Ziua Logo
  Nr. 4094 de vineri, 23 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-11-23

Comentarii: 37, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Mos_Tautu
2007-11-22 22:13:08

Un articol foarte bun daca eroul sau ar fi Chiuariu


Un articol foarte bun daca eroul sau ar fi Chiuariu
Articolul doamnei ziariste este minunat dar este adresat gresit,persoana despre care se vorbeste fiind mai degraba o emanatie a clasei politice expirate.
Iata un exemplu de asemenea erou si faptele sale:

In ultima vreme dl.Chiuariu a intrat in conflict deschis cu Comisia Europeana care sustine mentinerea DNA ,ca structura specializata pentru combaterea coruptiei, in care are incredere.
Mai mult si pe plan intern CSM si AMR se delimiteaza de declaratiile lui Chiuariu si-l acuza de "balbaieli ministeriale".

Presa straina comenteaza pe larg afirmatia lui Chiuariu conform careia UE stanjeneste combaterea coruptiei din Romania,subliniind ca DNA a inregistrat progrese in initierea unor investigatii in dosare la nivel inalt si a demnonstrat ca este in stare sa actioneze,in momentul in care cazuri la nivel inalt sunt in derulare.
De aceea este necesara stabilitatea si continuitatea structurilor existente
Chiuariu,pentru a distruge sistemul DNA de lupta anticoruptie vorbeste de structura greoaie si fragmentata a departamentelor care se ocupa de lupta anticoruptie,de fapt el inca de la instalare fiind programat pentru desfiintarea DNA ,daca nu altfel, atunci prin comasarea tuturor structurilor anticoruptie din cadrul Procuraturii.
Dupa Chiuariu"justitia romana sufera de o stare generala de impunitate". Acest lucru inseamna ca justitia nu pedepseste infractorii din cauza unor imprejurari speciale prevazute de lege.
Plusand impotriva justitiei care a devenit mai activa si mai independenta, Tudor Chiuariu spune ca magistratii "obstructioneaza" reformele si lupta impotriva coruptiei deoarece confunda prea des independenta cu lipsa responsabilitae.
Dar Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) arata in mod solemn ca ministrul Justitiei nu cunoaste principiile de functionare a justitiei europene.
Cand el vorbeste de influente politice,tocmai aceasta afirmatie este o ingerinta politica
Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), considera "iresponsabile" declaratiile ministrului si-l considera responsabil de "balbaielile ministeriale care au bulversat viata juridica romaneasca".
Dar Chiuariu acuza si jurnalistii straini de partialitate pentru ca il critica sin u-i sustin ideile,adesea acestia regretand-o pe Monica Macovei..
International Herald Tribune aminteste ca ministrul insusi este anchetat intr-o afacere imobiliara si asociaza declaratiile lui Chiuariu cu aceasta cercetare.
Agentia franceza de stiri AFP pune in acest context schimbul de replici Olteanu-Taubman. Chiuariu a sarit in ajutorul colegului de partid si a criticat prestatia ambasadorului american.
Reuters, arata ca DNA, in acceptiunea lui Chiuariu, ar trebui sa se materializeze intr-o structura unica si care sa slabeasca lupta impotriva coruptiei. Numai ca actuala structura (DNA, biroul procurorului general si prevenirea spalarii banilor) este sustinuta de CE, spre disperarea lui Chiuariu.
Din pacate pentru dl.Chiuariu,desi programat de grupul oligarchic din care face parte, sa distruga sistemul creat de lupta anticoruptie nu are mare success,mai ales din cauza conceptiei prezidentiale care doreste nu numai asanarea interventiei politice in justitie dar, chiar sa asaneze sistemul politic oligarchic, reprezentat de cei 322,parlamentari care sustin din parlament coruptia.
In acest sens modificarie CP si CPP au probat acest lucru,dl.Presedinte respingand de la promulgare aceste prevederi chiuariste

johnson
2007-11-22 23:03:27

Editorial mai mult decat binevenit !

1. Da,asta am si contestat ieri...termenul lansat de Tariceanu intr-un moment al sau de maxima enervare,acela de Dictatura de Catifea...De ce nu Dictatura pur si simplu ? Acelasi tic de a nu termina fraza acolo unde trebuie.Ca si ministrul Cioroianu care " nu vedea sa se intample acele deportari,PREA CURAND "...

2. Nu aud si nu-i vad pe sticla pe ceilalti lideri de imagine din PNL...Crin Antonescu ce-a mai aparut dar sporadic si fara a demonta daca se putea si repetat aberatiile lui Basescu.Basescu le-a aruncat pe piata,le-a repetat papagaliceste pe toate posturile,i-a intoxicat pe oameni...Varianta Guvernamentala...liniste.Se bazeaza toti pe neparticiparea la vot dar asta nu e o scuza,eu sunt profund dezamagit de prestatia liberalilor in aceasta campanie electorala.

In concluzie pot spune ca editorialul Roxanei Iordache este unul foarte "la obiect",nu poti sa critici zilnic atitudinile dictatoriale venite de la Cotroceni sau fandoselile de copil intarziat ale PD - ului venite prin vocea cea mai autorizata in acest sens,copilul boc,fara a te uita din cand in cand " ai tai" ce fac ? Dorm in post,au luat vacanta ? Si-asa mi-am pus toate forumurile in cap cu acuze ca-s petrolist,angajat la Patriciu sau sluga liberala.Suport orice acuza gratuita si orice invective dar la un moment dat ma trezesc singur intr-o lupta oarba pentru o idee,strang din dinti si merg mai departe sustinut doar de prietenii care au acelasi crez.... Cred ca Roxana Iordache si alti cativa ca ea au trait acest sentiment la un moment dat...Intr-un punct mort.Acum Opozitia activa la Basescu se gaseste intr-un punct mort.Liberalii Contempla,sa nu-i deranjam !

cornel.
2007-11-22 23:12:16

.


Vrea populatia o dictatura de catifea sau vrea sa se termine o data tranzitia prin care trecem? Ideea ca Romania e, inca, o tara corupta si saraca nu vine din articolele din ziar sau stiri de zenzatie, ci le traim si le vedem fiecare in zonele in care traim. Iliescu si PSD-ul nu au cazut din cauza lui Basescu, ci pentru ca starea pe care o perpetuau nu mai putea fi acceptata de romani.
In orice tara este incalcata legea, care reprezinta un set de reguli de buna convietuire intre oameni si care este aplicata de istitutii specializate. Cand ceva nu merge populatia isi voteaza reprezentanti care schimba legea, care fiind aplicata de institutii inlatura cauza nemultumirii. In Romania este un sentiment al neputintei, ca vezi ca se fura pe fata si nu se intampla nimic, ca vezi ca se minte in probleme foarte serioase dar nu afecteaza credibilitatea nimanui.
Nu Basescu e votat ci ideea ca poate fi si la noi cum e in tarile pe care le apreciem atat de mult cand trecem granita.

Bogdan69
2007-11-22 23:36:30

Re: Editorial mai mult decat binevenit !

La 2007-11-22 23:03:27, johnson a scris:

> 1. Da,asta am si contestat ieri...termenul lansat de Tariceanu intr-un
> moment al sau de maxima enervare,acela de Dictatura de Catifea...De ce
> nu Dictatura pur si simplu ? Acelasi tic de a nu termina fraza acolo
> unde trebuie.Ca si ministrul Cioroianu care " nu vedea sa se intample
> acele deportari,PREA CURAND "...
>
> 2. Nu aud si nu-i vad pe sticla pe ceilalti lideri de imagine din
> PNL...Crin Antonescu ce-a mai aparut dar sporadic si fara a demonta
> daca se putea si repetat aberatiile lui Basescu.Basescu le-a aruncat
> pe piata,le-a repetat papagaliceste pe toate posturile,i-a intoxicat
> pe oameni...Varianta Guvernamentala...liniste.Se bazeaza toti pe
> neparticiparea la vot dar asta nu e o scuza,eu sunt profund dezamagit
> de prestatia liberalilor in aceasta campanie electorala.
>
> In concluzie pot spune ca editorialul Roxanei Iordache este unul
> foarte "la obiect",nu poti sa critici zilnic atitudinile dictatoriale
> venite de la Cotroceni sau fandoselile de copil intarziat ale PD -
> ului venite prin vocea cea mai autorizata in acest sens,copilul
> boc,fara a te uita din cand in cand " ai tai" ce fac ? Dorm in post,au
> luat vacanta ? Si-asa mi-am pus toate forumurile in cap cu acuze ca-s
> petrolist,angajat la Patriciu sau sluga liberala.Suport orice acuza
> gratuita si orice invective dar la un moment dat ma trezesc singur
> intr-o lupta oarba pentru o idee,strang din dinti si merg mai departe
> sustinut doar de prietenii care au acelasi crez.... Cred ca Roxana
> Iordache si alti cativa ca ea au trait acest sentiment la un moment
> dat...Intr-un punct mort.Acum Opozitia activa la Basescu se gaseste
> intr-un punct mort.Liberalii Contempla,sa nu-i deranjam !
>
Experimentez sentimentul pe care'l descri. Liberalii practica aceasi tacere precum la referendumul de demitere. In acelasi timp Basel isi varsa minciunile pe toate posturile, si culmea tot el se victimizeaza ca nu poate indorma(manipula) suficient populatia. De la liberali: tacere.

In ciuda faptului ca mizeaza pe neparticipare, s'ar putea sa se trezeasca prea tarziu cand in ultimele ore ale referendumului circa 40% din populatie "sa voteze" pt referendumul lui Basel.(la demitere au facut o mica repetitie)

Si atunci si frauda daca ar tipa, tot palid ar suna.

spaiu'
2007-11-23 00:07:21

Re: .

La 2007-11-22 23:12:16, cornel. a scris:

>
> Vrea populatia o dictatura de catifea sau vrea sa se termine
> o data tranzitia prin care trecem? Ideea ca Romania e, inca, o tara
> corupta si saraca nu vine din articolele din ziar sau stiri de
> zenzatie, ci le traim si le vedem fiecare in zonele in care traim.
> Iliescu si PSD-ul nu au cazut din cauza lui Basescu, ci pentru ca
> starea pe care o perpetuau nu mai putea fi acceptata de romani.
> In orice tara este incalcata legea, care reprezinta un set
> de reguli de buna convietuire intre oameni si care este aplicata de
> istitutii specializate. Cand ceva nu merge populatia isi voteaza
> reprezentanti care schimba legea, care fiind aplicata de institutii
> inlatura cauza nemultumirii. In Romania este un sentiment al
> neputintei, ca vezi ca se fura pe fata si nu se intampla nimic, ca
> vezi ca se minte in probleme foarte serioase dar nu afecteaza
> credibilitatea nimanui.
> Nu Basescu e votat ci ideea ca poate fi si la noi cum e in
> tarile pe care le apreciem atat de mult cand trecem granita.
>
>
>
Ar putea fi si la noi...dar nu in conditiile in care un procuror subaltern al baschetbalistei, pupila Macoveicei se screme pe cateva pagini sa caute justificari juridice pentru NUP-ul aplicat dosarului in care alesii neamului isi falsifica cu nerusinare declaratiile de avere, iar pentru asta cavelerul dreptatii, matrozul presedinte implicat, tace chitic si nu cere demiterea acestuia. DE CE?

spaiu'
2007-11-23 00:10:45

Re: Un articol foarte bun daca eroul sau ar fi Chiuariu

Ura dumitale de clasa nu intereseaza pe nimeni. Rumeg-o linistit!

cosor ion
2007-11-23 00:13:50

Re: Editorial mai mult decat binevenit !

La 2007-11-22 23:03:27, johnson a scris:

> 1. Da,asta am si contestat ieri...termenul lansat de Tariceanu intr-un
> moment al sau de maxima enervare,acela de Dictatura de Catifea...De ce
> nu Dictatura pur si simplu ? Acelasi tic de a nu termina fraza acolo
> unde trebuie.Ca si ministrul Cioroianu care " nu vedea sa se intample
> acele deportari,PREA CURAND "...
>
> 2. Nu aud si nu-i vad pe sticla pe ceilalti lideri de imagine din
> PNL...Crin Antonescu ce-a mai aparut dar sporadic si fara a demonta
> daca se putea si repetat aberatiile lui Basescu.Basescu le-a aruncat
> pe piata,le-a repetat papagaliceste pe toate posturile,i-a intoxicat
> pe oameni...Varianta Guvernamentala...liniste.Se bazeaza toti pe
> neparticiparea la vot dar asta nu e o scuza,eu sunt profund dezamagit
> de prestatia liberalilor in aceasta campanie electorala.
>
> In concluzie pot spune ca editorialul Roxanei Iordache este unul
> foarte "la obiect",nu poti sa critici zilnic atitudinile dictatoriale
> venite de la Cotroceni sau fandoselile de copil intarziat ale PD -
> ului venite prin vocea cea mai autorizata in acest sens,copilul
> boc,fara a te uita din cand in cand " ai tai" ce fac ? Dorm in post,au
> luat vacanta ? Si-asa mi-am pus toate forumurile in cap cu acuze ca-s
> petrolist,angajat la Patriciu sau sluga liberala.Suport orice acuza
> gratuita si orice invective dar la un moment dat ma trezesc singur
> intr-o lupta oarba pentru o idee,strang din dinti si merg mai departe
> sustinut doar de prietenii care au acelasi crez.... Cred ca Roxana
> Iordache si alti cativa ca ea au trait acest sentiment la un moment
> dat...Intr-un punct mort.Acum Opozitia activa la Basescu se gaseste
> intr-un punct mort.Liberalii Contempla,sa nu-i deranjam !
>
Jon,iti spun ceva care nu te va bucura.mafia Fenechiu a trimis in postul de ministru,un prost,care numai el stie cum si-a luat licenta la o facultate particulara si sti proverbul,mai bine cu un destept la paguba decit cu un prost la cistig.oricine cit de simplu ar fi in ale justitiei vede prostia acestui ministru cu modificarile aduse CP si CPP.oamenii nu mai sunt atit de prosti si pentru ca pe sticla apare numai Base,inseamna ca nu are ce ascunde,iar coruptii sau cei care sustin mafia le este frica sa apara pentru a nu fi bombardati cu intrebari la care n-ar exista decit un singur raspuns,sustin mafia.

johnson
2007-11-23 01:45:01

Pentru domnul Cosor

Spuneti dvs : " pe sticla apare numai Base,inseamna ca nu are ce ascunde,iar coruptii sau cei care sustin mafia le este frica sa apara "

Este un punct de vedere,al omului din nucleul dur al electoratului PD dar poate fi foarte usor demontat.As adauga doar atat : Da,asa este daca aparitiile lui Basescu ar fi cu alti moderatori decat Radu Moraru sau Robert Turcescu(am spus moderatori ?,scuze )...Sau daca ar fi facute in prezenta unor adversari politici redutabili...Asa singur cu microfonul da impresia ca nu are nimic de ascuns,acuza in voie pe oricine pana-si epuizeaza repertoriul si-asa limitat.Basescu este Razboinic doar intre 4 pereti,daca-l scoti din cadru redevine Omul Asfalt ca asa a fost sa fie.Dar e bine ca il aparati un asa Razboinic are nevoie de o oaste de naivi,fara ei s-ar simti cumva prost.

Huhurianu
2007-11-23 04:14:36

Vrea sa o legifereze? E normal, daca altceva nu stie, nu a invatat!

Traiasca si-nfloreasca...

Huhurianu
2007-11-23 04:18:25

Re: Editorial mai mult decat binevenit ! / Foarte adevarat!!

La 2007-11-22 23:03:27, johnson a scris:

> 1. Da,asta am si contestat ieri...termenul lansat de Tariceanu intr-un
> moment al sau de maxima enervare,acela de Dictatura de Catifea...De ce
> nu Dictatura pur si simplu ? Acelasi tic de a nu termina fraza acolo
> unde trebuie.Ca si ministrul Cioroianu care " nu vedea sa se intample
> acele deportari,PREA CURAND "...
>
> 2. Nu aud si nu-i vad pe sticla pe ceilalti lideri de imagine din
> PNL...Crin Antonescu ce-a mai aparut dar sporadic si fara a demonta
> daca se putea si repetat aberatiile lui Basescu.Basescu le-a aruncat
> pe piata,le-a repetat papagaliceste pe toate posturile,i-a intoxicat
> pe oameni...Varianta Guvernamentala...liniste.Se bazeaza toti pe
> neparticiparea la vot dar asta nu e o scuza,eu sunt profund dezamagit
> de prestatia liberalilor in aceasta campanie electorala.
>
> In concluzie pot spune ca editorialul Roxanei Iordache este unul
> foarte "la obiect",nu poti sa critici zilnic atitudinile dictatoriale
> venite de la Cotroceni sau fandoselile de copil intarziat ale PD -
> ului venite prin vocea cea mai autorizata in acest sens,copilul
> boc,fara a te uita din cand in cand " ai tai" ce fac ? Dorm in post,au
> luat vacanta ? Si-asa mi-am pus toate forumurile in cap cu acuze ca-s
> petrolist,angajat la Patriciu sau sluga liberala.Suport orice acuza
> gratuita si orice invective dar la un moment dat ma trezesc singur
> intr-o lupta oarba pentru o idee,strang din dinti si merg mai departe
> sustinut doar de prietenii care au acelasi crez.... Cred ca Roxana
> Iordache si alti cativa ca ea au trait acest sentiment la un moment
> dat...Intr-un punct mort.Acum Opozitia activa la Basescu se gaseste
> intr-un punct mort.Liberalii Contempla,sa nu-i deranjam !
>

FB
2007-11-23 06:13:57

Romanul si sefia.

Imbolnaviti de o perioada indelungata de dictatura,romanul nu mai poate face diferenta intre caractere. Buna parte dintre ei s-au amuzat sau se amuza de spusele unuia ca Vadim ,sau mai nou Becali. Spune bine ,am auzit de multe ori ,vorba asta.De spus putem spune mai toti.Cate ceva .Despre altcineva.Totul e sa avem tupeul ,obraznicia ,obrazul gros de a ne permite sa calcam in piciore pe ceilalti.Obisnuiti cu idiotul de Ceausescu ,romanilor le-a picat bine tatucul Iliescu.Si asta zicea bine .Ca si primul.Din refrenul "cu poporul pentru popor " nu ne scotea.Pana cand intr-o buna zi ,sau noapte de soltitiu de iarna,poporului i-a dat gloante. Iliescu iarasi ne-a vrut binele.Pana cand in 13 iunie iarasi ne-a dat gloante.Plus maciuci .Mineresti ,fratesti.
Basescu spune bine.Doar ca atunci cand e nervos incepe sa faca pe una tiganca,pe altul armean bun.
Basescu e un pas inainte .inca n-a scos armata in strada.Asta mai lipseste.
In rest ,pornirile le are la fel.Toti sunt corupti ,doar el e perfect.
Nu pot sa nu amintesc ,totusi am avut un Presedinte democrat.Din pacate ,democratia ,bunul simt ,educatia ,nu impresioneaza pe romani.
Constantinescu n-a jignit pe nimeni,nu a dorit puterea cu orice pret.Si totusi el a scos armata.Cand a trebuit si unde a trebuit.Sa-i opreasca pe minerii huligani.

ionion
2007-11-23 09:28:26

Mai bine sa fie legiferata decat sa se shoshotesca pe la coltzuri ca ar fi !


Este mai cinstit asa !
Cum se va intitula ?
Venerabilul ? Superimparatul tutulor ?

ionion
2007-11-23 09:30:12

Traian al II--lea al tutulor celor di ginti latina si in loc de coroana sa-si puna tingire !

da sa nu fie prea grea !

moga
2007-11-23 09:33:24

dictatura?

Si romanii ce fac?

Huhurianu
2007-11-23 09:37:05

Re: Romanul si sefia. / Asa-i.

La 2007-11-23 06:13:57, FB a scris:

> Imbolnaviti de o perioada indelungata de dictatura,romanul nu mai
> poate face diferenta intre caractere. Buna parte dintre ei s-au amuzat
> sau se amuza de spusele unuia ca Vadim ,sau mai nou Becali. Spune bine
> ,am auzit de multe ori ,vorba asta.De spus putem spune mai toti.Cate
> ceva .Despre altcineva.Totul e sa avem tupeul ,obraznicia ,obrazul
> gros de a ne permite sa calcam in piciore pe ceilalti.Obisnuiti cu
> idiotul de Ceausescu ,romanilor le-a picat bine tatucul Iliescu.Si
> asta zicea bine .Ca si primul.Din refrenul "cu poporul pentru popor "
> nu ne scotea.Pana cand intr-o buna zi ,sau noapte de soltitiu de
> iarna,poporului i-a dat gloante. Iliescu iarasi ne-a vrut binele.Pana
> cand in 13 iunie iarasi ne-a dat gloante.Plus maciuci .Mineresti
> ,fratesti.
> Basescu spune bine.Doar ca atunci cand e nervos incepe sa faca pe una
> tiganca,pe altul armean bun.
> Basescu e un pas inainte .inca n-a scos armata in strada.Asta mai
> lipseste.
> In rest ,pornirile le are la fel.Toti sunt corupti ,doar el e
> perfect.
> Nu pot sa nu amintesc ,totusi am avut un Presedinte democrat.Din
> pacate ,democratia ,bunul simt ,educatia ,nu impresioneaza pe romani.
> Constantinescu n-a jignit pe nimeni,nu a dorit puterea cu orice
> pret.Si totusi el a scos armata.Cand a trebuit si unde a trebuit.Sa-i
> opreasca pe minerii huligani.
>
>
>
>
>
>
>

Huhurianu
2007-11-23 09:46:56

Re: dictatura? / Ce sa faca, voteaza tot aiurea pentru ca-s neinformati usor de dus de nas, de

manipulat! Asta fac romanii.


La 2007-11-23 09:33:24, moga a scris:

> Si romanii ce fac?
>

Huhurianu
2007-11-23 09:50:21

Re: Foarte trist, spaiule!

La 2007-11-23 00:07:21, spaiu' a scris:

> La 2007-11-22 23:12:16, cornel. a scris:
>
> >
> > Vrea populatia o dictatura de catifea sau vrea sa se termine
> > o data tranzitia prin care trecem? Ideea ca Romania e, inca, o tara
> > corupta si saraca nu vine din articolele din ziar sau stiri de
> > zenzatie, ci le traim si le vedem fiecare in zonele in care traim.
> > Iliescu si PSD-ul nu au cazut din cauza lui Basescu, ci pentru ca
> > starea pe care o perpetuau nu mai putea fi acceptata de romani.
> > In orice tara este incalcata legea, care reprezinta un set
> > de reguli de buna convietuire intre oameni si care este aplicata de
> > istitutii specializate. Cand ceva nu merge populatia isi voteaza
> > reprezentanti care schimba legea, care fiind aplicata de institutii
> > inlatura cauza nemultumirii. In Romania este un sentiment al
> > neputintei, ca vezi ca se fura pe fata si nu se intampla nimic, ca
> > vezi ca se minte in probleme foarte serioase dar nu afecteaza
> > credibilitatea nimanui.
> > Nu Basescu e votat ci ideea ca poate fi si la noi cum e in
> > tarile pe care le apreciem atat de mult cand trecem granita.
> >
> >
> >
> Ar putea fi si la noi...dar nu in conditiile in care un procuror
> subaltern al baschetbalistei, pupila Macoveicei se screme pe cateva
> pagini sa caute justificari juridice pentru NUP-ul aplicat dosarului
> in care alesii neamului isi falsifica cu nerusinare declaratiile de
> avere, iar pentru asta cavelerul dreptatii, matrozul presedinte
> implicat, tace chitic si nu cere demiterea acestuia. DE CE?
>

DanBruma
2007-11-23 09:56:05

Da, exact, si astazi aceeasi comozi se plang ca nu au asigurate

conditii ca sa mearga la vot, ca cica au o scara de urcat ca nu stiu in ce scoala se voteaza pentru referendum la etaj.

DanBruma
2007-11-23 10:04:49

Re: dictatura?...cum ce fac? fac ce faceau si in 90.

Nu citisi articolul? Ia-l de la capat. Daca nu vrei sa-l reiei, incearca sa-ti amintesti primii ani 90.

La 2007-11-23 09:33:24, moga a scris:

> Si romanii ce fac?
>

alwis46
2007-11-23 10:37:32

Scurta cerere.

arthur
2007-11-23 10:48:21

Fost votant Basescu "educat si informat"!

Se pare ca Basescu a ales deliberat ca sa se adreseze exclusiv publicului"neinformat si ne-educat"!Altfel nu inteleg cum isi permite ca sa emita cu nonsalanta niste minciuni jenante,de necrezut pentru o persoana cat de cat lucida! Pai avem de aface cu o lege Tariceanu deja aprobata ,in care se specifica clar ca se va aplica la URMATOARELE alegeri si ca se vor stabili colegiile electorale prin lege separata ,dupa negocieri>Pe de alta parte VU a PSD-Basescu daca ar fi aprobat deabea atunci va trebui a fi facuta o lege ,la fel de stabilit colegii ,iar termenul de aplicare poate fi si 2012 caci nu exista nici-o obligatie pentru alt termen! De aici se poate deduce usor ca de fapt Basescu si PD nu vor uninominal! De altfel PD in afara de "expiratii" :Boc,Videanu,Blaga,Olteanu,Preda,Boagiu,Barbu<Udrea ,Negoita si cu voia dvs. Basescu, nu este in stare sa scoata pe altcineva de valoare pe piata politica de ani buni ,asa ca mai greu sa gasesca 250 pentru parlament!
Poate va treziti din somnul de veci caci suntem totusi in UE!

Socrate
2007-11-23 11:18:19

Asta-i pohta ce pohteste.

Roxana are dreptate.

johnson
2007-11-23 11:31:16

Re: dictatura? Da ...chiar Dictatura !

La 2007-11-23 09:33:24, moga a scris:

> Si romanii ce fac?
>
Pai o gestioneaza,probabil ca asta si vor.
Romanii inca asociaza Dictatura si Totalitarismul cu nivelul minimal de trai(i se mai spune " nivel decent " )...Probabil cei care il inghit pe Basescu cu tot cu vorbe isi imagineaza ca dupa Alegerile Uninominale in doua(trei) tururi apar instantaneu sortimentele de salam cu soia fara E-uri in "Alimentari"....Fuga la coada,s-a deschis Lista !

Dinnu
2007-11-23 11:32:57

daca ar fi validat referendumul

basescu ar fi distrus. Cu 40% pd risca sa nu intre in Parlament.Fiind 2 tururi, in turul 2 ar fi un pd-ist si un psd-ist sau un pnli-ist.
Daca cele 2 partide s-ar sprijini reciproc impotriva pd, pd ar avea sansa sa piarda tot.
De aia urla basescu si e gata sa se declare invins, aruncand bineinteles vina pe altii.
prin tot ceea ce face basescu, e clar ca nu vrea uninominal chiar deloc. Ca la o adica o sa puna si casunenii, golden-blitz-ii, elena udrea, care, fie vorba intre noi, nu ar intra in parlament
si poate, fiica-sa

johnson
2007-11-23 12:54:42

Dinnu,macar sa fie ca tine dar am indoieli

E greu de crezut ca PNL va ajunge la o intelegere de o asemenea amploare cu PSD....De ce ? Pai sa vedem :

1.Doctrine diferite,electorat diferit.....

2.PSD si PD au un trecut frumos impreuna,s-au iubit cu pasiune in perioada terorii FSN-iste.Acum se fac ei ca si-au refacut viata dar tot isi mai arunca ocheade.Asadar pentru PSD este mult mai simplu sa faca o alianta post Turul 1 cu un partid traseist decat cu unul neclintit de pe pozitii.Inclusiv cu avantaje post electorale.

3.Ponderea PSD + PD ca posibili castigatori la nivel de tara este net mai mare decat cea intre PNL + psd ....asadar posibilitatea ca numarul Celulelor electorale in care sa se maximizeze profitul aliantei electorale este mai mare in primul caz daca este sa ne luam dupa sondaje.

4.PD poate atrage si alte partide mai mici care i-ar ajuta la turul 2 ei nemaiavand ce spera decat promisiuni de la Partidul pe Val....La fel si independentii,aici lucrurile se pot negocia mai simplu oferta putand fi facuta direct.PD va negocia astfel de pe pozitia de viitor partid de guvernamant la pachet cu Basescu.Cine-ar putea rezista unei astfel de oferte ? Nu multi in orice caz

5.Nu cred ca exista in Romania un partid care sa faca aliante preelectorale cu fostul partid la guvernare erodat nu numai de actul in sine de guvernare cat si de o media aservita INAMICULUI PRINCIPAL AL GUVERNULUI....Azi toata lumea alearga dupa fetze proaspete,dupa oameni cu imagine buna chiar daca pe dinauntru sunt mai corupti si mai incompetenti.Conteaza imaginea la momentul scrutinului.

panaitescu
2007-11-23 13:11:25

Re: Un articol foarte bun daca eroul sau ar fi Chiuariu

Aveti perfecta dreptate,dar...va bateti gura de pomana cu Roxanita,
care e blocata pe ideea fixa de a-l altoi pe Basescu pe unde-l
prinde. Are precis comanda grasa de la conducerea ziarului sa fie rea
cu Base.
Roxanita este deja iesita din credibilitate, fiind clar "orbita" de "pasiunea"
contra Basescu. Se vede si dupa frecventa in care-i apar articolele.
Este evident ca asuda sa-si apere piinea !

La 2007-11-22 22:13:08, Mos_Tautu a scris:

>
> Un articol foarte bun daca eroul sau ar fi Chiuariu
> Articolul doamnei ziariste este minunat dar este adresat
> gresit,persoana despre care se vorbeste fiind mai degraba o emanatie
> a clasei politice expirate.
> Iata un exemplu de asemenea erou si faptele sale:
>
> In ultima vreme dl.Chiuariu a intrat in conflict deschis cu Comisia
> Europeana care sustine mentinerea DNA ,ca structura specializata
> pentru combaterea coruptiei, in care are incredere.
> Mai mult si pe plan intern CSM si AMR se delimiteaza de declaratiile
> lui Chiuariu si-l acuza de "balbaieli ministeriale".
>
> Presa straina comenteaza pe larg afirmatia lui Chiuariu conform
> careia UE stanjeneste combaterea coruptiei din Romania,subliniind ca
> DNA a inregistrat progrese in initierea unor investigatii in dosare la
> nivel inalt si a demnonstrat ca este in stare sa actioneze,in momentul
> in care cazuri la nivel inalt sunt in derulare.
> De aceea este necesara stabilitatea si continuitatea structurilor
> existente
> Chiuariu,pentru a distruge sistemul DNA de lupta anticoruptie vorbeste
> de structura greoaie si fragmentata a departamentelor care se ocupa de
> lupta anticoruptie,de fapt el inca de la instalare fiind programat
> pentru desfiintarea DNA ,daca nu altfel, atunci prin comasarea tuturor
> structurilor anticoruptie din cadrul Procuraturii.
> Dupa Chiuariu"justitia romana sufera de o stare generala de
> impunitate". Acest lucru inseamna ca justitia nu pedepseste
> infractorii din cauza unor imprejurari speciale prevazute de lege.
> Plusand impotriva justitiei care a devenit mai activa si mai
> independenta, Tudor Chiuariu spune ca magistratii "obstructioneaza"
> reformele si lupta impotriva coruptiei deoarece confunda prea des
> independenta cu lipsa responsabilitae.
> Dar Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) arata in mod solemn ca
> ministrul Justitiei nu cunoaste principiile de functionare a justitiei
> europene.
> Cand el vorbeste de influente politice,tocmai aceasta afirmatie este o
> ingerinta politica
> Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), considera "iresponsabile"
> declaratiile ministrului si-l considera responsabil de "balbaielile
> ministeriale care au bulversat viata juridica romaneasca".
> Dar Chiuariu acuza si jurnalistii straini de partialitate pentru ca
> il critica sin u-i sustin ideile,adesea acestia regretand-o pe Monica
> Macovei..
> International Herald Tribune aminteste ca ministrul insusi este
> anchetat intr-o afacere imobiliara si asociaza declaratiile lui
> Chiuariu cu aceasta cercetare.
> Agentia franceza de stiri AFP pune in acest context schimbul de
> replici Olteanu-Taubman. Chiuariu a sarit in ajutorul colegului de
> partid si a criticat prestatia ambasadorului american.
> Reuters, arata ca DNA, in acceptiunea lui Chiuariu, ar trebui sa se
> materializeze intr-o structura unica si care sa slabeasca lupta
> impotriva coruptiei. Numai ca actuala structura (DNA, biroul
> procurorului general si prevenirea spalarii banilor) este sustinuta de
> CE, spre disperarea lui Chiuariu.
> Din pacate pentru dl.Chiuariu,desi programat de grupul oligarchic din
> care face parte, sa distruga sistemul creat de lupta anticoruptie nu
> are mare success,mai ales din cauza conceptiei prezidentiale care
> doreste nu numai asanarea interventiei politice in justitie dar, chiar
> sa asaneze sistemul politic oligarchic, reprezentat de cei
> 322,parlamentari care sustin din parlament coruptia.
> In acest sens modificarie CP si CPP au probat acest
> lucru,dl.Presedinte respingand de la promulgare aceste prevederi
> chiuariste
>
>
>

Adrian v.D.
2007-11-23 16:10:11

Care sunt <milioanele de romani care s-au lamurit>?

Aceia care nu s-au prezentat la primul referendum si care -<practic>-au castigat toate alegerile de pe glob,acolo unde la vot se prezinta mai putin de 50%?
Logica de fier!In acest caz,Sobru e un mic copil.Si nu e culmea.
Adrian

Adrian v.D.
2007-11-23 16:15:23

Re: Scurta cerere.

adrian_med
2007-11-23 16:59:06

Re: Un articol foarte bun daca eroul sau ar fi Chiuariu

La 2007-11-22 22:13:08, Mos_Tautu a scris
draga mos tatu..raspunsul tau, ca si al celorlalti aplaudaci, desi corect pe fond, face parte din marea vrajeala basesciana..ba pe-a matii. nimic mai corect decat ce ai spus tu, ce folos insa, avand in vedere ca de fiecare data cand cineva inceraca sa va trezeasca la realitatea acestui chavez euriopean, voi nu aveti alta replica decat...ba pe-a matii. in acest articol, intamplator sau nu, vine vorba de basescu. ca si altte multtele. si de fiecare data, ipocrizia acestui marinar ratat este tratata de fidelii sai adepti cu o ignoranta vecina cu inconstienta..lasa-l mai pe tatucu..tu nu vezi ce fac ailalti? asta denota nu numai superficialitate ci si o jalnica atitudine de strut. mare grija insa sa nu va sperie cineva pe asfalt. o sa muriti.

Shadow
2007-11-23 17:11:37

Re: Scurta cerere. alwis

Ratacitul
2007-11-23 17:36:58

Nu te califici, stai linistit.

Nu te califici (cu lamuritul), stai linistit.


La 2007-11-23 16:10:11, Adrian v.D. a scris:

> Aceia care nu s-au prezentat la primul referendum si care
> -<practic>-au castigat toate alegerile de pe glob,acolo unde la vot se
> prezinta mai putin de 50%?
> Logica de fier!In acest caz,Sobru e un mic copil.Si nu e culmea.
> Adrian
>

Mos_Tautu
2007-11-23 18:23:01

Re: Un articol foarte bun daca eroul sau ar fi Chiuariu

La 2007-11-23 16:59:06, adrian_med a scris:

mare grija insa sa nu va sperie cineva pe asfalt.
> o sa muriti.
>
Intr-adevar,si eu va recomand sa fiti atent.Adesea de pe blocuri iarna,dar si vara pot cadea sloiuri de ghiata si este chiar mai rau decat ce spui dumneta pe asfalt.
Stiu acest lucru de la un securist batran

nick
2007-11-23 18:39:23

Roxana

esti plina de venin. Fii mai obiectiva si foloseste un limbaj academic.

Mos_Tautu
2007-11-23 18:40:26

Re: Un articol foarte bun daca eroul sau ar fi Chiuariu

La 2007-11-23 16:59:06, adrian_med a scris:

. mare grija insa sa nu va sperie cineva pe asfalt.
> o sa muriti.
>
Dle adrian,imi pare rau ca nu-ti place ceea ce postez eu .Ma poti corija dumneta expunandu-ti opiniile,nu amenintarile,
<adrian_med
216.39.53.3,USA,California,Sunnvale,ISP:Altavista Company,domaine:yahoo.com,zip code:94089

Este pacat sa trimiti din USA si sa vorbesti ca un comunist

Arogantu'
2007-11-23 20:10:56

Aladin
2007-11-23 20:28:19

A fi, sau a citi.

Informat cu adevarat,sau a citi ce ti se pune sub nas si a aplauda.
Articolul in cauza e o treclama negativa ,adica ne face sa citim si alte gazete, care nu sunt sponsorate de inculpati. Unii semnatari se intrec cu gluma si ne baga sub nas toate cosmarurile ce le pot inventa.Reveniti-va.

gili
2007-11-23 21:22:50

Sa foloseasca limbajul domnului Ba'secu , n'asa?


Care ... ioc venin . Academic ie pina peste poate ...
Iote io de un par ezamplu si multi altii folosim indeobste apelativul academic de mascarici .
Ca cum sa-i zic circar ordinar ?
Nu se face , nu ma poci cobori cu limbajul ... chit ca-s unii p'acilea care se coboara cu limba ..., n'asa?


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 "Oda la Voda", de ION BARBU (9745 afisari)
 A opta minune a lumii (4254 afisari)
 Imperiul tiganesc si chestiunea romaneasca (3230 afisari)
 Parintele Ioanichie Balan, in drum spre Dumnezeu (2920 afisari)
 Pierdere si castig (2441 afisari)
 Un munte de bani descoperit pe domeniul unui traficant de droguri (3080 afisari)
 Detinuta violata de 20 de barbati (3016 afisari)
 "Atmosfera de scandal" la discutiile romano-ruse (1892 afisari)
 Un copil roman i-a scris presedintelui Italiei (1163 afisari)
 Elvetia are 129 de miliardari (1151 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00885 sec.