Ziua Logo
  Nr. 4484 de joi, 12 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2009-03-12

Comentarii: 5, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

octaaa
2009-03-11 22:29:22

Eu sint de acord cu micsorarea salariilor politistilor

De ce?
Pentru ca 1 mi se pare ca foarte multi nu isi fac treaba.
Si 2- Primesc o gramada de bani din alte surse.

georgems
2009-03-12 09:13:19

Guvernul Boc isi da cu stangul in dreptul

No bine, da ce altceva face de cand a fost pus in functie ??

acv99
2009-03-12 09:27:40

sa aduca bani de acasa

Nu d-le politisti sa aduca bani de acsa ca sa fie lasati sa lucreze,mai mult sa se faca un fond din care sa finanteze si partidele politice si pe toti trogloditi care ,atunci cind vine vorba de scandal si hoti striga ca din gura de sarpe "sa vina politia"Nu zic ca nu sunt politisti corupti dar daca sunt citiva oare trebuie sa generalizam,chiar credeti ca toti politisti au vile si mercedesuri,nu mai credem in cinste si in onestitatea unor politisti,oare atunci cind acestia vor declara o greva ,care nu este departe si va lasa strada nesuparvegheata ,asa putin cum este ea acum .oare o sa va simtiti mai in largul vostru ,o sa va mai tot uitati in buzunarul la unul si la altul .

Ilonka
2009-03-12 12:37:43

Lege unica pt. pensiile de stat

Pensiile (de stat, de serviciu) trebuie sa fie platite din Bugetului asigurarilor sociale de stat.
Metodologia de calcul a pensiilor (grupa I si grupa II) trebuie sa fie conform unei legii unice, respectiv Legea nr.19/2000 (r).
Trebuie modificate si completate toate legile
http://www.mmuncii.ro/ro/550-view.html
http://www.mmuncii.ro/ro/552-view.html
http://www.mmuncii.ro/ro/553-view.html
Bugetul de stat, respectiv repartitia cheltuielilor trebuie sa aiba alte destinatii decat aceea de a acoperi diferetele intre diferite metodologii de calcul a pensiei.
Legile privind Statutul .................. trebuie sa faca referire numai la statutul profesional, nu trebuie sa faca niciun fel de referire la drepturile de asigurari sociale.
Suntem condamnati sa suportam discriminari sustinute de legi speciale promovate de diferite categorii profesionale si sustinute si votate de parlamentari. Cel putin opt legi speciale instituie pensii speciale calculate dupa metode ce nu au nicio legatura cu nivelul contributiei la sistemul national de pensii. Astfel, in Romania exista doua categorii de pensionari: unii speciali si altii de rand.
Cei de rand sunt cei care isi asteapta o pensie care este calculata in functie de contributia lor la fondul de pensie in cei peste 32 de ani de munca si ceilalti pensionari care si-au fabricat legi speciale mai presus de cea care se aplica muritorilor de rand. Si culmea este ca acesti pensionari speciali, sunt bugetari. Acestora, dupa ce ca au salarii mari si multe privilegii pe timpul cat sunt angajati, li se fac pensii de-a dreptul nesimtite, care nu au nicio legatura cu ceea ce contribuie respectivii la fondul de pensie. In plus, unora dintre ei li se reduce si varsta de pensionare.
Dar de ce ne miram ca exista astfel de legi? Sau de ce ne mai intrebam de ce nu sunt abrogate? Pentru ca, printre privilegiati sunt fosti sau actuali parlamentari care au votat aceste legi. Cum ne-am putea noi imagina ca o categorie privilegiata de persoane, care isi impun sisteme preferentiale atat lor cat si altor categorii profesionale, va avea o initiativa legislativa de corectare al acestui sistem bolnav?
Ceea ce uita politicienii parlamentari si guvernanti este ca insasi existenta unei singure persoane cu pensie calculata altfel decat a muritorilor de rand poate fi considerata discriminare.
Se poate afirma asta foarte simplu pentru ca exista de noua ani o lege (19/2000) elaborata tocmai pentru a realiza un sistem unic de calcul al pensiei pentru toti pensionarii si pentru toti cei care muncesc in Romania in functie de contributia la sistemul de asigurari sociale. Numai ca, dupa aparitia acestei legi, s-au ivit ca ciupercile dupa ploaie legile speciale.
Culmea nesimtirii este ca cei care sunt sub incidenta acestor legi speciale, inclusiv parlamentarii, sustin ca nu trebuie sa ne facem griji de cuantumul acestor pensii, pentru ca nu sunt platite din fondul acela din care se platesc toate pensiile. Dar de unde vin acei bani?
De fapt, pensiile speciale, de care n-au niciun gand sa se atinga politicienii nostri, sunt platite de la bugetul statului. Din buzunarul fiecaruia. Asa ca toti contribuabilii pun umarul la cota bugetara alocata pensiilor speciale.
Toti "specialii" spun ca, prin meseria pe care o au, li se interzic alte drepturi, cum ar fi dreptul de a fi actionar la o firma, dreptul de a face politica etc. Si atunci, in compensatie, trebuie sa beneficieze de privilegii suplimentare, cum ar fi pensia nesimtita. Insa, ceea ce nu vor sa recunoasca, este ca ei isi pot asigura foarte bine o pensie facultativa, la un fond privat, unde sa contribuie cu cat ii lasa inima.

ziuatv
2009-03-12 21:15:46

vulnerabilitati multiple ale legilor tarii.auto"virusul" e intrat deja.necesar "antivirus"...

anumite categorii de personal, fara a tine seama de ce spune Constitutia la "ARTICOLUL 16(1): Cetatenii sunt egali n fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari"[b1], prin loby de tip sindical si de alta natura, si-au construit diferite statuturi (de casta) cu fel de fel de sporuri la salariu- mai multe si mai mari ca ale cosmonautilor ( au incercat, degeaba sa le dezvaluie, posturile tv").
ei nu inteleg ca, dupa ce cu alte privilegii au falimentat, in anii '90, banci romanesti cu acoperire internationala, daca se continua cu asemenea emormitati, acum aceleasi categorii, sunt pe cale sa prabuseaca bugetul tarii!
nu le pasa! au case, case de vacanta, conturi, si pe aici si prin strainatate. pot pleca acolo. ce conteaza ce se intimpla cu restul cetatenilor.
in prezent, temporizeaza din nou, pe seama unei viitoare legi a salarizarii unice in domeniul bugetar, deoarece stiu ca nu e elaborata inca si va dura, tot din cauza lor si a unei asazise imposibile ierarhizari ilegal revendicata de catre aceste "caste"- care mai de care se crede ca e mai important!
o prima concluzie: legile actuale de salarizare si pensionare ale acestor "caste"(paralele de. ex cu legea generala de pensionare), contrazic prevederile art.16(1) din constitutie, generind privelgii pt. aceste categorii de personal, ceeace este neconstitutional.
Solutia: adaptati pentru bugetari legea salarizarii dinainte de '89. acolo gasiti si ierarhizarea dupa productia directa de bunuri materiale, nu dupa prod. indirecta sau birocratie (care se numea TESA)!
Apoi, adoptati, celor din "castele" nesatule, legea generala a pensionarii pe puncte, asa cum a fost elaborata ea initial, cu limitarea la max 5 puncte.
legile acestea nu au fost inventii de-ale noastre- ele au inspiratie europeana.
In aceeasi idee de clarificare, trebuie interzis, la stat, conf. celor aratate in ordonanta fara aviz ccr, cumulul pensie-salar, actiune care se poate face rapid.
stopati, pina nu e prea tirziu, lacomia "castelor" de mai sus, sustinuta de aparitia, unor media "profeti mincinosi"... ceeace ne poate arata si stadiul actual atins al societaii noastre fata de capitolele bibliei....
[b1]Constitutia Romaniei ****://***.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=339


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Doctori in stele (5765 afisari)
 Occidentul face misto de Felix (4179 afisari)
 Bomba FMI cu ceas (2543 afisari)
 Rusinea lui Orban (1933 afisari)
 Masacre in Germania si in Statele Unite (1712 afisari)
 Legea unica a salarizarii bugetarilor se va aplica din 2010  (4284 afisari)
 Un bebelus s-a nascut cu doua penisuri (2897 afisari)
 Socant: Patru minori au violat, pe rand, o batrana (2464 afisari)
 Elena Basescu, portret Associated Press: "Topaie pe podium si mutileaza gramatica" (2324 afisari)
 Imagini Socante! Sinuciderea tanarului care a impuscat mortal miercuri 15 persoane in Germania  (2290 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00686 sec.