Ziua Logo
  Nr. 1476 de miercuri, 5 mai 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
»  
Intalnirea de ieri a liderilor partidelor aflate la putere a ameliorat relatia cu UDMR
O comisie de arbitraj va rezolva divergentele din cadrul coalitiei majoritare
Liderii coalitiei majoritare s-au intalnit ieri la Palatul Parlamentului pentru a rezolva neintelegerile aparute in ultimele saptamani in relatia cu UDMR. Marul discordiei l-au consituit cateva articole la proiectul de lege privind statutul functionarului public si la cel privind administratia publica locala, aflate in dezbaterea Camerei...   (2 afisari)
O suta de deputati au initiat modificarea Constitutiei
Deputatul PNTCD Radu Manea a depus, ieri, o propunere legislativa de modificare a doua articole din Constitutie, sustinuta de semnaturile a 100 de deputati, care prevede garantarea de catre stat a proprietatii si, in mod explicit, garantarea proprietatii private, spre deosebire de textul constitutional in vigoare, in care este folosit termenul de "ocrotire" a proprietatii.
Propunerea legislativa a fost semnata de deputati din PNTCD, PNL, UDMR,...   (1 afisare)
PD este nemultumit de introducerea in Parlament a Legii electorale inaintea Legii "Ticu"
Vicepresedintele PD, Bogdan Niculescu Duvaz, a acuzat ieri intr-o conferinta de presa PNTCD si PDSR ca profita de situatia creata de razboiul din Kosovo pentru a modifica Legea Electorala, dupa cum le convine lor. El a precizat ca PD este nemultumit de faptul ca taranistii nu au fost de acord cu discutarea Legii accesului la dosarele Securitatii, inainte de Legea Electorala. In opinia sa, pentru a se realiza...   (1 afisare)
Pedeseristii afirma ca PD are interes sa blocheze Legea electorala
Adrian Nastase, prim-vicepresedintele PDSR, a analizat ieri, intr-o conferinta de presa, atitudinea unor partide politice fata de Legea deconspirarii Securitatii a lui Ticu Dumitrescu. El a spus ca in spatele acestei aparente preocupari pentru acest proiect de lege se afla alte interese. "PD este nemultumit de actuala forma a Legii electorale si face tot posibilul pentru a amana dezbaterile", a afirmat liderul principalului partid...   (1 afisare)
PDSR ataca Legea reponsabilitatii ministeriale
Deputatii partidului condus de Iliescu au parasit ieri lucrarile Camerei
Liderul PDSR, Acsinte Gaspar, a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca partidul sau va ataca la Curtea Constitutionala Legea privind responsabilitatea ministeriala daca aceasta va trece prin Senat fara sa acopere amendamentele formulate de PDSR. Gaspar continua sa sustina ca solutia optima ar fi "retrimiterea Legii in Camera Deputatilor pentru a fi reexaminata, pentru ca, in...   (1 afisare)
Fundatia "Principesa Margareta" lanseaza "Seniorii"
Fundatia "Principesa Margareta a Romaniei" lanseaza astazi, incepand cu orele 11.00, in Parcul Cismigiu la celebra Buturuga, buletinul trimestrial informativ intitulat "Seniorii". Revista este difuzata gratuit, tirajul fiind de 3.500 de exemplare, tiparite prin finatarea oferita de Westminster Foundation for Democracy din Marea Britanie si Ambasada Olandei de la Bucuresti. Revista ofera informatii privind ajutoarele oferite pentru pensionari, utilitare,...   (2 afisari)
Nastase a certat Puterea ca-n campania electorala
Adrian Nastase, prim-vicepresedintele PDSR, a atras atentia, in conferinta de presa de ieri, asupra situatiei de criza in care se afla Romania. "Asistam la o implozie, e o tara care se prabuseste in ea insasi, iar guvernantii nu fac nimic", a declarat Nastase. El a acuzat actuala Putere ca ascunde situatia economica si sociala dezastruoasa in spatele promisiunilor de integrare in NATO, "pentru a castiga tacerea populatiei". Prim-vicepresedinetele...   (2 afisari)
Londra si Dublin cauta un compromis pentru deblocarea procesului de pace
Oficialitatile de la Londra si Dublin vor expune partidelor din Irlanda de Nord, o formula de compromis, pentru deblocarea procesului de pace din Ulster, inghetat, de mai multe luni, pe fondul unei controverse privind dezarmarea gruparilor paramilitare. Presa britanica a anuntat ca premierul britanic, Tony Blair, si cel irlandez, Bertie Ahern, vor lansa propunerea de desemnare oficiala a Guvernului local din Irlanda de Nord,...   (1 afisare)
Abdallah al Iordaniei saluta curajul lui Arafat
Liderul Autoritatii Palestiniene, Yasser Arafat, a decis amanarea, cu inca o luna, a proclamarii statului independent palestinian, anuntata, cu mult timp inainte, pentru data de 4 mai. "Jos palaria in fata lui, pentru ca a luat o decizie vizibil dificila", a comentat Regele Abdallah al ll-lea al Iordaniei, in cadrul unui interviu acordat postului de televiziune CNN. "Cred ca pentru aceasta hotarare a fost nevoie de mult curaj", a continuat suveranul...   (3 afisari)
Netanyahu se teme de cartierul general palestinian din Ierusalim
Autoritatile israeliene au interzis intalnirile consulare, prevazute pentru ieri, la Casa Orientului, cartierul general palestinian din sectorul arab anexat in Ierusalim, a anuntat purtatorul de cuvant al politiei. "Noi i-am semnalat directorului de la Casa Orientului, Faycal Husseini, ca intalnirile de acest gen sunt interzise", a declarat sursa citata, intr-un comunicat. In text nu se precizeaza nationalitatea reprezentantilor consulari...   (1 afisare)
Bagdadul anunta noi bombardamente anglo-americane asupra Irakului
Ultimile raiduri ale avioanelor aliate in Irak, impotriva unor instalatii civile, au provocat, luni, moartea a doi irakieni si ranirea altor 12, a afirmat un purtator de cuvant militar irakian, citat de agentia INA. Oficialul irakian, care nu a furnizat informatii privind locul bombardamentelor, a mai relatat ca un "avion dusman" a fost lovit de apararea antiaeriana irakiana, determinand aparatele sa se intoarca". Autoritatile de...   (1 afisare)
Minerii au posibilitatea sa iasa la lumina
Valea Jiului va deveni zona turistica
-- Investitiile vor fi de 500 de milioane de dolari * Se va face turism de vanatoare, speologic, alpin si rural
Valea Jiului va beneficia de un program de dezvoltare locala prin integrare europeana, proiect initiat de Fundatia "Romania-Generatia Urmatoare", Institutul de cercetari pentru Turism, Asociatia Salvamont-Valea Jiului, Primaria si Consiliile Locale din Petrosani, Lupeni, Petrila, Vulcan, Uricani, Aninoasa si...   (5 afisari)
Intalnirea Sindicate - Guvern a fost amanata
-- Motivul a fost: lipsa documentatiei privind modificarea impozitelor
Intalnirea programata pentru ieri, intre reprezentantii sindicatelor si cei ai Guvernului, pe tema modificarii politicii fiscale, a fost amanata, pentru ca sindicalistii nu au primit, din partea Ministerului de Finante, documentatia pe baza careia sa poata purta negocieri, a declarat pentru Mediafax, Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical (BNS).
Tema intalnirii de ieri...   (2 afisari)
5000 de persoane cu probleme sociale vor beneficia de mese gratuite
Saracii din Bucuresti vor avea siguranta ciorbei de maine
Directia Asistenta Sociala (DAS) a Primariei Capitalei a semnat un protocol cu Fundatia Pro-Romania, care va acorda mese gratuite pentru 5.000 de persoane cu probleme sociale, a declarat Carmen Raicu, director DAS. In prezent, Directia si Pro-Romania stabilesc punctele de unde persoanele defavorizate vor primi alimente. DAS va selecta, din toate sectoarele, persoanele care...   (6 afisari)
"ALFA" cere premierului sa-si aminteasca de problema preluarii personalului
Cartelul "ALFA" a facut ieri, un apel la presa, cu speranta de a-i aminti primului ministru ca problema "preluarii personalului" este una dintre revendicarile sindicale care se regaseste in memorandumul semnat de premier ca angajament in fata confederatiilor sindicale. Mai precis, printr-o decizie, considerata de sindicate "abuziva", 966 de salariati ai Inspectoratelor judetene de protectia plantelor si carantina fitosanitara...   (1 afisare)
BIRD da 10 milioane de dolari pentru reducerea saraciei romanilor
Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD) a acordat Romaniei un imprumut in valoare de 10 milioane de dolari pentru finantarea Proiectului privind Fondul de Dezvoltare Sociala. In acest sens, Emil Constantinescu, presedintele Romaniei, a promulgat Legea privind aprobarea Ordonantei Guvernului pentru ratificarea Acordului de imprumut dintre Romania si BIRD. Proiectul vizeaza reducerea saraciei, iar progamul cuprinde...   (2 afisari)
La Zürich, kilogramul de icre negre se vinde cu 1000 de dolari
Racii carpato-danubiano-pontici echilibreaza balanta comerciala
-- Pentru dezvoltarea domeniului s-a apelat la reproductie artificiala
Balanta comerciala a Romaniei cu crustacee, anul trecut, a fost pozitiva. In 1998, au fost importate 3356 tone de crustacee conservate, congelate sau vii, iar exportul a fost de 3439 de tone, de unde rezulta ca cel putin 83 de tone reprezinta export de raci autohtoni. De altfel, intregul export al...   (9 afisari)
CONEL a decuplat de la reteaua electrica patru societati gorjene
Sucursala gorjeana a CONEL a decuplat, ieri, de la reteaua electrica, patru societati cu datorii, informeaza Mediafax.
Societatea Apoterm SA Targu-Carbunesti datoreaza Conel 1,3 miliarde lei, bani care vor trebui platiti de noul proprietar Stefan Columbeanu, fost secretar al PNTCD Gorj.
Surse CONEL au precizat ca scopul intreruperii de energie electrica este acela de a obtine garantii pentru plata datoriilor. Aceleasi surse au declarat...   (5 afisari)
Iute ca watt-ul
Energeticieni europeni vor alerga de la Constanta la Bucuresti
Sindicalistii din energie nucleara din mai multe tari europene vor participa, la inceputul saptamanii viitoare, la un maraton intre Constanta si Bucuresti, se arata intr-un comunicat al Sindicatului Liber "Energetica Nucleara '90", remis, ieri, agentiei Mediafax. Concurentii vor strabate cei 270 de kilometri ai traseului, care include si Centrala Nuclearoelectrica de la Cernavoda, in sistem "stafeta". Traseul va fi impartit...   (3 afisari)
Botosanenii vor plati 4000 de lei pentru o paine
Conducerea principalului producator de paine si produse de panificatie din judetul Botosani, Moldopan SA, a anuntat ca, din a doua jumatate a acestei luni, va majora pretul painii cu cel putin 25-30%. Directorului societatii, ing. Liliana Ursu, a declarat ca masura se impune din cauza epuizarii stocului de grau achizitionat cu 1100-1200 de lei/kg si a lipsei de grau de pe piata romaneasca. "Se preconizeaza ca de la urmatorul transport sa cumparam...   (3 afisari)
20 milioane de euro vor fi folosite pentru diguri
Presedintele Romaniei, Emil Constantinescu, a promulgat Legea pentru aprobarea Ordonantei Guvernului de ratificare a Acordului-cadru de imprumut dintre Romania si Fondul de Dezvoltare Sociala al Consiliului Europei pentru sprijinirea regiunilor afectate de inundatii din ultima perioada. Imprumutul acordat este in valoare de 20 de milioane de euro si va fi folosit pentru refacerea infrastucturii sociale afectate de inundatii, prin executarea de lucrari...   (1 afisare)
30 de case din Calugareni au fost inundate
Aproape 30 de case, 6 obiective social-economice si aproape 200 de hectare de terenuri agricole din comuna Calugareni, judetul Giurgiu si 8 cladiri din comuna Fundeni, judetul Calarasi, au fost inundate din cauza precipitatiilor cazute in ultimele zile, informeaza Comisia Centrala de Aparare impotriva Inundatiilor, din cadrul Ministerului Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului. Locuitorii celor 8 case din comuna Fundeni au fost nevoiti sa-si paraseasca...   (11 afisari)
Ministerul Educatiei face precizari privind prezenta sportului in programul elevilor
-- In gimnaziu si liceu se recomanda introducerea in orar a cel putin doua ore de educatie fizica pe saptamana
Elevii din clasele primare vor putea practica doua sau trei ore pe saptamana de educatie fizica, in functie de optiuni si de conditiile scolii, se arata intr-o notificare emisa de Ministerul Educatiei. Pentru clasele V-VIII, la Educatie fizica sunt alocate saptamanal una-doua ore, cu posibilitatea alegerii...   (2 afisari)
Sistemul sanitar sta pe un butoi cu pulbere
SANITAS ameninta cu greve necontrolate
Federatia SANITAS din Romania atrage atentia Ministerului Sanatatii, Guvernului si conducerii Casei de Asigurari de Sanatate ca exista pericolul declansarii unor greve spontane si chiar a grevei generale in sistemul sanitar, inainte de 24 mai, din cauza "tensiunilor sociale deosebite" acumulate in randul personalului din acest domeniu. Potrivit comunicatului semnat de presedintele federatiei, Marius Petcu, cauzele...   (2 afisari)
ZIUA va prezinta probele pentru admiterea in facultatI
-- Astazi:Profil artistic
* Universitatea de Vest din Timisoara: Facultatea de Muzica: specializarea Actorie (se scolarizeaza si in limba germana): Etapa I, eliminatorie: pondere 40% in media finala, Prezentarea unor versuri si a unei povestiri din repertoriul candidatului - practic, Testarea aptitudinilor muzicale si ritmice si prezentarea unui monolog dintr-o piesa de teatru din repertoriul candidatului - practic. Etapa a II-a: pondere 50% in...   (14 afisari)
Salariatii din radiocomunicatii raman pe pozitii
Dupa 10 mai TVR 1 poate emite numai 3 ore pe zi
-- Din cauza grevei, Radio Romania Actualitati isi poate scurta programul la 8 ore/zi
Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNRc) ar putea reduce, dupa 10 mai, la aproximativ o treime numarul orelor de retransmisie in tara a progamelor posturilor nationale publice de radio si televiziune (TVR 1, TVR 2, TVR International, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Tineret si Radio Romania Cultural) ca...   (2 afisari)
Ministerul Educatiei pune in aplicare planul de descongestionare a materiei
Elevii din clasele a IX-a vor invata dupa manuale noi
-- In prezent se lucreaza la programele scolare pentru liceu
Ministerul Educatiei Nationale anunta ca au fost elaborate noile programe scolare in baza carora s-a si trecut la elaborarea manualelor alternative pentru clasa a- IXa, care vor fi produse in sistem de piata libera de catre edituri deja pentru anul scolar 1999-2000. Si elevii din clasa a VII-a vor beneficia de...   (4 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cornel Dinu neaga vreun aranjament (150 afisari)
 Papa va parcurge trasee "uscate" (48 afisari)
 Taximetristii de la Hilton le-au dat ofiterilor BAOLP care il pazeau pe Blair chei de 12 si 9 sa-si repare masina (43 afisari)
 MI si Parchetul bat pasul pe loc in cazul spionului Ion Corcotoi (26 afisari)
 IPJ Maramures i-a ridicat permisul de arma lui Bereczki (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03870 sec.