Ziua Logo
  Nr. 4242 de marti, 27 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-05-27

Comentarii: 20, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Socrate
2008-05-26 23:00:45

Era de asteptat sa cada, atat la noi cat si in restul lumii.

Lacomia speculantilor impinsese preturile peste limita de suportabilitate. Pretextul obisnuit - cererea si oferta - s-a dovedit un basm frumos de adormit copii anesteziati in prealabil de mass media.

mediator
2008-05-26 23:41:35

da de unde?

intr-o tara unde creditul ipotecar este 5% nu au cum scade preturile, motivul fiind ca nu trebuie sa vinzi daca nu te preseaza nimic....deci, lasati prostiile!

Olga Khan
2008-05-26 23:56:55

Dar pretul caselor vechi?

Blocurile nu ma intereseaza, nici casele noi, ci acele case de pe vremuri care mai stau in conditie de "vai si amar" prin unele zone. Care este statutul lor???
Au nevoie de renovare totala, canalizare, instalatii electrice si alte cable sa functioneze in ziua de azi. Sau de asa ceva nu se mai ocupa nimeni???

vida clara
2008-05-27 00:37:52

Ce nu este asezat pe o buna fundatie,nu rezista.Niciodata.

Falsurile,nenaturalele,excesele de orice fel,de orice mod,nu au viatza.
O piatza care nu exista,nu exista si gata.Este o varza,din care nu se mai intelege nimic.
Privesc la tv,locuinte inundate in Romania.Ma uit,si vad aceleasi "chichinetze"pe care le stiu.Aceleasi,dar ajunse la pretzuri europene.
In mod normal,fiecare e stapan pe ce are.Si,daca si gasesti cui sa vinzi,o balega la pretz de diamant,nu vad de ce omul,nu ar face-o.Dar,de neantzeles,pt mine,tot ramane.Nu de neantzeles dorintza,ci de neantzeles,pretentzia.

cosor ion
2008-05-27 01:54:34

si daca sunt in cadere ce?

ii obliga cineva sa vinda?vedeti si cu araboii.a incercat Bush sa-i faca sa mareasca productia,dar ei astepta pretul de 200 dolari pe baril.le poti face ceva.poate.sa le distruga tot ce au construit in aceste state bogate in petrol,si sa ajunga din nou la nisip.oricare presedinte va fi in locul lui Bush,va fi nevoit sa asculte grupul de interese din jurul Casei Albe,altfel nu traieste

sorge
2008-05-27 09:15:14

Sensul articolului mi se pare partizan cu firmele imobiliare!!!!

In articol spuneti nume de oameni si firme care au anumite parerei,pareri care au interesul lor;noi nu citim ZIUA sa aflam niste pareri legate de interese imobiliare. Vrem parerea dumneavoastra care sa nu fie alterata de interesele pietii.
Sigur ca reporterul a muncit destul sa stringa toate datele si parerile insa o parere personala era mai buna decit a celor de la diverse firme.

Uliu_Roman
2008-05-27 10:11:51

Uf, cum se mai potriveste!

Din ziarul Haaretz, Wed., April 16, 2008 Nisan 11, 5768

"The Israelis operate mainly in Romania, which has become a magnet for investors from all over the world, but also have invested in Russia and other countries in the area. Many bought land on the cheap and managed to exit at top dollar. '

Ereticul
2008-05-27 10:49:00

Re: Dar pretul caselor vechi?

Din pacate este mai ieftin si mai rentabil sa le demoleze si sa faca blocuri in locul lor. In unele cazuri au fost obligati sa le pastreze fatadele caselor vechi, in spatele fatadei rasarind cate o oroare de otel si sticla ...

Viorel
2008-05-27 12:29:56

Cum ar trebui sa functioneze creditul ipotecar ?


Banca care acorda creditul cere evaluarea corecta a casei pe baza unei expertize riguroase. n cazul n care cel care cumpara casa da faliment, adica nu mai plateste ratele, banca trebuie sa-si recupereze banii prin vnzarea casei la licitatie. Daca valoarea casei a fost supraevaluata, atunci banca pierde. Deci o evaluare corecta a casei este necesara pentru ca afacerea caselor sa fie pusa pe roate. Am vazut ca n Romnia bancile mai cer si alte garantii pentru acordarea unui credit pentru locuinta. Cea mai buna garantie este locuinta cumparata, cu conditia ca ea sa fie evaluata corect. Capitalul speculativ face sa creasca artificial pretul caselor si evident ca bancile nu sunt dispuse sa riste dnd un credit mult mai mare dect valoarea reala a casei. Caderea pretului caselor este un semn de nsanatosire a pietei imobiliare, prin aducerea lor la adevarata valoare. Cine trebuie sa fie partile care tranzactioneaza o casa. Constructorul sau investitorul care l-a platit pe constructor si vrea sa-si recupereze banii. De cealalta parte este cetateanul care are nevoie de locuinta sau eventual un investitor care vrea sa remodeleze o locuinta veche ca apoi sa o vnda. Cei care vor sa faca pur si simplu specula cu locuintele ( cumpara ieftin si vind mai scump ) sunt cei care pot introduce mari anomalii n piata imobiliara. Am auzit ca n Romnia daca o persoana vrea sa vnda o locuinta si da un anunt, constata mai trziu ca alte firme imobiliare i publica anuntul, fara acordul vnzatorului, punnd un pret majorat. Mecanismul mi se pare simplu, unii vor sa cstige bani numai din tranzactii. Toate aceste anomalii trebuiesc eliminate de legiuitori. Bancile pot face contract pe minim cinci ani pentru plata ratelor si dobnzilor. La fiecare cinci ani contracul se renoieste n functie de fluctuatiile monedei nationale.

Viorel

Bumerang
2008-05-27 12:37:10

Re: Cum ar trebui sa functioneze creditul ipotecar ?

Speculantul in general stie ce face. Poseda informatii pe care multa lume nu le are, si desigur si banii necesari. Mai sunt si exceptii, insa putine.
Revin la afirmatiile mele din trecut. Spre deosebire de piata din SUA de ex., in Ro cele mai multe credite sunt cu dobanda fixa. Salariile cresc, economia creste. Oamenii de la sate se muta la orase, deci cererea la apartamente creste.
Piata imobiliara doar atunci va cade cand se intampla ce s-a intamplat si in SUA. Adica oamenii nu-si mai pot platii ratele la casa si sunt dati afara, dupa care bancile incearca sa vanda insa nu mai au cui! In plus americanii si-au ipotecat casele si pt consum, si chiar peste valoare casei, ceeace in Ro nu prea se poarta. In plus sa nu uitam ca in Ro cam toata suflarea a avut o casa (la sate toti) sau un apartament (la oras), luat dupa revolutie cu trei lei cincizeci. Deci majoritatea imprumuta intre 40% si 70% din valoarea imobilului. Platind astfel o rata care este comparabila cu chiria. Si atunci ma intreb eu de unde sa apara caderea despre care vorbeste Ziua? Mai degraba cred ca doresc unii sa intre pe piata la preturi mici.
Este posibil totusi ca unele imobile sa scada in pret, insa de o cadere nu se poate vorbi. Ma refer la asa zisele blocuri si case de lux, care costa dublu sau chiar triplu decat cele vechi, insa sunt maxim cu 30%/40% mai bune. Pana si lui Nastase-i ploua in casa, daca va aminti de emisiunea facuta de niste reporteri in cazul matusei Tamara, de-i lasa in casa sa filmeze. In Romania se practica <calitatea de fatada>. Insa daca privesti mai atent, vezi goluri imense. Daca rezista la cutremur vom vedea.

Apropos cerere si oferta. Nu stiu de ce va mirati atata. Ati uitat cat costa un pachet de Kent in 87? 120 de Lei, adica vreo 5 Marci, pe cand in Germania el costa doar 2 marci. Un Video costa 40.000 de Lei, adica 1600 de marci, in Germania cam 900. Azi costa un litru de ulei in Ro 2 Euro in Germania 1 Euro. Materialele de constructii sunt mai scumpe, gazul la fel. Sa continui? In Romania viata a fost intotdeauna mai scumpa decat in vest, de ce s-ar schimba situatia chiar acum? Sa fi incetat politica clientelara si democratizat economia?! Ma indoiesc.


La 2008-05-27 12:29:56, Viorel a scris:

>
> Banca care acorda creditul cere evaluarea corecta a casei pe baza unei
> expertize riguroase. n cazul n care cel care cumpara casa da
> faliment, adica nu mai plateste ratele, banca trebuie sa-si recupereze
> banii prin vnzarea casei la licitatie. Daca valoarea casei a fost
> supraevaluata, atunci banca pierde. Deci o evaluare corecta a casei
> este necesara pentru ca afacerea caselor sa fie pusa pe roate. Am
> vazut ca n Romnia bancile mai cer si alte garantii pentru acordarea
> unui credit pentru locuinta. Cea mai buna garantie este locuinta
> cumparata, cu conditia ca ea sa fie evaluata corect. Capitalul
> speculativ face sa creasca artificial pretul caselor si evident ca
> bancile nu sunt dispuse sa riste dnd un credit mult mai mare dect
> valoarea reala a casei. Caderea pretului caselor este un semn de
> nsanatosire a pietei imobiliare, prin aducerea lor la adevarata
> valoare. Cine trebuie sa fie partile care tranzactioneaza o casa.
> Constructorul sau investitorul care l-a platit pe constructor si vrea
> sa-si recupereze banii. De cealalta parte este cetateanul care are
> nevoie de locuinta sau eventual un investitor care vrea sa remodeleze
> o locuinta veche ca apoi sa o vnda. Cei care vor sa faca pur si
> simplu specula cu locuintele ( cumpara ieftin si vind mai scump ) sunt
> cei care pot introduce mari anomalii n piata imobiliara. Am auzit ca
> n Romnia daca o persoana vrea sa vnda o locuinta si da un anunt,
> constata mai trziu ca alte firme imobiliare i publica anuntul, fara
> acordul vnzatorului, punnd un pret majorat. Mecanismul mi se pare
> simplu, unii vor sa cstige bani numai din tranzactii. Toate aceste
> anomalii trebuiesc eliminate de legiuitori. Bancile pot face contract
> pe minim cinci ani pentru plata ratelor si dobnzilor. La fiecare
> cinci ani contracul se renoieste n functie de fluctuatiile monedei
> nationale.
>
> Viorel
>
>

Shadow
2008-05-27 14:31:37

In urma cu vreo doua luni

patriciu si-a dat si el cu parerea pe subiect. A fost atunci acuzat ca vrea sa "influenteze piata" ca spune doar tampenii. Si acum? Se ajunge la vorba lui. Uite de aia ala e miliardar si forumistul doar "gurist".

bbbb
2008-05-27 15:21:32

Re: In urma cu vreo doua luni

La 2008-05-27 14:31:37, Shadow a scris:

> patriciu si-a dat si el cu parerea pe subiect. A fost atunci acuzat ca
> vrea sa "influenteze piata" ca spune doar tampenii. Si acum? Se ajunge
> la vorba lui.

Pai .... o fi influentat-o :)

Uite de aia ala e miliardar si forumistul doar
> "gurist".

Cam ... rautacios? :p

>
>

Shadow
2008-05-27 15:32:44

Re: In urma cu vreo doua luni bbbb ihi

>Pai .... o fi influentat-o :)

Da pana si la "mine" a influentat-o.

>Cam ... rautacios? :p

De ce?

bbbb
2008-05-27 15:44:36

Re: In urma cu vreo doua luni bbbb ihi

La 2008-05-27 15:32:44, Shadow a scris:

> >Pai .... o fi influentat-o :)
>
> Da pana si la "mine" a influentat-o.

Sa exportam niste DNA :)

>
> >Cam ... rautacios? :p
>
> De ce?
>
Acel "gurist" l-am perceput cam dur, sau nejustificat de ...

Shadow
2008-05-27 15:53:13

Re: In urma cu vreo doua luni bbbb perceptia relativa bbbb

> Sa exportam niste DNA :)

Nu putem ca e "marca inregistrata".

> Acel "gurist" l-am perceput cam dur, sau nejustificat de ...

Nu e "unul" E mai "multi" :-).
Sau cum spuneam la facultate "cine stie cunoaste" :-p

bbbb
2008-05-27 16:07:43

Re: In urma cu vreo doua luni bbbb relativ Umbra

La 2008-05-27 15:53:13, Shadow a scris:

> > Sa exportam niste DNA :)
>
> Nu putem ca e "marca inregistrata".
>
> > Acel "gurist" l-am perceput cam dur, sau nejustificat de ...
>
> Nu e "unul" E mai "multi" :-).
> Sau cum spuneam la facultate "cine stie cunoaste" :-p
>
Oh, iarta-mi limitatele "cunostinte"!

talion
2008-05-27 17:13:52

YnSang

Un mic cutremur si o sa creasca piata imobiliara. toate blocurile ridicate inainte de 1977 vor cadea, la fel si mare parte din cele construite de asa zisi investitori , care nici nu mai sunt pe aici, iar ce a construit vechiul regim dupa 1978 si nu poate sa zugraveasca noua democratie , va ramine in picioare si se vor cauta cu disperare de cei cu bani in banci si actiuni.

Shadow
2008-05-27 18:07:20

Re: YnSang eu in locul matale nu as tine pariul

> Un mic cutremur si o sa creasca piata imobiliara. toate blocurile
> ridicate inainte de 1977 vor cadea, la fel si mare parte din cele
> construite de asa zisi investitori , care nici nu mai sunt pe aici,
> iar ce a construit vechiul regim dupa 1978 si nu poate sa zugraveasca
> noua democratie , va ramine in picioare si se vor cauta cu disperare
> de cei cu bani in banci si actiuni.

Disciplina in constructii dupa caderea comunistilor a disparut aproape complet. Sa te ti de blocurile noi care pot cade.

iskra
2008-05-27 19:59:41

Re: Cum ar trebui sa functioneze creditul ipotecar ?

@bumerang

pot sa-ti dau un indiciu: criza imobiliara din Romania nu va fi cauzata atat de constructiile in sine sau de modalitatea de creditare ci va fi o criza de infrastructura. Practic suntem in situatia unui organism obez: se construiesc enorm cladiri de utilitate imediata si consum adica locuinte, centre comerciale, depozite si sporadic case (adica grasimea) sporadic fabrici (muschi) si deloc cai de comunicatie (vase de sange) sau utilitati majore(apa/gaze/curent/canalizare). Suntem in situatia tesuturilor alora care se dezvolta in eprubeta fara a forma un organism anume, tesuturi care in final trebuiesc eutanasiate. Ce urmeaza? Necroza. Criza imobiliara si urbanistica din Ro va fi una lunga. Orasele romanesti si-au facut centuri de mahalale inghesuite care acum le sufoca si le distrug sansele la dezvoltare infrastructura si utilitati: aeroporturi, autostrazi, samd

octaaa
2008-05-27 21:20:41

Re: In urma cu vreo doua luni

Hai sa zic ceva despre Patriciu. El nu e analist financiar. El e om de afaceri. Deci are tot interesul sa manipuleze piata. Asta a si facut. Si oricine putea vedea asta. Era omul cu cel mai mult cash din tara. Dar nu numai atat. Adica faza e ca el a zis multe. Vorbea despre prabusirea bursei. Culmea e ca bursa a scazut mult de vreo 8 luni in coace. Dar de cand a zis el "profestiile" bursa nu a mai scazut. Decat in prima si a 2-a zi de dupa declaratile soc. Si asta din cauza efectului manipularii. Stii care e culmea? RRC(adica Patromidia) a scazut foarte mult de atunci. Daca era atat de destept de ce nu a renuntat la pachetul sau din Patromidia?:))
El a zis si de piata imobiliara. Bun... nu va mai creste. El vorbea de prabusire. Uite ca nu a fost nicio prabusire. UNul din argumentele lui Patriciu pentru prabusirea pietei imobiliare era ca densitatea oraselor romaneste e de 3 ori mai mica decat densitatea oraselor vestice. Ori asta e minciuna pentru prescolari. Ca oricine poate vedea ca la noi e densitatea mai mare.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Piata imobiliara in cadere libera (5292 afisari)
 Se rupe Phoenix (3820 afisari)
 Stapanii inelelor (2463 afisari)
 Celula extremista din UE (1764 afisari)
 Carter: "Israelul are 150 de focoase nucleare" (1727 afisari)
 Soros: Scumpirea pretului petrolului este doar un balon de sapun (3737 afisari)
 Socant: O femeie a fost violata de 800 de ori de propriul tata (3231 afisari)
 Fiica "monstrului" din Austria, Josef Fritzl, s-a trezit din coma (1938 afisari)
 Dustin Hoffman: "Monogamia este anormala" (1864 afisari)
 Becul cu apa si clor (1781 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01331 sec.