Ziua Logo
  Nr. 3834 de sambata, 20 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »

Social

2007-01-20

Comentarii: 3, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

scormonitorul
2007-01-20 15:20:27

despre sistem

Asistenta Sociala din Romania se confrunta acum cu aceste probleme pentru ca ani de-a rindul n-a tinut seama de opiniile specialistilor si a oamenilor competenti din sistem. Inca de la infiintarea retelelor de asistenti maternali "profesionisti" (care intre noi fie vorba, au fost facute pentru prima data la initiativa Agentiilor de adoptie internationala) multi au contestat modul neprofesionist de selectie a acestora (pe baza de dosar ca la PCR), de pregatire a asistentilor maternali, pe programe formale, « dupa ureche », de oameni fara competente in formare de personal, fara colaborare cu institutiile autorizate-cum ar fi Agentiile de ocupare a fortei de munca ; Directiile judetene trebuie sa-si selecteze asistentii maternali pe baza de concurs si nu prin selectare (racolare) directa. A fost contestata de diversi specialisti modalitatea de organizare a acestor retele de asistenti maternali, distributia lor dispersata in teritoriu, monitorizarea lor prin mica cirdasie dintre asistentul maternal si asistentul social de retea cu avizul « sefilor » mai mari sau mai mici din sistem. Plasarea copiilor la asistenti maternali intr-un mod « hei rupist » fara cautarea de solutii alternative reale in propriile familii si mai ales « uitarea » lor pe termene inacceptabil de lungi, a facut ca solutia sa aduca beneficii mari pentru adultii implicati( asistentii maternali, asistentii sociali, factorii de decizie) si nu beneficii reale pentru copiii protejati si familiile acestora cum era de asteptat. Pe de alta parte sumele imense de bani mobilizati in procesul de protectie al copilului, nu au nici un fel de legatura cu copiii si familiile acestora. Despre ce se intimpla in mod real in acest domeniu, cine patroneaza toate aceste lucruri, pe ce gauri se scurg miliardele mobilizate si citeva solutii de rezolvare cu o alta ocazie. Aveti curaj ? O facem pentru copiii nostri si viitorul lor european.

Conan-the-Barbarian
2007-01-21 01:31:19

Economie la aspirine, was?

N-ati mai taiat ombilicu asta?

Viorica Ianc
2007-01-21 07:22:10

Asistenti maternali

Nu stiu la altii cum este.dar la mine in sat....parca asa a inceput undeva sa
scrie Ion Creanga.
Scriu despre doua cazuri de la noi din ...sat !
1. O familie tanara cu un baiat de 12 ani si o pereche de bunici se hotarasc pentru asistenta maternala, in urma cu doi ani pentru doi frati mai mici de undeva de prin Banat. Au si vazut copii, formalitatile durau mai mult de un an, cu cheltuielile de rigoare...la vreo 20 de milioane lei (vechi). Aproape s-aiu descurajat. Mi-a zisa vecina " - Sa vezi ce masini noi, luxoase aveau. Cum , numa dintr-un salar, ca nu-i mare !..."
2. Alta vecina acum vreo 8 ani in noaptea de revelion si-a parasit familia (doi
copii, fetita de 10 ani, baiatul de 12 ani) si a plecat cu un alt vecin ( mai tanar cu 6 ani ) a, si mai frumos decat barbatul... Dupa divort s-au casatorit, au si o fetita
au ajuns someri...el a devenit asistent maternal...


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Strategia nucleara a Israelului (3141 afisari)
 Marea lehamite (2902 afisari)
 Videanu actionar la "banca escrocilor" (2635 afisari)
 Gloria si decaderea Isabelei Peron (2598 afisari)
 Omorat de Justitia romana (1604 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00609 sec.