Ziua Logo
  Nr. 3948 de miercuri, 6 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-06-06

Comentarii: 11, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

bbbb
2007-06-05 23:57:22

si ce daca?

Pai, nu-i mai usor de lucrat cu masele acum?
Nu-i mai usor sa te fofilezi, asa?
O eventuala valoare ar trebui sa-si asume si oarece responsabilitati, sa le si respecte ... parca-i mai usor de promovat, lucrat cu Gigi Becali, totusi.

alwis46
2007-06-06 00:24:36

Lupta impotriva valorilor.

Intr-un fel domnul Serban Orascu are dreptate dar dumnealui se exprima cu ceva mai multe rezerve.
Incerc eu sa completez spusele autorului.
Conducatorii comunisti, multi dintre ei oameni cu studii medii sau chiar deloc, putini dintre ei cu studii academice temeinice si "pe bune" aveau o teama ancestrala de puterea celor cu carte, de intelectuali, stiind foarte bine ca ei sunt un pericol pentru agramati ca ei si-i vanau pe unde-i gaseau.
Conducatorii de astazi, multi dintre ei oameni scoliti, aproape toti cu studii superioare, sunt constienti, prin natura formarii lor academice, de pericolul ca oameni la fel de bine instruiti ca ei dar mult mai capabili le-ar putea lua locul si ar rezolva multe din problemele cu care se confrunta societatea noastra. Conducatorii de astazi nu-i mai vaneaza pe potentialii lor concurenti, doar ii impiedica prin toate mijloacele de care dispun pentru ca acest lucru sa nu se intample .
Si unii si ceilalti au practicat si practica o anume politica de nivelare, de tundere. Cum iese unul mai mult din rasadul valorilor cum este calcat pe cap si redus la nivelul general de inaltime.
Ei au nevoie de prostime pentru a-si pastra posturile si privilegiile, inteligenta este cel mai mare pericol pentru ei.
Uitati-va la clasa politica de azi si o sa ma intelegeti.

Petre S
2007-06-06 01:15:59

Nimic nu se vindeca...

..pana cand tumorile securiste in frunte cu Basescu vor fi extirpate din organele vitale metastazate ale "pacientului" roman. Si eu cred ca Tariceanu va trebui sa-i lase pe fostii FSN sa se compromita in fata propriilor manelisti. Dar daca o face voit, nici asa nu e bine, deoarece Tariceanu e singurul politician pur sange care inca mai rezista imposturii si mai tine stindardul sus. Asa ca stimate domnule Orescu, dincolo de respectul nemarginit pe care vi-l port inca de cand imi hraneam intelectul din balonul de oxigen al Europei Libere, santem in mare parte de acord asupra continutului nu va impartasesc metoda de a face transmise ideile la destinatie. Aceasta pentru ca pe de-o parte in Mahalaua Ferentari ratiunea nu a patruns, iar pe de alta parte lipsa de scrupule face ravagii in barlogul canaliei securiste de la Cotroceni, cu atat mai mult cand nici aici in USA, la Casa Alba, la licuricii protectori nu pare sa primeze de loc constiinta.

alamar
2007-06-06 01:48:36

Re: Nimic nu se vindeca...

La 2007-06-06 01:15:59, Petre S a scris:

> ..pana cand tumorile securiste in frunte cu Basescu vor fi extirpate
> din organele vitale metastazate ale "pacientului" roman. Si eu cred ca
> Tariceanu va trebui sa-i lase pe fostii FSN sa se compromita in fata
> propriilor manelisti. Dar daca o face voit, nici asa nu e bine,
> deoarece Tariceanu e singurul politician pur sange care inca mai
> rezista imposturii si mai tine stindardul sus. Asa ca stimate domnule
> Orescu, dincolo de respectul nemarginit pe care vi-l port inca de cand
> imi hraneam intelectul din balonul de oxigen al Europei Libere, santem
> in mare parte de acord asupra continutului nu va impartasesc metoda
> de a face transmise ideile la destinatie. Aceasta pentru ca pe de-o
> parte in Mahalaua Ferentari ratiunea nu a patruns, iar pe de alta
> parte lipsa de scrupule face ravagii in barlogul canaliei securiste de
> la Cotroceni, cu atat mai mult cand nici aici in USA, la Casa Alba, la
> licuricii protectori nu pare sa primeze de loc constiinta.
>
Intra-devar ! Bine spus dle Petre S !...este aproape inevitabil ca ,america, dar in special Bush , sa nu aiba cel putin o parte de vina din toate nenorocirile din lume...Chiar daca aceste evenimente au avut loc inainte de nasterea "licuricilor protectori"...Dle Petre S , nu credeti dle ca ar fi mai bine sa cititi mai intai articolul... si dupa aceea sa comentati, si nu viceversa ?....

laur
2007-06-06 05:06:45

necesitatea primordiala

"necesitatea primordiala este reconstructia unei elite acceptate. Altminteri, tranzitia nu va avea niciodata un sfarsit."

Posibil sa fie asa
Posibil sa fie si altfel

Posibil sa potzi face o realite pe masura viselor si fumurilor din capul tau .
Posibil si terapeutic necesar este sa te integrezi in realiatea asa cum este ea si sa reununtzi sau sa mai ajustezi ceva la fumuriele din capul tau .

O elita capitalista exista si acuma, atata doar ca nu e acceptata ca legitima.
Avocatzii vocali ai capitalismului din Ro sunt din nefericire sfertocapitalisti si majoritari sugative la buget ul de stat .

Daca vrem o Romanaie capitalista o Romanie a banului trebuie sa o acceptam pe aceasta asa cum e ea.

Daca vrem o Romanie mafiota o Romanie a clanurilor si gastilor o Romanie unde apartenetza la o gasaca la un grup , o Romanie bazata pe pile , bisericutze si cumetrii si nu pe reguli si cutume o Romanai unde gasca GDS e dincolo de lege si grupul de la Cluj face politica transpartinica .

Daca vrem o Romanie unde guvernele se fac pe baza de oameni care se vor la ciolan si pilelle lor si nu pe baza de programe , o Romanie unde guvernele se fac pentru a-i aduce pe fidelii nostrii si la putere si "simpatiile " personale bat dincolo de interesele doctrinare de partid (doctrina ce-i aia doctrina partidul nostru nu are nevoie de coctrina cand are un stoloboc insurubat la microfon pus sa regurgiteze pe foc automata aberatziile lui sefu ) partid care n'asa nu-i decat un echipaj de piratzi adunat pe principiile suverane ale lui "la jaf inainte " si "a-i face periutza lui sefu".

Daca vrem o Romanie in care exista o dihotomie fundamentala intre cei ce vand si produc si cei ce sunt premiatzi pe modelul Castel film este industria cinematografica romanesca (ca numar de oameni angajatzi si total lefuri platite) iar de premiat sunt premiatzi altzii care nici prin cap nu le trece sa lucreze cu , pentru si prin respectiuva industrie. Romanaie in care cei premiatai se intreba retoric de impactul lor asupra unei industrii cu care nu coopereaza . Si nu doar in film ci pretutindeni . De exmplu olimpicii internatzionali sau olimpicii universitari sau posesorii de doctorate .

Nu cred ca de crearea prin scremere a unor valari pe masura gargaunilor din creierele nostre cetoasa are nevoie Romania ci de acceptare realista a performerilor pe care ii avem si folosirea acestora in domeniilor lor de excelentza .

Nu visand la o Romanie ideala o vom face pe acesta mai buna ci lucrand pas cu pas asupra Romaniei Concrete Reale si Tangibile fom face ca maine sa le fie unora celor ce muncesc pentru asta ma bine decat azi.

O Romanie unde politicianul sa fac politica , industriasul industrie si productzie , filozoful sa scrie tratate filozofoce originale iar traducatorul sa traduca ceea ce au scris altzii iar marinarul contrabandist sa fie lasat sa isi vada de a sa contrabanda.

O Romanie deschisa catre viitor o Romanie Science Fiction si nu o Romanai revansarda axata pe un trecut , O romanie Horror , o romanie care mreu incerca sa invii mumii, strigoi si demoni demult mortzi in trecut .

Radu Dragan
2007-06-06 05:13:55

Optimism

Jan Grzebski cetateanul polonez ce s-a trezit din coma dupa 19 ani,
spunea zilele trecute ca lumea s-a schimbat si pravaliile sunt pline azi in Polonia dar oamenii parca se vaita mai mult decat acum 20 de ani.
Optimismul national nu a existat, nu exista, iar critica vine din si la bine si la rau.
Vaitaturile Romanesti au totusi alte niveluri si alte cauze azi.
Nastase omul care si-a furat dosarul de acuzare se vaita ca e victima. Dar e victime mafiei care nu mai rezolva hotziile PSDeristilor la cerere.
322 de zdrobitzi intr-o initziativa de conspiratie antidemocratica se vaita ca poporul nu e
e constientizat si vechile manipulari nu mai functioneaza.
Severin amsteca ciocanele si secerile si se vaita ca poporul nu e constient.

Aseste acte de vaitatura sunt cele mai pozitiva acte de progres pe care Romania le-a facut din 47-04 cand am scapat de dictorul Iliesku si lichelele aferente.

ROMANIA E AZI ACOLO UNDE TREBUIE SA FIE.

avarfreson
2007-06-06 07:10:55

Huhu extraterestrul
2007-06-06 07:45:27

Asa-i dom S. ORESCU, traiasca tranzitia romaneasca fara de sfirsit, ca , coloana fara de sfirsit a

lui C. Brincusi, traiasca si-nfloreasca scumpa noastra patrie Romania, care e in ghearele elitei comunisto-securiste a PCR!

Ghita Bizonu'
2007-06-06 10:50:22

Incepti dintai cu lepadarea de betiea de cuvinte!

Apropos in 47 au fost bagat ep egatul tarii alte forme fara fond.
Si de unde o noua elita ?!

Ghita Bizonu'
2007-06-06 13:40:11

Valori ? Sistemu valorilor? Ce-i aia?!

de ex , dl Mircea Ciumara director general al Institutului National de Cercetari Economice, fost ministru PNTCD di primul guvern CDR este au nu valoare?!
Ia geana la Penurie de romani.
SI dupa ce cititi puneti-va-ti o intrebare : nu cumva era normal sa ajungem aici dupa ce am semnat acordurile ASAL, FESAl ?!
Unde erau atunci si onorabilu domn Orascu si Giumara si Stolnici si toata presupusa noastra elita?!
La ce bun asa elita?
Si pe bune : lacrimile dlui Orascu sunt alibiul neputintei domniei sale de a concura cu Becalli si Vantu pe planul acumularii de averi. Nici eu, dar macar nu-mi fac iluzii.

Tigra Mihailescu
2007-06-06 13:47:15

Re: Lupta impotriva valorilor.

La 2007-06-06 00:24:36, alwis46 a scris:

> Intr-un fel domnul Serban Orascu are dreptate dar dumnealui se exprima
> cu ceva mai multe rezerve.
> Incerc eu sa completez spusele autorului.
> Conducatorii comunisti, multi dintre ei oameni cu studii medii sau
> chiar deloc, putini dintre ei cu studii academice temeinice si "pe
> bune" aveau o teama ancestrala de puterea celor cu carte, de
> intelectuali, stiind foarte bine ca ei sunt un pericol pentru agramati
> ca ei si-i vanau pe unde-i gaseau.
> Conducatorii de astazi, multi dintre ei oameni scoliti, aproape toti
> cu studii superioare, sunt constienti, prin natura formarii lor
> academice, de pericolul ca oameni la fel de bine instruiti ca ei dar
> mult mai capabili le-ar putea lua locul si ar rezolva multe din
> problemele cu care se confrunta societatea noastra. Conducatorii de
> astazi nu-i mai vaneaza pe potentialii lor concurenti, doar ii
> impiedica prin toate mijloacele de care dispun pentru ca acest lucru
> sa nu se intample .
> Si unii si ceilalti au practicat si practica o anume politica de
> nivelare, de tundere. Cum iese unul mai mult din rasadul valorilor cum
> este calcat pe cap si redus la nivelul general de inaltime.
> Ei au nevoie de prostime pentru a-si pastra posturile si privilegiile,
> inteligenta este cel mai mare pericol pentru ei.
> Uitati-va la clasa politica de azi si o sa ma intelegeti.
>
>
Va referiti la presedintele Basescu, of course.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Doua gemene din Cluj s-au sinucis intr-un parc (4327 afisari)
 UE nu vindeca Europa de Est (2636 afisari)
 Delir politic (2493 afisari)
 Sa vina rusii! (2443 afisari)
 Adriana Cristescu a facut victime si la Carei (2428 afisari)
 Romania a devenit tinta rachetelor rusesti (525 afisari)
 Basescu ii garanteaza lui Geoana sustinerea unui guvern PSD (164 afisari)
 Vacaroiu, acuzat de trafic de influenta (104 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00753 sec.