Ziua Logo
  Nr. 4063 de joi, 18 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
  2007-10-18 18:31 
Vioara Stradivarius Elder, asigurata pentru 1,2 milioane de dolari
Vioara Stradivarius Elder 1702, cedata in luna martie Ministerului Culturii si Cultelor (MCC) de catre familia lui Ion Voicu, va fi asigurata de o companie de profil din Romania pentru suma de 1,2 milioane de dolari, urmand ca ulterior sa fie cedata violonistului Alexandru Tomescu.
"Negociem cu o companie de asigurari de pe piata romaneasca, care doreste sa sponsorizeze aceasta asigurare. Valoarea la care va fi asigurata este...   (74 afisari)
Una dintre cele mai interpretate opere clasice revine si in Bucuresti
"Faust", spectacolul cu recitaluri la rampa
-- Opera Nationala din Bucuresti si-a deschis aceasta stagiune cu reluarea uneia dintre montarile de mare succes, opera "Faust" de Charles Gounod, in regia lui Alexandru Tocilescu.
Anul de nastere a spectacolului e 1998 si, in ciuda publicului pe care-l avea, a lipsit din repertoriul ONB o lunga perioada. Revenirea e marcata de prezenta pe afis, ca invitati, a unor nume celebre -...   (258 afisari)
"Capitalism de cumetrie"
Aparut in colectia "Ego-grafii" a Editurii Polirom, cel mai recent volum al lui Dumitru Tepeneag (singurul scriitor caruia regimul Ceausescu i-a retras cetatenia prin decret) - "Capitalism de cumetrie" - va fi lansat azi (orele 18.00), la Libraria Humanitas -Kretzulescu din Capitala, in prezenta sa.
Volumul,...   (190 afisari)
Regal cinematografic romanesc la Londra
In cadrul Festivalului de Film "The Times BFI" (17 octombrie - 1 noiembrie) din Londra, organizat de Fundatia Ratiu si Institutul Cultural Roman (ICR), vor fi prezenti cinci invitati, vor rula trei filme si va avea loc un seminar cu public toate consacrate cinematografiei romanesti.
Programul complet...   (129 afisari)
Artizanatul, din piata pana-n targ
-- De azi, la Muzeul Taranului Roman (MTR) din Bucuresti e mare fierbere. Evenimentele se deruleaza unul dupa altul, care mai de care mai atractiv si mai "cu lipici" la publicul amator de traditie si frumos autentic.
In Sala Foaier, la orele 16.30, va fi vernisata azi expozitia "Piata de artizanat si lansarea CD-ROM-ului omonim, urmate de o masa rotunda la care vor fi dezbatute probleme legate de legislatia in vigoare privind patrimoniul imaterial. Expozitia (ramane...   (51 afisari)
In memoriam Niculiu
In cadrul expozitiei "Gradini si tarmuri infinite" organizata de Galeria Veroniki Art si Asociatia "In memoriam Florin Niculiu" in perioada 27 septembrie-21 octombrie, azi, de la orele 17.30, sunt programate mai multe evenimente in amintirea artistului.
Dan Haulica, presedintele de onoare al Asociatiei Internationale a Criticilor de Arta, va conduce un simpozion. Vor fi proiectate doua filme despre opera pictorului, realizate de Maria-Magdalena Crisan (1993) si Paul Gherasim...   (46 afisari)
Acuarele si ulei in Sectorul 2
Pentru a marca doi ani de existenta a Galeriei Dailog din incinta Primariei Sectorului 2, curatorul Ruxandra Garofeanu a pregatit o noua expozitie, vernisata marti, in prezenta primarului Ontanu. Sunt expuse acuarele si uleiuri semnate de Rodica Maniu. Prima sa expozitie a avut loc in 1911, la Ateneu, alaturi de maestrul sau Nicolae Vermont, si a avut un succes deosebit. A urmat etapa desavarsirii artistice cu vernisaje la expozitiile "Tinerimii artistice" si apoi...   (69 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Directorul Institutului de Cercetari Agronomice a fost decorat cu Ordinul "Steaua Romaniei" ( II )
Redam mai jos cuvantarea M.S cu acest prilej:
" Incontestabil ca, pentru dezvoltarea agriculturii noastre, inaugurarea de acum doi ani a acestui institut constituie un eveniment important, caci, in frumoasa activitate a Institutului de Cercetari Agronomice, faptul de a-si fi gasit in sfarsit un camin, in care sa poata lucra in liniste si folos, este extrem de important....   (41 afisari)
     1 comentariu
Stiri pe scurt
O generatie in doua lumi
Radu, Bulina sau Calu' sunt personajele romanului "La broasca lesinata" de Eugen Ovidiu Chirovici, care trec prin aventuri fabuloase, intr-un spatiu mitic ce transcende geografia orasului Fagaras, locul de nastere al scriitorului. Aparut la Editura Rao, volumul unei generatii nascute intre doua lumi va fi lansat azi (orele 14.00) la World Trade Center Bucuresti (Sala New York) in prezenta unor invitati de seama din lumea sociala, politica si culturala. ...   (91 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Hagi-Becali, razboi penibil (3455 afisari)
 Moscheea sovietica din Bucuresti (2563 afisari)
 Patru trandafiri si un FSN (2381 afisari)
 Masina de vot (2197 afisari)
 Putin vrea canal intre Marea Caspica si Marea Neagra (2047 afisari)
 Diplomat roman, acuzat de colaborare cu Securitatea (395 afisari)
 Aradeanul Victor Faur recunoaste ca a accesat serverele NASA (391 afisari)
 Muresan: S-a incercat lichidarea mea fizica (337 afisari)
 O bacterie rezistenta la antibiotice alerteaza SUA (227 afisari)
 S-a dezbracat pentru o casa (221 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01588 sec.