Ziua Logo
  Nr. 1436 de vineri, 12 martie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
»  
Partea buna este ca DACIA s-a privatizat, partea rea este ca francezii ne-au tras o cacealma
Totusi au semnat
-- Ieri, in prezenta presei, reprezentantii Romaniei si ai concernului francez RENAULT au semnat "Conventia" privind privatizarea uzinei DACIA * Francezii au obtinut facilitati fiscale si vamale deosebite * In schimbul acestor avantaje, ei ne ofera o masina "Dacia" care va costa 6.000 dolari, cu 2.000 dolari mai scumpa decat cea de astazi * "Dacia" viitorului va fi un fel de "Renault" al...
   (2 afisari)
Guvernul roman si RENAULT au semnat "conventia" care acorda facilitatile acestui investitor
Grupul francez constructor de automobile RENAULT a semnat ieri cu Guvernul roman o conventie pe tema facilitatilor fiscale ce vor fi acordate acestui investitor, daca va prelua intreprinderea DACIA Pitesti. Conventia semnata de ministrul Finantelor Decebal Traian Remes si presedintele FPS Radu Sarbu cu directorul de operatiuni internationale al grupului francez Manuel Gomez, a fost negociata timp de peste...   (3 afisari)
Parlamentarii au respins noua componenta a Curtii de Conturi
Intreaga lista a candidatilor pentru Curtea de Conturi a fost respinsa din cauza a trei candidaturi, sustinute de Opozitie, Parlamentul fiind astfel in situatia de a prelungi pentru a doua oara mandatul actualei Curti de Conturi. Votul de ieri a fost in concordanta cu cerintele, dar si cu criticile aduse de organismele financiare internationale vechii conduceri a Curtii de Conturi. Cei trei candidati controversati: Atanase Sandulescu si...   (7 afisari)
Catarama cere retrocedarea terenurilor agricole si padurilor catre fostii proprietari pana la sfarsitul anului
Presedintele PNR, Viorel Catarama, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca a trimis primului ministru si liderilor Coalitiei o scrisoare deschisa prin care cere adoptarea si promulgarea pina la 30 iunie a unei legi care sa prevada retrocedarea terenurilor agricole si padurilor catre fostii proprietari pana la sfarsitul anului. Catarama a afirmat ca aceasta lege ar fi un...   (3 afisari)
Cunescu si Melescanu sunt in pragul fuziunii
Teodor Melescanu, presedintele ApR, si Sergiu Cunescu, presedintele PSDR, au anuntat ieri, intr-o conferinta de presa comuna, fuziunea certa a partidelor lor. Teodor Melescanu considera ca acest demers reprezinta o incercare de creare a unui puternic pol social democrat care sa propuna romanilor o alternativa la actuala guvernare, in conditiile in care actuala politica a Guvernului este mai degraba de centru dreapta. Sergiu Cunescu a sprijinit aceasta...   (1 afisare)
ApR si-a propus sa obtina votul a minimum 12% din electorat
Presedintele ApR, Teodor Melescanu, a declarat ieri, in deschiderea seminarului de management politic organizat de aceasta formatiune, ca obiectivul principal al partidului este obtinerea unui procent de minimum 12% la viitoarele alegeri. In opinia sa, acest procent ar permite ApR sa joace "un rol important" la viitoarea Guvernare. Melescanu le-a spus liderilor din teritoriu ca, pentru realizarea acestui obiectiv, trebuie sa se concentreze...   (2 afisari)
Parlamentarii romani se adreseaza omologilor lor din tarile NATO inaintea summit-ului de la Washington
Parlamentul Romaniei a solicitat, ieri, forurilor parlamentare din tarile NATO exercitarea unei influente constructive asupra deciziilor care urmeaza a fi adoptate la Washington, in special a celor legate de aderarea Romaniei la Alianta Nord-Atlantica. Parlamentul reafirma vointa politica a Romaniei de a continua eforturile in vederea integrarii rapide, se precizeaza in "Declaratia Apel catre parlamentele...   (2 afisari)
PDSR are astazi Consiliu National
Consiliul National al PDSR se intruneste astazi pentru a adopta un program anti-criza care sa stopeze declinul economiei romanesti si prezentarea unor initiative care sa determine o relansare economica. Principalul partid de opozitie mai are in vedere concretizarea unor masuri privind proprietatea, ca si dezvolatarea relatiilor cu centralele sindicale si organismele patronale. Pe ordinea de zi se afla si pregatirea Conferintei Nationale a PDSR.   (1 afisare)
Peuneristul Iliescu dezminte ca ar cocheta cu Magureanu
Liderul PUNR, Valentin Iliescu, a dezmintit ieri, intr-o conferinta de presa, informatiile aparute recent in mass-media, potrivit carora Filiala Municipiului Bucuresti, al carei presedinte este, ar fi trecut la PNR-ul lui Virgil Magureanu. "Filiala Municipiului Bucuresti a PUNR si respectiv presedintele acesteia au exprimat permanent o atitudine critica fata de asa zisul turism parlamentar, adica trecerea unor parlamentari alesi pe lista unor...   (1 afisare)
PD avertizeaza centralele sindicale ca miscarile de protest ar putea duce la alegeri anticipate
Vicepesedintele PD Bogdan Niculescu Duvaz a avertizat ieri, in conferinta de presa a PD, centralele sindicale sa se gandeasca foarte bine daca isi asuma responsabilitatea unor ample manifestari de protest care ar putea conduce, in situatia actuala, la alegeri anticipate. "In acest moment trebuie sa se stea la masa tratativelor si sa se discute cu aceste sindicate pentru a se gasi o solutie", a spus Duvaz....   (1 afisare)
Bogdan Duvaz este incantat de propunerile de rendez-vous facute de PDSR
"PD a aflat, cu "emotie", de propunerea PDSR privind declansarea unei serii de intalniri periodice", a declarat ieri, la conferinta de presa, vicepresedintele PD Bogdan Niculescu Duvaz. El a adaugat ca PD este "deschis si va fi in continuare deschis acestui dialog cu Opozitia, mai ales cu PDSR, care este principalul partid din Opozitie, este o forta, un partid mare care nu trebuie exclus atunci cand trebuie sa se gaseasca o...   (1 afisare)
PDSR si PUR pregatesc o alianta
Presedintele PDSR, Ion Iliescu, si presedintele PUR, Dan Voiculescu, s-au intalnit ieri si au stabilit o legatura permanenta intre cele doua formatiuni politice pentru a contribui la scoaterea tarii din criza. Iliescu a declarat, la finalul discutiilor, ca ambele partide vor lua in discutie realizarea unei aliante preelectorale. El a mai precizat ca, oricum, a fost gasita o platforma comuna de abordare a problemelor economico-sociale. Dan Voiculescu s-a aratat ingrijorat...   (2 afisari)
Deputatul taranist Drumen a trecut la PNR
Deputatul Constantin Drumen, fost presedinte al organizatiei PNTCD Gorj, a declarat ieri, in conferinta de presa a PNR, ca a decis sa demisioneze din PNTCD si sa se inscrie in formatiunea politica condusa de Viorel Catarama. Inainte de a lua aceasta decizie, taranistul demisionar negociase cateva saptamani cu PAR.
Constantin Drumen a spus ca, desi este ruda cu Radu Vasile, acesta nu a facut nici un fel de presiuni asupra sa pentru a ramane in PNTCD, rezumandu-se...   (21 afisari)
Alianta Nord-Atlantica s-a extins pana la granita Romaniei
Cehia, Polonia si Ungaria au intrat in NATO
-- Lungul drum al NATO catre Europa ex-comunista
Ungaria, Polonia si Republica Ceha depun, astazi, documentele de ratificare la Alianta Atlantica, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Independence (Missouri), unde se afla arhivele fostului presedinte american Harry Truman si ale secretarului sau de stat Dean Acheson, care au semnat, din partea Statelor Unite, Tratatul Atlanticului de Nord, in...   (12 afisari)
Moscova se resemneaza in fata "tristului eveniment" al extinderii NATO
Intarea oficiala in NATO a fostilor vasali sovietici, Cehia, Polonia si Ungaria, consfintita azi la Washington, este perceputa de ministrul rus de Externe, Igor Ivanov, drept un "trist eveniment" si "un pas intr-o proasta directie". "Consideram ca Guvernele europene trebuie sa creeze un sistem comun de securitate, un sistem care sa corespunda intereselor tuturor Guvernelor si nu numai unui grup", a comentat Ivanov, citat de Mediafax....   (2 afisari)
Seful diplomatiei elene mobilizeaza la Bucuresti tarile balcanice in directia solutionarii crizei kosovare
-- Dupa discutia cu Plesu, Papandreu a plecat sa-l convinga pe Milosevici
Ministrul grec de Externe, Georgios Papandreu, aflat ieri dimineata intr-o vizita-fulger la Bucuresti, a anuntat proiectul unei conferinte interbalcanice consacrata problemei kosovare, ce ar urma sa aiba loc la Bucuresti in preajma reluarii negocierilor de pace. Demnitarul elen a convenit aceasta initiativa la Skopje, Tirana...   (2 afisari)
Holbrooke a anuntat ca negocierile in problema kosovara nu se amana
NATO pledeaza pentru o solutie diplomatica dar este pregatita pentru o interventie militara
-- Sotia lui Milosevici protesteaza impotriva americanilor
Mira Markovici, sotia presedintelui iugoslav Slobodan Milosevici, a facut apel la "toate formele de rezistenta" in fata Americii, "tiranul secolului XX" - cum a numit-o ea. Apelul a fost lansat in cadrul unui miting de solidaritate cu sotul-presedinte, in ce priveste refuzul de a autoriza...   (3 afisari)
Germania ofera 32 de tancuri pentru mentinerea pacii
Pentru prima oara in perioada postbelica, tancuri de lupta germane vor fi amplasate in afara granitelor tarii, in nord-estul FYROM, la Tetovo, in vederea participarii la operatiunea internationala de mentinere a pacii in Kosovo. In prima sa interventie in exterior de la cel de-al doilea razboi mondial, in cadrul fortei de mentinere a pacii in Bosnia, incepand cu decembrie 1995, armata germana a recurs doar la blindate usoare de infanterie si la...   (3 afisari)
Valurile Dunarii au inceput sa faca prapad
-- Hidrologii avertizeaza ca debitul fluviului va mai creste
Inundatiile produse in urma topirii bruste a zapezii, a scurgerilor de pe versanti si a precipitatiilor abundente din ultimele zile au provocat noi pagube, in mai multe localitati din judetele Satu Mare, Alba, Olt si Ialomita, informeaza Comisia Centrala de Aparare Impotriva Inundatiilor din cadrul Ministerului Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului. In satul Stana, din judetul Satu Mare, sapte...   (6 afisari)
Si in acest an vor fi premiati viteii
Agricultura Romaniei se bazeaza in acest an pe 5400 de miliarde
Ministerul Agriculturii si Alimentatiei (MAA) beneficiaza in acest an de un buget de 5359,8 miliarde de lei, fata de bugetul de anul trecut in valoare de 5.700 de miliarde de lei. Din acestea, 700 de miliarde reprezinta salariile personalului ministerului la nivel national. "Se preconizeaza ca in decursul acestui an aproximativ 7000-8000 de angajati, cei din sectorul sanitar-veterinar, protectia...   (2 afisari)
Prolacom SA Botosani a ajuns in pragul falimentului
Prolacom SA Botosani, care a fost preluata anul trecut de reprezentanta din Romania a firmei elene Brenac, se confrunta cu serioase probleme de ordin financiar. Potrivit unor surse din cadrul societatii, reprezentanta grecilor din Romania, Parametru SRL Bucuresti, are catre Prolacom o datorie de 1,8 miliarde de lei si nu s-a investit in retehnologizare. Salariatii, nemultumiti si de posibilitatea de a-si pierde locurile de munca, au adresat mai...   (14 afisari)
Spitalul Judetean Brasov nu mai face fata avalansei de bolnavi
Medicii Spitalului Judetean Brasov spun ca situatia cu care se confrunta, in prezent, aceasta unitate si, in special, sectiile de boli interne este fara precedent, intrucat numarul celor care necesita internare aici a crescut de la 20-30 de persoane pe serviciu de garda la 90-100. Astfel, cele doua sectii de boli interne au devenit neincapatoare iar pacientii sunt nevoiti sa astepte ore in sir eliberarea unui pat. Bolnavii spun ca, in...   (2 afisari)
Asociatiile proprietarilor vor cat mai repede legi care sa le reglementeze drepturile
Asociatiile proprietarilor din Romania au adresat o declaratie-apel presedintelui Romaniei, Parlamentului, Guvernului si presedintilor partidelor parlamentare prin care atrag atentia asupra faptului ca este tergiversata retrocedarea proprietatilor. "In situatia in care acest Apel nu va fi luat in considerare, iar dreptul nostru imprescriptibil de proprietate va fi in continuare incalcat, ne rezervam dreptul de...   (1 afisare)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Colonelul Cristian Bernevig a primit trei ani cu suspendare pentru cinci oameni ucisi (157 afisari)
 Mafiotii din "Tigareta 3"! (33 afisari)
 Deputatul taranist Drumen a trecut la PNR (21 afisari)
 Adjunctul Politiei Municipale din Ramnicu Sarat a pus mana pe majoritatea spatiilor comerciale din oras (20 afisari)
 PDSR sustine in functii de conducere persoane condamnate penal pentru falsificarea alegerilor locale (18 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03009 sec.