Ziua Logo
  08:07, joi, 23 ianuarie 2020
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-04-19

Comentarii: 76, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

dq
2006-04-19 03:02:11

Minunata fotografie...

...mi-a venit sa pling si chiar am plins. Vad acuma titlul "Comentariu nou" si ma-ntreb ce comentariu si cit de nou sa fie. Sarut mina doamna din fotografie, Dumnezeu sa va ajute!

Omul cu Picioare foarte Paroase
2006-04-19 04:08:44

Asa arata... cand cizmarii se apuca de ceasornicarie.. (re: creatia populista in chip de articol) Romania intra intr-o

.. etapa NOUA de dezvoltare.. (anii '30 - eminamente agricola, anii '70 - industrializare - prezent : etapa intermediara cu efecte de pauperizare care va determina viitoarele activitati productive) si care progresiv se va contura in functie de investitii atat interne cat si externe in infrastructura si scolarizarea generatiilor viitoare in general.. Cheltuiti banii pe scoli, computere/IT, cercetare....

predicatoru
2006-04-19 05:52:38

LA PRIMA INUNDATIE BASESCU NU A VRUT.....

Sa declare stare de urgentza......nici acum.....la prima inundatie oamenii erau sub ape iar ticalosii din PARLAMENT cereau marirea salarilor......bataie de joc.....au vindut fabricii si uzine pe care acestii pensionarii le-au ridicat cu singe,,,,,fratilor sa nu credetii ca DUMNEZEU doarme.....treziti-va si aducetii REGALITATEA.....vo-r venii necazurii marii peste aceasta natiune.......nu va batetii joc de BATRINII SI ORFANII natiunii....treziti-va cit mai este indurare din partea lui DUMNEZEU.....

predicatoru
2006-04-19 05:57:09

Re: Minunata fotografie...

Doro
2006-04-19 05:59:30

Bucuria de viata este in mintea fiecarui om cand se naste dar......apar cucuvelele

Vorba batraneasca este valabila pentru toate guvernele de pe glob care au aceleas vicii asfel o alta putere sunt bisericile care opresc gandirea reala de zi cu zi a oamenilor.Daca religia sustine ca oamenii se nasc liberi independenti atunci asistam la ascunderea adevarului deoarece cum ajung popi uita de religie si tot o vorba batraneasca spune,popa are mana de luat nu de dat.Tozi iau de la oamenii amarati si nui intereseaza daca are ce manca.Cine a facut aceasta uranduire ca atunci cand te nasti trebue sa platesti pana mori si nimic nu se poate face omeneste.Asfel cine fixeaza cat trebue sa aiba un amarat si cat sa aibe un papagal care toata viata a dat din gura si nimic nu a produs.Intrebarea este de ce nu faceti ceva omeneste pentru oameni calculand valoarea omului si dat la oameni bani pentru a duce o viata decenta ca deacea omul s-a nascut sa traiasca si sa se bucure de viata nu sa moara.Construizi mai putine biserici si lasati oamenii sa gandeasca liberi nu constransi de religie si de politica .

Rocky
2006-04-19 06:10:11

ionion
2006-04-19 06:14:29

Romania ceas DOXA nu este ! ndc

ionion
2006-04-19 06:17:15

Cine a avut impresia ca iobagia, zeciuiala ...etc etc au fost desfiintate

a fost un naiv !
Dimpotriva birurile pe care populatia azi le plateste
sunt uriase in comparatie cu cat se platea in feudalism.
Cititi hrisoavele si documentati-va puishorilor !
In curand petrolul va ajunge la 2 euros litrul !
Hi hi hi hi !

predicatoru
2006-04-19 06:50:26

TOTII PENSIONARII SA SE DUCA........

PRIN EUROPA.......SA VEDEM BASESCU CE VA FACE? CU ATITEA RECLAMATII?

folclorist
2006-04-19 07:05:54

Re: Minunata fotografie...

Raquel
2006-04-19 07:36:15

Aceasta poza ar trebui sa-i bantuie pe guvernantii romani,

pe cei de ieri si pe cei de azi. Crima care se comite cu pensionarii, umilirea lor, nu vor fi spalate de toate apele care curg prin tara noastra, normal sau prin inundatii.
Daca nu se vor da niste legi care sa-i salveze de la o moarte sigura pe acesti batrani, sa le asigure un trai cat de cat decent(batranii sunt atat de modesti si se multumesc cu putin, nu-i nevoie sa le oferim decat strictul necesar si vor fi fericiti) vom ajunge, la randul nostru, sa fim tratati la fel de catre generatiile care vor veni, caci orice crima se plateste.

dur
2006-04-19 07:58:03

Cu totii ...la vot

Sa mergem in continuare la vot , pentru a legitima ilegalitatile , hotia, incompetenta.
Nu sunt in stare sa gestioneze nici un fel de situatie fie ea de criza sau normala, plecand de la stratul de zapada de 2 cm, ploaie torentiala,inundatii ,asistenta sanitara,canicula, cutremur, actiuni ale vecinilor nostri(vezi Ucraina,Serbia) ,conditii aberante impuse de UE sau SUA.
Au disfintat industria romaneasca care avea si ramuri performante, au acaparat ei si apropiatii lor pe nimic intreprinderi pe care din nepricepere le falimenteaza (este mai usor sa vinzi fier vechi ca sa-ti cumperi masini ultra ,sau sa-ti construiesti vile din pacate si ale de cele mai multe ori de prost gust)
Singurul lucru pe se pricep sa-l faca ???? punerea de biruri si promulgarea de legi care sa le favorizeze afacerile de 2 bani
Ii intereseaza CAPATUIALA PROPRIE.
Ma intreb ce vor face daca nu ne vom mai duce la vot. Cred ca vor da o lege care va permite validare si cu votul lor si al familiilor lor

george33
2006-04-19 08:32:44

cand jurnalistii n-au studii

cas-ul include si asigurarile de sanatate, iar suma " returnata" de stat in contul asigurarii sanatatii nu e luata in calcul, ca ar da cu minus.
cei care beneficiaza acum de pensie au fost pensionati la diverste varste, uneori anticipat, la 50-55 ani, asa ca avem cifre gresite la varstele de pensionare si la duratele de returnare.
in plus salariatul nu plateste efectiv nimic, iar calculele nu au nicio relevanta,sunt sume de care oricum nu poti beneficia.
daca cas-ul ar fi facultativ, ca in State, atunci am putea sa ne apucam de calcule.
dar facute de cineva care se pricepe si cu date reale, nu cu estimari dupa ureche.

Istrati Mihai
2006-04-19 08:59:55

pensionarii

In toate tarile democratice sistemul de pensionare a fost transformat intr-un instrument politic al demagogilor vanatori de voturi sau aflati la putere.Se urmareste aducerea pensionarilor intr-o stare de dependenta fata de guvern.Sistemul privat de pensii care nu este dorit de guvernanti,va scoate cel putin partial pensionarii de sub dependenta exclusiva fata de guvern.Pana atunci pensia reala va fi din ce i n ce mai mica datorita inflatiei si scumpirilor permanente.Ar trebui sa se revina la impozitarea proportionala cu veniturile si cu sumele obtinute sa se rezolve problema pensionarilor.Sa nu se uite ca majoritatea pensionarilor ajuta cu pensia lor modesta pe copii si nepoti a caror parinti au castiguri modeste sau sunt someri,

Istrati Mihai
2006-04-19 09:11:05

pensionarii

Pensionarii au inceput sa iasa in strada.Semn rau pentru democratia noastra .Guvernantii,in toata lumea,nu se tem de cetateanul care foloseste caile juridice sau constitutionale,ci de scandalurile din presa,manifestatii,tulburari sociale si actiuni violente(vezi evenimentele din Franta).Se constata ca este mai usor sa fii primit la seful statului sau la guvern dupa ce ai spart vitrine,ai devastat si incendiat magazine si masini,ai blocat circulatia pe strazi,in loc sa se rezolve problemele de catre cei platiti sa le rezolve.Toate acestea indica degradarea statului de drept.

mamaie
2006-04-19 09:23:41

INDOLENTA/ NESIMTIREA

Nu am cerut niciodata si nici nu voi cere nici unui demnitar majorarea pensiei. Am cerut doar un trai decent. Cred ca trebuie sa merg cu dictionarul dupa mine si cu constitutia pe care au jurat la ei sa vada ce inseamna a trai decent. Va rog scuzati-mi greselile ort., nu mai am rabdare sa scriu. Va multuesc .

alexandru15
2006-04-19 09:31:57

autorul articolului se copilareste? sau asa e el infantil?

Pe ce lume traieste ziaristul care a scris articolul?
Ca sa faci o asemenea prezentare, ar trebui sa obtii media anilor munciti de catre toti pensionatii! Exemplul cu 32.5 ar functiona daca TOTI pensionarii s-ar pensiona dupa 32.5 ani de munca. Dar sunt zeci , sute de mii pensionati doar la limita de 20 sau 25 ani, iar altii avand varsta de pensionare au vechime chiar sub 20 ani (evident pensie mica)
Apoi ar trebui sa intre in acest "tablou" atat medicamentele gratuite cat si transport gratuit sau redus, deci beneficii clare. Pe langa alte ajutoare, care tot sume de multi bani inseamna. De ce nu sunt nicicum incluse si comentate?
Si chiar nu stie autorul , ca pensiile Nu se platesc din cotizatiile platite de-a lungul timpului? Acele cotizatii au tinut pensionarii de atunci. Mereu cei ce muncesc tin pensionarii, in toata lumea (unde exista sistem de pensii)Daca pensionarii de acum ar avea pensii din cotizatiile platite, ar avea o pensie mult, mult mai mica.
Ce vreau sa spun este ca nu e normal sa scrii nedocumentat, fara intreaga "picture" ci doar partile negative ca sa putem jeli mai mult si sa acuzam tare! Pe cine? Pe cei 4 milioane de contribuabili (care trebuie sa-si faca o casa si sa-si creasca copiii) si care nu pot sustine cu sume mari pe cei 6.5 milioane de pensionati?

alexandru15
2006-04-19 09:45:01

Re: Cine a avut impresia ca iobagia, zeciuiala ...etc etc au fost desfiintate

Bumerang
2006-04-19 10:36:17

Re: autorul articolului se copilareste? sau asa e el infantil?

La ast asi mai adauga si faptul ca acele cotizatii ale pensionarilor de astazi au fost papate de tovarasi! Deci cine a aplaudat o viata intraga, nu se poate vaita acum la spartul targului. Daca un popor intreg spunea NU, comunismul nu mai exista de mult in Romania. Cel putin nu in forma cea mai brutala din esteul Europei. Daca ar fi existat un '56, un '68 sau macar un '80, ca in Ungaria, Cehoslovacia si Polonia, situatia ar fi fost alta. Dar au tacut toti malc!
Cum i-ti asterni, asa dormi.


La 2006-04-19 09:31:57, alexandru15 a scris:

> Pe ce lume traieste ziaristul care a scris articolul?
> Ca sa faci o asemenea prezentare, ar trebui sa obtii media anilor
> munciti de catre toti pensionatii! Exemplul cu 32.5 ar functiona
> daca TOTI pensionarii s-ar pensiona dupa 32.5 ani de munca. Dar
> sunt zeci , sute de mii pensionati doar la limita de 20 sau 25 ani,
> iar altii avand varsta de pensionare au vechime chiar sub 20 ani
> (evident pensie mica)
> Apoi ar trebui sa intre in acest "tablou" atat
> medicamentele gratuite cat si transport gratuit sau redus, deci
> beneficii clare. Pe langa alte ajutoare, care tot sume de multi bani
> inseamna. De ce nu sunt nicicum incluse si comentate?
> Si chiar nu stie autorul , ca pensiile Nu se platesc din cotizatiile
> platite de-a lungul timpului? Acele cotizatii au tinut pensionarii de
> atunci. Mereu cei ce muncesc tin pensionarii, in toata lumea (unde
> exista sistem de pensii)Daca pensionarii de acum ar avea pensii din
> cotizatiile platite, ar avea o pensie mult, mult mai mica.
> Ce vreau sa spun este ca nu e normal sa scrii nedocumentat, fara
> intreaga "picture" ci doar partile negative ca sa putem
> jeli mai mult si sa acuzam tare! Pe cine? Pe cei 4 milioane de
> contribuabili (care trebuie sa-si faca o casa si sa-si creasca
> copiii) si care nu pot sustine cu sume mari pe cei 6.5 milioane de
> pensionati?
>
>

ninel2222
2006-04-19 10:55:37

Re: autorul articolului se copilareste? sau asa e el infantil?(Bumerang)

ionion
2006-04-19 11:13:11

pt alexandru15 :

imi scrieti si mie cu manutza domniei voastre
cate procente din populatie beneficiaza de
ultimile cuceriri ale stiintei si tehnicii in sec
XXI in Romania ?
Iar ca zeciuiala s-a marit , s-a marit domnule
enorm, din banii castigati daca omului de azi
ii mai ramane 5 la suta bani curati !
Auzi dom'le cica au caldura si calorifere , dar ce
statul sau proprietarul le da de pomana ?
Ce reprosuri !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ionion
2006-04-19 11:15:13

Iar voi pensionarilor ce va tot plangeti ? 20 de euros pe luna v-ajunge

si basta !
Vorbesc si eu conform indicatiilor date de partid si de stat
ce mama dreacului, prin noi s-o faurim.
Si unii nici nu merita pensie ! na ca le-am zis-o !

Raquel
2006-04-19 11:29:58

Re: INDOLENTA/ NESIMTIREA

Nu ati facut nici o greseala, in afara faptului ca nu i-ati blestemat pe cei care v-au promis marea cu sarea ca sa va fure voturile.

Shadow
2006-04-19 11:33:08

Re: Aceasta poza ar trebui sa-i bantuie pe guvernantii romani, bravo rachel

ionion
2006-04-19 12:03:42

Conform noilor reforme se va distribui GRATUIT pesmet tutlor pensionarilor -

bashca apa ...pai vedeti ...ca statul ca va da de toate.
Hai noroc si intarate-mi Doamne iepurii sa tropaie .

Raquel
2006-04-19 12:12:06

Shadow, se intampla ca astia sa fie cei mai prosti si incompetenti dintre toti

Nicicand Romania nu a avut parte de un guvern de papitoi ca acesta prezent.

Shadow
2006-04-19 12:19:04

Re: Esti sigura?

Raquel
2006-04-19 12:23:49

Foarte sigura,

toti ministrii sunt incompetenti si saraci cu duhul, unul si una. De acolo, de prin Franta, nu-i vezi bine si le inventezi merite.

Tzepelica
2006-04-19 12:44:09

Poza e incompleta : pt. a sublinia ideea principala, ar fi fost normal sa se afiseze, langa chipul batranei, si...

...o imagine a unui politician cu obrajorii rotofei, plesnind de buna-stare.
Bombo sau, de ce nu, Videanu.
Contrastul ar fi fost edificator, nici nu mai era nevoie sa citim articolul.

CHIORU
2006-04-19 12:51:45

maica mea a muncit in romania 31 de ani

maica mea a muncit in romania 31 de ani da nu vede un chior pensie de la romani aici in israel.
de ce ? de aia.
in israel maica mea are o pensie de batranete care e tocmai buna sa i ajunga sa si cumpere niste medicamente si un vaccin doua pt pisica ei ....
si anca din pensia asta ridicola de batranete i se mai si scad vreo 80 de smekeli ca... e criza mare economica ....
fara aia 80 de smekeli a lu maica mea dadea israelu faliment....
asa ca vedeti voi ba - fosti concetateni ai chiorului - ...cam peste tot e la fel...

Raquel
2006-04-19 12:59:39

ideea principala - dar batrana ar fi fost de acord ?!

Stiu ca nu ai intentionat sa razi de batrana, dar cam asta reiese....

Raquel
2006-04-19 13:04:23

si tatal meu - 47 de ani !

A inceput sa munceasca de la 14 ani, a facut scoli multe si a avut o cariera deosebita. A fost cel mai harnic si constiincios om pe care l-am cunoscut in viata mea. Eu nu-ti spun ce pensie are, caci mi-e rusine. Din pensia asta o intretine si pe mama, care a fost casnica.

Bumerang
2006-04-19 13:11:48

Re: autorul articolului se copilareste? sau asa e el infantil?(Bumerang)

Tzepelica
2006-04-19 13:19:48

Re: Raquel, n-ai inteles nici de data asta...

Tzepelica
2006-04-19 13:23:33

Re: si tatal meu - 47 de ani !

liesa
2006-04-19 13:25:49

contributii pentru asigurari sociale

Noi salariatii platim contributii pentru asigurari foarte,foarte mari iar din ce ne ramane ca salariu net platim intretinerea la bloc in jur de 3500000 lei,telefonul,factura de energie si mai ramane 50000 lei sau 100000 lei pentru mancare pana la salariul urmator.Acesti guvernantii (cine naiba ia pus acolo) stiu de aceasta situatie? sau nu-i intereseaza decat sa-si sporeasca averile personale prin tot felul de afaceri necurate sau jonglerii de mari mafioti.Culmea este ca dupa ce iesim la pensie(dupa ce am platit sume imense la asigurari) nu avem nici macar aceste cheltuieli cu ce le plati ca sa nu mai vorbesc de bani de mancare ca nici nu poate fi vorba sa mai ramana ceva.Genocid in toata regula.

Giculica zbanghiul-turbat
2006-04-19 13:41:52

Hotia, escrocheria si coruptia a omorit si omoara in continuare Romania si pa rumani!

Daca ar fi coruptie foarte putina ar fi si hotia mult mai putina iar pensionarii ar avea pensii mai mari!

Raquel
2006-04-19 13:44:24

Re: si tatal meu - 47 de ani !

4 ani ?! Haida, de ! Muncea ducand bobocii la garla ? Nici in tarile lumii a treia nu muncesc decat de la 8-10 ani. Si apoi la UASCR cred ca muncea, ca-i greu si cu dat cu gura....

adyciobanu
2006-04-19 13:45:46

prost articolu

un articol mai prost ca asta nu am citit de mult in ziua!!!
nu zic ca trebuie facuta cenzura la ziar, dar macar sa treaca doar articolele serioase si bine fundamentate.
articolul e plin de calcule facute dupa ureche, de ipoteze hilare, de asocieri naucitoare, de acuze fara fond.
ma apuca rasul, desi ar trebui sa plang.
la ce serveste oare un articol atat de acuzator si incitator?
la ce servesc cuvintele aruncate fara nici o noima ? (vezi marsavie)
ce crede oare autorul: iesirea in strada a pensionarilor e singura solutie?
intr-adevar statul nu cheltuie pentru pensionari numai pensia. mai sunt si altele: bilete balneo, gratuitati, medicamente, diverse institutii sociale, etc.
cred actuala criza nu e vina numai a actualilor guvernanti.
ei sunt de vina mai ales pentru faptul ca nu grabesc infiintarea fondurilor de pensii private.
dar ce ne facem cu alocarile arbitrare de fonduri de la pensii catre alte bugete din ultimii zeci de ani?
amaratii astia de salariati cat vor mai putea suprta povara contributiei la pensii?
nu vede nimeni ca poate jumatate din salariati au sub 4 mil lei pe luna?
nu sunt numai pensionarii saraci in tara asta...
sistemul clasic de pensii nicaieri nu merge bine daca nu e acompaniat de sisteme private.

everest_555
2006-04-19 13:49:55

Mi se pare normal!!!!!

pai cind a fost altfel de cind este frumoasa noastra planeta albastra?
Si mai ales in Romania cum se poate altfel?
Articol bun, realitate adevarata si cruda..............dar nimic nou.
Stiam asta de multa vreme.
Si nu va fi altfel cit va tinea planeta asta albastra si frumoasa.... si pacatoasa si corupta si murdara si albastra in cele din urma.

Raquel
2006-04-19 13:50:34

Re: contributii pentru asigurari sociale

Am vazut intr-o seara tarziu o emisiune la un post TV, in care se aratau cum se fac smecheriile acum cu licitatiile si alte cele, ca sa nu mai bata la ochi. Contracte babane cu statul s-au facut si se fac fara oprire, cine crede ca s-a terminat cu coruptia si cu hotia in tara asta este prost-gramada. Dar crima pe care o comit cu pensionarii ar merita judecata de tribunalul de la Haga, pentru crime de razboi. Nu cred ca in multe tari din lume batranii sunt atat de batjocorati ca la noi !

Hantzy
2006-04-19 13:58:40

CHIORULE, nu chiar...

Giculica zbanghiul-turbat
2006-04-19 14:04:25

Re:maica mea a muncit in romania 31 de ani // Sa zici mersi ca maicata are din ce-si cumpare mincare, medicamente, in

Raquel
2006-04-19 14:18:09

Re: prost comentariu...

Doar nu suntem la decernarea premiilor Pulitzer. Subiectul articolului este incitant si real, asta conteaza in primul rand. Poate nu ai aflat pe unde traiesti tu, dar 2 milioane din cei 4,5 traiesc in conditii subumane, cu mai putin de 2 milioane pensie. Asa ca "fa pasi" cu pensionarii tai de lux, care nu reprezinta nici 1% din total.

Raquel
2006-04-19 14:20:12

Are ca-i da el, altfel ar fi ca la noi - condamnata la moarte prin infometare si frig !

Shadow
2006-04-19 14:57:44

Re: prost comentariu...proasta interventie

Ovidiu C
2006-04-19 15:00:00

Salariul mediu inainte de 1989

In articiol se pomeneste ceva foarte interesant: salariul mediu calculat pebtru ani 1950-1989 decembrie.
Pentru cine doreste recomand sa faca urmatoarea comparatie:
1).Cistigurile salariale medii se gasesc publicate pe site-ul Institutului National de Statistica (www.insse.ro)
2).Salariul avut (din cartea de munca) in perioada corespunzatoare.

Veti ramine complet surprinsi de ce vi se pregateste.

Pentru mine, angajat inginer de sistem in 1981 intr-o centrala industriala din minerit (!) (i.e. a doua categorie de incadrari di Romania acelor ani, dupa minerit subteran) este dezastru. In 9 ani am acumulat o medie de 0.89 puncte
pentru pensie ! Ca o observatie, fata de colegii mei care munceau in posturi economice, de exemplu, cistigam cu cca 35-40% mai mult in acel timp.

Toti cei de virsta apropiata cu a mea (deductibila) vor fi loviti crunt la pensionare.

Crede cineva ca se pate face ceva?

Tuturor numai bine!

Maldini
2006-04-19 16:11:00

"Pensionarii ies la cersit "

Pensionarii ies la cersit

Marile bulevarde au fost "invadate" de pensionari. Abia mai stau in picioare, chiar sprijiniti in baston, dar ies dis-de-dimineata si stau ore in sir la cersit. Cei mai multi nu intind mana, ci se "lipesc" de cate un magazin, cu speranta ca vor strange destul pentru o masa decenta de Paste.

Centrul Capitalei este de cateva zile impanzit de pensionari, iesiti la cersit, in speranta ca vor putea incropi o masa cat mai decenta de Paste. Cei mai multi stau pe langa magazinele alimentare sau patiserie, in speranta ca vor impresiona pe cei care stau la coada si cele cateva monede - rest de la cumparaturi - vor poposi in mainile lor batatorite de munca.

"Macar de vreo doua oua sa strang"

"Nu am, maica, pensie, ca am stat acasa, sa ingrijesc copiii care acum m-au uitat, iar de la barbatul meu am o pensie de urmas, miiiica de tot. Nu-mi ajunge nici de intretinere", ne-a spus batrana care cerseste langa gardul Ministerului Agriculturii. "Sunt moarta de foame, maica. Poate acum, in Saptamana Patimilor, oamenii or sa fie mai milosi, d-aia stau aici, langa biserica. Nici nu ma gandesc la miel, macar de vreo doua oua sa strang, si ceva cartofi", a spus, suparata, o alta batrana, asezata pe cartoane, langa Biserica Coltei.

"Imi mai dau oamenii banuti cand primesc restul de la covrigi, dar foarte putini. Cateodata stau si degeaba, ma duc acasa cu mana goala, dar tot apuc sa mai mananc o chifla, ceva. Imi dau, mai ales, copiii si tinerii. O data am mancat si o banana intreaga", spune si pensionara care sta lipita, de cateva zile, de patiseria din bd. Nicolae Balcescu.

Multi dintre pensionarii care cersesc in centrul Capitalei vin din cartierele marginase, de rusine sa nu intalneasca vreun cunoscut si sa-i arate lumea din cartier cu degetul: "Uite-o si pe sarantoaca aia!".

Zeci de batrani s-au inghesuit ieri dimineata in Piata Sf. Gheorghe din Capitala, la sediul Asociatiei Nationale a Pensionarilor din Romania. Asociatia a pregatit pachete pentru 3.200 de pensionari, dintre cei mai saraci, cu pensii sub 2 milioane lei.

Sursa: Libertatea

Maldini
2006-04-19 16:33:28

Re: Salariul mediu inainte de 1989

Vasile Zarnescu
2006-04-19 17:39:58

Pensionari batjocoriti

Pensionarii pot fi platiti, acum, din banii achitati in avans, prin contributia la pensia suplimentara cat au fost activi, din dobanzile aferente acumulate - cum se arata in articol - si, apoi, din faptul ca, din munca lor, pentru care primeau salariile respective, li se retinea o treime pentru "fondul de acumulare" - care, de fapt, ii indreptateste, acum, sa ceara o pensie mai mare. Guvernul, deci, face o mare frauda prin pensiile de mizerie platite. Conform Constitutiei, insa, Guvernul este obligat sa le asigure tuturor cetatenilor - inclusiv pensionarilor - un nivel minim de trai la nivelul trailului "decent", nivel pe care, insa, nu li-l asigura.
De aceea, in mod indreptatit, dar si subtil, presedintele Basesecu a introdus prevederea continuta in conceptul "bunei guvernari", care este implicita si obligatorie, si nu se refera doar la tarile lumii a treia - cum minte spre a se dezvinovati premierul Tariceanu, care este cam taricel de cap. Ca atare, toti cetatenii sunt indreptatiti sa dea Guvernul in judecata pentru ca nu le asigura un trai decent, cum prevede Constitutia - asa cum am mai mentionat intr-un articol din revista SANTINELA nr. 2 (vezi www.psu.ro) . Propun Asociatiei Pensionarilor sa intreprindem, in comun, actiuni pentru intentarea de procese Guvernului, in sensul obtinerii despagubirilor pentru traiul de mizerie la care sunt obligati cetatenii.

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2020 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03403 sec.