Ziua Logo
  00:50, luni, 20 ianuarie 2020
 Cauta:  
  Detalii »

Cultura

2008-02-07

Comentarii: 8, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Andrei.Duta
2008-02-07 20:48:42

….. da da… lupul pazeste oile

Eu am cumparat de la Herald multe carti mai ales cele ale lui Krishnamurti, care m-au ajutat foarte mult. Si stiti care e culmea? Printre ele, o carte a lui Krishnamurti tradusa de Cristian Badilita din limba franceza, "Guru si sensul cautarii". Ulterior am cumparat-o de la Herald, cu titlul "Trezirea inteligentei" tradusa direct din engleza si purtand titlul original. Abia acasa am constata pacaleala. Pai daca dl. Badilita nu traduce direct nici macar dintr-o limba moderna, cum isi permite sa le pretinda celorlalti sa faca ceea ce el nu face?

mateig
2008-02-07 20:56:46

La noi ca la nimeni.

nu am intles prea bine subiectul discutiei. Cred ca ar trebui sa existe o legatura la articolul precedent ca sa vedem si argumentele lor. Insa mie mi se pare strigator la cer ca o editura care spune ca a publicat atatea carti importante sa fie acuzata de frauda intelectuala. Inseamna ca cei care ii acuza nu stiu ce se publica in Romania.

codrud
2008-02-07 21:09:28

Tine-o tot asa!!!!!!!!!!!

Mie imi place stilul justitiar al lui Badilita, dar si cartile lui. Probabil ca si acum are dreptate. cel mai tare mi-a placut ca s-a luat de cei de la Humanitas si de Liiceanu si le-a dat peste nas. Ce nu imi place insa este ca acuza mereu Biserica si pe preoti.

night_blues
2008-02-07 21:20:30

Pentru Herald, toata stima!

Ascultati-ma pe mine, celor de la Herald li se face o porcarie nemaipomenita. Sunt acuzati tocmai pentru ca inseamna ceva pe piata de carte si mai ales pentru ca au crescut foarte mult in ultima vreme. Eu in locul lor m-as bucura si mi-as vedea in continuare de treaba. Cand au scos acum zece ani Cartea egipteana a mortilor i-au acuzat ca nu traduc din egipteana. Nici pana astazi, si probabil in veacul vecilor, nu vom vedea o asemenea traducere, asa ca le multumesc pentru editia a doua pe care au scos-o de curand.

hidalgotu
2008-02-07 21:23:16

De ce nu lucrati impreuna?

Nu cunosc titlurile orientale care apar la Herald, nu ma preocupa deocamdata, si nici nu cred ca e bine sa se faca propaganda unor valori straine de cultura noastra crestin-ortodoxa. Trebuie totusi sa spun ca am de la Herald Cartea lui Enoh si Pastorul lui Herma. Sunt ingrijit traduse, iar comentariile la inalt nivel. Pe de alta parte ma folosesc de Evangheliile apocrife ale d-lui Badilita, care sunt un exemplu de inalt profesionalism. Nu vad nici o contradictie si disputa mi se pare artificiala. In Occident exista edituri care publica la un nivel stiintific ridicat si edituri care se adreseaza publicului larg. Cred ca ele pot coexista in folosul tuturor. Si mai cred ca mai avem multe decenii de asteptat pana cand vom vedea traduse din original opere importante, mai ales Parinti ai Bisericii si comentarii biblice de care e atata nevoie

hidalgotu
2008-02-07 21:26:25

De ce nu lucrati impreuna?

Nu cunosc titlurile orientale care apar la Herald, nu ma preocupa deocamdata, si nici nu cred ca e bine sa se faca propaganda unor valori straine de cultura noastra crestin-ortodoxa. Trebuie totusi sa spun ca am de la Herald Cartea lui Enoh si Pastorul lui Herma. Sunt ingrijit traduse, iar comentariile la inalt nivel. Pe de alta parte ma folosesc de Evangheliile apocrife ale d-lui Badilita, care sunt un exemplu de inalt profesionalism. Nu vad nici o contradictie si disputa mi se pare artificiala. In Occident exista edituri care publica la un nivel stiintific ridicat si edituri care se adreseaza publicului larg.
Cred ca ele pot coexista in folosul tuturor. Si mai cred ca mai avem multe decenii de asteptat pana cand vom vedea traduse din original opere importante, mai ales Parinti ai Biser

roxana_vl
2008-02-07 21:36:13

Toti sunt la fel

Cred ca miroase a concurenta, fiecare vrea sa-si faca propaganda si sa-si vanda cartile, daca erau politicieni mai intelegeam dar se considera intelectuali si ar trebui sa dea exemplu.

vertigo
2008-02-07 21:58:10

adica m-am inselat?

eu am bhagavad Gita si Coranul. Arata foarte bine si mi s-au parut interesante iar pretul acceptabil. imi propusesem sa mai cumpar de la ei, dar pe viitor o sa fiu mai atent.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2020 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00600 sec.