Ziua Logo
  Nr. 4200 de joi, 3 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2008-04-03

Comentarii: 2, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

M_D_L
2008-04-03 15:30:30

Sunt intru totul de acord cu "antevorbitorul" ... !

"Emil Constantinescu a fost un presedinte slab, din cauza caracterului sau, functia l-a depasit ca responsabilitate, dar nu a mai avut cum sa dea inapoi. Vina nu a fost a lui, ci a acelora care l-au impins pe scena"

Mi-ati luat vorba din gura. Intr-adevar a fost un presedine de rahat, care ne-a dezamagit, ca sa nu spun ca i-a pacalit pe multi. Eu l-am "citit" din timpul campaniei electorale si nu l-am votat. Desi m-am inscris la PNL printre primii, din anul 1992 nu am mai fost la votare. Am inteles ca totul este o punere in scena, regizata de cei care ne-au transformat tara intr-o colonie. Inainte de alegerile din '96, turnatorii si sefii lor stateau spasiti, nestiind ce se va intampla cu ei. Dupa venirea lui Emil Constantinescu (fost secretar PCR) in funtia de presedinte, s-a vazut ca nu exista practic opozitie reala si securistii si-au dat drumul la afaceri, fara teama si restrictii. Toate jigodiile care ocupau un loc de munca numai pentru ca ciripeau la Securitate, fara sa produca ceva, au "inviat" ca goangele primavara.
De cand cu "razboiul antiterorist", i-au luat cei de la CIA sub aripa protectoare, ca sa ne asupreasca, sa ne inapoieze si sa ne exploateze bogatiile naturale ale tarii. Au schimbat stapanul si au scapat nepedepsiti, iar acum rad de noi.
Numai ca lucrurile nu vor ramane asa. Odata cu intrarea tarilor din Europa de Est in UE, populatia are dreptul sa munceasca in oricare tara vestica. Acesta este factorul de instabilitate care va face ca segregarea economica sa nu mai fie posibila. Ori ne dezvoltam toti si vom avea un nivel de trai apropiat, ori se va alege cu conflicte sociale majore. In UE se vor produce transformari mari, sau se va destrama printr-un sir lung de razboaie locale.
Politica dusa de SUA in coloniile din continentul sud-american nu merge in cazul UE, tocmai din cauza mentionata mai sus. Portoricanii si mexicanii, brazilienii si columbienii fac foamea la ei acasa, pentru ca nu au dreptul legal sa munceasca in SUA.

decan
2008-04-03 20:30:31

Bate campii

O tara nu trebuie sa depinda de calitatea unei persoane, pentru ca daca-i asa nu se mai poate numi democratie. Tarile arabe se sprijina pe cultura liderilor providentiali.

Un sistem democrat nu permite unei persoane autoritare sa-si impuna punctul de vedere.

"O comunitate e ca o corabie; fiecare trebuie sa fie pregatit sa treaca la carma." (H. Ibsen)
Daca echipajul este instruit si stie ce are de facut capitanul poate sa zaca beat in cabina ca nava ajunge cu bine la destinatie.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Garcea in NATO (4572 afisari)
 Anarhia de la Marea Neagra (2387 afisari)
 Varianta a zvasticii in "Romania Mare" (1979 afisari)
 Copiii poltergeist (1956 afisari)
 Fuga de pe mosia lui Voronin (1708 afisari)
 Cum puteti obtine cazierul pe loc (5319 afisari)
 Cea mai frumoasa sotie de la Summit: Prima Doamna a Azerbaijanului (5267 afisari)
 Mitul celor doi litri de apa pe zi, demontat de cercetatori (4459 afisari)
 Ingerul adoptat s-a transformat intr-un diavol deghizat in copil (3469 afisari)
 Summitul NATO: Risipa de mancare si bautura pentru jurnalistii acreditati la summit (2048 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01454 sec.