Ziua Logo
  Nr. 3625 de miercuri, 17 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-05-17

Comentarii: 53, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Michael Theil - Lazarescu
2006-05-17 01:19:27

TOT INAINTE CU PNL SI TARICEANU !

Ceilalti, care nu fac nici nu tac, sa taca si sa faca tot Binele pt. Romania.
Si Binele li se va intoarce si lor. Cu dobanda.
REVOLUTIA ACTUALA ESTE LIBERALA !
PNL TACE SI FACE !

cosor ion
2006-05-17 03:22:35

Re: TOT INAINTE CU PNL SI TARICEANU !

fch41
2006-05-17 03:37:29

-- 16 Mai ,a fost o zi de marti ??

-- se spune ca in ziua de marti - sant 3 ore in care iti merge rau.Cica ar fi datand din 1453,cand osmanii ar fi cucerit zidurile Constantinopolui in 3 ore.
Problema se pune acum si la noi acum pt.intrarea in EU -- aceasta zi ,daca a fost marti,este socotita dupa calendarul iulian din 45 i.h.,sau cel gregorian din 1582 ??? --treaba e cam pe la mijoc spre sfarsite.

negru voda
2006-05-17 04:01:45

Re: TOT INAINTE CU PNL SI TARICEANU !

Arogantu'
2006-05-17 07:51:24

Pt. Ratacitul

Ratacila -am fost in eroare ieri cind am afirmat ca au fost 24 de cartonase !
Cifra corecta era cea mentionata de tine - 14 in raportul din Oct. 2005.
Cu precizarea ca 2 "periculoase" de la JAI au fost eliminate !

PS Am incercat aseara sa raspund; din pacate - m-am ales cu 3 incercari nereusite. Intre timp - am profitat de ragaz ca sa caut si explicatia confuziei mele (caci despre asta a fost vorba - nu de vreo "specializare Pristanda"): am parcurs superficial informatiile de la sfirsitul anului 2004, cind PSD a reusit "performanta" de a incheia negocierile de aderare. Cu binecunoscutele conditii draconice in ceea ce priveste activarea clauzei de slavgardare in cazul Romaniei.

Raquel
2006-05-17 08:09:49

Rasul fundului cu Realitatea TV si tentativele ei permanente de manipulare

a opiniei publice ! Toate posturile TV relatau exact ce se discuta la CE, doar Realitatea(numai una, ca o proasta...) batea campii sanatos, intr-o atmosfera festivista si deplasata, ca si cand ne-ar fi primit deja ieri in UE si cat este poporul de fericit in frunte cu bravii lor conducatori ! Extraordinar cum inceraca aceasta televiziune sa ne convinga ca albul e negru si viceversa ! Sa spuna ei lui Mutu ca musiu Vantu nu se amesteca in politica postului !

dur
2006-05-17 08:18:40

POVESTE maritala..

A fost odata ca nici-o data intrun sat..un tanar chipes si destept dar care nu prea avea rezultate in gospodarie din varii motive( vecini care sa uitau cu jind la amplasare bataturii lui si care mai dadeau foc pajistei ba chiar ii mai si furau din agoniseala , ba se mai revarsa raul care trece prin batatura sau se mai cutremura pamantul si-i darama din acareturi). dar toate aceste vitreji tanarul nostru invatase sa le depaseasca.
Intr-o zi trece pe ulita o batrana domnisoara si ii cade cu tronc tanarul nostru dar mai degraba acareturile sale, domnisoara fiind cam cu vre-o 40 de ani mai in varsta ,dar cu mute experiente la viata sa, chiar vre-o doua sfasietoare.
Spre nenorocul eroului nostru acesta matroana incepe sa-i faca propuneri maritale, dandu-i de exemplu pe verii crescatori de capre sau de tauri care au prosperat in urma unui asemenea mariaj.
tanarul satul de vecinii cei rai acepta idea si incepe sa aplece urechea la sfaturi de genul daca vrei casatoria renunta la gainile din ograda caci cam tusesc, porcii sunt prea grasi si de ce nu cumpara de la vecinu
Ungurean, vacile si caii nu au cip de indentificare,cuptorul din curte la care mai topea ceva fier pentu potcoave sa-l vanda lui Mitica, petrolul care iesea in gradina si contul din banca Augustei , ca nu are termopane, cheltuielile trebuie dirijate de logodnica prin intermediul varului Fimica. Si uite asa eroul nostru vrand ne vrand trebuie sa o ia pe matracuca de nevasta,dar acesta din urma sa cam rasgandit , nu-l mai vrea pe sarantoc, cel mult sa mai vina asa in vacanta dar gospodarul nu mai are bani sa asfalteze poteca pana la coliba sa, si uite asa si cu banii luati si cu buza umflata.

Raquel
2006-05-17 09:07:01

Si la tine acasa merge naspa internetul ? Mai bine-i la serviciu, dimineata, n-asa ?!

Dar uite ce amabil si dragut esti cu Ratacila, pe el nu-l iei la mishto, ca e berbant, ca si tine ! Oricum, ai fi bun de angajat la Realitatea TV si chiar la TVR, posturile care manipuleaza-n draci opinia publica, caci numai ei ar mai fi facut 24 din 14.

ursu livia
2006-05-17 09:07:07

pentru Monica Macovei.

Nu mi se par justificative si bine fundamentate cele afirmate de ministra justitie .
Asteptam ca minsterul justitiei sa se implice din p.d.v. disciplinar si profesional.
Cum? Incepand cu:
1. Note explicative pentru acei procurori care ard gazul pe bani publici,amanand fara justificare temeinica incheierea cercetarilor penale incepute impotriva tuturor demnitarilor ,exdemnitarilor si oamenilor politici.Tratarea cu intrasigenta a tuturor amanarilor si tergiversarilor si pedepsirea lor adiministrativa si dupa caz penala .(merita un procuror sa-si primeasca salariul daca are dosare nefinalizate de ani bmulti prin sertare?)Nu mai este timp de spolieri si tolerari a coruptiei.Ceea ce s-a intamplat cu actualul raport de tara este un semnal clar ca UE vrea fapte nu vorbe.
Un cartonas galben este mult mai graitor decat unul rosu.
2. Acceptarea monitarizarii din partea specialistilor juridici ai Uniunii, solicitarea de ajutor si asistenta atunci cand exista presiuni politico-mafiote si de ce nu trimiterea spre informare a unor procurori si judecatori care sa afle pe viu ,cum se desfasoara actul de justitie in tarile cu state de drept reale.
Nu se pot invoca "drepturile omunlui "atunci cand infractori si invinuiti penal sunt liberi sa se bucure de averi facute ilicit.Dimpotriva ei sunt un pericol real pentru existenta respectarii drepturilor omului in tara,drepturi in care prioritare sunt drepturile juridice.

Arogantu'
2006-05-17 09:07:16

Re: TOT INAINTE CU PNL SI TARICEANU !

Asa-i - sa dea mai putin, s-ajunga la toata lumea politichiei !

Adicatelea - aia care au incheiat negocierile sa fie uitati ?! Cu "contributie" cu tot ? Cind toate bubele-n cap citate in rapoartele de monitorizare li se datoreaza cu asupra de masura ?! N-ar fi drept !
Daca macar i-ai fi citat in ordinea corecta - cronologic vorbind - era altceva !
Desi nu numai cronologic trebuie inceput cu Emil Constantinescu - ci, mai ales, in ordinea importantei: fara Decembrie 1999 (Copenhaga) am fi ramas pe "inaltele culmi" la care ne adusese Iliescu pina in 1996 ! Cu PDSR cu tot ...
Adica - in afara listei de potentiali candidati !

La 2006-05-17 03:22:35, cosor ion a scris:

> La 2006-05-17 01:19:27, Michael Theil - Lazarescu a scris:
>
> > Ceilalti, care nu fac nici nu tac, sa taca si sa faca tot Binele pt.
> > Romania.
> > Si Binele li se va intoarce si lor. Cu dobanda.
> > REVOLUTIA ACTUALA ESTE LIBERALA !
> > PNL TACE SI FACE !
> >
> >
> > ai un fix,pnl si Tariceanu,bine ca nu l-ai numit si eroul Romaniei,dar ai uitat ca demersurile de intrare in UE au fost facute cu multi ani in urma de psd,recte Ilici,Nastase,Emil si acum Base.sa impartim meritele la toti participantii,asa este normal si nu mai vorbesc de vointa poporului
>
>

diana-andreea
2006-05-17 09:10:30

Re: Rasul fundului ... este stilul pupincurist al unora !

Raquel
2006-05-17 09:10:55

Re: POVESTE maritala..

Ce ne facem Durule, ca asa matracuca matusalemica, UE nu ne vrea si pace. Am vazut un interviu la Antena! cu mai multi europarlamentari, care spuneau ca nu ne vor si pace - in special unul englez, care declara ca mai mult ar dori integrarea Boliviei decat a noastra.

diana-andreea
2006-05-17 09:12:36

Raquel
2006-05-17 09:55:29

Re: Rasul fundului ... este stilul pupincurist al unora !

Si mai au o strategie, aia cu sondajele lor - toata ziulica intreaba oamenii ce parere au de una sau alta, doar-doar se vor holba pe site-ul lor si se vor indragosti de postul asta care devine din ce in ce mai mincinos. Si au invitati unul si unul : Sorin Ionita, la fel de prezent ca oricare salariat al lor, Alina-Linda Evanghelista, tot felul de sociologi care fac pe ghicitoarele rrome, Cristian Parvulescu si inca unul cu mutra de "fetita", Alistar parca, ca sa nu mai vorbim de Nicoleta Savin, Andeeea Pora, Simona Gheorghe si alte "Dulcinele" expirate, plus ca o dau pe Monica Macovei ca pe o doctorie anti-drog, dimineata, la pranz si seara.

fratii_max
2006-05-17 09:56:28

Romania, in deriva.....{!!!}


Degeaba zice domnu' Blaga ca ..."suna bine" ! Mafia administratiei publice ,din teritoriu, functioneaza nestingherita ! Credeti voi, astia..."de sus",ca o sa se faca progrese'n Agricultura ? Oha ! Nici gand ! Tribunalele pline,pe chestia retrocedarilor, spun altceva....!!! Nici fondurile alocate de Comunitatea Europeana, nu se'mpart din acelasi motiv : spaga ! Vrei sa te'nscri'ntr-un program ? pai daca nu dai spaga la Primarie,n'ai cum ! Si daca dai spaga,platesti p'al de'ti face proiectu', ....cu ce draq mai ramai ? Si Blaga zice ca'i bine ! o fi, pentru 'mnea-lui {ca nu s'a deranjat sa deranjeze mafia.....as zice ca, din contra{!} dupa atitudinea functionarilor publici !, care acu's aparati de Politie,ca...doar fac parte din acelasi minister,nu?....si-i strica statisticile lu' Blaga !} Ce zici, mai domnu' Blaga, mai ?
Romania'n deriva ?! Hm ! As zice ca'i deja derivata !

Arogantu'
2006-05-17 10:25:17

Arogantu'
2006-05-17 10:32:43

Re: Ferice de tine - ai serviciul care-ti place !

Si al meu imi place - pe internet doar mai incerc sa uit de virusi !
Ca sa dau de alte "insecte" !
Cit priveste TVR - as fi curios sa aflu ce spuneai pe vremea cind si-o arondase Bombonelu' ... Dar mi-e frica !

Eu si Ratacila sintem "prieteni" vechi - cum bine ar trebui sa stii ... Si inca foarte buni !
Ultima data imi declarase ca nici nu se mai oboseste sa-mi deschida mesajele - vezi ce-nseamna telepatia ?!


La 2006-05-17 09:07:01, Raquel a scris:

> Dar uite ce amabil si dragut esti cu Ratacila, pe el nu-l iei la
> mishto, ca e berbant, ca si tine ! Oricum, ai fi bun de angajat la
> Realitatea TV si chiar la TVR, posturile care manipuleaza-n draci
> opinia publica, caci numai ei ar mai fi facut 24 din 14.
>

gh.brega
2006-05-17 11:13:48

Romania va intra in familia democratiilor afirmate de pe continent cu o grava restanta la capitolul democratie!!!

Indiferent de nota pe care au dat-o institutiile europene abilitate, noi credem ca Romania va intra in familia democratiilor afirmate de pe continent cu o grava restanta la capitolul democratie. Apreciem ca nesatisfacatoare prestatia autoritatilor in materie de drepturi ale omului, indeosebi vizind drepturile noilor sai cetateni sau ale etnicilor romani din apropierea frontierelor estice romanesti.
Dupa anuntarea rezultatelor examenului de admitere in UE pentru Romania, facem publica atitudinea noastra de cetateni, sau doar mostenitori de cetatenie romana, despre acest proces in care Tara noastra s-a angajat dupa revolutie, dar ajunge sa depaseasca etapa de pre-aderare abia acum, printre ultimele.
Chiar si in pragul aderarii la UE, Romania continua sa impuna bariere birocratice si financiare prohibitive celor care incearca sa redobandeasca cetatenia romaneasca, cetatenie pierduta fara voia lor in urma pactului dintre Hitler si Stalin, iar celor care au deja pasaport sau buletin romanesc li se cere, la expirarea valabilitatii actelor, repetarea procedurilor costisitoare, umilitoare si de durata. Celorlalti romani, cu cetatenia Republicii Moldova sau a Ucrainei, li se cer deja de pe acum invitatii ca sa intre in patria lor, bani foarte multi, li se impun alte reguli despre care acestia afla doar in ziua adoptarii sau cand ajung la frontiera, de unde sunt intorsi inapoi sau chiar retinuti ca infractori.
Nu mai cerem nimic guvernantilor de la Bucuresti (si Chisinau), deoarece de-a lungul anilor s-au aratat indiferenti fata de petitiile si protestele noastre, simuland o preocupare motivata pentru problemele interne: coruptia, dezvoltarea economica slaba, drepturile celor din interiorul granitelor. Dar aflam de la observatori impartiali si credibili ca si la aceste capitole realizarile sunt modeste.
Ne anuntam ingrijorarea in legatura cu faptul ca nici societatea civila romaneasca, partidele (parlamentare sau din afara legislativului, aflate la guvernare sau de opozitie), organizatiile apolitice, presa (cu doar citeva exceptii care confirma regula) nu manifesta interes pentru problemele acestei categorii de cetateni romani din afara tarii, multi dintre ei cu drept de vot in Romania sau chiar platitori de impozite. Mai speram doar ca vor asculta pana la urma de interesul natural si sincer al majoritatii cetatenilor din Romania, care isi manifesta in diverse sondaje ingrijorarea pentru confratii lor instrainati si nedreptatiti.
Facem apel deschis catre responsabilii Consiliului Europei si ai Uniunii Europene sa ia atitudine publica si sa inscrie in documente oficiale pozitia lor fata de situatia unor cetateni europeni carora le sunt ignorate sau chiar incalcate drepturile fundamentale. Va rugam sa interveniti urgent pentru a convinge Bucurestiul si Chisinaul oficial ca e democratic si in spirit european sa te ingrijesti de soarta conationalilor si concetatenilor, ca legislatia comunitara nu interzice redobindirea cetateniei unui stat membru in termeni rezonabili, fara birocratie inutila si cu preturi accesibile oricarui doritor.
Daca nu vreti ca Uniunea Europeana sa fie privita de noii sai vecini ca o alta Uniune Sovietica, va cerem, ca membri ai Consiliului Europei, sa reconfirmati ca aceasta Uniune nu are ca scop divizarea de popoare, familii, destine, ca in UE toate statele membre si toti cetatenii au aceleasi drepturi.

ghenadie brega

diana-andreea
2006-05-17 11:26:56

Arogantu'
2006-05-17 11:41:08

Re: Stai sa-ti spui !

everest_555
2006-05-17 12:29:26

Doar nu-i spui copilului ca i-ai cumparat ceva de Craciun...ii pui direct in pom si se bucura tare. la revelion ne adera

pina atunci mai este timp sa ne cumintim.
Doar nu-i spui copilului ca i-ai cumparat ceva de Mos Craciun cu citeva zile inainte, ii pui direct in pom si el asa se bucura de tare .
Astia din Ue sint prosti sa ne spuna acum, sa ne-o luam in cap/
da de unde.

dur
2006-05-17 12:31:04

Re: Raquel

daca ne retragem cererea de casatorie...mai mult ca sigur patim cea patit Iugoslavia, asa ca va trebuii sa -i facem curte si sa-i mai cedam si praful de pe toba (daca o mai fi si ala dupa cum am batut -o),cred ca de fapt Uniunea Birocratica Europeana se va da la tinerii nostrii , ca-i cam pedofila

Raquel
2006-05-17 12:52:59

Re: POVESTE maritala..

Pana la urma vom intra, dar nu se stie cat vom sta, caci multi dau buluc sa iasa afara. Nu le place acolo si pace.

Raquel
2006-05-17 12:59:02

Vi se-ntoarse preaiubitul ! Fuguta la aeroport !

L-am auzit la radio cum ciripeste vesel ca o vrabiuta. Doar 9.500+12.500 euro l-a costat, chipurile, operatia, platite din contul fiicei lui ; n-a specificat care din cele doua. Eu cred ca Nico de la sanatate va rambursa suma intreaga, desi ar fi fost dispus sa dea mult mai mult intr-un caz de mal-praxis....

Katty
2006-05-17 13:19:17

Re: Ferice de tine - ai serviciul care-ti place !

trinity
2006-05-17 13:24:20

Dc sa adere Ro la EU ? - Overtime1.Sistemul legislativ este unul care nu garanteaza respectarea drepturilor democratice intr-un stat de drept , cu un parlament mult subevaluat , si cu abuzuri constitutionale repetate , nesanctionate de Curtea Constitutionala , ale presedintelui .

2.Dupa 16 ani de la caderea oficiala a comunismului in republica Romania , neoficial subzista ramasite semnificative ale totalitarismului despotic promovat si sustinut de serviciile de informatii , acolite presedintelui si care comit numeroase abuzuri similare celor care se petreceau in inchisorile comuniste dinainte de '89 .

3.Exista o nesiguranta sporita a frontierelor estice ale republicii , iar relatiile cu vecinii , Ucraina sau republica Moldova , nu recomanda republica romana ca granita a UE nici in urmatorii 10 ani .

Raquel
2006-05-17 13:45:59

Chiar asa, de ce ?!

In veci si pururi nu vom ajunge din urma statele dezvoltate, tot salarii de mizerie vom avea si tot mentalitate balcanica.

rodika
2006-05-17 13:48:01

Re: POVESTE maritala..

Pana la urma avem de ales?

Marcu Arcasu
2006-05-17 13:51:24

Cititi ce spune Vladescu .......tupeu total .

Ministerul pe care il conduce se afla intr-o dezordine totala . In acelasi timp Vladescu , in calitate de ministru vine cu propuneri halucinante in privinta mariri impozitelor pe proprietati .
Cititi ce zice Vladescu ! : "Ma declar satisfacut ! "
Ce te satisface domnule Vladescu ? Faptul ca marii evazionisti isi vad linistiti de-ale lor in timp ce micul proprietar se inhama la inca un bir . E cumva motiv de satisfactie faptul ca in cazinouri , ministerul finantelor nu poate (e impotent la faza asta) sa faca un minim de verificare financiar-contabila.
Vladescu a cazut se pare in pacatul auto-admiratiei. Cu un ministeriat de tot rahatul ........ donmul Vladescu se declara "satisfacut" .
Ce "locuri" frecventati dmnule Vladescu ? Ca poate de acolo vi se trage starea de satisfactie absoluta in care va balaciti .

ionion
2006-05-17 13:52:43

Hai da Doamne ca s-a amanat intrarea in sclavie !

Trage-i acuma un scandal pe la sfaritul lui august
cum ca judetul Alba a fost cumparat la negru in
intregime de Tariceanu si gata ramanem liberi !

Arogantu'
2006-05-17 13:57:50

Re: Ferice de tine - ai serviciul care-ti place !

Eh, Katty - mai stii vorba aia ? Stii care - "cainele moare de drum lung ..."
Pe undeva - te inteleg: nu te-am vazut zbatindu-te sa recunosti vreodata ca ai gresit !
Stiu, stiu - nu ai gresit niciodata !
Scuza-ma - ma umfla risul cind vad ce idee pot sa am ...

La 2006-05-17 13:19:17, Katty a scris:

> > Ultima data imi declarase ca nici nu se mai oboseste sa-mi deschida
> > mesajele - vezi ce-nseamna telepatia ?!
>
>
> Si de aia continui tu sa ii trimiti mesaje - la care te lupti de trei
> ori sa la bagi !!! E si asta o chestie tipica arogantilor !
>

diana-andreea
2006-05-17 13:59:33

PANTAGRUEL
2006-05-17 14:00:53

Re: Raquel, de unde luasi florile alea frumoase

cu care te inghesuiai in taxiul spre aeroport?

Arogantu'
2006-05-17 14:02:02

Re: Chiar asa, de ce ?!

Cind ma uit la ce postezi - nici nu ma mira perspectiva sumbra !
Sa inteleg ca asta ne-ar astepta sub o noua guvernare PSD ?
Sau ca nu mai trageti nadejde sa pupati guvernare - si atunci, nu-i asa, vai de mama pesedistilor ?! Ii asteapta ce spuneai ?
Pai - cam asa-i, daca nu vor asculta ce spun "Parazitii":
"Constiinta-mi spune: la munca, bah ! "

La 2006-05-17 13:45:59, Raquel a scris:

> In veci si pururi nu vom ajunge din urma statele dezvoltate, tot
> salarii de mizerie vom avea si tot mentalitate balcanica.
>

Tzepelica
2006-05-17 14:12:30

Re: Cum sa nu fie satisfacut ?

Tzepelica
2006-05-17 14:15:24

Re: Cum sa nu fie satisfacut, cand incaseaza lunar zeci de mii de euroi doar pt. ca ...

Arogantu'
2006-05-17 14:15:35

Re: Stai sa-ti spui ... Te-ai "inervat" dejaba !

Katty
2006-05-17 14:19:49

Re: Ferice de tine - ai serviciul care-ti place !

everest_555
2006-05-17 14:27:32

Petre Tutea zicea ca balcanii sint partea dorsala a Europei. N-avem pic de demnitate, de coloana vertebrala.

Deci UE are nevoie si de asa ceva caci altfel nu ar fi intreaga.
Pe sirbi cred ca nici nu-i mai intereseaza, deci este completa din 2007.
Intram gloriosi pe porti deschise.
Numai ca nu avem pic de demnitate, nu avem coloana vertebrala deloc si daca o avem este curbata. Hernie de disc avem.

Arogantu'
2006-05-17 14:28:22

Re: Katty - daca revezi postarea de care te-ai "agatat" - ai raspunsurile la ambele "observatii" NDC

La 2006-05-17 14:19:49, Katty a scris:

> La 2006-05-17 13:57:50, Arogantu' a scris:
>
> > Eh, Katty - mai stii vorba aia ? Stii care - "cainele moare de
> > drum lung ..."
> > Pe undeva - te inteleg: nu te-am vazut zbatindu-te sa recunosti
> > vreodata ca ai gresit !
>
>
> Dar tu , tu te-ai zbatut vreodata sa reunosti ceea ce ceri altora ?
>
>
>
>
> > Stiu, stiu - nu ai gresit niciodata !
>
> Asta o spui tu pentru ca asa gindesti despre tine!
>
> > Scuza-ma - ma umfla risul cind vad ce idee pot sa am ...
> >
> > La 2006-05-17 13:19:17, Katty a scris:
> >
> > > > Ultima data imi declarase ca nici nu se mai oboseste sa-mi deschida
> > > > mesajele - vezi ce-nseamna telepatia ?!
> > >
> > >
> > > Si de aia continui tu sa ii trimiti mesaje - la care te lupti de trei
> > > ori sa la bagi !!! E si asta o chestie tipica arogantilor !
> > >
> >
> >
>
>

everest_555
2006-05-17 14:29:11

Re: Hai da Doamne ca s-a amanat intrarea in sclavie !

ionion
2006-05-17 14:45:53

Amanarea la toamna macar ne ajuta sa-l jos pe Tariceanu ! Timofte Prim MInistru ! ndc

simiondan
2006-05-17 16:09:35

adio

gropi din sosele, coruptie si coruptibili, saracie si mizerie, salar de 150 euro, spaga , politicieni penibili, coada la farmacii, factura mare la intretinere , fumat pe strada, minciuna si ipocrizie! din 2007 vom fi ue-isti
si ne vom plictisi de moarte . nu mai injuri la volan pentru ca n-ai de ce , n-ai cui sa dai o spaga pentru ca nu se mai poate, salarul va fi mare de ne vom plimba unde vrem in concedii, politicienii vor face tot ce promit , se va ieftini gazul , vom fi mai sanatosi ca nu vom mai putea fuma asa cum vrem noi , medicamentele vor fi gratis! oare femeile cum vor mai fi? tot la fel de frumoase ?

Adrian v.D.
2006-05-17 16:24:09

...Aderarea Romaniei la UE,in 2007"...scopul nostru comun..." a spus Barroso....

UE reprezinta visul unui continent,ravasit de ideologii catastrofale(comunismul,fascismul-nazismul)distrus de atatea razboaie,dintre care si cele doua mondiale....scapat de multa suferinta si saracie.
Europa nu poate privi cu mandrie la numarul mare de victime, cauzat de ideologiile sale.Dar visul UE reprezinta deja certitudinea unei paci durabile pe continent si a unei bunastari necunoscute pana acum,pe batranul continent....

Dar mai exista o Europa, o Europa care renaste mereu din propria-i cenusa, o Europa care uimeste prin puterea sa de a trece peste momente dezastroase(dupa epidemiile de ciuma,peste razboaie de o suta de ani, peste dezastrul total dupa cel de-al doilea Razboi Mondial) :Europa valorilor spirituale,o Europa a drepturilor omului,o Europa Unita.Numai ca in acest club al marilor infaptuiri si sperante frumoase,orice candidat trebuie sa indeplineasca niste criterii...Ca o tara sa fie admisa in acest club select,Nu conteaza criteriile de BOGATIE! O tara nu trebuie sa fi bogata ca Germania!Ca o tara sa fie admisa in UE,ea nu trebuie sa prezinte o democratie veche de sute de ani, precum Marea Britanie!Au fost admise tari relativ sarace, precum Grecia, Portugalia,Spania,R.Irlanda,tari care la momentul aderarii aveau mai putin de jumatate din PIB-ul european,tari care -unele- abia scapasera de dictaturi oribile(nu mai vorbesc de ultimele candidate admise, mai putin Cipru si Malta..)

Atunci, ce doreste UE de la Bulgaria si Romania(ordinea alfabetica!)
UE doreste o vointa colectiva in aceste tari, o vointa care dovedeste o aparteneta la valorile europene,o insusire minima a criteriilor democratice,o vointa politica pentru apararea si respectarea drepturilor omului, o justitie impartiala, legi economice sigure.(poate fi ceva rau in aceste criterii, care numai ele aduc siguranta si bogatia cetatenilor?)
Si se stie, aceste tari vor fi imens ajutate, precum au fost ajutate tara ca Portugalia sau Grecia, tari foste f. sarace,care azi au un PIB de 5(cinci!!)ori mai mare ca cel al Romaniei si Bulgariei(implicit, salarii de cinci ori mai mari!)Faptul ca cetatenii Romaniei pot circula liberi prin UE, NU se datoreaza unui Iliescu, nici macar unui Constantinescu,ci perspectivelor UE ale Romaniei!Libera circulatie a persoanelor si marfurilor,iata ce poate aduce imediat UE!

Atunci, de ce schepticism?!
Cetatenii tarii doresc integrarea Romaniei in UE.Majoritatea....
Singura optiune si singura sansa ca Romania sa nu ramana pe loc,sa nu se izoleze de restul continentului,sa nu se autodistruga, este UE.
Ce n-ar da turcii, ucrainienii,sarbii, bosniacii sau chiar croatii,sa fie ei in locul nostru??Cu toate astea,multi pe acest forum sunt scheptici.
Cui ii este frica de schimbarile imense care vor veni?!Cui ii este frica de siguranta care va fi?!Cui ii este frica de manecile suflecate care vor transforma Romania intr-un santier imens?!

UE nu reprezinta raiul pe pamant.Aici exista un somaj imens,diferentele dintre saraci si bogati se maresc cu nerusinare,nationalismul -crezut ingropat-bantuie din nou prin unele tari,extrema stanga provoaca in fiecare an pagube imense prin actiuni de vandalism(chiar atentate in Germania!),ateismul devine politica ...europeana...
Exista multe probleme in UE.De aceea cetatenii Romaniei trebuie si ei sa participe-incepand cu 1.ianuarie 2007-la edificarea unei UE mai bun.....Eu cred ca exista oameni capabili in Romania,care se pot implica la varf in UE....Pentru ca nu o sa mai existe bariere pentru elite.("elite"- mi-a scapat;stiu ca am de dat un raspuns.Poate maine...)Elitele vor fi libere sa circule prin UE,sa schimbe lumea de azi intr-o lume mai buna,mai ...umana.
Pentru ca locul Romaniei nu poate fi decat langa Franta, Marea Britania, Italia, Germania,Olanda, Austria,Danemarca,Ungaria,Belgia,Irlanda,Suedia,Polonia,Spania, Grecia,Cehia,Portugalia,Slovacia,Slovenia,Finnland, Cipru,Malta,Luxemburg,Letonia, Lituania, Estonia.Pentru ca romanii, in marea lor majoritate imparatasesc aspiratiile europene de azi,de maine...UE devine un continent fara granite,un continent al democratiei.

Adrian

Alexandru Mihnea MOUCHA
2006-05-17 16:54:58

Re: ...Aderarea Romaniei la UE,in 2007"...scopul nostru comun..." a spus Barroso....

vasile, the monk
2006-05-17 17:48:22

Ecce hommo! No comment!

simiondan
2006-05-17 18:23:32

Re: ...Aderarea Romaniei la UE,in 2007"...scopul nostru comun..." a spus Barroso....

Ratacitul
2006-05-17 18:23:36

Re: TOT INAINTE CU PNL SI TARICEANU ! Tot dupa ureche amigo, tot dupa ureche?

Sobru
2006-05-17 18:24:25

Re: Petre Tutea zicea ca balcanii sint partea dorsala a Europei. N-avem pic de demnitate, de coloana vertebrala.

Si haznaua care e? Marea Neagra a lui Basescu?

Arogantu'
2006-05-17 19:16:16

Re: TOT INAINTE CU PNL SI TARICEANU ! Dupa ureche - dar corect !

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ingineria Streinu Cercel (2182 afisari)
 Batalia pe Ceahlau (452 afisari)
 Macel de aderare (251 afisari)
 Stiri pe scurt (223 afisari)
 Motorul fiscal (163 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00861 sec.