Ziua Logo
  Nr. 3948 de miercuri, 6 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
»  
Populatia Romaniei s-a redus cu 1,5 milioane in ultimii 18 ani
Penurie de romani
-- Romania se afla intr-o criza demografica latenta, in ultimii 18 ani populatia tarii scazand cu 1,5 milioane de locuitori.
Mecanismele care au condus la scaderea populatiei dupa Revolutie si la deteriorarea structurii pe varste sunt reprezentate de fertilitate, de migratia externa si de mortalitatea generala, dupa cum arata...   (651 afisari)      6 comentarii
Basescu grijuliu cu mediul
-- Ziua Mondiala a Mediului (n.r. - 5 iunie) a avut ca tema in acest an schimbarile climatice - "Topirea ghetarilor un subiect fierbinte". Cele mai inalte autoritati ale statului roman au incercat sa dea o cat mai mare importanta protectiei mediului, adresand apeluri catre populatie sa adopte masuri care sa fie cat mai prietenoase cu mediul. "A nu ingriji mediul astazi inseamna a condamna generatiile de dupa noi", a declarat Traian Basescu, presedintele Romaniei, la manifestarile organizate la Camera Deputatilor.
El a precizat ca o solutie pentru rezolvarea problemelor de mediu la nivel local este ca Guvernul sa finanteze intocmirea de proiecte, mai ales ca Romania va primi de la UE, in perioada 2007-2013, pentru...   (186 afisari)      2 comentarii
Profesorii cer Cod Etic
-- Sindicatele din invatamant critica Ministerul Educatiei pentru neadoptarea codului de etica profesionala formulat inca din anul 2005 de Federatia Educatiei Nationale, si ii cer actualului ministru sa elaboreze urgent un asemenea document, care sa se aplice tuturor angajatilor din sistem, nu numai profesorilor. "Declaratia privind etica profesionala" cuprinde sase puncte si a fost adoptata la propunerea Internationalei Educatiei, insa nu a primit sustinere, la acea vreme, nici de la politicieni, nici de sindicate.
"Propunem ca, in cel mai scurt timp posibil, pornind de la aceasta Declaratie care a fost insusita de sute de sindicate afiliate la Internationala Educatiei, sa redactam impreuna cu ministerul un proiect...   (256 afisari)      1 comentariu
Apa la ratie in Dobrogea
-- Apa potabila este furnizata dupa program in unele localitati din judetul Constanta unde exista sistem centralizat de distributie a apei, in timp, in mai multe sate, apa din fantani a secat din cauza secetei.
Potrivit unui comunicat de presa al Directiei Ape Dobrogea-Litoral (DADL), in 27 de localitati constantene apa din fantani a ajuns la un nivel foarte scazut, iar in satul Cuza Voda 60 de puturi au secat....   (200 afisari)
Stiri pe scurt
Turbare la Cluj
Autoritatile sanitare veterinare au instituit carantina de gradul lll, pentru o perioada de trei luni, din cauza aparitiei unor focare de rabie (n.r. - turbare), se arata intr-un comunicat al Directiei Sanitare Veterinare (DSV) Cluj. Potrivit acestui, veterinarii au identificat doua focare de turbare la vulpe in colonia Becas si in localitatea Feleacu, astfel ca a fost declarata oficial rabia in municipiul Cluj-Napoca si in comuna Feleacu. In perioada de carantina,...   (193 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Doua gemene din Cluj s-au sinucis intr-un parc (4327 afisari)
 UE nu vindeca Europa de Est (2636 afisari)
 Delir politic (2493 afisari)
 Sa vina rusii! (2443 afisari)
 Adriana Cristescu a facut victime si la Carei (2428 afisari)
 Romania a devenit tinta rachetelor rusesti (525 afisari)
 Basescu ii garanteaza lui Geoana sustinerea unui guvern PSD (164 afisari)
 Vacaroiu, acuzat de trafic de influenta (104 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01354 sec.