Ziua Logo
  Nr. 1457 de vineri, 9 aprilie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
»  
Ministerul Educatiei analizeaza rezultatele experimentarii capacitatii
Elevii claselor a VIII-a sunt buni de liceu
Serviciul National de Evaluare si Examinare considera ca testarea tip-grila nu ridica probleme deosebite in ceea ce priveste rezolvarea de catre elevi. In urma experimentarii examenului de capacitate, SNEE a constatat ca participantii au facut fata cu brio acestui sistem nou de testare a cunostintelor. Spre exemplu, procentele de realizare corecta a acestui tip de subiecte la Istorie...   (4 afisari)
Batranii vor fi reprezentati la nivel de institutie
Senatul a aprobat infiintarea Consiliului Persoanelor Varstnice
-- Legea privind asistenta sociala a persoanelor in varsta mai intarzie o vreme
Plenul Senatului a adoptat, ieri, proiectul de lege privind infiintarea, organizarea si functionarea Consiliului National al Persoanelor Varstnice. Prezent la dezbateri, secretarul de stat in Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Simona Marinescu, a declarat ca infiintarea acestui Consiliu precum si Legea...   (1 afisare)
ZIUA va prezinta probele de concurs pentru admiterea in facultatI
-- Astazi: Specializari economice
* Academia de Studii Economice din Bucuresti: Faculatea de Contabilitate si informatica de gestiune, specializarile Contabilitate si informatica de gestiune, Gestiunea si analiza financiara a intreprinderilor, Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, specializarile Finante si asigurari, Banci si burse de valori; Facultatea de Economia si Gestiunea Productiei Agricole si Alimentare,...   (3 afisari)
Senatorul Elvila bate apa in piua cu protocolul de la Cozia
Catarama considera reesalonarea datoriilor reforma crancena
Presedintele Comisiei Economice a Senatului, Viorel Catarama, a afirmat ieri, intr-o conferinta de presa ca proiectul de lege privind reesalonarea datoriilor comerciale si ale companiilor nationale catre bugetul de stat si Bugetul asigurarilor sociale, scadente la data de 31.12.1998, este principalul instrument de deblocare financiara. In opinia lui Catarama, acuzatiile aduse...   (5 afisari)
Guvernul a stabilit o noua baza de calcul a salariilor societatilor cu pierderi
Intreprinderile falimentare sunt obligate sa dea salarii pe masura performantelor
Executivul a adoptat ieri o Ordonanta de Urgenta ce se adreseaza unui numar de 24 de societati comerciale cu capital majoritar de stat care au inregistrat 13% din pierderile economiei romanesti. Ordonanta prevede ca aceste societati sa-si stabileasca fondul de salarii prevazut in bugetele de venituri si cheltuieli pe anul 1999 fara a putea...   (1 afisare)
19 aprilie, intre orele 7.00-9.00:
Sindicatele paralizeaza mai intai transporturile
-- Restul economiei intra in "avertisment" de la 9.00 la 11.00
Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical, a declarat ieri ca rezultatul intalnirii de miercuri, de la Cotroceni, privind problematica economico-sociala a Romaniei a fost zero. Desi s-a reusit cu succes punerea la aceeasi masa a unei structuri diverse, singura institutie care a ridicat probleme de natura sociala a fost cea sindicala. In...   (1 afisare)
Adjudecat:
Salariul minim brut pe tara va fi 450.000 lei de 1 Mai Muncitoresc
Incepand cu data de 1 mai 1999, salariul de baza minim brut pe tara se stabileste la 450.000 lei lunar pentru un program complet de lucru de 172 de ore pe luna. Acest salariu a fost hotarat ieri, in cadrul sedintei de Guvern, reprezentand o crestere cu 100.000 lei fata de momentul actual. Noul nivel al salariului reprezinta circa 28,5% fata de salariul mediu brut lunar realizat pe total economie ca medie a trimestrului...   (8 afisari)
Actiunea de lichidare a CNM Navrom a fost suspendata
-- Firma lichidatoare "Price Waterhouse Coopers Ltd" isi pierde obiectul de activitate
Curtea de Apel Constanta a dispus suspendarea hotararii de lichidare judiciara a CNM Navrom, dupa ce Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN) a contestat aceasta sentinta a Tribunalului Constanta. SLN solicita achitarea cu prioritate a dreputilor salariale si repartierea tuturor marinarilor aflati la bordul navelor arestate, acordarea platilor compensatorii catre...   (27 afisari)
Guvernul a aprobat un proiect de lege rival celui lui Trita Fanita
Terenurile agricole se vor privatiza
La propunerea Ministerului Agriculturii, Executivul a aprobat un Proiect de Lege care reglementeaza privatizarea societatilor comerciale ce administreaza terenurile agricole. Proiectul stabileste codul juridic prin care vor putea fi vandute actiuni ale acestor societati si vor putea fi concesionate terenurile agricole, bunurilor, activitatilor sau serviciilor acestor bunuri, atat din domeniul...   (1 afisare)
Guvernantii s-au multumit sa ne produca doar un preinfarct
Postasul vine acasa cu pensia pana in 2000
Pensionarii isi vor primi in continuare pensiile la domiciliu, pana la sfarsitul anului, in urma intelegerii la care au ajuns, ieri, reprezentantii Postei Romane si ai Ministerului Muncii si Protectiei Sociale (MMPS), privind marirea comisionului de la 0,9 la 1,45%, a declarat intr-o conferinta de presa Simona Marinescu, secretar de stat in MMPS, informeaza Mediafax. Conventia dintre cele doua...   (1 afisare)
S-a incheiat targuiala nationala
Sindicatele si Patronatele au semnat Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National
-- Salariul minim pe economie a fost stabilit la 550.000 lei
Confederatiile sindicale reprezentative la nivel national - CNSLR-Fratia, BNS, CSDR, Cartel ALFA si Meridian, impreuna cu Patronatele reprezentative, au semnat ieri, la sediul Consiliului Economic si Social - CES -, dupa trei luni de discutii, Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National. Potrivit declaratiilor...   (4 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Executivul a aprobat legea de infiintare a primelor universitati particulare (141 afisari)
 Lista celor mai importante persoane si institutii care l-au cautat anul trecut pe Petre Olaru (128 afisari)
 Convorbirea dintre generalul Dumitru Iliescu si plutonierul Petre Olaru (49 afisari)
 Cine e duplicitar?Dorin Marian sau Costin Georgescu? Sau amandoi? (29 afisari)
 Actiunea de lichidare a CNM Navrom a fost suspendata (27 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01372 sec.