Ziua Logo
  Nr. 3891 de miercuri, 28 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-03-28

Comentarii: 4, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

mcollan
2007-03-28 02:15:27

Democrati si Ortodoxia

Democratia si Ortodxia sunt ca un opium pentru tarile necivilizate. Si asta nu pentru ca in Romania ducem lipsa de mari oameni de cultura si civilizatie, dar pentru ca ei nu se implica in ridicarea intregului popot roman la un nivel ridicat de educatie. De fapt Democratia nu lucreaza nici in America unde rasismul si saracia, ignoranta si bolile sunt la cel mai inalt nivel din istoria Americii. Cateva Democratii in Europa sunt o exceptie. Biserica este la fel de vinovata ca si Democratia in ridicarea nivelului de viata al popoarelor care mai cred in ele. O Noua Ordine Mondiala va rezolva si aceste probleme, dar multi vor regreta - in special in Romania care a avut toate conditiile necesare sa sa fie o tara bogata si civilizata - ca nu au beneficiat de amandoua atunci cand conditiile i-au fost prielnice.

Socrate
2007-03-28 11:02:30

Nokia si invatamantul romanesc.

Domnule Tanase, pentrru mareata investitie Nokia s-au luat 159 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj. Se pare ca Nokia va primi pe gratis 90 ha, cu drept de premptiune la cumparare. Lasand la o parte diferenta de 60 ha, cu destinatie necunoscuta, vi se pare normal ca o investitie sa primeze in fata invatamantului ? Despre investitie - 500 oameni vor lucra pe 60 hectare ? O densitate remarcabila - 8 oameni pe hectar. Tare seamana cu un tun imobiliar.

meditare
2007-03-28 13:06:09

Re: Nokia si invatamantul romanesc.

La 2007-03-28 11:02:30, Socrate a scris:

Fiti linistiti ca nu e vorba de vreo smecherie ieftina, ci de o investitie serioasa. Cateva precizari despre planurile pe termen mediu:
- nu e vorba de 500 de angajati Nokia ci de 3000-3500 de oameni, la care o sa se adauge angajatii firmelor care o sa livreze pentru Nokia, ceea ce ar putea insemna inca 10000-12000 de locuri. Atatia locuri noi in industrie ar fi semnificativ si in Bucuresti, iar in Cluj e ca si un castig la Lotto
- firma o sa creeze si un Centru de Cercetare, ceea ce e mai mult decat super intr-un oras unde numarul studentilor trece de 40000, si unde invatamantul cauta posibilitati de a conlucra cu economia
- pretul acelor 90 ha in afara orasului si cele circa 33 milioan de EURO utilitati o sa se intoarca foarte repede prin diferiten taxe directe si indirecte, si nici Universitatea nu o sa ramane cu mana goala.

Mai bine am bucura ca investittele de genul Renault, Nokia, Siemens etc. vin in tara noastra si creaza locuri de munca. E clar ca ne costa la inceput cateva terenuri sau reduceri de taxe, dar avantajul economic e de obicei semnificativ. Sau ar trebui sa ne bazam si mai departe pe cresterea industriei textile, care ofera salarii de mizerie si si asa o sa moara in scurt timp prin crestera salariilor din Romania?

> Domnule Tanase, pentrru mareata investitie Nokia s-au luat 159 de
> hectare de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara
> Cluj. Se pare ca Nokia va primi pe gratis 90 ha, cu drept de
> premptiune la cumparare. Lasand la o parte diferenta de 60 ha, cu
> destinatie necunoscuta, vi se pare normal ca o investitie sa primeze
> in fata invatamantului ? Despre investitie - 500 oameni vor lucra pe
> 60 hectare ? O densitate remarcabila - 8 oameni pe hectar. Tare
> seamana cu un tun imobiliar.
>

mirapo
2007-03-28 13:17:27

Chto delat'

Situatia guvernamentala de la Bucuresti ncepe sa devina foarte ngrijoratoare pentru evolutia generala a situatiei din tara .Ea risca sa rezulte n compromiterea succeselor pe care economia romneasca le'a nregistrat ïn ultimul timp.Si asta din cauza ambitiilor si pasiunilor personale ale unor politicieni,nedemni de ncrederea alegatorilor.Cetateanul de rnd nu se poate totusi eschiva de la raspundere.In cadrul unui sistem democratic,asa cum el exista n Romnia,suntem condusi de cei pe care noi nsine i'am ales.Ce e deci de facut pentru a iesi din aceasta situatie de "pat",ca sa formulam chestiunea n termen sahisti.Sigur,aici pot apare mai multe sugestii,ncepnd cu cele viznd abolirea regulilor de joc democratice existente pna la altele cernd respectarea lor "ad litteram".Dupa experienta de viata pe care o am,omului de rnd ,de ori unde din lume,i pasa prea putin daca sistemul politic n care traieste este sau nu democratic atta timp ct situatia lui economica este buna si libertatea personala este dincolo de orice amenintare.Privind nsa chestiunea n mod realist,prin perspectiva concreta geo-politica n care ne aflam,solutia cea mai la ndemna ar fi ca respectnd regulile de joc existente sa se procedeze la o remaniere a cabinetului prin acordarea portofoliilor unui panel de tehnocrati.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 DEMERSUL PACEPA (9478 afisari)
 Comisia Europeana face praf taxa de prima inmatriculare (4443 afisari)
 Viitorul Partid Democrat (4367 afisari)
 Noul Guvern (4212 afisari)
 Amor ghebos (1837 afisari)
 Alianta DA mai supravietuieste o zi (235 afisari)
 Penalizare din salariu pentru fuga lui Hayssam (151 afisari)
 CSAT cu scantei (113 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00713 sec.