 24 mai, asa cum anuntasera in urma cu cateva zile, sindicalistii intelegand problemele cu care se confrunta administratia, ne-a declarat, ieri, Ion Ruset, secretarul general al Uniunii Federatiilor Sindicatelor Miniere Oltenia (UFSMO). El a spus ca sindicatele accepta propunerea ca 90% dintre mineri sa fie trimisi in concedii de odihna, insa...   (3 afisari)
Romania nu scapa de efectele colaterale ale luptelor din Balcani
Ministerul Mediului se asteapta la poluari de lunga durata
-- Cateva albine trimise in misiune pe Clisura Dunarii s-au jertfit pentru patrie
Ministerul Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului (MAPPM) a elaborat un raport cu privire la impactul asupra mediului pe cale l-au avut bombardamentele din Iugoslavia de la inceputul conflictului si pana in prezent.
Investigatiile facute pana in prezent asupra apelor si sedimentelor din Dunare...   (1 afisare)
Locuitorii din zona Husiului sunt atacati de sobolani
-- Rozatoarele au muscat doi sugari
Doi sugari Remus Lucian Calin, de doua luni, din Berezeni si Ancuta Velica, de noua luni, din Otetoaia, comuna Lunca Banului, judetul Vaslui, au fost muscati de sobolani care le-au mancat nasul si buzele. Incidentele au avut loc pe timpul noptii si tipetele copiilor i-au trezit pe parinti, care au intrerupt atacul sobolanilor. "Noaptea, pe intuneric s-a intamplat. Copilul dormea separat, intr-un patut alaturat...   (4 afisari)
Bacauanii refuza sa mai cumpere lapte si carne de vita
Prefectul judetului Bacau, Silviu Lefter, si seful Directiei Sanitar-Veterinare, dr. Vasile Zaharia, au organizat ieri o conferinta de presa pentru a-i linisti pe oamenii speriati de virusul care a imbolnavit bovinele din mai multe comune ale judetului. Cei doi spun ca, in ultima saptamana, vanzarile de carne de vita si lapte de pe piata au scazut drastic. Dr. Zaharia a recunoscut ca au fost depistate 60 de vaci bolnave dar spune ca nu se stie...   (1 afisare)
ZIUA va prezinta probele pentru admiterea in facultati
-- Colegii universitare
Universitatea din Bucuresti: Colegiul Universitar de Cartografie: specializarile Cartografie, Hidrologie, meteorologie si supravegherea calitatii mediului: Geografia Romaniei - scris; Geografie fizica generala - scris. Specializarea Geografia activitatilor turistice: Geografia Romaniei - scris; Geografie fizica generala sau Geografia umana si economica sau o limba straina (engleza, franceza) - scris. Colegiul Universitar...   (28 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 CSAT pregateste numiri pe functii de generali in SRI, SIE, SPP, MI si MApN (59 afisari)
 ZIUA va prezinta probele pentru admiterea in facultati (28 afisari)
 Dennis - pericol public (24 afisari)
 Un sofer al Giurgiu Nav plecat cu ajutoare spre marinarii sechestrati la Prahovo era sa fie linsat de sarbi (23 afisari)
 Un avocat aradean este cercetat pentru trafic de influenta (22 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01701 sec.