Ziua Logo
  17:28, duminica, 5 iulie 2020
 Cauta:  
  Detalii »

Magazin

2009-09-02
JMJ din rasarit (...@comcast.net, IP: 209.6.150...)
2009-09-02 22:05
RETETA SIGURA DE SUCCES

In functie de cum raspundem la rezolvarea problemelor celor din jurul nosttru, Dumnezeu ne ofera informatii si ne inspira sa tragem concluzii pt realizarea unei SOCIETATI BAZATA PE IUBIRE.
Dupa ce am venit duminica de la biserica, dand drumul la televizor, am nimerit pe un canal public tv - unde privise inainte nepotelul la desene animate – iar acum era o emisiune cu cantecele lui Elvis Presley despre IUBIRE, si comentarii privind viata lui. Mi-a facut o placere imensa actionand ca o adevarata “baie” de iubire ce m-a scos din problemele zilnice care s-au intensificat de catva timp, astfel ca am iesit energizata si cu idei de viitor.
Intrucat am mai urmarit inainte si o alta emisiune, pe canalul religios Daystar, despre Elvis, mi-am dat seama ca in el avem un viu exemplu de ce inseamna SA TRAIESTI IN IUBIRE FATA DE DUMNEZEU SI OAMENI. ASA SE AJUNGE LA MARE SUCCES.
Elvis a fost influentat initial de muzica cantata in biserica Assembly of God, la care mergea cu familia. El singur a afirmat ca gospel music devenise o parte importanta a vietii lui: “era la fel de natural ca dansul, O CALE DE A SCAPA DE PROBLEME. De-alungul intregii sale vieti – in studioul de inregistrare, in particular, or dupa concerte – Presley se alatura altora cantand gospel music.
He was considered a "well-mannered and quiet child",[30] but sometimes he would be bullied by classmates because they viewed him as a "mama's boy".
Si cand ai o mama iubitoare si credincioasa, care te indruma sa-L servesti pe Dumnezeu si oamenii, cu iubire, prin talentele tale, nu poti decat sa ajungi pe cele mai inalte culmi ale succesului – caci Spiritul Sfant este in toti. Acumuland Spirit Sfant in el, datorita pastorului si credinciosilor care a u pus mainile asupra lui si s-au rugat in acest sens, plus cantecele lui inchinate lui Dumnezeu, a facut sa-si dezvolte talentul si sa aiba un magnetism rar intalnit.
Chiar cantecul “Love me tender/ love me sweet/ you have made my life complet/ love me true/ all my dreams fulfilled/ fore my darlin I love you/ and I always will” a facut sa fie iubit de public si sa-si realizeze visele.
Crestinii nu mai stiu sa faca magic prin cantece si credinta. Ziceau intr-un film catolic cum Sf. Tereza de Aquila a avut ideea ca atunci cand se umplusera de purici la manastire, ea si maicile au compus si cantat, repetat, un cantecel prin care au scapat de acele vietuitoare ce nu le dadeau pace.
Pastorul din Texas – Joel Osteen – spunea intr-o predica cum repeta la inceputuri afirmatia, “Odata ce ma vedeti in tv, nu veti putea schimba canalul! (Once you turn me in, you can't turn me out)” Si prin alte afirmatii de acest gen a ajuns ca predicile lui sa fie ascultate de milioane de oameni, plus ca 18000 de credinciosi din biserica, ce vin sa-si schimbe viata in bine. Asa s-a si intamplat ca odata ce l-am vazut si ascultat putin mi-a atras atentia si am spus si familiei mele sa-l asculte.
Biserica este intr-adevar un refugiu de la problemele ce le avem in viata, si daca dam de pastori buni cunoscatori ai Bibliei, vom gasi si rezolvarea lor intrucat Cuvantul lui Dumnezeu este viata si spirit care ne va indruma.
Deci IUBIREA FATA DE DUMNEZEU SI OAMENI ESTE CHEIA SUCCESULUI.
ELVIS (ma gandesc ca numele incepe cu EL – care inseamna, in ebriaca, Dumnezeu) s-a daruit complet si publicului. Am retinut dintr-un film documentar cum la reprosurile sotiei ca nu-si iau timp de vacante si o neglijeaza, el i-a raspuns ca fara a se dedica publicului nu ar fi trait in Graceland. Exact cum spunea Iisus ca sa nu incercam sa ne construim singuri un bordei ci sa-L servim pe Dumnezeu care ne va construi un palat. El a crescut intr-o casuta saracacioasa de doua camere, dar cantand pt Dumnezeu a ajuns intr-un palat.
Cu tot succesul, Elvis n-a fost increzut pt ca stia ca acesta nu putea veni decat de la Dumnezeu, el nestiind sa citeasca notele muzicale. Cand la un spectacol, tinerii au pus o mare pancarta pe care scria “Elvis is the King”, el a raspuns: “ Jesus is the King”. El cunostea bine parabola in care Iisus spune sa nu ne asezam in capul mesei atunci cand suntem invitati, pt a nu fi pusi de stapan sa ne asezam mai la coada, ci sa ne asezam noi mai in spate, pt ca stapanul sa ne invite la locul de cinste.
Pe acest model se poate realiza o societate in care sa fim toti regi si regine fiind plini de Sf. Spirit.
Ramane intrebarea, de ce-a murit asa tanar? Pt ca a avut si lipsuri, s-au facut si greseli din care noi am putea invata.
De ex, spuneau in emisiune ca mama lui n-a putut sa vada un film al lui – cred ca cel cu cantecul Love me tender – pt ca la sfarsit, el, ca personaj, murea. Cred ca femeia a intuit bine si ar trebui ca filmele si toate operele sa fie optimiste si nimeni sa nu mai moara. Moartea ar trebui ignorata si Chiar sfidata spunand cuvintele lui Iisus care a venit sa ne aduca viata si s-o avem mai din abundenta (Ioan 10: 10. Avem multe de invatat de la pastorii born again si pentecostali, care stiu sa respinga bolile si saracia prin promisiunile lui Dumnezeu cuprinse in versetele biblice, si inaltand cantece de slava si marire la Dumnezeu.
Sf. Iacob (James) spune in cap. 3 cum limba este cea care conduce intregul corp al omului. Prin ceea ce spunem ne directionam viata caci va atrage ceva asemanator. De multe ori oamenii spun anumite lucruri in gluma sau crezand ca nu are importanta. Am retinut ca si Elvis zicea, tot intr-un cantec de iubire, “take my heart and take my life too.” Dupa cum spuneau si comentatorii, cantecele sale de iubire se adresau totodata publicului, asa ca, intr-un fel, i-au luat viata. Pt a putea face fata stresului, el lua multe medicamente – asa cum a facut si Michael Jackson – care au condus la deces.
Intr-un fel aveau dreptate comunistii ca intreaga creatie artistica SA reflecte optimismul, pozitivizmul si ideile inaltatoare. Diferenta este ca nu trebuie CANTAT numai OMUL, ci si CREATORUL DE LA CARE PRIMIM VIATA SI TALENTELE.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2020 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00744 sec.