Ziua Logo
  Nr. 4711 de vineri, 11 decembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2009-12-11

Comentarii: 12, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Amadeus
2009-12-11 16:58:12

Moscova, suparata ca nu i-au iesit jocurile la Bucuresti

Suparata ca nu i-a iesit pasenta cu Mircea Geoana, dupa ce investise cam tot ce poate investi Moscova in ceea ce priveste influenta intr-un stat NATO, diplomatia rusa continua sa faca declaratii iresponsabile fata de Presedintele Romaniei.

Dupa utilizarea fara precedent de resurse operative pe teritoriul unui stat membru al NATO, pentru a prelua puterea in acel stat, Moscova a fost invinsa nu la Bucuresti, unde se asigurase ca uriasa operatiune informationala dusa prin agenturile mass-media, dar nu numai, au reusit manipularea unei parti uriase de populatie, ci in Italia, Spania, Franta, Germania, SUA, Canada, Grecia si culmea pentru orgoliul Rusiei, chiar in Basarabia unde miile de romani au inteles, sau daca nu, au simtit, miza uriasa a acestor alegeri si au ales ce era mai bine pentru Romania.
Dupa momentele de perplexitate ale infrangerii, agentura a inceput sa urle salbatic atat la Bucuresti cat, iata, si la Moscova, considerand ca la forta pe care a pus-o in joc, o infrangere este imposibila. Numai ca inteligenta nu este de cele mai multe ori un atribut al fortei, nici macar atunci cand ea este dirijata de Divizia de Dezinformare a unui serviciu secret important al Moscovei.
Miza a fost atat de mare, iar siguranta victoriei a orbit atat de mult, pe tacticienii de la Moscova, incat au scos din adormire o gramada de resurse umane, bine acoperite dupa 1989, pentru a le arunca in lupta pe care o vedeau deja castigata. Expunerea acestei agenturi, dar si a agentilor controlati "in orb" (fara ca ei sa stie), da o ocazie fara precedent contraspionajului romanesc (daca mai avem asa ceva) sa-si arate muschii. Este o ocazie excelenta ca "radacinile otravite" ramase ingropate de rusi dupa 1989 prin Romania, si din care au crescut puieti tineri, prin diverse institutii ale Romaniei, sa fie scoase si arse. Nu ingradite si supravegheate. S-ar gresi inca o data! Asta este una din datoriile esentiale ale lui Traian Basescu. Si nu numai pentru romani si Romania ci si pentru NATO, pentru ca Romania este frontiera a acestuia.
Evident suparata, Moscova considera neprietenesti declaratiile presedintelui Traian Basescu la adresa Rusiei, din timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale.
Intr-un comunicat, purtatorul de cuvant al diplomatiei ruse, Andrei Nesterenko, despre care surse ale Romanian Global News de la Moscova, sustin ca ar fi ofiter acoperit al SVR (serviciul de spionaj extern rus), spune ca "astfel de declaratii absurde pot doar sa vina in detrimentul dezvoltarii relatiilor bilaterale".
"In timpul campaniei electorale, Traian Basescu, a facut declaratii neprietenesti la adresa Rusiei. In confruntarea cu contracandidatul sau politic el a incercat sa joace pe "cartea ruseasca", sa acuze tara noastra de tentative de implicare in afacerile interne ale Romaniei", se arata in comunicatul dat publicitatii de MAE rus.
Basescu, in cunostinta de cauza, declarase la 4 decembrie, ca "vremea Razboiului Rece a trecut" si ca Rusia "nu-si mai poate face centre de influenta" in politica romaneasca, avertizand ca, daca le va face, ele vor fi "retezate", ca reactie la o declaratie a ambasadorului rus la Bucuresti, citat de NewsIn.
El a mai adaugat ca exista cercuri de la Moscova care stau in spatele unor campanii din Romania, evidentiind modul in care s-a reflectat in Rusia scandalul provocat de filmul trucat in care Basescu apare ca ar lovi un copil.

..

Amadeus
2009-12-11 17:00:16

.

Trecand cu atata usurinta de la bal (topaieli, pupaturi, multumiri ca la premiul Oscar tatalui care e in ceruri si mamei de pe pamant, sampanie si alegeri fericite) la spital (umbland pe la CC cu doua cutii de nereguli electorale ca analgezice la durerea pierderii celui mai drag post), dl Geoana a reusit sa piarda alegerile inca o data. In ipoteza absurda (propusa de dl Geoana in stilul care l-a consacrat) ca s-ar relua turul doi al alegerilor (de ce nu si turul I, daca-i pe nereguli?), probabil ca liderul PSD n-ar mai intra nici in finala. Si totusi, situatia creata de PSD in ultimele luni cand a lasat tara fara guvern si fara banii de la FMI iar acum contesta alegerea presedintelui nu este unicat: seamana izbitor cu situatia de la Chisinau unde comunistii lui Voronin isi blocheaza tara impiedicand alegerea unui alt presedinte, cerand dizolvarea parlamentului si alt rand de alegeri anticipate. Acelasi stil: daca nu suntem noi la putere, sa se aleaga praful! Nici noi - dar nici ei! De unde se vede ca oriunde s-ar afla comunistii seamana intre ei si ca n-au nimic sfant in afara de propria putere. S-au dus cele "treizeci de secunde" in care dl Geoana promitea ca "rezolva" problema guvernului Negoita pe care l-a lasat de izbeliste dincolo de toate termenele constitutionale. PSD nu i-a iertat nici pe romanii din strainatate pe care i-a insultat acuzandu-i de frauda. Dupa capul dlui Geoana (unde cam sufla Vintu), acestia sunt buni cand trimit miliarde de euro in tara dar nu sunt buni cand voteaza cu Basescu. Poate ca ar trebui un decret prin care sa se precizeze ca singurele voturi valabile sunt cele pentru PSD. In toiul scandalului, presedintele Basescu a facut apel la calm, "reconciliere in interiorul clasei politice" si intoarcerea la "prioritati". Chestiunea e ca "reconcilierea" s-a produs deja intre PSD si PNL pe "prioritatile" Grivco. Asa ca Antonescu n-a mai demisionat dupa infrangere cum promisese desi a pierdut alegerile de doua ori: o data in turul I si a doua oara cu Geoana in turul II. Drept care Antonescu a respins tafnos invitatia dlui Basescu la o guvernare de dreapta: "intai ar trebui sa aflu daca sunt sau nu ciuruit" (nu si-a dat seama singur?) iar Orban a refuzat si el intrarea "intr-un guvern marioneta al lui Basescu". Dansii nu vor sa fie decat marioneta lui Geoana care e marioneta lui Vanghelie care e marioneta lui Hrebe... Chestie de orgoliu liberal: de ce sa fie o simpla marioneta si nu marioneta marionetelor?

http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009121137924/Bref/Micul-Chisinau.html

Zold Janos
2009-12-11 17:55:00

Care este miza... si ce se va intimpla?

Miza este uriasa... Populatia Romaniei, ca de altfel a tuturor state "foste" comuniste, este divizata, existind un numar insemnat de oameni nostalgici dupa locul de munca asigurat de stat... Situatia economica desigur ca inmulteste numarul acestora, la fel intareste miscarea socialista in tarile "vechi" capitaliste. Si cine este motorul principal? Rusia desigur.
Ce se va intimpla daca renumaratea voturilor "gasesc" valabile un numar insemnat de "invalidate", si prin absurd, dar spre marea bucurie a Rusiei, Geoana isese victorios, sa zicem cu 10 voturi? Nici nu pot sa-mi imaginez... las colegii forumisti sa se eprime!

gili
2009-12-11 17:55:58

Re: Care este miza... si ce se va intimpla? Stai far de griji !...


Baselu o sa mai pescuiasca citeva zeci de mii in plus .

vida clara
2009-12-11 18:14:28

"Cheltuielile de judecata" in caz de contestare nefondata e normal sa le plateasca...

...contestatarul.
Daca se va dovedi ca e facuta asa,doar de amorul artei,contestatzia trebuie platita de cei ce au avut chef sa nege evidentza.

Ratacitul
2009-12-11 18:45:16

A inceput faza a doua a furtului...Nu poate CCR numara cat pot pedelicii fura!BEC a spus clar ca renumararea voturilor se va face la Bucuresti, la sediul central.

Cu toate acestea, la Cluj (unde altundeva?), baietii destepti au desfacut sacii sigilati si s-au apucat de lucru. Brusc si pe neasteptate i-a apucat harnicia, s-au apucat sa imparta voturile in dosare si dosarele.

Bref: sunt convins ca la Cluj lucrurile vor fi cum trebuie, poate chiar se descopera ca vreo 98 % dintre voturile anulate ii apartin lui Basescu.

Tot inainte baieti!

yul
2009-12-11 18:52:38

Re: A inceput faza a doua a furtului...Nu poate CCR numara cat pot pedelicii fura!

Si daca voturile anulate sunt stampilate pe ambii candidati? Atunci cine a furat?

La 2009-12-11 18:45:16, Ratacitul a scris:

>
>
> BEC a spus clar ca renumararea voturilor se va face la Bucuresti, la
> sediul central.
>
> Cu toate acestea, la Cluj (unde altundeva?), baietii destepti au
> desfacut sacii sigilati si s-au apucat de lucru. Brusc si pe
> neasteptate i-a apucat harnicia, s-au apucat sa imparta voturile in
> dosare si dosarele.
>
> Bref: sunt convins ca la Cluj lucrurile vor fi cum trebuie, poate
> chiar se descopera ca vreo 98 % dintre voturile anulate ii apartin
> lui Basescu.
>
> Tot inainte baieti!
>

Ratacitul
2009-12-11 19:19:57

Re: A inceput faza a doua a furtului...Nu poate CCR numara cat pot pedelicii fura!

Tocmai explica "seful de la Cluj". Cica au desfacut sacii sigilati pentru ca s-au uitat niste "tabele", "niste procese verbale in alb" etc.

Ceea ce este intre ghilimele sunt cuvintele exacte folosite de "seful de la Cluj".


La 2009-12-11 18:52:38, yul a scris:

> Si daca voturile anulate sunt stampilate pe ambii candidati? Atunci
> cine a furat?
>
> La 2009-12-11 18:45:16, Ratacitul a scris:
>
> >
> >
> > BEC a spus clar ca renumararea voturilor se va face la Bucuresti, la
> > sediul central.
> >
> > Cu toate acestea, la Cluj (unde altundeva?), baietii destepti au
> > desfacut sacii sigilati si s-au apucat de lucru. Brusc si pe
> > neasteptate i-a apucat harnicia, s-au apucat sa imparta voturile in
> > dosare si dosarele.
> >
> > Bref: sunt convins ca la Cluj lucrurile vor fi cum trebuie, poate
> > chiar se descopera ca vreo 98 % dintre voturile anulate ii apartin
> > lui Basescu.
> >
> > Tot inainte baieti!
> >
>
>

LILI MARLEN
2009-12-11 19:38:54

HA ,HA ,HA

Mi s-a defectat masina si nu stiu ce avea.Ca femeie nepriceputa in auto am inceput : 1) sa numar bujiile: 2) sa verific joja de ulei 3) sa sterg blocul motor de praf. Si tot nu pornea.
Cam asta face Curtea Constitutionala vis a vis de procesul electoral.....Sunt un fan Basesc u si nu mi-am ascuns niciodata simpatiile politice pe forum.Fraude electorale au fost si de -o parte si de alta,99 % din ele nu au fost organziate ci erau efectul zelului si fanatismului unor alegatori. Este evident ca s-a fortat convingerea UNOR alegatori,de catre PDL prin mici cadouri simbolice,de PSD prin manipularea cu trusturile de presa aservite,care l-au demonizat pe Basescu si l-au zeificat pe Geoana.Indiscutabil,efectul manipularii a fost mult mai eficient al PSD,deoarece mijloacele mas media patrund in cel mai indepartat catun.IN AMBELE CAZURI INSA EFECTUL POATE FI PUS SUB SEMNUL INTREBARII,deoarece nimeni nu poate stii ce anume a votat "manipulatul"si in ce masura a reusit manipularea.
Sa revenim acum la decizia Curtii Constitutionale,de renumarare a voturilor NULE....O ABERATIE,de genul ..Curte fa-te ca lucrezi... Numararea nu are relevanta vis a vis de eventuale fraude electorale,deoarece NUMARAREA ESTE
BUNA ,SPRE FOARTE BUNA (posibile mici erori),deoarece la numaratoare,la sectiile de votare , au participat in media 1 membru/simpatizant Basescu si cel putin 5 membrii/simpatizanti ai partidelor care-l sustineau pe Geoana.
O REVERIFICARE A VOTURILOR NULE ESTE ECHIVALENTA CU NUMARATUL BUJIILOR CIND MASINA ESTE DEFECTA,NU SCHIMBA NIMIC,DAR OFERA C.C. ALIBIUL PERFECT. Culmea este ca orice s-ar numarat ,tot nu se schimba nimic,deroarece ARITMETIC totul este corect (aproape corect)

coscaru
2009-12-11 21:30:57

ce vor pati infractorii din judete ?

infractorii din BEJ -uri vor fi bagati la puscarie pt fraudarea alegerilor ? atata timp cat votul meu nu are valoare pt ca o banda de securisti asa stabileste , mie mi se pare lovitura de stat ,atac direct la democratie.

Ratacitul
2009-12-11 22:29:33

Re: ce vor pati infractorii din judete ?

Cei mai merituoasi vor fi avansati....la centru. Expertiza in materie de furt electoral nu trebuie pierduta: PDL trebuie sa ia peste 55% la alegerile viitoare. Cei mediocri vor ramane sa demonstreze la alegerile viitoare. Unii dintre cei foarte slabi vor fi tapi ispasitori.

Daca CCR dispune repetarea alegerilor, cele de mai sus nu mai sunt valabile. Partidul stat dispare dupa ce-i dispare creatorul.


La 2009-12-11 21:30:57, coscaru a scris:

> infractorii din BEJ -uri vor fi bagati la puscarie pt fraudarea
> alegerilor ? atata timp cat votul meu nu are valoare pt ca o
> banda de securisti asa stabileste , mie mi se pare lovitura de
> stat ,atac direct la democratie.
>

marlen lili
2009-12-12 08:58:40

Re: HA ,HA ,HA

Foarte interesanta analiza dumneavoastra , draga doamna doctor ! "fraudele nu au fost organizate ci erau efectul zelului'' .... sunteti intreaga la minte ? daca este efectul zelului nu este frauda ....
aritmetic APROAPE corect ? pai Basescu a castigat APROAPE corect , diferenta de cateva zeci de mii de voturi ...
tare tampita mai sunteti Doamna Doctor !

La 2009-12-11 19:38:54, LILI MARLEN a scris:

> Mi s-a defectat masina si nu stiu ce avea.Ca femeie nepriceputa in
> auto am inceput : 1) sa numar bujiile: 2) sa verific joja de ulei 3)
> sa sterg blocul motor de praf. Si tot nu pornea.
> Cam asta face Curtea Constitutionala vis a vis de procesul
> electoral.....Sunt un fan Basesc u si nu mi-am ascuns niciodata
> simpatiile politice pe forum.Fraude electorale au fost si de -o parte
> si de alta,99 % din ele nu au fost organziate ci erau efectul zelului
> si fanatismului unor alegatori. Este evident ca s-a fortat
> convingerea UNOR alegatori,de catre PDL prin mici cadouri
> simbolice,de PSD prin manipularea cu trusturile de presa
> aservite,care l-au demonizat pe Basescu si l-au zeificat pe
> Geoana.Indiscutabil,efectul manipularii a fost mult mai eficient al
> PSD,deoarece mijloacele mas media patrund in cel mai indepartat
> catun.IN AMBELE CAZURI INSA EFECTUL POATE FI PUS SUB SEMNUL
> INTREBARII,deoarece nimeni nu poate stii ce anume a votat
> "manipulatul"si in ce masura a reusit manipularea.
> Sa revenim acum la decizia Curtii Constitutionale,de renumarare a
> voturilor NULE....O ABERATIE,de genul ..Curte fa-te ca lucrezi...
> Numararea nu are relevanta vis a vis de eventuale fraude
> electorale,deoarece NUMARAREA ESTE
> BUNA ,SPRE FOARTE BUNA (posibile mici erori),deoarece la
> numaratoare,la sectiile de votare , au participat in media 1
> membru/simpatizant Basescu si cel putin 5 membrii/simpatizanti ai
> partidelor care-l sustineau pe Geoana.
> O REVERIFICARE A VOTURILOR NULE ESTE ECHIVALENTA CU NUMARATUL BUJIILOR
> CIND MASINA ESTE DEFECTA,NU SCHIMBA NIMIC,DAR OFERA C.C. ALIBIUL
> PERFECT. Culmea este ca orice s-ar numarat ,tot nu se schimba
> nimic,deroarece ARITMETIC totul este corect (aproape corect)
>


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Patapievici despre caseta cu Geoana "primind un sex oral" (9684 afisari)
 Europenii il felicita, rusii il injura (6911 afisari)
 Balonul pensiilor de stat va exploda (4427 afisari)
 Vangheliade de strada (2236 afisari)
 Viata de dupa 6 decembrie (1879 afisari)
 De la "Dansez pentru tine", direct in pat. Afla numele concurentilor care s-au cuplat in concurs! (4452 afisari)
 UPDATE 14:50 Curtea Constitutionala a decis renumararea voturilor nule (2314 afisari)
 A lesinat... in direct! (VIDEO) (2260 afisari)
 Sex oral cu o fetita de patru ani! "Am cedat avansurilor ei", a declarat pedofilul! - VIDEO (2078 afisari)
 General FSB: Cadavrul lui Hitler a fost incinerat in 1970 la ordinul directorului KGB (1769 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01593 sec.