Ziua Logo
  Nr. 1454 de marti, 6 aprilie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
»  
Dovada KGB
Seful de post din comuna Crevedia da, in 14 decembrie 1989, dintr-o intamplare banala, peste o adevarata bomba. Aflat intr-o misiune de rutina, militianul Petre Olaru perchezitioneaza locuinta de vara a celebrului regizor Gheorghe Vitanidis, in cautare de niscai valuta. Pe langa 60 de dolari, printre articolele de lenjerie, Olaru descopera in sifonierul regizorului un plic nedesfacut si sigilat cu emblema Ambasadei URSS. Militianul curios desface plicul. Calvarul incepe. In plic era planul...   (31 afisari)
Strict confidential O banala perchezitie la Crevedia
Raport Catre domnul Emil Constantinescu
-- Presedintele Romaniei -
Subsemnatul Olaru Petre - plt. adj. la Politia oras Pucioasa din cadrul Inspectoratului Judetean Dambovita, cu domiciliul stabil in Pucioasa, str. 1 Decembrie 1918, bloc A3, etaj 2, apt. 9 si resedinta in comuna Doicesti, sat Dolani nr. 445, judetul Dambovita, cu deosebita onoare va raportez urmatoarele:
In luna decembrie 1989, imi desfasuram activitatea ca sef de post in comuna...   (73 afisari)
ZIUA va prezinta ultima sedinta de hipnoza a plutonierului Petre Olaru. URSS credea ca "se merita"
Moscova ne-a programat 30.000-40.000 de morti
-- Iliescu a mai pus de la el, pe 22 decembrie 1989, inca 20.000-30.000
"Avem aprobarea domnului prim-ministru Constantin Dascalescu si acordul generalului Milea pentru a rasturna regimul lui Ceausescu"
- Daca vreti sa povestiti ce ati citit in document... Si, cum va convine: sa ramaneti treaz sau sa intrati, ca atunci, intr-o stare hipnotica. Aveti posibilitatea...   (61 afisari)
NATO a facut bilantul dupa cea de-a 13-a zi de bombardamente
Duminica spre luni a fost noaptea cea mai grea pentru sarbi
-- La Pristina au rasunat 26 de explozii
Locuitorii Pristinei, cei care n-au luat inca drumul pribegiei, pentru a scapa de cosmarul razboiului, n-au dormit nici duminica noaptea. Avioanele NATO au bombardat capitala kosovara, zburand la joasa altitudine. La ora locala 23:13 (00:13 ora Romaniei) a rasunat o prima explozie. A urmat o serie de alte 20 de deflagratii. Dupa trei ore,...   (6 afisari)
Guvernul si PNTCD sustin ca 800.000 romani din Iugoslavia sunt inregistrati ca "vlahi"
Seful Departamentului pentru romanii de pretutindeni din cadrul Guvernului, Viorel Badea, a explicat, ieri in conferinta PNTCD, situatia romanilor din Iugoslavia, majoritatea acestora nebeneficiind de nici un drept cuvenit minoritatilor. Statisticile oficiale iugoslave, in urma recensamantului din martie '91, a spus Badea, arata ca in Voivodina traiesc 38.832 romani, in timp ce pe Valea Timocului sunt 17.000 de...   (2 afisari)
Alianta Nord Atlantica si-a trimis secretarul general adjunct in turneu balcanic
Numarul doi al NATO s-a intretinut cu autoritatile de la Bucuresti
-- Guvernul Romaniei a cerut sprijin financiar din partea NATO pentru primirea refugiatilor din Iugoslavia
Secretarul general adjunct al NATO, Sergio Balanzino, s-a aflat, ieri, in tara noastra pentru a discuta cu autoritatile romane situatia creata de razboiul din Iugoslavia. Romania se inscrie intr-un turneu pe care oficialul NATO il intreprinde in...   (2 afisari)
CIA afirma ca a refuzat sa sprijine un complot anti-Milosevici
Saptamanalul american Newsweek afirma, in ultima editie ca Agentia Centrala de Informatii a Statelor Unite (CIA) a refuzat, la inceputul deceniului, sa sustina un complot vizand inlaturarea de la putere a lui Slobodan Milosevici, la acea data, presedinte al Serbiei. La inceputul anilor '90, sustine publicatia citata, un consilier politic al lui Milosevici ar fi informat agentii CIA despre un complot organizat de chiar apropiati ai liderului...   (4 afisari)
Elicoptere de atac AH-64 Apache vor supraveghea distribuirea ajutoarelor umanitare
Pentru supravegherea operatiunilor de distribuire a ajutoarelor umanitare in zonele limitrofe Iugoslaviei, fortele aliate au anutat si trimiterea de elicoptere Apache.
AH-64 Apache, fabricat de Boeing McDonnell Douglas, este cel mai bun elicopter de atac din dotarea armatei americane. Avand doua motoare si elice formata din patru pale, elicopterul este proiectat sa lupte si sa supravietuiasca pe timp de zi sau noapte,...   (19 afisari)
Manifestatiile anti-NATO au impanzit orasele lumii
-- Grecii sunt cei mai activi prieteni ai Sarbilor
Manifestatiile antiamericane si anti-NATO au continuat si in cursul ultimului week-end, atat in marile orase europene, cat si in Statele Unite. Aproximativ 6000 de persoane au protestat, duminica seara, la Atena, aruncand cu vopsea rosie si diverse obiecte in cladirile Ambasadelor Frantei, Italiei, Marii Britanii si a reprezentantei Comisiei Europene, aflate pe traseul catre Ambasada Statelor Unite....   (2 afisari)
Strobe Talbott vine azi la Bucuresti
Secretarul de Stat adjunct american, Strobe Talbott, s-a intalnit, ieri, cu liderii diplomatiei din Grecia pentru a discuta despre problema refugiatilor din Kosovo. Nici una din partile participante nu a facut declaratii. Statele Unite si NATO au cerut Greciei sa primeasca "intre 15.000 si 25.000 de refugiati" din Kosovo, a declarat ministrul Apararii, Akis Tsohatzopoulos, intr-un interviu acordat cotidianului "To Vima". Atena a anuntat, duminica, ca este pregatita...   (5 afisari)
Helmut Schmidt acuza Germania de incalcarea Constitutiei
-- Fostul cancelar german afirma ca Bonnul a contribuit la dezmembrarea fostei Iugoslavii
Fostul cancelar german, Helmut Schmidt, considera ca tara sa nu ar fi trebuit sa se implice in razboiul declansat de NATO impotriva Iugoslaviei. Schmidt califica atitudinea Bonnului in criza kosovara drept o incalcare a Constitutiei germane. Intr-un interviu publicat de ultimul numar al saptamanalului elvetian de limba franceza Hebdo, Helmut Schmidt semnaleaza...   (2 afisari)
Reprezentantul albanezilor din Kosovo se teme mai mult de extremistii UCK
Rugova s-a intalnit cu ambasadorul rus la Belgrad in prezenta jurnalistilor straini
-- Liderul kosovar asigura Occidentul ca intalnirea cu Milosevici a fost autentica
Ibrahim Rugova, liderul politic al albanezilor din Kosovo, l-a avut ieri ca oaspete la domiciliul sau din Pristina, pe ambasadorul Rusiei la Belgrad, Iuri Kotov. In cadrul intrevederii, desfasurata in prezenta mai multor jurnalisti, inclusiv de la Agentia France...   (2 afisari)
ZIUA va prezinta documentul Guvernului ce va fi discutat maine la Cotroceni. In transmisie directa
MASURI URGENTE DE DEPASIRE A RECESIUNII SI DE EVITARE A CRIZEI FINANCIARE
Guvernul a finalizat, ieri, un document cuprinzand masurile urgente de depasire a recesiunii si de evitare a unei crize financiare, document ce a fost trimis spre analiza partidelor parlamentare si va constitui o baza de dezbatere a situatiei tarii la reuniunea liderilor politici si sindicali, precum si a reprezentantilor societatii...   (19 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Mass-media din Romania a luat simultan startul in cea mai spectaculoasa ancheta despre "Decembrie '89" (73 afisari)
 ZIUA cere protectie internationala pentru martorul Petre Olaru (61 afisari)
 Dovada KGB (31 afisari)
 Lista lui Olaru nu contine KGB-isti. Dar documentul e KGB (29 afisari)
 CASS Bucuresti a ramas fara presedinte (26 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02411 sec.