Ziua Logo
  Nr. 4203 de luni, 7 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
»  
  2008-04-07 16:08 
Fitch a retrogradat Romania in categoria tarilor cu cea mai mare vulnerabilitate a sistemului bancar
Agentia de rating Fitch a inclus Romania printre statele cu cel mai ridicat grad de vulnerabilitate in 2007 la riscurile sistemice ce vizeaza sectorul bancar, din cauza cresterii prea rapide a creditarii si volatilitatii mari a cursului de schimb, relateaza The Money Channel. In plus, agentia internationala avertizeaza ca volatilitatea cursului de schimb si viteza cu care inflatia s-a accentuat reprezinta...   (471 afisari)
  2008-04-07 10:48 
Preturile explodeaza in toata Europa
-- Ministrul sloven de Finante: Suntem in mod clar ingrijorati de evolutia inflatiei
Tara noastra nu reprezinta deloc un caz particular in ceea ce priveste instabilitatea economica. Inflatia, in Belgia, de exemplu, a crescut in luna martie la un nivel comparabil doar cu anul 1985. In aceste conditii, statele europene sunt ingrijorate de nivelul ridicat al inflatiei, care pare ca se va mentine o perioada indelungata de timp, afectand puterea de cumparare a populatiei,...   (1574 afisari)      4 comentarii
FMI: Recesiunea e aici!
-- Potrivit sefului institutiei, riscurile intuite in urma cu sase luni sunt acum realitate * Fondul a redus deja de doua ori in acest an previziunile privind cresterea economiei globale
Directorul general al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn (foto) a prezentat, sambata, o analiza pesimista a perspectivelor economiei mondiale, avertizand ca previziunile pe care FMI...   (1107 afisari)      2 comentarii
Ultimatum pentru Yahoo!
-- Gigantul software american Microsoft a fixat un ultimatum conducerii grupului internet Yahoo!, caruia i-a dat trei saptamani pentru a ajunge la un acord de fuziune, sub pedeapsa de a se adresa direct actionarilor cu o oferta revizuita redusa, informeaza Rompres.
"Daca noi nu incheiem un acord in urmatoarele trei saptamani, noi vom fi obligati sa aducem afacerea direct in fata actionarilor vostri", a indicat Microsoft, amenintand Yahoo! cu o oferta ostila.
Microsoft...   (329 afisari)
Pepsi investeste in Militari
Producatorul de bauturi racoritoare Quadrant Amroq Beverages(QAB), parte a Pepsi Americas, va investi peste 100 milioane de dolari in fabrica pe care o construieste in zona Militari din Capitala, termenul de finalizare fiind 2010-2011, a declarat pentru Mediafax presedintele companiei, Mike Holmes.
Unitatea...   (282 afisari)
     2 comentarii
Stiri pe scurt
Dobanzi majorate
Alpha Bank Romania majoreaza, de astazi, dobanzile la produsele de economisire in lei si in valuta, oferite atat persoanelor fizice, cat si companiilor. Pentru persoane fizice, dobanzile aferente depozitelor la termen si certificatelor de depozit cu cupoane cresc la 9,75% pe an, pentru cele constituite in lei, pe o perioada de 6 luni, respectiv la 5% pe an, pentru economiile in euro pe termen de 3 luni sau 6 luni. (F.B.)
Investitii la Mechel
OAO Mechel, lider...   (150 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Fratia urechii (4857 afisari)
 Un tiran modern (Putin) si admiratorii sai (2316 afisari)
 Euroregiunea secuiasca (1770 afisari)
 "Rednic, esti o mizerie" (1587 afisari)
 Un nou caz Litvinenko (1333 afisari)
 A adormit langa femeia pe care a violat-o (3618 afisari)
 La 50 de ani, Sharon Stone foloseste aceleasi "arme" ca pe vremea cand juca in Basic Instinct (3571 afisari)
 Putin: "Ucraina are toate sansele sa nu mai existe ca stat in granitele actuale" (3516 afisari)
 Dragoste fara frontiere: Un lup se iubeste cu o capra (3377 afisari)
 Socant: Un australian are un copil cu propria fiica  (2663 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01223 sec.