Ziua Logo
  Nr. 1461 de vineri, 16 aprilie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
»  
Cu Marshall pre Marshall calcand
Daca propunerea cancelarului german Gerhard Schroder facuta miercuri la Strasbourg ("Trebuie un plan Marshall pentru Balcani") va fi luata in serios de comunitatea europeana si de SUA, abia atunci s-ar putea spune ca perioada aprigei confruntari ce tine de mai bine de o jumatate de secol intre Est si Vest s-a incheiat. Ma si mir ca aceasta idee la mintea cocosului nu le-a trecut mai devreme prin cap liderilor politici occidentali. Ce s-ar fi facut Germania...   (6 afisari)
Andrei Plesu a stabilit criteriile de stabilire a remuneratiei angajatilor sai
Diplomatii isi vor lua leafa in functie de rezistenta la plictis si aspectul hainelor
-- Lui Remes ii ramane doar evaluarea in bani a acestor criterii
Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Plesu, a supus ieri Guvernului spre aprobare textul unei Ordonante care stipuleaza criteriile pe baza carora se stabilesc salariile diplomatilor. Acestia trebuie sa fie perseverenti in indeplinirea sarcinilor de serviciu, sa fie reprezentativi...   (2 afisari)
Fostul lider al minerilor a fost filat de amanta la Curtea de Apel Bucuresti
Miron Cozma a fost transferat in Penitenciarul Jilava
-- In celula alaturi de alti 25 de detinuti, Cozma va beneficia, insa, de televizor si drept de a se plimba prin curtea penitenciarului
Miron Cozma a fost transferat, miercuri, de la Directia Cercetari Penale (DCP) in arestul Penitenciarul Jilava. Tratat in regim de detentie preventiva in cadrul DCP, fostul lider al minerilor din Valea Jiului beneficia de conditii de...   (6 afisari)
Sefii Masoneriei germane vin la Bucuresti
Astazi va sosi la Bucuresti, la invitatia Marii Loji Nationale a Romaniei, o delegatie a Uniunii Marilor Loji din Germania condusa de Marele Maestru Alfred Koska, care va fi insotit de Pro Marele Maestru Friederich Wilhelm Schimdt si de un grup de masoni germani originari din Romania. Delegatia romana va fi condusa de catre Marele Maestru al Marii Loji Nationale a Romaniei, Gheorghe Comanescu.
Horia Nestorescu Balcesti, Marele Secretar al Lojii Nationale...   (8 afisari)
Premiera in Romania
Consilierul ministerial Neamu a fost condamnat cu suspendare la sedinta de prelungire a mandatului de arestare
-- El a fost acuzat de primirea de foloase necuvenite
Consilierul Corneliu Neamu din cadrul Ministerului Industriei si Comertului (MIC), arestat, in luna martie, sub acuzatia de primire de foloase necuvenite, a fost eliberat, in cursul zilei de ieri, din arest. Magistratii din cadrul Judecatoriei 1 l-au condamnat, miercuri, pe Corneliu Neamu la sase luni de inchisoare...   (12 afisari)
Ieri dimineata a fost cutremur in Vrancea
Un seism cu magnitudinea de 3,5 grade pe scare Richter s-a produs, ieri, la ora 5,21 si 57 de secunde, in regiunea Vrancea. Potrivit Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) epicentrul cutremurului s-a situat la adancimea de 110 kilometri, iar intensitatea, pe scara Mercalli, a fost de 1 grad. Nu s-au produs pagube materiale. Seismul de joi intra in activitatea normala a zonei Vrancea, precizeaza INCDFP.   (15 afisari)
Patru detinuti minori si-au batut cuie in cap
Augustin Silaghi, Florin Galbeaza, Alexandru Kassai si Sandor Seboc, toti de 17 ani, detinuti la Centrul de Reeducare din Craiova, si-au batut cuie in cap, in semn de protest pentru ca nu li se aproba cererea de transfer la Penitenciarul Satu-Mare, unde au domiciliul. Cei patru au fost condamnati la cate un an si jumatate pentru furt calificat. Conducerea Centrului de Reeducare nu s-a lasat impresionata de protestul minorilor si a refuzat transferul...   (1 afisare)
Boris Eltin este fan al Allei Pugaciova
-- Cantareata a primit "Meritul Patriei" la Kremlin
Ieri, la Kremlin, cunoscutei cantarete Alla Pugaciova i-a fost inmanat ordinul "Meritul Patriei" cu ocazia implinirii a 50 de ani, transmite EPA. Presedintele Boris Eltin personal a tinut s-o felicite pe Pugaciova, al carei fan, se pare, ca este.   (5 afisari)
400 de litri de acid sulfuric au ars peronul garii din Botosani
Aproximativ 400 de litri de acid sulfuric s-au scurs ieri, pe platforma statiei CFR Botosani. Poluarea accidentala s-a produs in timpul transferului a 22 de mii de litri de acid dintr-o cisterna a SC Sofert SA Bacau intr-un rezervor al SC Mecanica SA Botosani. Muncitorii care efectuau transferul au facut imediat un baraj din nisip, pentru a impiedica lichidul sa patrunda in sistemul de canalizare al orasului si au anuntat Inspectoratul...   (2 afisari)
Locotenentii lui Cozma vor fi audiati ca invinuiti
Dupa ce au fost chemati la Parchet pentru a relata, ca faptuitori, cele petrecute la Costesti, magistartul Popov a stabilit data de 5 mai pentru a-i audia ca invinuiti pe cei trei locotenenti ai lui Cozma: Lois, Casapu si Beja. Surse din Parchetele militare ne-au declarat ca Romeo Beja a motivat absenta de alaltaieri prin faptul ca are mult de lucru in Vale cu salariile minerilor. La data de 5 mai, cei trei trebuie sa se prezinte insotiti de aparatori,...   (2 afisari)
Vasile lasa presa sa respire mai usor
Ziarele isi vor deduce pierderile din impozitul pe profit
Guvernul a adoptat o Ordonata de Urgenta prin care se completeaza Ordonanta privind impozitul pe profit. Noul act normativ stipuleaza ca toate cheltuielile efectuate cu hartia de ziar si serviciile tipografice aferente publicatiilor nevandute care apar zilnic sunt incluse in categoria cheltuielilor deductibile la calculul impozitului pe profit.   (2 afisari)
Pleaca sponsorii de la Magureanu
Erbasu l-a parasit pe Catarama pentru Melescanu
Fostul presedinte al organizatiei Bucuresti a PNR, Mihail Erbasu, recent demisionat din formatiunea lui Magureanu, a trecut la ApR, sustin surse din partidul condus de Melescanu. Conform acelorasi surse, Mihail Erbasu va veni cu mai multi membri ai fostului PDAR, nemultumiti de actuala politica a PNR.   (3 afisari)
Noii consilieri de la Cotroceni au inceput lucrul
-- Consiliul Economic Consultativ poate fi constituit pana saptamana viitoare
Consilierul prezidential, pe probleme de politica interna, Cristian Preda, a anuntat, ieri, ca seful statului a adresat, o scrisoare liderilor politici care au participat la intalnirea de saptamana trecuta de la Palatul Cotroceni, in vederea constituirii Consiliului Consultativ, format din experti economici. Initiativa a fost lansata cu prilejul dialogului politic de la Palatul...   (3 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Casa soacrei colonelului a fost perchezitionata fara mandat (152 afisari)
 Marius Popescu a spionat Bacaul in Giulesti (38 afisari)
 Discutie telefonica inregistrata intre plutonierul Olaru si Corneliu Voica, vicepresedintele Consiliului Judetean Dambovita, membru PRM (25 afisari)
 Ramane cum am stabilit: gimnastica ritmica, rasa! (19 afisari)
 Ieri dimineata a fost cutremur in Vrancea (15 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03891 sec.