Ziua Logo
  Nr. 1317 de marti, 20 octombrie 1998 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
»  
Presedintele PNTCD ar mai lungi-o cu convocarea Delegatiei Permanente
Ion Diaconescu, presedintele PNTCD, crede ca Delegatia Permanenta ar trebui convocata numai dupa ce partidul isi rezolva unele probleme ce tin de bucataria sa interna. Propunerea facuta de taranistii ieseni, ca lucrarile Delegatiei sa se desfasoare la Iasi, nu il atrage pe Diaconescu care apreciaza ca "e mai central la Bucuresti". Un for de peste doua sute de persoane adunate in sedinta trebuie sa beneficieze de un program bine...   (1 afisare)
Declaratia Consiliului National Director al A.F.D.P.R.
In ziua de 16 oct. 1998 au avut loc la sediul central din Bucuresti, str. Mantuleasa nr.10, lucrarile Consiliului National Director al A.F.D.P.R. In urma dezbaterilor desfasurate intr-o deplina unitate, Consiliul National Director da publicitatii urmatoarea declaratie:
1. In fata degradarii continue a situatiei economice, sociale si politice a tarii, speculata de fortele neocomuniste care, de fapt, au generat-o, Consiliul National Director...   (7 afisari)
Serban Sandulescu vrea intrunirea Delegatiei dupa promulgarea Legii Ticu
Deputatul Vasile Lupu, vicepresedinte al PNTCD, a declarat recent ca situatia din partid impune intrunirea Delegatiei Permanente a PNTCD, se spune intr-o Declaratie data ieri publicitatii de senatorul Serban Sandulescu. "Evident, aceasta intrunire este absolut necesara, dar numai dupa votarea si de catre Camera Deputatilor a Legii deconspirarii dosarelor Securitatii si promulgarea acesteia de catre Presedintele Emil Constantinescu....   (2 afisari)
PAR il sustine pe Marga in chestiunea universitatii multi-culturale
Paul Ghitiu, secretar general al PAR, a declarat ieri in conferita de presa, ca partidul sau sustine pozitia ministrului Invatamintului in ceea ce priveste universitatea multi-culturala. "Argumentele aduse de Andrei Marga sunt valabile, rationale si reprezinta pozitia normala in acest moment". Dupa parerea senatorului, conceptul de universitate multi-culturala trebuie sa cuprinda si studiu in limba romana. Ghitiu a atras atentia...   (2 afisari)
Scrisoarea IUP a fost bine primita la varful crestin-democratilor
Ion Diaconescu, presedintele PNTCD, a declarat, in conferinta de ieri, ca desi n-a avut cunostinta de scrisoarea Grupului de Initiativa pentru Unitatea Partidului (IUP), impartaseste ideile pe care aceasta le cuprinde. "Chiar eu am propus crearea polului celor care reprezinta unitatea partidului", a spus fruntasul taranist. El a adaugat ca majoritatea partidului crede in spiritul de unitate, iar scrisoarea anonima este o dovada in...   (2 afisari)
Liderul taranistilor crede ca reducerea fiscalitatii ar duce la "moartea pacientului"
Presedintele PNTCD, Ion Diaconescu, considera inoportuna ideea reducerii fiscalitatii. Desi a recunoscut ca nu poate avea pretentii de finantist, Diaconescu a subliniat ca reducerea brusca a fiscalitatii pentru obtinerea redresarii economice, ar putea duce la "moartea pacientului". Relaxarea fiscala este o masura buna, dar inoperanta acum pentru economia romaneasca, a apreciat Diaconescu, in calitate de "persoana...   (1 afisare)
Institutul de Studii Liberale iese pe piata
Maine va avea loc in Bucuresti lansarea Asociatiei Romane pentru Libertate si Dezvoltare si a Institutului de Studii Liberale(ISL). Institutul de Studii Liberale are in vedere oferirea de solutii documentate, teoretice, dar mai ales practice la problemele urgente ale momentului. Pentru realizarea acestui scop, ISL propune o serie de programe de cercetare in domeniul politic, economic si doctrinar, completate de conferinte si dezbateri publice.
In...   (14 afisari)
Sondajul ICCV este "la mare distanta de realitate"
Vicepresedintele PNTCD, Remus Opris, a apreciat ieri, in conferinta de presa, ca rezultatele furnizate de sondajul Institutului de Cercetare a Calitatii Vietii (ICCV) sunt "la mare distanta de realitate". Opris a spus ca se bazeaza pe cifrele furnizate de alte sondaje, realizate de IMAS si CURS, care au spus cu totul altceva. ICCV este o institutie bugetara, care functioneaza pe langa Academia Romana, iar sondajul pe care l-a efectuat a fost cerut...   (11 afisari)
Campeanu critica lansarea Strategiei de combatere a saraciei
Radu Campeanu, presedintele PNL(C), a calificat lansarea de catre presedintele Emil Constantinescu a unei strategii de prevenire si combatere a saraciei ca "o initiativa ridicola". "Asa ceva cred ca ar trebui sa existe intr-o tara central africana, aceasta problema putand fi foarte usor rezolvata prin luarea unor masuri de ordin administrativ, social si politic", a afirmat Campeanu. In conditiile in care, in Romania, peste 50% din populatia...   (4 afisari)
Seful consilierilor prezidentiali de la Casa Alba a fost detronat de o tanara speranta
Succesorul lui Bowles este considerat un nou Kennedy
Doi dintre cei mai importanti consilieri ai presedintelui Clinton au anuntat ca parasesc Casa Alba. Este vorba de Erskine Bowles, seful consilierilor prezidentiali, si Rahm Emanuel, cel care a supervizat toate mutarile Casei Albe in scandalul Lewinsky. Joe Lockhard, noul purtator de cuvant, a anuntat in ultima...   (2 afisari)
Ieri intre orele 11.00-13.00 profesorii au fost in greva
Educatia se pregateste de vacanta mare
Sindicalistii se lauda cu o participare la protest a dascalilor de peste 80%
Federatiile sindicale reprezentative din invatamant - Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Federatia Educatiei Nationale, Federatia 'Spiru Haret' si Federatia Sindicatelor Universitare "Alma Mater" - au organizat ieri o greva de avertisment in semn de protest fata de atitudinea Guvernului Radu Vasile privind finantarea...   (5 afisari)
Conelistii considera reorganizarea RENEL o restructurare pe criterii politice si clientelare
Sindicalistii din CONEL pregatesc o greva in pragul iernii
In semestrul doi al lui 1999, romanii vor plati curentul mai scump decat agentii economici, dar mai ieftin decat vecinii de suferinta din Est
Sindicalistii din sectorul energetic au anuntat ieri, reluarea, in a doua jumatate a lunii noiembrie, a protestelor, fata de modul in care s-a facut restructurarea RENEL, considerand ca divizarea in cinci...   (4 afisari)
Ignoranta si lipsa educatiei nasc saracia neagra
Romania intra saraca in mileniul trei
Mizeria sociala poate fi doar limitata * Trist, dar adevarat: la sfarsitul secolului a fost nevoie de un program de eradicare a saraciei
In perioada 16-24 octombrie, Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) organizeaza la Bucuresti "Saptamana Internationala pentru Eradicarea Saraciei". Prima zi a cuprins un seminar destinat jurnalistilor, pe probleme de saracie. In afara prezentarilor sustinute de...   (6 afisari)
O delegatie a plecat la Moscova sa puna la cale exportul de alimente catre Rusia
Romanii vor sa dea grau pe gaze naturale
Dinu Gavrilescu, ministrul Agriculturii si Alimetatiei, si Trita Fanita, presedintele Comisiei pentru Agricultura din Senat, au plecat, ieri, la Moscova pentru a prezenta oficialitatilor ruse oferta Romaniei pentru preconizatele importuri ruse de produse alimentare. Romania este dispusa sa exporte in Federatia Rusa un milion de tone de grau, 50.000 tone de carne, 200 de vagoane...   (2 afisari)
Ministerul Agriculturii ne vinde porcul de Craciun la rusi
Gavrilescu zice ca are 50.000 de tone de carne disponibile pentru export
Dinu Gavrilescu, Ministrul Agriculturii si Alimetatiei, a prezentat Federatiei Ruse disponibilitatea statului roman de a exporta in aceasta tara, printre altele, 50.000 tone de carne. Oferta a fost facuta in conditiile in care conducerea de la Kremlin a anuntat ca se impun importuri pentru asigurarea necesarului de alimente pentru rusi.
Decizia ministrului roman se...   (3 afisari)
Securitatea statului mai presus decat siguranta cetateanului
Statul a furat locuinta unor romani pe motiv ca sunt americani
Pe de alta parte, in apartamentul confiscat de comunisti s-a oplosit colonelul care a condus operatiunea
Cetateanul roman, cu domiciliul in Statele Unite ale Americii, Ionescu Sofia impreuna cu sotul Ionescu Liviu, au construit in anul 1975, cu credit de la stat, un apartament cu trei camere, situat in strada Poienari nr 2, Sector 4, Bucuresti. In 1980, Ionescu Liviu a fost...   (4 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Actualul sef al contraspionajului militar a coordonat masacrarea a zeci de oameni la Timisoara (749 afisari)
 Sergiu Bahaian a escrocat un neamt cu 130.000 marci si 4000 dolari (708 afisari)
 Cine isi asuma paternitatea esecului: Sorin Dimitriu sau Emil Constantinescu? (324 afisari)
 Logodnica ziaristului Stefan Itoafa dezminte ca acesta ar fi fost homosexual (235 afisari)
 Cunoscatorii sunt asteptati la Festivalul Tuicii de la Valenii de Munte (217 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1998 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02236 sec.