Ziua Logo
  Nr. 1488 de miercuri, 19 mai 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
»  
Neaparat de vazut
In masiva si excelenta sa carte "Postmodernismul romanesc", Mircea Cartarescu identifica, printre altele, drept o trasatura esentiala a artistului post-modern lipsa de inhibitie in fata tabu-urilor erotice. Confirm: fara a-l reduce la simplul act sexual, creatorul post-modern desacralizeaza erosul, il - ca sa zic asa- "jumuleste" de infoaietele pene romantice si-l priveste, de multe ori, dintr-un unghi ludic. Amorul devine obiect de studiu sub niste dioptrii ironice,...   (4 afisari)
Judecatorii au admis, ieri, ordonanta impotriva mandatului de arestare emis la Constanta impotriva fostului sef al Garzii Financiare
Generalul Florica ar putea fi eliberat
-- Parchetul poate face recurs in termen de trei zile * Florica a amenintat ca daca va mai fi hartuit face greva foamei pana moare
Instanta constanteana a admis ieri, in urma deliberarii, ordonanta depusa de avocatul Mustata impotriva mandatului de arestare preventiva a gen. Gheorghe Florica. Procurorul de sedinta, Simona Moanca,...   (7 afisari)
FMI nu se opune facilitatilor pentru marii investitori
Seful Executivului, Radu Vasile, a precizat ieri ca Fondul Monetar International (FMI) nu se va opune aplicarii Ordonantei privind facilitatile ce se vor acorda marilor investitori. "Cei de la FMI au inteles situatia dupa cele doua scrisori trimise de Guvernul roman", a mai spus Vasile. Premierul a adaugat ca Ordonanta creeaza doar cadrul legal pentru acordarea acestor facilitati, dar ea nu se va aplica global, ci de la caz la caz. "Oricum,...   (4 afisari)
Un tehnician RomTelecom a interceptat opt frecvente ultrasecrete ale MI
-- El este cercetat pentru incalcarea Legii sigurantei nationale
Parchetul Tribunalului Prahova a dispus trimiterea in judecata, in stare de arest, a unui functionar de la RomTelecom Prahova, sub acuzatia de incalcare a Legii sigurantei nationale, pentru ca a interceptat statiile de emisie-receptie ale Ministerului de Interne. Vasile Labis, tehnician principal, va fi judecat pentru detinere, confectionare si folosire ilegala de...   (26 afisari)
O comisie a SPP va verifica activitatea capitanului Vasile Nalbaru
"Pana acum, Serviciul de Protectie si Paza nu a fost sesizat oficial despre un asemenea incident", ne-a declarat, ieri, maiorul Constantin Dobre, referindu-se la informatiile aparute in presa, potrivit carora capitanul SPP Vasile Nalbaru ar fi fost implicat intr-o rapire. "Directorul Serviciului a luat act de sesizarile primite, in acest sens, din partea unui anumit organ de presa, si a numit o comisie de verificare, rezultatele...   (69 afisari)
Premierul Romaniei viziteaza Chisinaul
Premierul Radu Vasile va efectua o vizita la Chisinau la invitatia omologului sau, Ion Sturza. Vizita va dura doar o zi, in perioada 24-25 mai. Radu Vasile va avea intalniri si cu presedintele Parlamentului moldovean, Dumitru Iacob, si cu seful statului, Petru Lucinschi.   (8 afisari)
"Maestrul" contrabandei cu tigari va executa cinci ani de inchisoare
Victor Issa, catalogat ca fiind maestrul contrabandei cu tigari, a fost condamnat definitiv, in cursul zilei de ieri, la cinci ani de inchisoare de judecatorii din cadrul Tribunalului Constanta. Cipriotul Issa a fost obligat sa achite 19 miliarde de lei catre Administratia Financiara, contravaloarea impozitului pe circulatia marfurilor, si taxe vamale cifrate la 367 milioane lei catre Directia Vamala. Conform rechizitoriului, in...   (4 afisari)
Din iunie, atentie la bec
Prima factura majorata la energie vine in iulie
Noile tarife pentru energia electrica se vor aplica de la inceputul lunii iunie, iar prima factura majorata se va plati in luna iulie, a anuntat ieri Radu Berceanu. Populatia care va alege tariful social va plati 500 de lei/kWh pentru primii 50 de kW consumati, dar va plati 1.951 de lei/KWh, pentru consumul care depaseste acest nivel, la care se adauga tariful pentru primii 50 kW/luna (25.000 lei/luna). Pentru al doilea tip...   (1 afisare)
Eltin are bronsita
Scapat cu fata curata din recentul proces de destituire, liderul de la Kremlin, Boris Eltin, a fost nevoit sa-si anuleze intrevederea, programata pentru ziua de ieri, cu seful Guvernului spaniol, Jose Maria Aznar, din cauza unei bronsite. Un purtator de cuvat al Ambasadei Spaniei de la Moscova, citat de Mediafax, a afirmat ca anularea intrevederii a fost justificata astfel: "Kremlinul ne-a anuntat ca Eltin are bronsita". Serviciul de presa al Kremlinului a dezmintit, ca de obicei,...   (2 afisari)
PUNR a inaintat un denunt penal impotriva radicalilor din UDMR
-- Sunt vizati Tokes Laszlo, Katona Adam, Kincses Elod, Toro Tibor si Kiraly Karoly
Presedintele PUNR, Valeriu Tabara, a anuntat ca partidul pe care il conduce a depus ieri, la Parchetul General de pe langa Curtea Suprema de Justitie, un denunt penal impotriva mai multor lideri din aripa radicala a UDMR. Cei vizati sunt pastorul Tokes Laszlo, Katona Adam, Kincses Elod, Toro Tibor si Kiraly Karoly. Acestia sunt acuzati de PUNR ca prin afirmatiile...   (7 afisari)
Bombardamentele NATO au produs primele ploi acide in Romania
Primele ploi acide de pe teritoriul tarii noastre, ca urmare a poluarii rezultate in urma bombardamentelor din Iugoslavia, s-au inregistrat in judetul Caras Severin. Agentia de Protectia Mediului (APM) Resita informeaza ca au fost afectate localitatile Berliste si Gradinari. "In zonele in care s-au semnalat ploi acide s-au constatat pe unele suprafete modificari fiziologice constand in necrozarea frunzelor, sfasierea varfului acestora...   (47 afisari)
Legea Lustratiei a fost dezbatuta in grupul parlamentar al PNTCD
Taranistul Mihai Grigoriu duce mai departe testamentul politic al lui George Serban
Legea lustratiei, elaborata de regretatul deputat PNTCD de Timis, George Serban, a fost preluata de colegul sau, Mihai Grigoriu, care a supus-o dezbaterii grupului parlamentar al taranistilor inainte de a o depune la Camera. ZIUA ceruse, imediat dupa moartea lui George Serban, ca - in semn de respect pentru memoria acestuia - colegii de partid sa se...   (57 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 O comisie a SPP va verifica activitatea capitanului Vasile Nalbaru (69 afisari)
 Taranistul Mihai Grigoriu duce mai departe testamentul politic al lui George Serban (57 afisari)
 Bombardamentele NATO au produs primele ploi acide in Romania (47 afisari)
 Priseceanu va fi tata pentru a doua oara (45 afisari)
 Federatia Sportului Scolar si Universitar nu are, inca, obiectul muncii (41 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.04286 sec.