Ziua Logo
  Nr. 3640 de sambata, 3 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-06-03

Comentarii: 7, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

crux
2006-06-03 01:42:10

ma scuzi, musiu,

parca-mi aduc aminte ca inventashi imediat un grup *in contra 22*. Si te dadeai "nealiniat" exact atunci cand tzara avea nevoie de-o stavila in contra
tradatorului de tzara scolit la Moscova. Fain. Sau ma inseala pe mine memorial?

Si imediat intrashi in Academie. Iar acolo te-ai cramponat de acel fotoliu in asa hal incat, chiar cei care chiar mai aveau o umbra de bunavointza te-au cam lasat din bratze, te-au coborat din stima. Dom'le, pentru mine unul mata n-ai statura morala sa ne dai lectzii. N-o ai si cam asta-i situatziunea...Asa ca las-o mai moale cu morala, te rog frumos.

Ma scuzi ca te iau la pertu, da' nu pot altfel, cu dvs. ii iau pe cei pe care-i stimez, zau! Dau drept ezemplu pa Nea Vasalie, fost cheferist, care imi impune respect, dom'le, respect pentru ca *nu e corupt in nici un fel*. Nici material si nici spiritual.

Nu ezista forme de corupere inferioare unele altora, asa cum incerci sa sugerezi in material.

Omul cu Picioare foarte Paroase
2006-06-03 15:06:27

Questia ku degradarea biologica in kazu' de fatza poate avea konsecintze interesante

. D'akkord... este KOruptzi....

Ion Caramache
2006-06-03 17:34:58

Acest ipochimen ciolanar corupt

Degeaba o intoarce stimabilul ca la Ploiesti, Eungeniu Simion I-ul Autodecoratul va ramine in istoria chiulturii drept calaul ce a distrus spiritul citorva generatii deoarece, din pozitia sa de bulibasha al Comisiei de evaluare a titlurilor universitare, a scos pe piata escroci ca cadrul universitar Mischie si alte sute de maimutoi asemanatori.
Ar mai fi de adaugat si faptul ca calaul Eungeniu Simion I-ul Autodecoratul a fost si indrumatorul la doctorat al individului numit Adrian Paunescu, adica academicianul ES a fost nas spiritual umanist-socialist al altui ipochimen mafiot.

Atamild
2006-06-03 18:44:44

Re: Acest ipochimen ciolanar corupt

La 2006-06-03 17:34:58, Ion Caramache a scris:

> Degeaba o intoarce stimabilul ca la Ploiesti, Eungeniu Simion I-ul
> Autodecoratul va ramine in istoria chiulturii drept calaul ce a
> distrus spiritul citorva generatii deoarece, din pozitia sa de
> bulibasha al Comisiei de evaluare a titlurilor universitare, a scos
> pe piata escroci ca cadrul universitar Mischie si alte sute de
> maimutoi asemanatori.
> Ar mai fi de adaugat si faptul ca calaul Eungeniu Simion I-ul
> Autodecoratul a fost si indrumatorul la doctorat al individului numit
> Adrian Paunescu, adica academicianul ES a fost nas spiritual
> umanist-socialist al altui ipochimen mafiot.


Eu nu cunosc autorul, citesc numai ce scrie si ce scrie in acest articol scrie bine..
Matilda

Atamild
2006-06-03 18:47:33

Re: ma scuzi, musiu,

La 2006-06-03 01:42:10, crux a scris:

> parca-mi aduc aminte ca inventashi imediat un grup *in contra 22*. Si
> te dadeai "nealiniat" exact atunci cand tzara avea nevoie
> de-o stavila in contra
> tradatorului de tzara scolit la Moscova. Fain. Sau ma inseala pe mine
> memorial?

> Si imediat intrashi in Academie. Iar acolo te-ai cramponat de acel
> fotoliu in asa hal incat, chiar cei care chiar mai aveau o umbra de
> bunavointza te-au cam lasat din bratze, te-au coborat din stima.
> Dom'le, pentru mine unul mata n-ai statura morala sa ne dai lectzii.
> N-o ai si cam asta-i situatziunea...Asa ca las-o mai moale cu morala,
> te rog frumos.

> Ma scuzi ca te iau la pertu, da' nu pot altfel, cu dvs. ii iau pe cei
> pe care-i stimez, zau! Dau drept ezemplu pa Nea Vasalie, fost
> cheferist, care imi impune respect, dom'le, respect pentru ca *nu e
> corupt in nici un fel*. Nici material si nici spiritual.

> Nu ezista forme de corupere inferioare unele altora, asa cum incerci
> sa sugerezi in material.Tot timpul am gasit aici opinii contra si nu stiu de ce. Sa fie oameni aici care incearca sa se ocupe de spalare de cre..dit:)? Habar nu am, mi-a placut articolu'!..
Matilda

S.Stefan
2006-06-03 20:18:40

Chiar că nu am priceput nimic!

Oi fi eu limitat și lipsit de inteligență sclipitoare dar, nici așa! Ce are modernitatea care "denunță elocința și renunță, în bună măsură, la armonie" cu fanaticii corupți ați înțeles ? Eu nu. Că politrucii, nomenclaturiștii de până -n 1989 ne-au afectat sub diverse moduri viața este adevărat. Ne-au mințit în față. Ne-au terorizat că știu totul despre noi. Ne-au convins că și scrumierele au urechi și că prin oglindă sau dintr-un alt punct nu numai ascultați suntem ci chiar filmați! Și ne-am ferit. Am căutat să ne strunim părerile neștiind care dintre noi este delator, turnător ordinar. Mulți au fost. Și mulți au rămas și azi, dosarele din care i-am putea afla încă sunt clasificate, și unii țin să-i țină departe de ochii poporului încă 50 de ani. Ei și azi sunt ceea ce au fost și încă se bucură de posibilitatea de a lucra sub acoperire.La SRI, Fosta SIPA, sau 215 ori cum s-ar mai numi în limbajul lor sofisticat! Dacă ăștia sunt corupții fanatici, atunci O.K. este azi arhicunoscut că toate aceste informații clasificate, plus cele culese în zilele noastre cu sau fără încălcarea legii sunt de foarte multe ori folosite în interesul lor personal, la speculații de bursa, la obținerea unor contracte foarte rentabile, încheiate cu statul sau, pur și simplu pentru a-i șantaja pe cei implicați!
Dar de aici până la "!sentimenzul insuportabil al degradării biologice" iar n-am mai priceput unde se ascunde logica ori legătura, relația cu fanazticii corupți! Sau fanaticii corupți sunt cei care își bat joc de bătrânii națiunii și de bătrânețile noastre, iar noi suntem pe cale de a se transforma în legumă pentru că rațiunea, spiritul ne părăsește încet doar și numai din cauza celor care apar la televizor și ne dovedesc ce traseiști și oportuniști sunt în stare să fie și sub masca "formatorilor de opinie" își bat joc de întreaga națiune, servind interesele oculte a unor politicieni lipsiți de coloană vertebrală și de onestitatea cu care au fost acreditați de electorat! Păcat! Și pentru sângele vărsat! Și pentru ocazia de a mai putea judeca vreodată ororile comunismului, doar pentru că și acestea au devenit o sursă dacă nu de îmbogățire, atunci cel puțin de completare a mijloacelor de subzistență a celor implicați. Sau credeți că reprezentanții diverselor fundații lucrează pe gratis! Și nu doar cei care au fost sponsorizați din bani negri, spălați pe diverse căi, ori obținuți prin acte de corupție trebuie demascați ci și cei care se erijează în deținători ai adevărului absolut și-și dau cu părerea seară de seară pe sticlă, pentru că doar într-o oră pot câștiga suma echivalentă dacă nu cu 1000 de euro, atunci cel puțin cu 950 de euro. Și nu din buzunarul spre exemplu al lui Vântu (cu toate că nici acolo nu bate doar vântul) ci din doar din publicitatea încasată datorită ratingului emisiunii. În concluzie " Esti ce ești tu însuți" Și nu ne mai vindeți gogoși. Ăia îi cumpărăm în altă parte!

S.Stefan
2006-06-03 22:29:23

Doar (încă) o întrebare?

Domnule Eugen Simion, scuzele mele anticipate, dar în Dvs. credeam că precis voi găsi un aliat în promovarea limbii române și pe Forum. Dar văd că articolul dvs. este scris cu caractere engleze! Chiar de ce? Nu vă dați seama că după î din i sau din â, este important ca ș să fie ș, ț,ț ă sau î ori â la locul lor pentru a putea citi și rosti corect ROMÂNEȘTE! Sau chiar nu vă-nteresează! Eu sunt maghiar, dar am învățat românește și o folosesc cu plăcere, chiar dacă pentru conaționalii mei Jules Verne este Verne Gyula, ori Karl Marx a fost Marx Karoly și de Fridrich Engels își amintesc ca de Engelsz Frigyes! Doar că poveștile cu Nem tudok romanul le-am auzit și m-am convins că ba știu, mai mult sau mai puțin bine! Doar meseria, profesia lor de multe ori nu le mai știu decât doar pe românește, și când vrei să te-nțelegi pe ungurește, pentru că vezi că doar o rupe pe română, tot românește îți răspunde pentru că meseria ori profesia și-a însușit-o în limba oficială a României și nu și-a mai luat oboseala de a le învăța, însuși și pe limba sa maternă! După cum la Satu Mare, după 1984, dar , chiar și Baia Mare, până-n 1965 m-am putut convinge că concitadinii mei români știau (și credeți-mă și azi știu) perfect ungurește și până-n 1965 nu se sfiau să vorbească cu mine pe limba mea maternă! Și tocmai și de la ei am învățat respectul pentru cei care știu și folosesc mai multe limbi și nu fac din aceasta nici un capăt de țară! Nici în sălile de judecată,nici în cabinetele medicale, și nici când apelează pentru orice consultație de specialitate juridică sau socială în limba lor maternă! Cât despre cultură , aceasta ori e universală (pictura, muzica etc., ori e națională (literatura, arta teatrală, etc. doar în cazul filmului, spre exemplu limba engleză în Sunetul muzicii suna strident pentru că scenariul și interpretarea emana atmosfera nu pur germană, ci cea specifică austrică) Tocmai de aceea oricui prefer să-i răspund pe limba lui fără a clipi, dacă o cunosc!. Păcat este că deși opt ani mi s-a predat germana, și câte un an franceza și engleza; germana pot citi și scre dar nu și vorbi ori pricepe, iar franceza și engleza mi-a creat și mai multe probleme cu toate că m-am străduit să le însușesc, dar fără succes!Deși atât pentru a ști informatică și chiar și economie nu mi-ar fi prisosit Dar revin la româna, de ce o stâlciți pe englezește? Sau informaticienii noștri la MICROSOFT-ul lui Bill Gates doar pe engleză știu să presteze. Care, cea din Marea Britanie sau S.U.A.?


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Un sfert de milion de romani amenintati cu inchisoarea (1727 afisari)
 Lawrence al Arabiei (689 afisari)
 Basarabia ramane la periferia Uniunii Europene (597 afisari)
 Transilvania, Trianonul si antisemitii (572 afisari)
 Militianul de la SIF (442 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.16655 sec.