Ziua Logo
  Nr. 4338 de marti, 16 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2008-09-16

Comentarii: 1, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alex.Pandrea
2008-09-15 21:52:44

TARICEANU:DUPA MINE POTOPUL!

TARICEANU:DUPA MINE POTOPUL!
Niciodata nu se putea prevedea ca un guvern de dupa 1989 sa fi ajuns in situatia in care se afla azi guvernul Tariceanu II.Daca pana acum criticarea guvernului era atribuita mai ales Presedintelui sau Asa zisului partid prezidential(PD-L), in acest moment aproape ca nu deschizi un program TV sau un ziar,nu asisti la o discutie particulara sau publica pentru ca diabolizarea guvernului PNL sa nu ocupe aproape tot spatiul.
Industria nu mai duduie,economia este in picaj,inflatia sare peste cal iar nivelul de viata a ajund la cel mai mic nivel.
Chiar pensionarii pe care adesea ii multumesti cu cateva zeci de lei la pensie realizeaza marea inselatorie a maririi pensiei,cand inflatia taie procente semnificative din asa zisa pensie marita.
Un adevarat rasboi s-a declansat in Romania,tineri contra batrani,salariati contra pensionari,ba chiar si blandul UDMR s-a inrait si cere dlui Tariceanu autonomie.
Ecourile din strainatate sunt ,in acest context,pesimiste,taxa pe inmatriculare,impozitele si lipsa unui program social sunt taxate rau de politicienii europeni,

Tariceanu poate crede ca ar fi un promotor al capitalismului dar Marx insasi spunea ca un asemenea capitalism care se bazeaza,cum spunea el pe impozite,impozite,impozite,nu face decat sa duca la autodistugerea lui.

Se apropie ora adevarului si analistii politici incep a face scenarii privind guvernarea Romaniei dupa caderea guvernului Tariceanu 2.
Epoca post-Tariceanu apare ca o perioada neagra in care guvernul care va veni va trebui sa repare toata aroganta si nepriceperea dlui Tariceanu,Norica,Ghise et comp.
Chiar ziarele aservite discuta acest subiect in lumina moravurilor clasei politice actuale,dar uita sa precizeze cauzele care au dus la aceasta situatie.
Dupa ce au refuzat alegerile anticipate in care alianta DA s-ar fi consolidat,actiune clar impusa de dl.Tariceanu,crezand in nemurire,grupul de lideri actuali ai PNL ,cu o aroganta de neinteles au inceput a debita tirade privind superioritatea liberala,incultura Presedintelui si lipsa de ideologie a PD.
Nu oligarhul prieten sau ziaristul pervers care l-au intartat contra dlui Basescu a dus la respingerea alegerilor anticipate deja decise in forumurile PNL,ci ploaia,asa cum acum amanarea alegerilor poate avea ca explicatie taricenista un meci de footbal.

Mai mult,pe cand claca la ministerul sanatatii Dl.Cinteza,prietenul intim al dlui Tariceanu si membru al conducerii PNL s-a vazut in postura de ideolog emitand o teorie socio-biologica pe care noi am numit-o cintezism,in care vorbea de liberal in termenii in care comunistii vorbeau de omul nou,sau si mai rau in maniera social-nationalismului german.
Cintezismul pornea de la invincibilitatea liberala luand in deriziune masa de votanti,poporul flamand si neglijat,teoria sa politica fiind in esenta un fel de darwinism social in care populatia romana era impartita hegelian in stapani si sclavi.
Practica cintezismului a fost atat de dazastruoasa (morti la cozile de medicamente,iesiri in strada a epilepticilor,cancerosilor,diabeticilor) incat cu toata prietenia si legaturile de afaceri Cinteza a trebuit sa fie demis de la ministerul sanatatii,motiv pentru care acesta a inceput sa joace rol de disident si sa plece din PNL..
In prezent liberalii simt ca se apropie ignatul,se apropie ziua in care judecata electoratului va cadea ca o ghilotina.Aceasta nu-i face sa nu o propuna pe Norica sau Chiuariu ca ministri ai justitiei,pentru singura calitate ca acestia lovesc tare in Basescu.
Reactia lor devine iar nelogica ghilotinand pe toti criticii din partid (Stolojan,Musca, Stoica,Boureanu,Turcanu etc) si declarand,asa cum facea si PNTCD,la timpul sau, ca dupa fiecare excludere partidul a iesit mai puternic.
Dar de ceea ce iti este frica nu scapi si se pare ca atat dl.Basescu cat si cei dati afara din PNL ii vor manca coliva electorala a dlui Tariceanu.

In alta directie,conducerea liberala a inceput sa caute-dusmanii de clasa-in cazul de fata dl.Presedinte Basescu si PD-L.
Sunt inventate,ca si in procesele din anii 50 tradari,intentii de a colabora cu PSD,desi daca s-ar uita in oglinda ar vedea in partidul lor pe dl.Iliescu sau Hrebenciuc.
Mai mult fata de presedinte,primul om in stat si care a fost ales de peste 50% din electorat,persoane numite-vocale-in realitate cu putin caracter, au declansat insulte si calomnii care nu sunt mai prejos de
atmosfera de la ziarul Tricolorul.

In loc sa respecte institutia prezidentiala,sa respecte partenerul de alianta,cintezismul liberal se lanseaza in insulte,scenarii,asa cum am spus,demne de procesele comuniste din anii 50.
Nu stiu ce se mai poate face acum.Falia creata a ajuns foarte departe.
Alianta DA,baza politicii de dreapta,a fost rupta cu nonsalanta de catre dl.Tariceanu,care acum primeste prima parte din ceea ce a gresit in politica.
Totusi PNL nu trebuie abandonat atat de membrii sai cat si de prietenii liberalismului.PD-L si mai ales aripa liberala a PD-L sunt gata sa colaboreze cu un PNL reinoit si curatat de cei care au dus liberalismul la falimentul actual.
Nu unul sau doi ci, peste tot,nu exista ceva mai diabolizat azi decat Guvernarea falimentara a dlui Tariceanu.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Marca Traian (3650 afisari)
 Groapa lu' Pelivanu (2114 afisari)
 Singuri in fata Rusiei (2078 afisari)
 Haos nuclear la Magurele (2010 afisari)
 Atentie cad banci! (1251 afisari)
 Penisul de hamster al celebrului Harry Potter, Daniel Radcliffe (3046 afisari)
 La 62 de ani, "Mireasa lui Frankenstein" este in tandreturi cu un tanar (2922 afisari)
 Georgia dezvaluie interceptari telefonice ca sa demonstreze ca Rusia a fost cea care a initiat atacul (2506 afisari)
 Basescu si-a gasit sosia la Tebea (2247 afisari)
 Presedintele comunitatii rusesti de la Chisinau: Bucurestii au inceput procesul unirii Moldovei cu Romania (2115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00592 sec.