Ziua Logo
  Nr. 1461 de vineri, 16 aprilie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
»  
Rasvan Popescu este primul purtator de cuvant al presedintelui Constantinescu
Presedintia are 12 noi consilieri
Functia de purtator de cuvant al Presedintiei i-a revenit lui Rasvan Popescu, fostul sef al Departamentului informatii publice al Guvernului. Numirea sa oficiala s-a facut ieri la Palatul Cotroceni, in cadrul unei conferinte de presa unde a fost prezentata si noua componenta a echipei de consilieri a presedintelui Emil Constantinescu. In varianta actualizata, la Cotroceni lucreaza 143...   (11 afisari)
Liderii Grupului Brasov dezmint informatia ca ar parasi PNTCD
-- Ionut Gherasim l-a criticat dur pe Remus Opris, intr-o conferinta de presa
Deputatii Sorin Lepsa, vicepresedinte PNTCD, si Ionut Gherasim, membru supleant al Biroului de Conducere, au declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca nu vor pleca din partid, asa cum "au dezinformat unele ziare". Cu o saptamana in urma, un cotidian informase ca patru deputati taranisti vor parasi partidul pentru a se inscrie in Uniunea Fortelor de Dreapta....   (12 afisari)
Un pic mai rau pentru "gulerele albe"
Senatorii au adoptat Legea anticoruptie
Plenul Senatului a adoptat, ieri, Legea privind prevenirea si sanctionarea faptelor de coruptie. Timp de aproape doua ore, senatorii au incercat sa stabileasca daca este necesara infiintarea, potrivit proiectului de lege, a Comisiei Nationale Anticoruptie (CNA), insarcinata cu controlul coruptiei. Discutiile nu au vizat insa rezolvarea divergentelor existente in cadrul dezbaterilor din Comisia Juridica, anume daca CNA...   (3 afisari)
Presedintele Senatului s-a intalnit cu vicepresedintele APCE
Presedintele Senatului, Petre Roman, s-a intalnit, ieri, cu vicepresedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Walter Schwimmer. La finalul intrevederii Schwimmer a declarat, completand punctul de vedere al lui Roman, ca "o solutie politica pentru criza din Kosovo ar fi cea mai potrivita pentru asigurarea securitatii internationale si a stabilitatii in zona". Vicepresedintele APCE a apreciat ca "Rusia ar trebui sa sustina...   (3 afisari)
Liderul integristilor israelieni a fost condamnat la patru ani de inchisoare
-- Procesul intentat fostului ministru de Interne pentru coruptie, frauda si abuz de putere a durat un deceniu
Liderul partidului integrist israelian, Shass Arie Deri, a fost condamnat, in sfarsit, dupa cinci ani de proces, ieri, la patru ani de inchisoare, fara suspendare, pentru coruptie, frauda si abuz de incredere. Tribunalul din Ierusalim, care a pronuntat sentinta, a mai hotarat ca Deri, ex-ministru de Interne, sa plateasca...   (2 afisari)
Francezii vor sa investeasca mai mult in Romania
Ministrul francez de Externe, Hubert Vedrine, a declarat ieri dimineata, la Palatul Victoria, ca oamenii de afaceri din tara sa sunt gata sa-si sporeasca investestitiile directe sau de portofolii in Romania. Franta ocupa, deja, primul loc la investitiile straine in tara noastra si cel de-al treilea loc in volumul total de schimburi comericale ale Romaniei. La sfarsitul intrevederii, premierul Radu Vasile a reiterat invitatia de a vizita Romania adresata...   (1 afisare)
Ministrul de Externe francez, Hubert Vedrine, s-a intalnit cu presa la resedinta ambasadorului Frantei
Franta e preocupata de situatia delicata a Romaniei
Ambasadorul Frantei la Bucuresti, Pierre Menat, a organizat ieri, la resedinta sa din Bucuresti, o receptie ocazionata de prezenta in Romania a sefului diplomatiei franceze, Hubert Vedrine. Au participat reprezentantii mass-media, ministrul Afacerilor Externe al Romaniei, Andrei Plesu, ministrul Justitiei, Valeriu Stoica, oameni politici, lideri...   (1 afisare)
Petre Roman a salutat prezenta marilor companii franceze in Romania
Discutiile purtate intre demnitarul francez si presedintele Senatului, Petre Roman, au vizat problema conflictului din Kosovo si cooperarea pe plan economic dintre Romania si Franta. Roman a precizat ca, in conflictul din Iugoslavia, era necesara existenta unui mecanism de consultare al NATO si UE cu tarile vecine din regiune, apreciind ca solutia politica pentru rezolvarea situatiei din Iugoslavia trebuie pregatita pe conditii...   (3 afisari)
Inlocuirea inchisorii contraventionale cu munca in folosul comunitatii a fost votata in sala Omnia
Plenul Senatului a adoptat, ieri, Proiectul de Lege privind inlocuirea inchisorii contraventionale cu sanctiunea obligarii contravenientului la prestarea unei activitati in folosul comunitatii. Desi proiectul nu a suferit modificari majore, amendamentul Comisiei juridice asupra articolului doi, alineatul doi al legii a starnit dispute majore in randul senatorilor, discutii care s-au dovedit in final...   (4 afisari)
PNL spune ca nu are demnitari in AGA si CA
Liberalii considera ca interdictia ca parlamentarii sa nu mai faca parte din AGA si Consiliile de Administratie este corecta. Liderii taranisti au luat decizia ca in termen de sapte zile, incepand cu data de 15 aprilie, deputatii si senatorii sa renunte la activitatea manageriala. PNTCD a cerut si celorlalte partide din Coalitie sa urmeze acest exemplu.
"Este o discutie pe care si noi am avut-o in cadrul Biroului Permanent. Nu avem cazuri de parlamentari...   (2 afisari)
Ministerul britanic de Interne a autorizat extradarea lui Pinochet in Spania
Ministrul britanic de Interne, Jack Straw, a decis ieri autorizarea declansarii procedurii de extradare catre Spania a fostului dictator chilian, generalul Augusto Pinochet, anunta DPA. Intr-un comunicat al Ministerului de Interne al Marii Britanii, difuzat ieri la pranz, se precizeaza ca "solicitarea spaniola privind extradarea generalului Augusto Pinochet poate fi examinata, incepand din acest moment, de catre Justitia...   (4 afisari)
Benazir Bhutto - cinci ani de detentie
Fostul premier pakistanez, Benazir Bhutto, si sotul sau, Asif Ali Zardari, au fost condamnati ieri la cinci ani de inchisoare fiecare pentru coruptie, noteaza DPA. Tribunalul anti-coruptie, care i-a condamnat pe Benazir Bhutto si pe sotul ei, a mai ordonat cuplului platirea unei amende de 8,6 milioane de dolari. Benazir Bhutto, aflata in prezent in strainatate, precum si sotul ei, pot face apel la acest verdict, in fata Curtii Supreme pakistaneze.   (4 afisari)
La Parlament se dezbate "calitatea de cetatean" in fata noilor provovocari
Lucrarile colocviului "Calitatea de cetatean si democratia umanista in Europa - in fata noilor provocari", organizat de fundatia franceza "Robert Schuman", sub patronajul presedintelui Emil Constantinescu si al premierului Radu Vasile, au debutat ieri la Palatul Parlamentului. La reuniune au participat, alaturi de seful statului, presedintele PNTCD Ion Diaconescu, vicepresedintele fundatiei "Robert Schuman", Jean Seitlinger,...   (1 afisare)
Guvernul isi tine prima promisiune facuta Sindicatelor
Vasile desfiinteaza managerii
-- Intreprinderile statului vor fi conduse de administratori
De acum incolo nu vor mai exista manageri. Printr-o Ordonanta de Urgenta, Guvernul a aprobat, ieri, Legea contractului de management. Motivul renuntarii la institutia manageriala il constituie suprapunerea institutiilor manageriale si ale consiliilor de administratie, prin aplicarea simultana a legii amintite si a Legii societatilor comerciale. Intreprinderile...   (1 afisare)
Vin banii pentru reconstructia economiei Romania a demarat reforma structurala
-- Executivul a ratificat Acordul cu BIRD, in valoare de 25 de milioane de dolari * Unitatea de Management a Proiectului convenit cu Banca Mondiala va fi subordonata ministrului Traian Basescu * Specialistii romani implicati in program vor putea castiga 300 de dolari pe zi
Executivul a ratificat, printr-o Ordonanta de Urgenta adoptata ieri, Scrisoarea de Acord dintre Romania si BIRD privind imprumutul de asistenta tehnica...   (4 afisari)
Parlamentul va trebui sa modifice Legea pensiilor
Subventiile pentru transport vor fi date direct batranilor
-- De asemenea, Statul va monitoriza conditiile in care varstnicii isi vor vinde casele
Simona Marinescu, secretar de stat in Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, a prezentat ieri o modificare a Legii Pensiilor. Ea a afirmat ca, in prezent, pensionarii beneficiaza de reduceri si gratuitati pe mijloacele de transport in comun, dar unii dintre ei nu le folosesc.
Simona Marinescu a afirmat...   (1 afisare)
Veniturile varstnicilor vor creste cu sume de la 5.000 la 331.000 de lei
-- Toate pensiile vor fi recorelate
Secretarul de stat in Ministerul Muncii si Protectiei Sociale a afirmat ca se va aplica o noua recorelare a pensiilor de care sa beneficieze toti pensionarii, nu numai cei pensionati datorita limitei de varsta si cu vechime completa. Ea a explicat ca atunci cand noua Lege a Pensiilor va intra in vigoare, va fi nevoie de 1200 miliarde de lei, pentru ca pensiile vor creste cu sume cuprinse intre...   (3 afisari)
Ministerul Muncii promite infiintarea Casei Nationale de Alocatii Familiale
Cartoforii vor contribui la "bunastarea" copiilor saraci
-- Jocurile de noroc vor fi taxate cu un timbru social de 10% platit de jucatori
Simona Marinescu, secretar de stat in Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, a declarat ieri, in conferinta de presa PD, ca se are in vedere infiintarea Casei Nationale de Alocatii Familiale. Acest organism tripartid va aloca banii pentru protectia sociala, proveniti din Bugetul de stat...   (1 afisare)
Metroul intra luni dimineata in greva de avertisment
-- Poporul va sta degeaba pe peroane doar intre orele 5.00-6.00
Prima actiune de protest din cadrul grevei de avertisment de doua ore, de luni, 19 aprilie, pregatita de cele patru mari confederatii sindicale: Blocul National Sindical - BNS, CNSLR - Fratia, CSDR si Cartel "ALFA" va fi declansata de lucratorii de la metrou. Biroul Permanent al BNS (confederatie la care este afiliata Uniunea Sindicatelor Libere Metrou) a decis desfasurarea grevei de...   (1 afisare)
Guvernul da cateva paturi in plus pentru studenti
Ministerul Educatiei promite 10.000 de noi locuri in camine la toamna
Potrivit planului de investitii elaborat de Ministerul Educatiei Nationale, in anul academic 1999-2000 ar putea fi date in folosinta aproximativ 10.000 de locuri de cazare in camine studentesti din unsprezece centre universitare.
Conducerea ministerului estimeaza ca pana la finele anului 1999 vor fi date in folosinta 176 de spatii de cazare in Universitatea Iasi, iar Universitatea...   (1 afisare)
Betivii sinucigasi din Botosani isi vor plati spitalizarea
Medicii din Botosani au anuntat ca, din aceasta saptamana, alcoolicii internati in urma unei tentative de sinucidere isi vor plati spitalizarea. Dr. Alexandru Ota, seful Sectiei Reanimare Terapie Intensiva, din cadrul Spitalului Judetean Botosani, afirma ca s-a saturat sa tot trateze alcoolici si ca nu este zi in care sa nu fie adus un betiv care a incercat sa-si ia viata. Potrivit doctorului Ota, spitalul va intocmi dosare cu toate cheltuielile...   (2 afisari)
Alunecarile de teren muta un cartier din Botosani din oras
In municipiul Botosani, alunecarile de teren s-au amplificat in aceasta primavara, noua zone periferice ale orasului, aproximativ 330 hectare, pe care se afla locuinte si diverse societati, construite inainte 1989, deplasandu-se cu cativa centrimetri in fiecare saptamana. Cartierul Grivita, din estul municipiului, este cel mai afectat de acest fenomen, toata zona respectiva alunecand spre comuna Rachiti, situata in apropiere. Ioan Viorel...   (2 afisari)
ZIUA va prezinta probele de concurs pentru admiterea in facultati
-- Astazi: Litere, Limbi straine
* Universitatea Ovidius din Constanta: Facultatea de Litere si Teologie: specializarea Limba si literatura romana - o limba si literatura straina: Etapa I, eliminatorie, oral, Limba si literatura romana. Etapa a II-a*: Limba si literatura romana - scris; media la bac - 20% pondere in media de admitere. *Dupa declararea candidatilor admisi se va desfasura cea de a doua proba scrisa la Limba si literatura...   (3 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Casa soacrei colonelului a fost perchezitionata fara mandat (152 afisari)
 Marius Popescu a spionat Bacaul in Giulesti (38 afisari)
 Discutie telefonica inregistrata intre plutonierul Olaru si Corneliu Voica, vicepresedintele Consiliului Judetean Dambovita, membru PRM (25 afisari)
 Ramane cum am stabilit: gimnastica ritmica, rasa! (19 afisari)
 Ieri dimineata a fost cutremur in Vrancea (15 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03082 sec.