Ziua Logo
  12:50, sambata, 4 decembrie 2021
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2008-11-15
JMJ din rasarit (...@comcast.net, IP: 209.6.150...)
2008-11-17 02:19
Computerul ar fi numai modelul pt o mai mare dezvoltare a capacitatilor mentale

Mijloacele de comunicare oferite de internet sunt intr-adevar de mare folos, dar n-ar trebui pierdut din vedere ca reprezinta numai modelul de ce-ar putea fi realizat prin marirea capacitatilor mentale cu ajutorul spiritului.
Multi se tem chiar ca prin noua conducere si extinderea conducerii computerizate s-ar putea ajunge la implinirea profetiei biblice cu numarul fiarei, cand nimeni nu va mai putea vinde sau cumpara fara acel semn. Oamenii bisericilor se tem iarasi ca numarul avorturilor ar putea creste datorita faptului ca noua administratie e pro-choice. Sa-mi fie cu iertare dar chiar ma deranjeaza sa aud preotii in biserica vorbind despre campania contra avorturilor. Asta in fata atator adolescenti care probabil, auzind asta, le va aminti de sex pt ca prin acest act se ajunge la sarcina.
Parerea mea este ca bisericile ar trebui sa se roage si sa insiste pt reintroducerea educatiei religioase in scolile publice pt ca numai asa tinerii vor sti sa faca alegerile juste dorite de Dumnezeu. Ideea nu e sa se nasca o multime de bastarzi care neavand educatia spirituala vor ajunge pe strazi, in inchisori sau intretinuti public, ci sa facem sa se nasca copii iubiti si ingrijiti de familiile lor pt a contribui la bunul mers al societatii.
Cum Obama a fost lansat de Oprah, iar ea s-a format prin spiritualitate si a avut multi invitati prin care cauta sa ajute lumea sa creasca spiritual, cred ca noul presedinte va depasi asteptarile si va introduce in scoli macar lectiile din “Search for God”, acestea fiind menite a dezvolta abilitati psihice supranaturale, descoperindu-si fiecare menirea in viata si cautand sa rezolve problemele lumii noastre. Sunt lectii despre cooperare, meditatie, credinta, introspectie, virtute si intelegere, crucea si coroana, Dumnezeu Tatal si manifestarile lui pe pamant, dorinte, destin, stiinta, intelepciune, fericire, spirit , s.a – toate pornind de la citate biblice.
Cum scrie in lectia OPPORTUNITY, “Noi trebuie sa fim liberi – liberi sa gandim gandurile noastre, liberi sa traim vietile noastre – si aceasta libertate trebuie sa se nasca din acord cu o idee nelimitata ' CUNOASTE ADEVARUL SI ADEVARUL TE VA FACE LIBER' (Ioan 8;32) CE ESTE ADEVAR?
Aminteste-ti, 'Daca ramane-ti in mine si cuvintele mele raman in voi, orice voiti, cereti si vi se va face. In aceasta a fost glolrificat Tatal meu, ca sa aduceti rod si sa fiti discipolii mei.' (Ioan 15:7-8) 'Fara mine nu veti putea face nimic.' (Ioan 15:5)
Fara Cristos, noi n-am putea recunoaste nici oportunitatile noastre, asa plini am fi de noi si de interese egoiste.”
Chair astazi am avut o noua proba cum aceste lectii ne ajuta sa tinem legatura cu Spiritul si sa fim inspirati in viata. Ma gandeam dimineata la baiatul meu ca prea a luat-o pe petreceri, fiind cam comod in ultimul timp si a inceput sa fie cam egoist, asa ca m-am rugat sa-i dea Dumnezeu o mai mare dorinta de a lucra si castiga bani pt a-i ajuta si pe altii, pt ca sa fie bine si el sa poata intra in Imparatia lui Dumnezeu – care va veni curand.
Cand m-am dus la biserica catolica, despre ce credeti ca s-a vorbit? Tocmai despre Parabola talantilor (Matei 25), cand stapanul ii incredinteaza unuia 5, altuia 2, si celuilalt 1. Cand a venit, primii doi isi dublasera talantii, iar cel din urma il ingropase ca i-a fost frica sa nu-l piarda. Stapanul l-a certat, I l-a luat si l-a dat celui ce avea mai mult. In engleza ii zice “talent”, si zice ca asta era moneda romana valorand salariul pe 15-20 de ani, dar inseamna si talent. Deci Dumnezeu ne-a dat talente, si prin credinta si munca le vom putea dezvolta si castiga bani. Putem spune ca Talentele sunt ingropate in noi – in sufletul nostru se gaseste tezaurul – dar va fi descoperit numai prin credinta, meditatie si munca in serviciul oamenilor.
Postul reprezinta si el IMPORTANTA DISCIPLINA SPIRITUALA, ce se regaseste atat in Vechiul, cat si noul Testament, si este legata de principiul telologiei ortodoxe a synergiei (greek syn-ergo, insemnand lucrand impreuna) dintre CORP (Greek: soma) si SUFLET (pnevma). Deci ortodocsii si grecocatolicii nu vad un dictat intre corp si suflet, ci mai degraba ca UNIUNE IN INTREG, si cred ca ceea ce se intampla unuia afecteaza pe celalalt (aceasta este cunoscut ca UNIUNE PSYHOSOMATICA intre corp si suflet.
Este clar ca ATUNCI CAND NU EXISTA UNIUNEA INTRE SUFLET SI CORP INTERVIN BOLILE PSYCHOSOMATICE.
Iata deci ca PRIN EDUCATIA SPIRITUALA, IN SCOLI SI PRIN MEDIA, se “impusca mai multi iepuri deodata” : OAMENII ISI VOR DESCOPERI TALENTELE, VOR PUNE ECONOMIA PE PICIOARE, VOR CASTIGA BANI , VOR FI MAI SANATOSI reducand cheltuieleile pt sanatate, si VOR FI IN LEGATURA CU SF. SPIRIT.
Obama va dovedi astfel intelepciunea Regelui Solomon cand a cerut numai intelepciune de la Dumnezeu pt a-si putea conduce poporul, el socotindu-se tanar si nepriceput.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2021 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00683 sec.