Ziua Logo
  Nr. 3319 de miercuri, 11 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2005-05-11

Comentarii: 16, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

GGane
2005-05-11 00:20:20

Legea pentru romanii de pretutindeni

Domnule Mihai Gheorghiu, noi romanii din afara Romaniei cunoastem centrul Eudoxiu Hurmuzachi din stirile pe care ni le-ati trimis in cadrul diferitelor e-groups yahoo de discutii, dar numai intr-o directie, catre noi, fara ca cineva sa fi avut posibilitatea de a putea purta discutii in cadrul centrului dv. Centru dv. nu a fost decat pentru informatii culese din diferite surse, activitate ce nu prea a fost luata in seama de multi dintre noi, considerand ca cele ce ne ati tramis fiind culese si deci nu am putut sa ne strangem in jurul centrului dv. asa cum se face de cativa ani cu aceste e-groups de la yahoo unde la ora actuala sunt stransi peste 30.000 romani de pe tot globul pamantesc. Diversitatea grupurilor este foarte variata, in ele se discuta politica romaneasca, cultura, arata si problemele locale acolo unde sunt mai multi care fac arte dintr-unul din ele. Centrul Hurmuzachi nu a profitat de aceasta posibilitate de a discuta cu noi ci a crezut ca daca ne informeaza asta este toul,
Domnule Mihai Gheorghiu, acuma cand sunteti in postura oficiala sa cautati sa luati legatura cu noi, va sugerez sa infintati un grup oficial Yahoo e-groups de discutii libere, fara restructii si fara cenzuri, bineinteles in mod civilizat, cei ce nu vor sa se tina de regulament sa fie exclusi. Va sisgur ca daca veti intrebuinta aceasta metoda vor veni multi in acest grup si chiar unele din ele se vor alatura lui.. Alta metoda de a avea legaturi cu cat mai multi nu vad, mai ales ca aceasta este cea mai ieftina si eficace.
In multe tari din lume unde sunt romani s-au infiintat centre roamensti, cu biserici proprii, cu mici scoli unde copii nostri sa poata invata limba parintilor lor si centre unde sa ne starngem, dar la acestea se ajunge greu fiindca sunt imprasttiate in intreaga lume, ori prin intermediul internetului prin aceste e-groups puteti avea legaturi cu cat mai multi.
Incercat si veti vedea.
Dar, mai este o problema, in Romania si mai ales la ziarele din Romania este obiceiul sa nu se raspunda la comentarii, care sunt cititte ce este drept , dar imediat aruncate la cos, probabil ca si asa se va intampla cu propunerea facuta aici. Probabil veti considera domnule Gheorghiu ca pozitia dv. inalta la un minister nu este demna de a discuta cu unul din nou, daca da lasatio balta si faceti cum credeti.

Teroristu Pacifist
2005-05-11 01:20:42

Re: Domnul Gheorghiu nu cred ca are timp sa urmareasca forumul ...

... ZIUA, dar jurnalistul care a realizat interviul (FELICITARI!) o va face, puteti fi sigur!
Desi numit in 2004 , domnul Gheorghiu are raspunsuri de bun simt!
Sa fie intrun ceas bun!!!
PS Eu traiesc in Romania, n-am iesit niciodata - dar urmaresc ce-i in jurul meu!

La 2005-05-11 00:20:20, GGane a scris:

> Domnule Mihai Gheorghiu, noi romanii din afara Romaniei cunoastem
> centrul Eudoxiu Hurmuzachi din stirile pe care ni le-ati trimis in
> cadrul diferitelor e-groups yahoo de discutii, dar numai intr-o
> directie, catre noi, fara ca cineva sa fi avut posibilitatea de a
> putea purta discutii in cadrul centrului dv. Centru dv. nu a fost
> decat pentru informatii culese din diferite surse, activitate ce nu
> prea a fost luata in seama de multi dintre noi, considerand ca cele
> ce ne ati tramis fiind culese si deci nu am putut sa ne strangem in
> jurul centrului dv. asa cum se face de cativa ani cu aceste e-groups
> de la yahoo unde la ora actuala sunt stransi peste 30.000 romani de
> pe tot globul pamantesc. Diversitatea grupurilor este foarte variata,
> in ele se discuta politica romaneasca, cultura, arata si problemele
> locale acolo unde sunt mai multi care fac arte dintr-unul din ele.
> Centrul Hurmuzachi nu a profitat de aceasta posibilitate de a discuta
> cu noi ci a crezut ca daca ne informeaza asta este toul,
> Domnule Mihai Gheorghiu, acuma cand sunteti in postura oficiala sa
> cautati sa luati legatura cu noi, va sugerez sa infintati un grup
> oficial Yahoo e-groups de discutii libere, fara restructii si fara
> cenzuri, bineinteles in mod civilizat, cei ce nu vor sa se tina de
> regulament sa fie exclusi. Va sisgur ca daca veti intrebuinta aceasta
> metoda vor veni multi in acest grup si chiar unele din ele se vor
> alatura lui.. Alta metoda de a avea legaturi cu cat mai multi nu vad,
> mai ales ca aceasta este cea mai ieftina si eficace.
> In multe tari din lume unde sunt romani s-au infiintat centre
> roamensti, cu biserici proprii, cu mici scoli unde copii nostri sa
> poata invata limba parintilor lor si centre unde sa ne starngem, dar
> la acestea se ajunge greu fiindca sunt imprasttiate in intreaga lume,
> ori prin intermediul internetului prin aceste e-groups puteti avea
> legaturi cu cat mai multi.
> Incercat si veti vedea.
> Dar, mai este o problema, in Romania si mai ales la ziarele din
> Romania este obiceiul sa nu se raspunda la comentarii, care sunt
> cititte ce este drept , dar imediat aruncate la cos, probabil ca si
> asa se va intampla cu propunerea facuta aici. Probabil veti considera
> domnule Gheorghiu ca pozitia dv. inalta la un minister nu este demna
> de a discuta cu unul din nou, daca da lasatio balta si faceti cum
> credeti.
>

Aladin
2005-05-11 04:01:19

Cat timp guvernul roman nu da dovezi ca e diferit de predecesori. NU !

Si acest guvern a venit cu multa vorbarie si tot asa de putine fapte.
Securistii fiind bine mersi pe pozitii,NU voi avea incredere NICIODATA in "vrajelile" lor.
Si nu uitati ca multi suntem din EXIL (ceace presupune o opunere) si
nu din diaspora (imprastiere) cum va place voua comunistilor sa ne
numiti ca sa diminuati gestul de parasire a tarii. ( noi exilul cu riscul vietii)

traktorist
2005-05-11 06:38:52

Tunde-m-ar Mendel !

Conducatorii Romaniei sa aiba grija de cei ramasi acolo, ca ei au ales, ei sa se spele pe cap cu ei.
Chiar ma rog sa nu ma reprezinte nimeni ; ca sint major si pot merge singur copacel.
Nici la vot nu ma duc ( si asa nu am acte ca sint roman , ca biroul de pasapoarte de la Dunare era inchis in noaptea cind am trecut la sirbi inotind ).

cicibebe
2005-05-11 08:39:44

"Preocuparile" tanarului Ministru de Externe.....


De mai mult timp incerc sa evaluez motivatiile intime ale reactiilor noului Ministru de Externe... Eram pregatit sa constat fel de fel de surprize, mai ales atunci cand junele a anuntat restructurarea ministerului sau... Am vazut ce a facut si cum a facut-o... In definitiv, problema nu ar trebui sa ma preocupe... la fel ca si cele specifice celorlalte ministere unde, prin restructurare, Alianta a inteles sa suplimenteze posturile de directori generali adjuncti, deci sa mareasca nejustificat suprastructura ( cei cu mapa !)...

Iata ca jurnalistii romani au fost rapiti ... si s-a vazut cum sunt ei "ajutati"... Pentru eventuale comentarii, va rog sa cititi urmatoarele:

In anii 80 am trait intr-o tara-puscarie. Sa iesi din Romania spre Vest insemna fie o hartuiala la sange, intinsa pe ani de zile, cu Securitatea, fie traversarea Dunarii cu glontul in spate, inot sau calare, pe o camera de camion sau o butelie. Oricat ne-ar fi dispretuit Nicolae Ceausescu, crezand sincer ca nu-l meritam, voia sa ne tina langa el, sa crapam de foame, de frig si de tristete in spatiul carpato-danubiano-pontic, la sanul lui rece. Nici cel mai al dracului dictator, de la Trujillo la Kim Ir Sen, n-a vrut sa-si dea afara oamenii din tara. Sa-i urmareasca, sa-i tortureze, sa-i omoare, da, dar nu sa-i alunge in masa de pe meleagurile natale.

In Romania, tara de recorduri mondiale, s-a intamplat si asta: Politica externa a Romaniei, repet ceea ce am mai si spus, nu este o politica externa conditionata de crize. Cine crede acest lucru se inseala si isi alege atunci o alta tara. Romania este o tara ferma. Aceste fraze sunt raspunsul ministrului de Externe Mihai Ungureanu la intoarcerea de la Washington, intrebat fiind de un reporter: Ati discutat acolo despre ostaticii romani din Irak? Ce va sa zica vorbirea acestui putoi oparit care sta pe functia lui Nicolae Titulescu? Nimic altceva decat ca politica de lins bocancul Americii, pe care o promoveaza in disperare el si al sau sef, presedintele Basescu, nu se impiedica de cei trei jurnalisti romani aflati acum sub amenintarea cutitului deoarece in Irak se afla trupe romanesti. Cui nu-i convine, n-are decat sa isi aleaga alta tara. Adica romanii care se incapataneaza sa le pese de soarta celor trei pot sa se care. Sa ajungem sa ne mutam in alta tara, cu Olt cu tot, cum zicea Octavian Goga; unde? de pilda in Bulgaria, care tocmai a votat sa-si retraga trupele din Irak dupa ce i-au murit sapte oameni acolo. Bulgaria, la a carei remorca suntem in drumul spre UE...

Dl. Ungureanu ar putea pretinde ca nu s-a referit la romani, ci la teroristi, recomandandu-le ca, dupa ce ii omoara pe Marie Jeanne, Sorin si Ovidiu, Romania fiind o tara ferma, sa isi aleaga alta tara careia sa-i rapeasca cetateni. Continuati deci, dar nu cu noi, ar suna de asta data traducerea frazei, justificand perfect porecla Mongo, de la mongoloid (forma de idiotie patologica) pe care i-am dat-o in redactie sefului diplomatiei romanesti.

Zicerea talmacita pana acum e una dintre cele mai limpezi. Intr-un interviu din ianuarie 2005, Excelenta Sa Ungureanu raspundea la intrebarea Vi se pare corect termenul «axa Washington-Londra»? astfel: Dati-mi voie sa va spun, la inceput, ca politica externa poate fi exprimata la nivel retoric de doua formule semantice: substantivala sau adjectivala. In cazul unei expresii substantivale, politica externa isi desfasoara conceptele, iar cand este vorba de a-i masura pasul sau de a discuta tonurile in care e construita, atunci se exprima adjectival. Si, mai jos, in acelasi interviu, dl. Ungureanu precizeaza: Dupa stiinta noastra, nu exista nici un fel de repros la adresa tipului de fiziologie pe care democratia romaneasca l-a ales. Citesti si te ciupesti, cu acuta senzatie ca esti un hotentot la cursul intensiv de limba romana. Ungureanu a fost un star al utecismului si uasecerismului, membru de perspectiva al CC al UTC. Decembrie 89 i-a frant zborul spre inaltimile PCR, personajul fiind nevoit s-o dea pe americanism si integrare, ca toti securisto-comunistii cu oarece staif. Ce i-a ramas de atunci e prostia docta, maioneza de cuvinte intelectuale pe care o intinde peste orice mananca.

Acum, putoiul oparit se cazneste sa-l imite pe seful sau, Traian Basescu, incercand sa para dur si transant si reusind sa fie doar penibil in ochii oricarui roman de bun simt, ca, de altfel, si predecesorul sau pesedist, Mircea Geoana, care se trezeste vorbind despre ostatici ca proasta-n targ la MAE, scaunul cauzeaza la cap.

Nu-mi ramane decat sa-i comunic d-lui Ungureanu ca daca politica sa externa nu se impiedica de crize, in cazul in care vreunul dintre cei trei jurnalisti romani pateste ceva, si d-sa, si Cotroceniul vor avea de-a face cu politica interna a romanilor.

Este un punct de vedere crud... dar reflecta realitatea pe care unii dintre forumisti refuza sistematic sa o vada... Si pentru ca ieri am constatat ca la comentariul meu "Pe acest forum am observat ceva ... daca nu-l critici pe Basescu, poti sa spui orice prostie", au aparut brusc fel de fel de comentarii ciudate (unele legate de sex...!), fapt care denota o imaturitate profunda, astazi am ales acest articol (nu prea comentat !) pentru a impune un oarecare reviriment.Pprin urmare, continui sa astept cometariile dvs. In definitiv, cele de mai sus evidentiaza preocuparea Guvernantilor pentru situatia jurnalistilor rapiti de 45 de zile.

george2209
2005-05-11 09:47:42

lista

Exista undeva pe Internet publicata o lista a acestor asociatii in care se baga bani? Nu de alta dar eu chiar as vrea sa vad cu ochii mei cum functioneaza..de ex in Stuttgart...pls daca stie cinevao adresa, rog sa o faca publica

bbbb
2005-05-11 10:27:00

Re: "Preocuparile" tanarului Ministru de Externe.....

La 2005-05-11 08:39:44, cicibebe a scris:

> 
> De mai mult timp incerc sa evaluez motivatiile intime ale reactiilor
> noului Ministru de Externe... Eram pregatit sa constat fel de fel de
> surprize, mai ales atunci cand junele a anuntat restructurarea
> ministerului sau... Am vazut ce a facut si cum a facut-o... In
> definitiv, problema nu ar trebui sa ma preocupe... la fel ca si cele
> specifice celorlalte ministere unde, prin restructurare, Alianta a
> inteles sa suplimenteze posturile de directori generali adjuncti,
> deci sa mareasca nejustificat suprastructura ( cei cu mapa !)...
> 
> Iata ca jurnalistii romani au fost rapiti ... si s-a vazut cum sunt ei
> "ajutati"... Pentru eventuale comentarii, va rog sa cititi
> urmatoarele:
> 
> In anii 80 am trait intr-o tara-puscarie. Sa iesi din Romania spre
> Vest insemna fie o hartuiala la sange, intinsa pe ani de zile, cu
> Securitatea, fie traversarea Dunarii cu glontul in spate, inot sau
> calare, pe o camera de camion sau o butelie. Oricat ne-ar fi
> dispretuit Nicolae Ceausescu, crezand sincer ca nu-l meritam, voia sa
> ne tina langa el, sa crapam de foame, de frig si de tristete in
> spatiul carpato-danubiano-pontic, la sanul lui rece. Nici cel mai al
> dracului dictator, de la Trujillo la Kim Ir Sen, n-a vrut sa-si dea
> afara oamenii din tara. Sa-i urmareasca, sa-i tortureze, sa-i omoare,
> da, dar nu sa-i alunge in masa de pe meleagurile natale.
> 
> In Romania, tara de recorduri mondiale, s-a intamplat si asta:
> Politica externa a Romaniei, repet ceea ce am mai si spus, nu este o
> politica externa conditionata de crize. Cine crede acest lucru se
> inseala si isi alege atunci o alta tara. Romania este o tara ferma.
> Aceste fraze sunt raspunsul ministrului de Externe Mihai Ungureanu la
> intoarcerea de la Washington, intrebat fiind de un reporter: Ati
> discutat acolo despre ostaticii romani din Irak? Ce va sa zica
> vorbirea acestui putoi oparit care sta pe functia lui Nicolae
> Titulescu? Nimic altceva decat ca politica de lins bocancul Americii,
> pe care o promoveaza in disperare el si al sau sef, presedintele
> Basescu, nu se impiedica de cei trei jurnalisti romani aflati acum
> sub amenintarea cutitului deoarece in Irak se afla trupe romanesti.
> Cui nu-i convine, n-are decat sa isi aleaga alta tara. Adica
> romanii care se incapataneaza sa le pese de soarta celor trei pot sa
> se care. Sa ajungem sa ne mutam in alta tara, cu Olt cu tot, cum
> zicea Octavian Goga; unde? de pilda in Bulgaria, care tocmai a
> votat sa-si retraga trupele din Irak dupa ce i-au murit sapte oameni
> acolo. Bulgaria, la a carei remorca suntem in drumul spre UE...
> 
> Dl. Ungureanu ar putea pretinde ca nu s-a referit la romani, ci la
> teroristi, recomandandu-le ca, dupa ce ii omoara pe Marie Jeanne,
> Sorin si Ovidiu, Romania fiind o tara ferma, sa isi aleaga alta
> tara careia sa-i rapeasca cetateni. Continuati deci, dar nu cu noi,
> ar suna de asta data traducerea frazei, justificand perfect porecla
> Mongo, de la mongoloid (forma de idiotie patologica) pe care i-am
> dat-o in redactie sefului diplomatiei romanesti.
> 
> Zicerea talmacita pana acum e una dintre cele mai limpezi. Intr-un
> interviu din ianuarie 2005, Excelenta Sa Ungureanu raspundea la
> intrebarea Vi se pare corect termenul «axa
> Washington-Londra»? astfel: Dati-mi voie sa va spun, la
> inceput, ca politica externa poate fi exprimata la nivel retoric de
> doua formule semantice: substantivala sau adjectivala. In cazul unei
> expresii substantivale, politica externa isi desfasoara conceptele,
> iar cand este vorba de a-i masura pasul sau de a discuta tonurile in
> care e construita, atunci se exprima adjectival. Si, mai jos, in
> acelasi interviu, dl. Ungureanu precizeaza: Dupa stiinta noastra, nu
> exista nici un fel de repros la adresa tipului de fiziologie pe care
> democratia romaneasca l-a ales. Citesti si te ciupesti, cu acuta
> senzatie ca esti un hotentot la cursul intensiv de limba romana.
> Ungureanu a fost un star al utecismului si uasecerismului, membru de
> perspectiva al CC al UTC. Decembrie 89 i-a frant zborul spre
> inaltimile PCR, personajul fiind nevoit s-o dea pe americanism si
> integrare, ca toti securisto-comunistii cu oarece staif. Ce i-a ramas
> de atunci e prostia docta, maioneza de cuvinte intelectuale pe care
> o intinde peste orice mananca.
> 
> Acum, putoiul oparit se cazneste sa-l imite pe seful sau, Traian
> Basescu, incercand sa para dur si transant si reusind sa fie doar
> penibil in ochii oricarui roman de bun simt, ca, de altfel, si
> predecesorul sau pesedist, Mircea Geoana, care se trezeste vorbind
> despre ostatici ca proasta-n targ la MAE, scaunul cauzeaza la cap.
> 
> Nu-mi ramane decat sa-i comunic d-lui Ungureanu ca daca politica sa
> externa nu se impiedica de crize, in cazul in care vreunul dintre cei
> trei jurnalisti romani pateste ceva, si d-sa, si Cotroceniul vor avea
> de-a face cu politica interna a romanilor.
> Chiar daca inteleg ca sunteti in totalitate de acord cu parerea lui Cristian Tudor Popescu, nu mi se pare corect sa-i inserati articolul intr-un comentariu al dumneavoastra , fara sa precizati sursa si semnatarul .

Doar daca nu cumva astazi sunteti una si aceeasi persoana :)
(face parte din echipa ?
Daca da, va rog sa-i transmiteti ca se prezinta lamentabil in dialogurile cu Hurezeanu :)))


cicibebe
2005-05-11 11:07:12

Re: "Preocuparile" tanarului Ministru de Externe.....Nu forma trebuie sa ne intereseze, ci continutul..


Nici nu are importanta ca acest articol a fost scris de CTP... Imi pare rau ... faceti acelasi eroare ca si ceilalti ...

Important este ce spune Razvan Ungureanu, cum o spune,,, Apropos, dvs. v-a placut modul in care Ministrul Mediului trage la raspundere presa, pentru tragedia din Banat ?

Ce a facut presa ? Evidentiaza ... E drept, am dovedit ca nu suntem capabili... ne-am dat rotunzi si iata, am clacat deplorabil, pe toate fronturile...

In ceea ce-l priveste pe Razvan Ungureanu, lucrurile sunt mult mai grave... Si nu cred ca numai el este de vina... Are el pe cei mai mari care il dirijeaza ... In detrimentul romanilor, "pentru romani". Si, iar mai vine unul inconstient care va spune (daca are curajul sa o faca !) cum ca foarte bine le-a facut la banateni... si o sa insiruie fel de fel de balbe tampite... numai asa ca sa se afle in treaba...

Nu am ce sa-i comunic lui CTP... O sa citeasca singur ... Fie vorba intre noi, CTP citeste toate ziarele chiar si Ziua... Sper sa citeasca si acest articol, precum si pozitia dvs. fata de "confruntarea" cu Hurezeanu. Dar acest lucru nu ne "incalzeste" cu nimic. Problemele noastre raman iar incompetenta Guvernantilor, indiferent care vor fi ei, se va propaga la nesfarsit. Pentru ca nu se procedeaza cum am sperat, adica sa fie promovati oamenii competenti si responsabili. Se promoveaza cei care "jura" ca vor sprijini in viitor. La fel ca si cei dinainte... In detrimentul poppulatiei.

Si, pentru ca ati ridicat problema acordului meu pentru intransigenta" lui CTP, va spun ca ea ma lasa rece... Nu este chiar asa buna... Evident, dintr-un anumit punct de vedere este incorect sa uzez de scrierile sale fara sa-i "aplic stampila"... dar nu-mi asum nici un drept de autor ... numai evidentiez un punct de vedere, e drept radical dar care evidentiaza fuduleala Guvernantilor... Nu asa trebuie sa vorbeasca un Ministru de Externe ! Pentru ca oamenii inregistreaza, gandesc, fiecare sufera in felul lui... ca sa nu mai vorbim de faptul ca numai pe acest forum in urma cu doua saptamani se varsau nenumarate "lacrimi" (de crocodil !).

La 2005-05-11 10:27:00, bbbb a scris:

>> 
> Chiar daca inteleg ca sunteti in totalitate de acord cu parerea lui
> Cristian Tudor Popescu, nu mi se pare corect sa-i inserati articolul
> intr-un comentariu al dumneavoastra , fara sa precizati sursa si
> semnatarul .
> 
> Doar daca nu cumva astazi sunteti una si aceeasi persoana :)
> (face parte din echipa ?
> Daca da, va rog sa-i transmiteti ca se prezinta lamentabil in
> dialogurile cu Hurezeanu :)))
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 

obving80
2005-05-11 11:48:44

Daca nu-i poate ajuta ,cel putin sa-i lase in pace,pe romanii din afara granitilor!

Si sa nu mai incurajeze "Gainarii",ca sa excrocheze proaspetii reomani plecati din tara. Guvernul precedent ,inclusiv "onorabilul" Prim Ministrul Adrian Nastase, "se batea pe buric",cu Gheorghe Gainar(ca il chiama Gainar,este un fapt,iar ca este un "gainar",si pe deasupra este si bagat in seama de un Prim Ministru,este un mare pacat,ca nu demult a fost dat afara din Comitetul Parohial,al Parohiei Ortodoxe din Alcala de Henares,ca a fost prins furand bani din Biserica),fost Administrator al Pietii de Legume-Fructe din Cetate,Alba-Iulia,om "harsit"in ale gainariilor.Ca a putut insela "buna credinta",a unui Prim Ministru,nu este mare lucru,dar un derbedeu,un incult,a inselat pe "ultra specialistii",din Serviciul De Imformatii Externe Al Romaniei,si ca l-au transformat din un mic delator si informator al fostei Securitati(a "lucrat" cu fostul Lt. Colonel Latu Marian,turnand Romanii care doreau sa evadeze din "Raiul Socialist"),in "Mare Agent Al Serviciului de Informatii Externe,incercandul sa-l propulseze(prin retelele Comunistilor Spanioli)cat mai sus,ca sa exporte ce caracterizeaza mai bine Romania actuala si in general Bucurestiul,miticareala,obrazul gros,marlania , mitocania,incultura crasa.De fapt este un proverb romanesc"Spumeni cine i-ti este prieten ca sa-ti spun cine esti",deci cei care s-au batut pe buric cu Gainar,nu sunt dacat niste gainari,fie ca sunt Prim Ministri,sau ofiteri cu umerii incovoiati de "greutatea gradelor"!

bbbb
2005-05-11 13:24:29

Re: "Preocuparile" tanarului Ministru de Externe.....Nu forma trebuie sa ne intereseze, ci continutul..

La 2005-05-11 11:07:12, cicibebe a scris:

> 
> Nici nu are importanta ca acest articol a fost scris de CTP... Imi
> pare rau ... faceti acelasi eroare ca si ceilalti ...

V-as fi recunoscatoare daca ati avea amabilitatea sa ma anuntati si atunci cand voi ramane singura (in eroare)...


> Nu am ce sa-i comunic lui CTP... O sa citeasca singur ... Fie vorba
> intre noi, CTP citeste toate ziarele chiar si Ziua... Sper sa
> citeasca si acest articol, precum si pozitia dvs. fata de
> "confruntarea" cu Hurezeanu.

Va cred , domnule !
Si daca tot isi da osteneala s-o faca , poate va avea timp si
sa-mi raspunda intr-un viitor editorial la :

1) Cum isi explica faptul ca absolut toate agentiile de presa (asa afirma aseara) au eliminat din textul publicat afirmatia lui Ungureanu (cea pe care marseaza el astazi , invitatia de a emigra daca...) ?!
(s-au vorbit intre ei , toti, sa-l protejeze pe Ungureanu,sau cum ...?!)


2) El unde a gasit-o ? (ne-a spus aseara ca a cautat-o mult, dupa ce a aflat despre ea, dar nu si de unde a luat-o ...)

dan toader
2005-05-11 14:34:33

hai mai, de departament avem noi nevoie? avem nevoie doar ca la consulat sa mearga treaba

si ministerul de externe sa reactioneze cand suntem umiliti. departament de spalat bani ne trebuie? cu banii aia sa impadureasca luncile ca uite cat sunt de amarati cei din tara. nu am eu nevoie sa imi faca receptii la ambasada la care tot baietii se duc.

geek-a-contra
2005-05-11 15:51:26

doua plane....

.... unul este al minoritatilor romanesti locuitoare in statele invecinate si care, in general, au nevoie de asistenta politica, culturala, educationala, etc. a statului mama...

... si un altul al romanilor expatriati pe diverse motive si care, la o adica, n-au nevoie decit de asistenta ambasadelor si consulatelor din tarile in care s-au stabilit. acestia nu au nevoie de o lege speciala ci numai de o buna functionare a reprezentantelor diplomatice cu care au treaba din cind in cind. restul e vorbe mumoase.....

Teroristu Pacifist
2005-05-11 17:53:28

Re: Traktoare, aveai tractoru-n buzunar sau l-ai tras cu sfoara?! NDC

La 2005-05-11 06:38:52, traktorist a scris:

> Conducatorii Romaniei sa aiba grija de cei
> ramasi acolo, ca ei au ales, ei sa se spele pe cap cu
> ei.
> Chiar ma rog sa nu ma reprezinte nimeni ; ca sint major
> si pot merge singur copacel.
> Nici la vot nu ma duc ( si asa nu am
> acte ca sint roman , ca biroul de pasapoarte de la Dunare
> era inchis in noaptea cind am trecut la sirbi inotind ).
>
>
>

texanu
2005-05-11 20:34:01

DEPARTAMENTUL O FOSILA COMUNISTA

Am cerut de ani de zile sa ia fintza acest Departament,,,,coordonat direct de Guvernul Roman.......Departament in care romanii din Disporda, romanii care au facut scolii occidentale....romanii care au afacerii in tarile occidentale,, impreuna cu Romanii din Romania..oamenii de afacerii sa dezvolte afacerii cinstite.fara coruptii......nu ne vor pentruca dela noii nu pot lua Comisioane......ii vor pe Arabii si Italieni...care dau sphaga......sa fure....huooooooooooooooo........scolii Romanesti ne trebuie in occident? ce-l putin nici CONSTITUTIONAL..la dreptul de vot nu avem acces....nu au fost publicate rezultatele pe tarii ale romanilor care si-au pierdut vremea sa voteze....pentruca sa fie aruncate la gunoi

Asta trebuie domnule Presedinte comunist........al acestui Departament....Presdinte al acestui Departament trebuie sa fie Majestatea Regala...exilat si gonit din propia tara ca si noii, cum i-mi poti dumneata domnule Presedinte sa minti Mass Media ca vei face ceva pentru Romanii din Disporda? in anul 2000 cind am fost in Romania cu o scrisoare din partea domnului Bush, scrisoare in care Comunitatea Romaneasca intreba pe domnul Bush.ca in cazu in care domnul Iliescu va reveni,,,,,,relatile Romino Americane se v-or froza?
Am accentuat realizarea acestui Departament.pentruca vin Romanii oamenii de afacerii americanii.ajutatii prin marii Grandurii Financiare marii sa deschida o afacere in Romania,,,si mi sa spus ca venim sa facem banii in Romania..si sa ii cheltuim in America...asta mi-a spus un Primar din Mangalia,,,,,ma dat afara.m-am suparat si am mers direct la ambasada americana..cind am invitat pe fostul ambasador Rossapepe, aici in Texas, am vrut sa derulam un program pentru sectorul Legumicultura. in care lucrau peste 2 milioane de oamenii, pensionarii,somerii,minerii si cine vroia sa lucreze, pe suprafete micii, in associatii de cite 10 persoane, 100000 de associatii in toata tara, domnul Constantinescu ne-a spus ca miroase a colectiva,,,,,,mentalitate comunista.....aici in Texas in sectorul Zootehnie totii lucreaza in associatii, dar nimenii nu se uita in gradina celuilat,,,,,,,sa il saboteze.fiecare i-si vede de treaba lui.platind taxe la stat
Asta este domnule Presedinte.......infintati acest Departament.direct cu Guvernu Romaniei.sa nu mai umblam aiurea pe la toate usile sa luam aprobarii cu sphaga.........Departament.....cu reprezentantii din fiecare tara.de unde vin....sa fi-e o intrecere intre comunitatile de romanii din Disporda,care investesc mai mult, in primul rind trebuie sa intelegeti,,,,ca eu ca cetatean american,avind o afacere aici in america,guvernul american ma ajuta sa dezvolt o afacere in propia me-a tara, si asa si cu AUSTRALIA,CANADA,GERMANIA,FRANTA,SPANIA
Deschide-ti usile la romanii de pretutindeni.......nu atmitem sa vina alti sa ne faca noua curat in tara noastra....PENTRUCA DOMNULE PRESEDINTE NU UITATI,,,,,,,INDIFERENT CA PURTAM O ALTA CETATENIE.......INCA IN PIEPTURILE NOASTRE MAI BATE O INIMA DE ROMAN

TEXANU

S
2005-05-11 20:37:59

"Infractorii"

Pai cand presedintele ales declara in gura mare ca "numai infractorii au parasit Romania", ce pretentii mai poate avea diasporeanu' exilat ?
Hai sa ne vedem de treaba si guvernantii de cizelarea limbii de lemn.

texanu
2005-05-11 22:03:43

CITITII ALTA DECLARATIE COMUNISTA MINCINOASA

IN LEGATURA CU DISPORDA ROMANEASCA.....HUOOOOOOOOOOOOOOO.

LA PUSCARIE CU VOII....HOTILOR MINCINOSILRCu certitudine o prioritate a guvernului Mircea Geoana este de a
mentine
legatura cu romanii de peste hotare. Comunitatile romanesti de peste
hotare sunt de-o importanta majora in procesul de integrare a Romaniei
intr-o lume in globalizare. Dumneavoastra sunteti reprezentantul
societatii si a culturii romanesti.
Implicarea dumneavoastra in activarea societatii civile in Romania este
extrem de importanta. Dupa perioada petrecuta in SUA, aveti experienta
participarii intr-o societate activa. Aceasta experienta este de
nepretuit
pentru societatea romaneasca.
Dorinta dumneavoastra de implicare ne onoreaza. Va rugam insistent sa
contactati ambasada noastra de la Washington pentru a parcurge
procedurile
necesare astfel incat sa putem colabora intr-o maniera
institutionalizata.
Ramaneti alaturi de noi pana la finalul cursei, pentru a transforma
impreuna planurile guvernului Mircea Geoana in realitate.


NISTE MINCINOSII.....TRECE-TI LA TREABA BOLSHEVICILOR.....INVATATI CE INSEAMNA CAPITALISM.....


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Escrocherie marca Posta Romana (482 afisari)
 Opiumul si substantele inrudite (465 afisari)
 Stiri pe scurt (212 afisari)
 Baronul publicitatii stradale (131 afisari)
 Procurori santajabili pe urmele lui Moldovan (124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03363 sec.