Ziua Logo
  Nr. 3540 de vineri, 3 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Stefan Iordache implineste 65 de ani
Marele actor Stefan Iordache se va afla vineri, 3 februarie, ziua cand implineste 65 de ani, in mijlocul rudelor si al prietenilor apropiati. "Vom bea din vinul meu facut la Focsani si vom manca din bucatele sotiei mele Mihaela" (Michaela Tonitza-Iordache, nepoata pictorului Nicolae Tonitza), a declarat artistul pentru Rompres, specificand ca inainte de ziua sa de nastere este intotdeauna agitat. "Probabil ca acum 65 de ani, inainte de a veni pe lume, ma agitam,...   (166 afisari)      4 comentarii
Bani pentru Centrul "Ion Sava"
Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) a alocat o suma de 20.000 de lei (200 milioane lei vechi) pentru primele cheltuieli ale Centrului de Cercetare si Creatie Teatrala "Ion Sava", infiintat anul trecut in subordinea Teatrului National din Bucuresti (TNB). Potrivit lui Ioan Onisei, secretar de stat in MCC, cei 20.000 de lei constituie o parte din banii care vor fi dati Centrului "Ion Sava", urmand ca pe parcursul derularii de proiecte fondurile sa fie suplimentate....   (6 afisari)
O carte pe zi
Incursiune in lumea jazz-ului
O carte mai putin obisnuita, surprinzatoare chiar si pentru cei care-l cunosc indeaproape pe autor, publica pianistul si compozitorul Mircea Tiberian, un nume familiar nu numai cercului mai mult sau mai putin restrans al iubitorilor acestui gen de muzica, ci si scriitorilor bucuresteni carora, nu o data, le-a "prefatat" sau "postfatat", generos, prin recitaluri, lansarile volumelor. E vorba despre "Note despre muzica si note muzicale", aparuta in urma...   (4 afisari)
Fotografie "Portret"
Adunate initial intr-un volum - lansat in iunie 2005 -, fotografiile Mihaelei Marin sunt expuse acum la Venetia (Italia) sub titlul "Dorian Gray - Portret". Expozitia cuprinde imagini de la repetitiile si reprezentatiile spectacolului "Portretul lui Dorian Gray", realizat de Dragos Galgotiu, dupa romanul lui Oscar Wilde, la Teatrul Odeon, in stagiunea 2004-2005. Decorurile ii apartin scenografului Andrei Both, costumele Doinei Levintza, iar coregrafia lui Razvan Mazilu. Vernisajul...   (4 afisari)
Revista presei culturale
"Timpul" (an VII, nr. 85, ian. 2006) se afla la vremea bilantului, printr-o serie de interventii despre viata culturala a anului trecut. Din spirit de independenta, caruia i se adauga interesul fata de specificul locului, "Timpul" trece in revista mai degraba viata culturala ieseana a anului trecut. Nu incape indoiala ca editurile si revistele "iasiote" (vorba cuiva) reprezinta puncte de reper in peisajul cultural actual, dar nu sunt singurele. In fine, din aceasta perspectiva,...   (7 afisari)
Actuale
Domnul Proust
Rasucelile unei biografii si destinul unei bibliografii au facut astfel ca trei volume sa poposeasca pe biroul nostru. Acum, in 2006. Este vorba de o editie completa a capodoperei "A la recherche du temps perdu" in varianta ultima (la Proust, deocamdata, nimic nu este inca definitiv) de la Gallimard, tiparita pe hartie de biblie, intr-un singur volum, sub ingrijirea celui mai important specialist in domeniu din ultimii 30 de ani, profesorul Jean-Yves Tadie. Varianta ce contine...   (10 afisari)
Holocaustul din perspectiva unui filatelist
Horst Scherrer este un filatelist pasionat din Hamburg, casatorit cu o banateanca. In ultimii ani, a intrat in posesia unor timbre emise in perioada 1941-1944 in Tansnistria.
In acea perioada, provincia s-a aflat sub administratie romaneasca. Dictatorul Ion Antonescu dorea, pe de o parte, sa transforme aceasta regiune ocupata in cursul razboiului intr-o provincie model, iar pe de alta parte, Transnistria devenise si locul de deportare si distrugere fizica...   (13 afisari)
     2 comentarii
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Casa de filme Paramount la Iasi (II)
Convorbirea toata este dusa cu ajutorul tovarasului sau interpret, acesta este un roman plecat de mult din Romania, dar care acum este in solda Paramountului avand insarcinarea expresa de a livra pasapoartele, viza si biletele de calatorie, de a intocmi cazierul noii vedete si a se ingriji in cele mai mici amanunte ca sa fie calatoria facuta fara nici o lipsa si in totul agreabila fiind destul de lunga durata pana la destinatie.
Dupa...   (2 afisari)
Stiri pe scurt
Se cauta "copii Mozart"
Cu ocazia anului Mozart, Sagem Orga si Neumayer Music Entertainment deruleaza un proiect cultural international, ce are ca scop promovarea tinerelor talente muzicale din intreaga lume, anunta Compress. Intitulat "Copiii minune 2006", proiectul doreste sa reuneasca talente ale muzicii clasice (instrumentisti si solisti vocali) in varsta de pana la 12 ani, ce vor putea beneficia de ocazia unica de a inregistra un CD impreuna cu Orchestra Simfonica din Viena....   (1 afisare)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Stefan Iordache implineste 65 de ani (166 afisari)
 Recomandarea otravita (127 afisari)
 Statul a spart "Cumintenia pamantului" (116 afisari)
 Replici la cutremurul Basescu (59 afisari)
 Basescu asteptat la Cernauti "cu durere si speranta" (48 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.04393 sec.