Ziua Logo
  Nr. 3834 de sambata, 20 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-01-20

Comentarii: 19, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alcor
2007-01-20 01:44:14

Prima victima...

..a razboiului dintre palate.Incepe sa devina interesant !!! Exact ce afirmam mai acum cateva zile.

Raquel
2007-01-20 07:28:55

si bine a facut !

Daca un membru al executivului critica guvernul din care face parte, poate s-o faca doar cu demisia pe masa, dar fostul DJ nu are atata bun smit si demnitate ca sa fi facut asta ! Asa ca a avut nevoie de un mic impuls prietenesc...Duca-se !
A castigat destul incat sa nu mai aiba nevoie sa munceasca, se poate face rentier sau sa revina la prima lui dragoste - dicsoteca !

Marius Adrian Porojnicu
2007-01-20 08:22:05

Mazilirea

Hm ! Tariceanu nu va avea niciodata sprijinul populatiei,imaginea lui fiind total compromisa cand cu inundatiile:stiti voi, faza cu hotelu' ! Ca fripturistii{cititi parlamentarii} romani o sa'ncerce sa pactizeze cu Tariceanu, in speranta ca ar putea scapa de Basescu, se vede bine doar din clubu' fripturistilor,dar va da foarte urat din afara ! Doar sa'ncerce si ....Basescu ar putea cere sprijinul populatiei pentru dizolvarea Parlamentului : raspunsul populatiei ar fi foarte prompt in acest sens, satul fiind de "tagma jefuitorilor"
Scandalul biletelului a scos la suprafata inca odata aroganta si lipsa de respect a premierului : pentru orice cetatean roman, sa te adresezi presedintelui cu "draga Traiane", seamana cu modul in care s'a adresat amaratei ce'l intreba unde o sa stea ,dupa ce i-a luat apa gospodaria ; de ce nu i-o fi scris : ba Traiane, 'te'n.....mea, scapa-l pe Patriciu ca da de-o ciorba{!}
Respectivul biletel n'avea caracter oficial,deci nu putea fi inregistrat la Presedentie,ne adresandu-se Domnului Presedinte al Romaniei ,ci lu'...."draga Traiane" ;Pe de alta parte,antetul Guvernului,si semnatura premierului Popescu Tariceanu ,ne arata ca premierul ai cere lu' "draga Traiane" ferm si cu aroganta-i cunoscuta,sa dea fuga la Parchet ! Presedentia a facut exact ce trebuia : a ignorat pretentiosul bilet ,iar acm,cand veni vorba de el,l-a trimis inapoi{pentru... reformulare?}

gili
2007-01-20 08:59:31

Dl.Bodu si reactiunea ...

Se pare ca liberalii incep sa inteleaga cum devine chestia .
Oricum mai devreme sau mai tirziu or sa fie fortati sa plece de la guvernare.
Feseneii pedei trebuie lasati singuri la guvernare pentru a nu mai putea aduce critici guvernului in care se afla .
Domnul Bodu daca ar fi dorit sa-si exprime divergenta fata de masurile executivului ar fi avut posibilitatea sa demisioneze din functie , ba chiar din partidul feseneilor pedei si dupa aceea tine-te nene critici .
Asta ar fi facut un om ispravit , dar nu-l face un neispravit cael.
E , acum poa sa critice pina n-o mai putea .

DanBruma
2007-01-20 13:17:52

Re: Dl.Bodu si reactiunea ...

ce sa critice gili? daca il intrebi ce e aia evaziune trebuie sa se uite in dictionar!

La 2007-01-20 08:59:31, gili a scris:

> Se pare ca liberalii incep sa inteleaga cum devine chestia
> .
> Oricum mai devreme sau mai tirziu or sa fie fortati sa
> plece de la guvernare.
> Feseneii pedei trebuie lasati singuri la guvernare pentru a
> nu mai putea aduce critici guvernului in care se afla .
> Domnul Bodu daca ar fi dorit sa-si exprime divergenta fata
> de masurile executivului ar fi avut posibilitatea sa demisioneze din
> functie , ba chiar din partidul feseneilor pedei si dupa aceea tine-te
> nene critici .
> Asta ar fi facut un om ispravit , dar nu-l face un
> neispravit cael.
> E , acum poa sa critice pina n-o mai putea .
>

gili
2007-01-20 14:00:25

Re: Dl.Bodu si reactiunea ...

La 2007-01-20 13:17:52, DanBruma a scris:

> ce sa critice gili? daca il intrebi ce e aia evaziune trebuie sa se
> uite in dictionar!

Acuma sa stii ca si io tre sa arunc un ochi in dictioner daca vrei sa-ti dau asa o definitiune mai ezacta , stiu io ca ar cam fi operatiunea prin care faci si zici ca n-ai facut ca sa nu platesti , da definitiune ezacta cum se cere de la un sef de ANAF ... cum ziceam , ma vaz nevoit sa belesc ochii la dectionere .
Ce-i drept io nu-s si nici n-am fost jupin la ANAF , n'asa?

gili
2007-01-20 14:04:22

Marosica ...

Acuma sa stii Marosica ca nici io nu precep cum dracu sa fi avut asta tupeul , cum bine zici , sa se adreseze prezidentului cu "Draga Traiene" , cind normal si corect ar fi trebuit sa-i zica "Ba mascariciule" sau la fel de bine s-ar fi pretat "Ba securistule" , n'asa?

Alcor
2007-01-20 15:54:03

Ce patimasa esti !

Ia spune cati sfinti din PNL ai inramat si i-ai pus pe pereti deaupra patului? Te si-nchini la ei inainte de culcare ? Ca prea curati ii vezi si plini de virtuti ,nemaintalnite in poltica romano-mioritica.

> Daca un membru al executivului critica guvernul din care face parte,
> poate s-o faca doar cu demisia pe masa, dar fostul DJ nu are atata bun
> smit si demnitate ca sa fi facut asta ! Asa ca a avut nevoie de un mic
> impuls prietenesc...Duca-se !
> A castigat destul incat sa nu mai aiba nevoie sa munceasca, se poate
> face rentier sau sa revina la prima lui dragoste - dicsoteca !
>

Marius Adrian Porojnicu
2007-01-20 18:35:11

Re : Gili taica !> -------------
Ca'i democratie'n Romania,...este:se vede ,nu ? Poti ceti jurnalu si'njura Presedintele cat poftesti ! Ba'i poti zice ca'i securist,etc.....doar e democratie,nu ca pe vremea lu' nea Nelu sau nea Emil, cand un amarastean putzin defect a fost luat de sticletzi ca i-a varsat Presedintelui o calimara de cerneala'n cap....
Da' ca sa fi Prim-ministru si sa-ti afisezi o{inchipuita} aroganta ori de cate ori ai prilejul, .......indiferent daca ai in fatza o amarata ce si-a pierdut casa sau pe Presedintele Romaniei, e o adevarata sfidare a electoratului !!!!!
Cu siguranta ca'n razboiul asta trebuie amestecat si electoratul,iar electoratul va fi-indiscutabil-de partea lui Basescu ! Asta ar trebui sa'nteleaga politicienii actuali,pana nu'i prea tarziu pentru ei : chiar daca ar pactiza toti impotriva lui Basescu, ar pierde garantat, fiindca au un singur arbitru : electoratul roman,satul de jigodismele "alesilor ?" din Parlament ! Se vede treaba ca eBasescu arenevoie de un referendum pentru dizolvarea "gastii ticalosite"si....foarte posibil ca zilele astea sa-i dea un motiv sa o faca ! Ganditi-va bine: Basescu a mai cerut populatiei Bucurestiului putere, si a primit ce a cerut : va primi si acum,la o scara mai mare,insa ! Intzeleg ca Gioana'i vinovat de "port ilegal de creier" si pentru asta tre'sa plateasca,da' se vede ca mai sant d'astia'n Parlament..... Ca'l vrea ca trofeu pe Tariceanu,nu-i mare lucru: 'l are ca trofeu si pe Bombonel {fie vorba'ntre noi,Bombonel e mult mai inteligent ca Tariceanu ,si,...n'a scapat....}
Sau,poate ca'i chiar bine sa scapam de "tagma jefuitorilor".....poate ca acum va da Basescu ce a promis : la tzepe,deci ! Nu-i moment mai prielnic pentru asta,ca asta d'acum...so see....

gili
2007-01-20 20:07:19

Re: Re : Gili taica ! Marosica ...

Democratie nu inseamna sa poti spune adevarul despre presedintele Romaniei , acela ca este un mascarici care face circus si ca este un securist.
Democratie nu ie nici atunci cind poti varsa o sticla cu oarece , fie ea cerneala in capul presedintelui si pentru traba asta trebuie pesemne sa primesti felicitari.
Democratie este atunci cind LEGEA PRIMEAZA , cind legea este respectata de citi mai multi cetateni , dar in special de catre cetatenii care temporar sunt alesi in fruntea statului . Cind cetatenii astia se considera deasupra legii , cind cred ca-si pot permite sa-si bata joc de o natie intreaga jucindu-se cum la place cu legea nu avem de a face cu democratie .
Cit despre alegeri ...
Pai este stiut de cind s-a inventat votul deliberativ ca alegerile reprezinta cel ma prost criteriu de selectie a valorilor asa ca ...
Iata de o pilda alegerea lui Basescu se dovedeste a fi catastrofala.
Sa nu fiu inteles gesit , nu zic ca ar fi fost mai de soi Nastaselu , tot o apa si un pamint amindoi , dar mai erau si altii pe acolo oarecum mai ispraviti , n'asa?

Marius Adrian Porojnicu
2007-01-20 20:43:07

Re: Re : Gili taica ! Marosica ...


Eu ma refer la situatia de acum : ca e bun sau nu,...Basescu E Presedintele Romaniei...deasemenea,Basescu e acceptat de electorat ,iar asta e o caracteristica ce n'ar trebui omisa din calculul oricarui politician : in fond,orice om politic viseaza sa fie respectat de electorat ! Mai stim ca "gasca ticalosita" e identificata de acelasi electorat ca fiind localizata'n parlament,iar in acest context,daca PNL,PSD,PUR,etc ...pactizeaza pentru a obtine voturi pentru motiunea anti-Basescu,respectivele partide o sa fie considerate ca fiind gasca ticalosita.....si poate ca asa si e ....!Cat despre lege,...a fost prost croita'n Parlament,si poate ca asta'i cauza supararii electoratului roman pe parlamentari.......Revenind la oile noastre,Tariceanu n'are nici o sansa sa intre'n gratiile electoratului :oricate bilete ar scoate,orice ar spune,orice ar face : poate ca ,daca ar fi fost inlocuit Tariceanu de la conducerea PNL,PNL-ul ar fi avut o sansa'n actuala confruntare,asa.....Sa nu uitam,arbitrul in acest conflict este Maria Sa , poporul roman : vox populi, vox dei !
La 2007-01-20 20:07:19, gili a scris:

> Democratie nu inseamna sa poti spune adevarul despre
> presedintele Romaniei , acela ca este un mascarici care face circus si
> ca este un securist.
> Democratie nu ie nici atunci cind poti varsa o sticla cu
> oarece , fie ea cerneala in capul presedintelui si pentru traba asta
> trebuie pesemne sa primesti felicitari.
> Democratie este atunci cind LEGEA PRIMEAZA , cind legea este
> respectata de citi mai multi cetateni , dar in special de catre
> cetatenii care temporar sunt alesi in fruntea statului . Cind
> cetatenii astia se considera deasupra legii , cind cred ca-si pot
> permite sa-si bata joc de o natie intreaga jucindu-se cum la place cu
> legea nu avem de a face cu democratie .
> Cit despre alegeri ...
> Pai este stiut de cind s-a inventat votul deliberativ ca
> alegerile reprezinta cel ma prost criteriu de selectie a valorilor asa
> ca ...
> Iata de o pilda alegerea lui Basescu se dovedeste a fi
> catastrofala.
> Sa nu fiu inteles gesit , nu zic ca ar fi fost mai de soi
> Nastaselu , tot o apa si un pamint amindoi , dar mai erau si altii pe
> acolo oarecum mai ispraviti , n'asa?
>
>

cosor ion
2007-01-20 21:18:44

a venit timpul sa intelegem

ca avem un presedinte,bun,rau a fost optiunea electoratului si ca atare trebuie respectat,aviz D-lui SRS.daca se va ajunge la referendum,multi isi vor pierde posturile si privilegiile,asa ca ma indoiesc de ce spune Geoana si ai sai admiratori,gen prm pc udmr.Basescu are rezistenta,un boxeur de cursa lunga si loveste cind trebuie,pentru K.O

Bismark
2007-01-20 21:41:57

Re: a venit timpul sa intelegem

La 2007-01-20 21:18:44, cosor ion a scris: "... Basescu are rezistenta, un boxeur de cursa lunga si loveste cind trebuie, pentru K.O"

Acum a tras una-n sacul de box, de l-a trimis pana la tavan. Doar ca a uitat sa se dea la oparte din drum, cand s-a intors sacul

haritina
2007-01-21 09:36:16

Re: Re : Gili taica ! Domnule MA porojnicu-romanii au luat teapa!

La 2007-01-20 18:35:11, Marius Adrian Porojnicu a scris:

>
>
> > -------------
> Ca'i democratie'n Romania,...este:se vede ,nu ? Poti ceti jurnalu
> si'njura Presedintele cat poftesti ! Ba'i poti zice ca'i
> securist,etc.....doar e democratie,nu ca pe vremea lu' nea Nelu sau
> nea Emil, cand un amarastean putzin defect a fost luat de sticletzi
> ca i-a varsat Presedintelui o calimara de cerneala'n cap....
>
Se vede treaba ca eBasescu arenevoie de
> un referendum pentru dizolvarea "gastii ticalosite"si....foarte
> posibil ca zilele astea sa-i dea un motiv sa o faca ! Ganditi-va bine:
> Basescu a mai cerut populatiei Bucurestiului putere, si a primit ce a
> cerut : va primi si acum,la o scara mai mare,insa ! I

> Sau,poate ca'i chiar bine sa scapam de "tagma
> jefuitorilor".....poate ca acum va da Basescu ce a promis : la
> tzepe,deci ! Nu-i moment mai prielnic pentru asta,ca asta d'acum...so
> see....
>
n 1990 , cei instalati la putere, s-au trezit privati de posibilitatea de a seface remarcati. Insa nu pentru multa vreme. Odata cu formarea CPUN sedintele "Parlamentului de 100 de zile" aveau sa fie transmise integral de televiziuni. Prinsi de valul evenimentelor, cei mai multi aveau sa vada in aceasta decizie doar" noul spirit democratic al tarii". In fapt,. participau la o noua operatiune de manipulare. Dupa aceea au dorit liniste si au obtinut-o asociind liderii partidelor istorice cu tot felul de personaje galagioase, astfel incat, oricat de importante si de reale ar fi fost problemele ridicate de acestia ele sa cada in derizoriu. Rezultatul? Dupa sedintele televizate ale CPUN, majoritatea romanilor au decis ca mai importanta decat ceea ce li se prezentase era linistea. Si au votat in consecinta la 20 mai 1990.
Si a urmat linistea, adusa de minerii "aparatori ai democratiei". Grupurile de protestatari, care scandau"fara violenta" sau bucuresteni nevinovati au suportat consecintele apararii democratiei de catre mineri.
Asocierea lui Iliescu cu toate aceste fenomene este corecta pentru a demonstra manipularea despre ceea ce inseamna democratia.
A asocia insa pe Iliescu cu Emil Constantinescu, intr-un subiect privind democratia-mi se pare o continuare a mnipularii opiniei publice in ceea ce priveste pe fostul presedinte Emil Constantinescu. Emil Constantinescu fiind unul dintre liderii societatii civile din acele vremuri.
In 1995 Romania a fost monitorizata de Consiliul Europei si a existat un raport foarte critic, Raportul de Sabbata asupra democratiei locale in Romania.
Documentele aratau clar slabiciunile si insuficienta legislatiei romane in domeniul administratiei publice.
In timpul Administratiei Constantinescu a fost proiectat si realizat un cadru legislativ care a inlaturat aceste insuficiente.Nu intru in amanunte. Documentati-va si veti vedea ca am dreptate.
Prin urmare, iata ce face diferenta intre cei doi, sau chiar trei as putea spune avand in vedere ca Traian basescu a fost membru FSN.
Prin urmare , oameni total diferiti nu pot fi comparati pentru ca sistemul de valori si criteriile dupa care se face comparatia sunt altele. Nu poti compara ceva cu unitati de masura diferite.
In ceea ce priveste afirmatia dumneavoastra:"Ganditi-va bine:
Basescu a mai cerut populatiei Bucurestiului putere, si a primit ce a
cerut : va primi si acum,la o scara mai mare,insa ! ", eu m-am gandit. Si mi-am amintit ca intotdeauna , cat a fost primar, ce a cerut a primit- inclusiv Consiliul general. Si ce a facut pentru Bucuresti?! Nimic cat a fost primar-dupa cum afirma nu putea ca nu avea Consiliu general de partea sa-iar cand l-a primit a devenit Presedinte. I-a lasat pe Bucuresteni pe mana lui Videanu- cel cu proiectele de "perspectiva" care ii roaga pe bucuresteni sa aiba rabdare.
Si m-am reamintit si faptul ca in Parlament, cand prezenta Raportul, Presedintele nu a oprit lucrarile pentru ca " nu se poate lucra", dar la CSM le-a oprit pentru ca, in mod democratic, cativa cetateni, cu aprobare de la Videanu, protestau in mod democratic. A preferat sa aiba loc "circul " din Parlament pentru a demonstra ca functioneaza democratia, dar a dus in derizoriu un act perfect democratic al unor cetateni, oarecare, anonimi. Iata un mod diferit de tratament!
Sper ca romanii sa aplice intr-adevar democratia si sa voteze cum le va dicta constiinta, nemailasandu-se manipulati.
Romanii au luat "teapa" in ceea ce priveste promisiunea lui Basescu de a lupta cu "sistemul ticalosit". Ati reusit sa surprindeti insa un aspect cu care sunt de acord: Basescu vrea lupta cu"gastile ticalosite" nu cu "sistemul", si asta spune multe si mai lasa loc si la intrebari: si cu celelalte gasti ce facem?!

Raquel
2007-01-21 10:32:42

Bismark, se vede ca-ti place boxul,

intrucat numai un bun cunoscator al acestui sport poate vedea ce se intampla cu un jucator amator si bicisnic, gen Popeye marinarul, atunci cand isi incordeaza muschii inexistenti.

Raquel
2007-01-21 10:41:04

Maine, cand vor iesi din silentio stampa impusa de catre preaiubit,

vom constata ca pedeii nu vor mai sufla un cuvintel despre decapitatul lor DJ, caci le tataie fundul ca vor fi scoase toate dosarele lor cu afaceri necurate.
Daca preaiubitul nu s-ar fi crezut atat de mare scula pe bascula si nu ar fi regizat cea mai penibila diversiune de pana acum, mai penibila decat aceea cu Robocop si cu PLD, filosof ramanea, in schimb acum isi mananca mainile de ciuda ca masinatiunile lui nu mai pacalesc pe nimeni.
Coace aceasta diversiune de mult timp(asa cum a spus si Stolo ciracilor lui sa aiba rabdare, ca in luna ianuarie se va lansa ceva distrugator pentru dl.Tariceanu si PNL) era pentru el ca o "moarte anuntata" a PNL si a PM, dar bumerangul s-a intors impotriva lui si l-a traznit chiar in moalele capului.
Sa vedem ce va mai urma, dar SIGUR nu ne vom plictisi !

Marius Adrian Porojnicu
2007-01-21 20:46:34

Re: Re : Gili taica ! Domnule MA porojnicu-romanii au luat teapa!

E prima oara cand romanii castiga,au luat teapa politicianistii romani: era si timpul....Hi,hi,hi!
La 2007-01-21 09:36:16, haritina a scris:

> La 2007-01-20 18:35:11, Marius Adrian Porojnicu a scris:
>
> >
> >
> > > -------------
> > Ca'i democratie'n Romania,...este:se vede ,nu ? Poti ceti jurnalu
> > si'njura Presedintele cat poftesti ! Ba'i poti zice ca'i
> > securist,etc.....doar e democratie,nu ca pe vremea lu' nea Nelu sau
> > nea Emil, cand un amarastean putzin defect a fost luat de sticletzi
> > ca i-a varsat Presedintelui o calimara de cerneala'n cap....
> >
> Se vede treaba ca eBasescu arenevoie de
> > un referendum pentru dizolvarea "gastii ticalosite"si....foarte
> > posibil ca zilele astea sa-i dea un motiv sa o faca ! Ganditi-va bine:
> > Basescu a mai cerut populatiei Bucurestiului putere, si a primit ce a
> > cerut : va primi si acum,la o scara mai mare,insa ! I
>
> > Sau,poate ca'i chiar bine sa scapam de "tagma
> > jefuitorilor".....poate ca acum va da Basescu ce a promis : la
> > tzepe,deci ! Nu-i moment mai prielnic pentru asta,ca asta d'acum...so
> > see....
> >
> n 1990 , cei instalati la putere, s-au trezit privati de posibilitatea
> de a seface remarcati. Insa nu pentru multa vreme. Odata cu formarea
> CPUN sedintele "Parlamentului de 100 de zile" aveau sa fie transmise
> integral de televiziuni. Prinsi de valul evenimentelor, cei mai multi
> aveau sa vada in aceasta decizie doar" noul spirit democratic al
> tarii". In fapt,. participau la o noua operatiune de manipulare. Dupa
> aceea au dorit liniste si au obtinut-o asociind liderii partidelor
> istorice cu tot felul de personaje galagioase, astfel incat, oricat de
> importante si de reale ar fi fost problemele ridicate de acestia ele
> sa cada in derizoriu. Rezultatul? Dupa sedintele televizate ale CPUN,
> majoritatea romanilor au decis ca mai importanta decat ceea ce li se
> prezentase era linistea. Si au votat in consecinta la 20 mai 1990.
> Si a urmat linistea, adusa de minerii "aparatori ai democratiei".
> Grupurile de protestatari, care scandau"fara violenta" sau bucuresteni
> nevinovati au suportat consecintele apararii democratiei de catre
> mineri.
> Asocierea lui Iliescu cu toate aceste fenomene este corecta pentru a
> demonstra manipularea despre ceea ce inseamna democratia.
> A asocia insa pe Iliescu cu Emil Constantinescu, intr-un subiect
> privind democratia-mi se pare o continuare a mnipularii opiniei
> publice in ceea ce priveste pe fostul presedinte Emil Constantinescu.
> Emil Constantinescu fiind unul dintre liderii societatii civile din
> acele vremuri.
> In 1995 Romania a fost monitorizata de Consiliul Europei si a existat
> un raport foarte critic, Raportul de Sabbata asupra democratiei locale
> in Romania.
> Documentele aratau clar slabiciunile si insuficienta legislatiei
> romane in domeniul administratiei publice.
> In timpul Administratiei Constantinescu a fost proiectat si realizat
> un cadru legislativ care a inlaturat aceste insuficiente.Nu intru in
> amanunte. Documentati-va si veti vedea ca am dreptate.
> Prin urmare, iata ce face diferenta intre cei doi, sau chiar trei as
> putea spune avand in vedere ca Traian basescu a fost membru FSN.
> Prin urmare , oameni total diferiti nu pot fi comparati pentru ca
> sistemul de valori si criteriile dupa care se face comparatia sunt
> altele. Nu poti compara ceva cu unitati de masura diferite.
> In ceea ce priveste afirmatia dumneavoastra:"Ganditi-va bine:
> Basescu a mai cerut populatiei Bucurestiului putere, si a primit ce a
> cerut : va primi si acum,la o scara mai mare,insa ! ", eu m-am
> gandit. Si mi-am amintit ca intotdeauna , cat a fost primar, ce a
> cerut a primit- inclusiv Consiliul general. Si ce a facut pentru
> Bucuresti?! Nimic cat a fost primar-dupa cum afirma nu putea ca nu
> avea Consiliu general de partea sa-iar cand l-a primit a devenit
> Presedinte. I-a lasat pe Bucuresteni pe mana lui Videanu- cel cu
> proiectele de "perspectiva" care ii roaga pe bucuresteni sa aiba
> rabdare.
> Si m-am reamintit si faptul ca in Parlament, cand prezenta Raportul,
> Presedintele nu a oprit lucrarile pentru ca " nu se poate lucra", dar
> la CSM le-a oprit pentru ca, in mod democratic, cativa cetateni, cu
> aprobare de la Videanu, protestau in mod democratic. A preferat sa
> aiba loc "circul " din Parlament pentru a demonstra ca functioneaza
> democratia, dar a dus in derizoriu un act perfect democratic al unor
> cetateni, oarecare, anonimi. Iata un mod diferit de tratament!
> Sper ca romanii sa aplice intr-adevar democratia si sa voteze cum le
> va dicta constiinta, nemailasandu-se manipulati.
> Romanii au luat "teapa" in ceea ce priveste promisiunea lui Basescu
> de a lupta cu "sistemul ticalosit". Ati reusit sa surprindeti insa un
> aspect cu care sunt de acord: Basescu vrea lupta cu"gastile
> ticalosite" nu cu "sistemul", si asta spune multe si mai lasa loc si
> la intrebari: si cu celelalte gasti ce facem?!
>

Marius Adrian Porojnicu
2007-01-21 21:12:28

Re: Re : Gili taica ! /haritina,logica si politica

Sigur ca analiza ta e logica,dar....chiar tu observi ca anumite aspecte sfideaza rationamentul tau; nu o sa calific in vre-un fel{rationamentul tau},dar as vrea sa te fac atenta la faptul ca determinarile'n social,anticipeaza o anumita interdependenta si mizeaza pe reactia sociala ca punct de plecare,n atingerea scopului propus. Cu alte cuvinte, un individ care nu are o justificare plauzibila pentru o fapta ce si-a pus in gand sa o comita,determina crearea respectivei justificari !
Revenind la oile noastre,debarcarea clasei politice{neocomuniste} instalata'n anii '90, este facuta chiar de unul care a facut parte din ea,deci, de unul care o cunoaste bine si cunoaste dimensiunile reale ale caracatitei....E o treaba extraordinar de dificila{eu credeam ca'i aproape imposibil} dar,judecand dupa etapele parcurse pana'n prezent, trebuie sa recunosc in Presedintele Basescu un Maestru si un politician de exceptie ! Sigur ca demontarea "gastii ticalosite"presupune un lant intreg de scandaluri, dar merita ! Scopul scuza mijloacele,asa ca,...poa' sa ploua cu biletele........rezultatul sa fie cel asteptat de romani .....

La 2007-01-21 09:36:16, haritina a scris:

> La 2007-01-20 18:35:11, Marius Adrian Porojnicu a scris:
>
> >
> >
> > > -------------
> > Ca'i democratie'n Romania,...este:se vede ,nu ? Poti ceti jurnalu
> > si'njura Presedintele cat poftesti ! Ba'i poti zice ca'i
> > securist,etc.....doar e democratie,nu ca pe vremea lu' nea Nelu sau
> > nea Emil, cand un amarastean putzin defect a fost luat de sticletzi
> > ca i-a varsat Presedintelui o calimara de cerneala'n cap....
> >
> Se vede treaba ca eBasescu arenevoie de
> > un referendum pentru dizolvarea "gastii ticalosite"si....foarte
> > posibil ca zilele astea sa-i dea un motiv sa o faca ! Ganditi-va bine:
> > Basescu a mai cerut populatiei Bucurestiului putere, si a primit ce a
> > cerut : va primi si acum,la o scara mai mare,insa ! I
>
> > Sau,poate ca'i chiar bine sa scapam de "tagma
> > jefuitorilor".....poate ca acum va da Basescu ce a promis : la
> > tzepe,deci ! Nu-i moment mai prielnic pentru asta,ca asta d'acum...so
> > see....
> >
> n 1990 , cei instalati la putere, s-au trezit privati de posibilitatea
> de a seface remarcati. Insa nu pentru multa vreme. Odata cu formarea
> CPUN sedintele "Parlamentului de 100 de zile" aveau sa fie transmise
> integral de televiziuni. Prinsi de valul evenimentelor, cei mai multi
> aveau sa vada in aceasta decizie doar" noul spirit democratic al
> tarii". In fapt,. participau la o noua operatiune de manipulare. Dupa
> aceea au dorit liniste si au obtinut-o asociind liderii partidelor
> istorice cu tot felul de personaje galagioase, astfel incat, oricat de
> importante si de reale ar fi fost problemele ridicate de acestia ele
> sa cada in derizoriu. Rezultatul? Dupa sedintele televizate ale CPUN,
> majoritatea romanilor au decis ca mai importanta decat ceea ce li se
> prezentase era linistea. Si au votat in consecinta la 20 mai 1990.
> Si a urmat linistea, adusa de minerii "aparatori ai democratiei".
> Grupurile de protestatari, care scandau"fara violenta" sau bucuresteni
> nevinovati au suportat consecintele apararii democratiei de catre
> mineri.
> Asocierea lui Iliescu cu toate aceste fenomene este corecta pentru a
> demonstra manipularea despre ceea ce inseamna democratia.
> A asocia insa pe Iliescu cu Emil Constantinescu, intr-un subiect
> privind democratia-mi se pare o continuare a mnipularii opiniei
> publice in ceea ce priveste pe fostul presedinte Emil Constantinescu.
> Emil Constantinescu fiind unul dintre liderii societatii civile din
> acele vremuri.
> In 1995 Romania a fost monitorizata de Consiliul Europei si a existat
> un raport foarte critic, Raportul de Sabbata asupra democratiei locale
> in Romania.
> Documentele aratau clar slabiciunile si insuficienta legislatiei
> romane in domeniul administratiei publice.
> In timpul Administratiei Constantinescu a fost proiectat si realizat
> un cadru legislativ care a inlaturat aceste insuficiente.Nu intru in
> amanunte. Documentati-va si veti vedea ca am dreptate.
> Prin urmare, iata ce face diferenta intre cei doi, sau chiar trei as
> putea spune avand in vedere ca Traian basescu a fost membru FSN.
> Prin urmare , oameni total diferiti nu pot fi comparati pentru ca
> sistemul de valori si criteriile dupa care se face comparatia sunt
> altele. Nu poti compara ceva cu unitati de masura diferite.
> In ceea ce priveste afirmatia dumneavoastra:"Ganditi-va bine:
> Basescu a mai cerut populatiei Bucurestiului putere, si a primit ce a
> cerut : va primi si acum,la o scara mai mare,insa ! ", eu m-am
> gandit. Si mi-am amintit ca intotdeauna , cat a fost primar, ce a
> cerut a primit- inclusiv Consiliul general. Si ce a facut pentru
> Bucuresti?! Nimic cat a fost primar-dupa cum afirma nu putea ca nu
> avea Consiliu general de partea sa-iar cand l-a primit a devenit
> Presedinte. I-a lasat pe Bucuresteni pe mana lui Videanu- cel cu
> proiectele de "perspectiva" care ii roaga pe bucuresteni sa aiba
> rabdare.
> Si m-am reamintit si faptul ca in Parlament, cand prezenta Raportul,
> Presedintele nu a oprit lucrarile pentru ca " nu se poate lucra", dar
> la CSM le-a oprit pentru ca, in mod democratic, cativa cetateni, cu
> aprobare de la Videanu, protestau in mod democratic. A preferat sa
> aiba loc "circul " din Parlament pentru a demonstra ca functioneaza
> democratia, dar a dus in derizoriu un act perfect democratic al unor
> cetateni, oarecare, anonimi. Iata un mod diferit de tratament!
> Sper ca romanii sa aplice intr-adevar democratia si sa voteze cum le
> va dicta constiinta, nemailasandu-se manipulati.
> Romanii au luat "teapa" in ceea ce priveste promisiunea lui Basescu
> de a lupta cu "sistemul ticalosit". Ati reusit sa surprindeti insa un
> aspect cu care sunt de acord: Basescu vrea lupta cu"gastile
> ticalosite" nu cu "sistemul", si asta spune multe si mai lasa loc si
> la intrebari: si cu celelalte gasti ce facem?!
>

escobar
2007-01-21 22:12:39

MINCIUNA LUI BODU

In saptaminalul "Agenda"din 20.01.2007,care apare la Timisoara,la rubrica "Ochi si urechi",din pagina 2,se spune:"In 2006 TAXA PE VICIU a adus la buget 645 milioane lei,care dupa cum PRECIZEAZA ANAF reprezinta 0,01 din PIB,valoare peste asteptarile Ministerului Sanatatii,care estima sa obtina 150 mil.euro..."Uite cum Bodu NU STIA NICI CE A COMUNICAT ANAF.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Strategia nucleara a Israelului (3141 afisari)
 Marea lehamite (2902 afisari)
 Videanu actionar la "banca escrocilor" (2635 afisari)
 Gloria si decaderea Isabelei Peron (2598 afisari)
 Omorat de Justitia romana (1604 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00856 sec.