Ziua Logo
  Nr. 4678 de joi, 29 octombrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

A fost odata...

2009-10-29

Comentarii: 17, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

da de ce
2009-10-29 21:30:52

Cine am fost...

Si cine am ajuns, sub conducerea comunistilor si a neocomunistilor!

Victor Iosif
2009-10-29 23:25:06

Re: Cine am fost..., poate ne informeaza mai bine, unul Giurgiu Ploiesteanul

- pe cei scarbosi si retardati - cum Ghita Dej si Groza au incins hora nebuna a republicii comuniste pe muzica de Vasinski. Dupa spalari de creiere de 40 de ani, prin contributia tatucilor Stalin si Ceausescu, hora s-a ivartit si s-a incins si mai tare, la fel de nebuna. De data asta, pe muzica parsiva, glaznosti, de Misa Gorbaciov-Sevarnadze. Asa s-a pus pecetea nefasta organizarii statului prin simulacrul adoptarii celei de a doua Constitutii republicane.

gili
2009-10-30 01:28:44

Iata daca mai este nevoie , inca o dovada ...

Iata , daca mai este nevoie , inca o davada ca Romania trebuie sa fie REGAT si nu o amaraciune de republica la mina unor neispraviti precum Ilici si Ba'secu .
Iata care sunt beneficiile reprezentarii noastre de catre oameni de valoare si inalta tinuta morala proveniti din Casele Regale ale Europei , dar vai , iata cum si arata astazi biata noastra Tara sub cizma unor neica nimeni ajunsi in virful piramidei republicane .
Traiasca Casa Regala a Romaniei !
Traiasca Maria Sa Regele Mihai !
Romani , sa punem de urgenta Regele nostru unde ii este locul , pe Tronul Tarii si sa ne scapam de liftele boschetarilor bolsevici !

george nemteanu
2009-10-30 05:14:30

Re: O buna readucere aminte

La 2009-10-30 01:28:44, gili a scris:

> Iata , daca mai este nevoie , inca o davada ca Romania trebuie sa
> fie REGAT si nu o amaraciune de republica la mina unor neispraviti
> precum Ilici si Ba'secu .
> Iata care sunt beneficiile reprezentarii noastre de catre oameni de
> valoare si inalta tinuta morala proveniti din Casele Regale ale
> Europei , dar vai , iata cum si arata astazi biata noastra Tara sub
> cizma unor neica nimeni ajunsi in virful piramidei republicane .
>
>
Astfel de precizari trebuiesc popularizate. Cu tot respectul pentru jertfa soldatilor romani,cu toata consideratia pentru Marasesti, Marasti, Oituz, dar trebuie pus in balanta reintregirii si acest aport personal al Casei Regale care materializeaza eroismul soldatilor si ofiterilor romani. Romania de azi este si opera Casei Regale, iar faptul ca nerecunostinta si tradarea comunistilor continuate de catre Iliescu au primit aprobarea tacita a milioane de romani cu creiere spalate pe viata este continuarea dramei pe care o traieste Romania.

Stefan Caliga
2009-10-30 06:00:51

"Cea mai frumoasa dintre Regine"

Asa o considera marea majoritate a contemporanilor sai. Afirmatia apartine diplomatului roman Grigore Gafencu, un fin observator al oamenilor , un mare om politic roman si european totodata.
Desi rangul nu ii permitea implicarea in viata politica, Regina s-a implicat profund in cea romaneasca, atunci cand Tara i-a cerut-o, cat si in cea europeana din aceleasi considerente.
O cultura superioara si un tact desavarsit au fost alte atuuri fericite. Asa se face ca prezenta Reginei la Paris a fost un eveniment european al epocii. Probabil ca fara activitatea Reginei Maria Romania ar fi pierdut mult si multe la Conferinta Pacii.
Din pacate... nici la ora actuala romanul de rand nu cunoaste prea multe lucruri despre aceasta femeie cu totul exceptionala. Istoricii de astazi ar trebui sa puna mai mult in lumina uriasa personalitate a singurei Regine a Romaniei Mari, ilustra si totusi insigurata fiinta, adorata de supusi si clevetita de slugoii politici ai vremii sale.

jan dinu
2009-10-30 06:12:24

Regina Maria - mama ranitilor ,in veci sa-i fie pomenit numele !

Mare pacoste pe capul Romaniei a fost Carol al doilea shi fiul sau
care au uzurpat tzara cu mafiile camarilelor - aciuate sub aripa regala !
JD

gili
2009-10-30 08:20:58

Re: Regina Maria - mama ranitilor ,in veci sa-i fie pomenit numele !

Asa pacoste pe capul romanilor Jenica precum neispravitul cela de la Cotroceni de-l ridici tu in slavi toata ziulica inca nu s-a existat ...
Si trag nadejde nici sa nu mai fie vreodata .

Mache
2009-10-30 12:25:38

Totusi, dupa ce revenim cu picioarele pe pamant

Fara a nega contributia remarcabila a Casei Regale la crearea Romaniei Mari, nu cred ca e bine nici sa sarim calul. Romania Mare nu a fost efecutul vointei unei singure persoane, indiferent cine a fost aceasta.

Tratatele de pace de dupa primul razboi mondial au consfintit pana la urma dorinta locuitorilor din teritoriile tarilor invinse de a-si crea noi state sau de a se uni cu alte state decat cele carora le apartineau in 1914, respectiv capacitatea invingatorilor de a controla militar acele teritorii.

Cel mai bun exemplu in acest sens este cel al Turciei. Tratatul de la Sevres din 1920 transforma Turcia moderna (tara invinsa in razboi) intr-un petec de pamant ceva cam de marimea Ungariei sau a Bulgariei de azi, intins intre Samosata si Ankara. Rumelia si vestul Anatoliei reveneau Greciei, sud vestul Anatoliei revenea Italiei, sudul si sud estul Anatoliei se imparteau frateste intre Franta, Anglia, Armenia si nou creatul Kurdistan.

Cu toate astea efectele tratatului s-au spulberat in cativa ani datorita capacitatii Miscarii Nationale Turce condusa de Kemal Ataturk de a alunga armatele grecesti (si apoi celalte armate aliate din restul tarii) de la portile Ankarei si pana pe malul european al Bosforului, respectiv de a prelua apoi teritoriile ce reveneau celorlalte state succesoare, care nu mai puteau sau nu mai voiau sa lupte, pana la frontierele Turciei moderne.

In pofida vrobelor mari si goale, aliatii, odata ce armatele lor au fost alungate din Anatolia si Rumelia, au consfintit pana la urma situatia din teren prin tratatul de la Lausanne din 1923 care confirma frontierele Turciei, asa cum o stim azi.

In mod similar, daca Romania nu ar fi putut sa controleze militar Transilvania, Basarabia, Crisana, Banatul si Bucovina, repectiv daca locuitorii acestor procvincii nu ar fi dorit sa se uneasca cu Romania, ele nu ar fi facut niciodata parte din Romania, indiferent ce ar fi facut oricine la Paris sau aiurea si indiferent cat de in fata sau in spate ar fi stat Romania printre tarile invingatoare. Punct.

Gormogon
2009-10-30 17:23:23

Gormogon
2009-10-30 17:28:53

Re: Cine am fost.../ O gramada de rahat care a dat bir cu fugitzii la Carol al 2-lea

bigshotnews
2009-10-30 17:40:15

Re: Totusi, dupa ce revenim cu picioarele pe pamant

Nu, inca nu pui punct. Crearea Kurdistanului era singura idee onorabila din Tratatul de la Sevres.

Giurgiu Crisan
2009-10-30 18:31:44

mai duceti-va dracului de monarhisti prosti

Victor Iosif
2009-10-30 18:55:03

Votati Frontul Plugarilor Grozisti, votati FDP (soarele). Jos burjuii!

Discurs tipic de agitator dejisto-paukerist-ceausist. Diversiune, divagatie, vocabular, tot .
tacamul necesar.

Ii pasa lui Nastase, ori Geoana, ori Almanahe, ori Mitrea de interesele clasei muncitoare? Nu cumva e o intamplare ca ei ranesc la vaca trandafirie si o mulge de tata stanga? Nu sunt ei tatucii mafiilor. Sa luam un egzamplu minor, doamna Mitrea unde lucreaza, la ce breasla cu circuit inchis, acolo unde taxele de asistenta sunt de paispe ori mai scumpe decat in Germania? Germania, bai! Asa se apara interesele celor ce muncesc, asa isi cladesc alesii socialisti bunastarea, pe spinarea sclavilor?

Din ce mediu s-au nascut Nastase, dar Gioana? S-au nascut in pestera, la sat, au tras la pila tatucii lor? Astia, ori oricare dintre ei, le-ar sta bine langa Patriciu daca le era dat sa se traga de sireturi cu dumnealui. Dar, acolo le-a fost ursita, sa organizeze batalia, pe partea stanga?

Alt exemplu, tie nu ti-e un pic de rusine cu "presedinta Norvegiei" in rol de membru al Executivului, in rol de huligan cu pieptul dezgolit in parlament? In Anglia, in Japonia, imperiala ar fi posibil asa ceva?

Poate ne spui care este cea mai inchegata natiune a lumii, ce forma de guvernamant are, aceeasi este a doua putere a lumii! Ce cOloare politica au avut guvernele investite de seful lor de stat timp de decenii consecutive? Cine este natiunea cu economia cea mai performant din lume, economie ce au penetrat imparatia lui Ford la el acasa?

Evident ca si monarhiile cresc in istorie, asa cum se vede la englezi, ori la japonezi. Totul este in progress – comunitatea nationala, monarhia. Intr-un regat de azi nu se intampla ce s-a intamplat in regatul existent in urma cu decenii sau secole. Dar rolul monarhiilor in coeziunea nationala este EVIDENT. Care sunt simbolurile cele mai tari in calea dezmatului glovalist? De ce Spania a revenit la monarhie dupa 40 de ani? Sunt ibericii niste scarbosi, niste retardati, o natiune neperformanta?

Nu ne mai speria cu Dumas, cum ar fi facut-o orice dascal comunist – dovada ca spalarea de creier a functionat perfect. Uite ca Franta republicana in ultimii doua sute de ani a pierdut permanent in defavoarea monarhiei engleze. Guvernarea nu se face, nu se impune de catre monarh, ci de catre balansul ponderii si contrapoderii parlamentare – este echilibrul, mereu instabil, cel ce dicteaza guvernarile si sefii executivelor.

Gormogon
2009-10-30 19:21:44

Zice unul aici:
De ce Spania a revenit la monarhie dupa 40 de ani? Sunt ibericii niste scarbosi, niste retardati, o natiune neperformanta?

Pentru ca ASA A VRUT BANDITUL DICTATOR FASCIST FRANCO mai zapacitule.
Si Spania traieste din fabricile VOLKSWAGEN + piese d eschimb locale. Este una din primele economii finantzate de f-i mama de catre cretinii din Bonn (atunci) cas a nu puna mana comunistii pe PUTERE in pantecele moale al NATO. Astia si ITALIA, paduchii din anii '60 ai Europei. Du-te mah cu regalitatea ta, uite la Anglia: ce rahat face si parazita aia decat sa manance banii Statului englez si scotzian?
Ce ma-s aface in Suedia regele, dar in Olanda? Ce rost au saltimbancii astia? Relicve pe banii noroduluiu.,
Si daca-i vorba d eHOTZI, ce mi-.e NASTASE & Iliescu ce mi-e PATRICIU, TARICEANU & Co.
Asa ca psst, mukles mai Vasalie.

Gormogon
2009-10-30 19:26:42

Re: Votati Frontul Plugarilor Grozisti, votati FDP (soarele). Jos burjuii!

A propos bai Vasile, ramane cum am stabilit:

Petre S. = cosor ion? =sorinake =casandra = cercetas = Timotei = logofatul de taina = vodka = calif la Gilistique (?) = doctor =Victor Iosif
Dobitovc jydanit pocait, imputziciunea Pamantului, slugoi al Zionului, ptiu! :-)

La 2009-10-30 18:55:03, Victor Iosif a scris: rahat imbecil neocons de dobitoc pocait american

Mache
2009-10-30 19:43:24

Re: mai duceti-va dracului de monarhisti prosti - Se ratoi la lume sperietoarea de ciori

Victor Iosif
2009-10-30 19:59:40

Re:

La 2009-10-30 17:23:23, Gormogon a scris:

Ce bine, cA El Caudillo v-a mai imputinat!
Ce rau, ca n-a facut treaba mai temeinic!

Un pesedinte poate peste nopate sa fie simbolul tuturor romanilor? Nu are cumva "convingerile" lui cu care e de acord, cel putin din cand in cand? Nu trebuie sa dea permanent taxa de instalre? De unde vin cheltuielile acestea - dumneata pe care te vad roman verde cu liceu, poti sa-mi spui?

O sa balansati intre ministri tip Romulus Zaroni si Elena Udrea, o sa va luptai cu foc sa-l inscaunati pe unul sau pe altul. Sau, sa instalati in capul statului....
un certaret, un apatrid ca Iliescu, un famen (ca Milica, care da si ceea ce tratatul din 1947 a consemnat ca-i apartine)

"Noi cu brate ca otelu, vom culege.... musetelu!"


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Viata dupa moartea PDL (5808 afisari)
 Fuga de "Prima casa" (2210 afisari)
 150.000 de romani in pericol de moarte (2110 afisari)
 Blaga a spart bariera Coalitiei (1506 afisari)
 Voronin urzeste planuri cu Lupu (1416 afisari)
 Asa ucide un asasin platit al Mafiei italiene! - ATENTIE, VIDEO SOCANT SI INTERZIS MINORILOR! (4136 afisari)
 O adolescenta a fost violata de zece tineri, in timp ce trecatorii radeau si faceau poze (3323 afisari)
 Ucraina este ''atacata'' de un virus necunoscut care a produs numeroase decese si a contaminat zeci de mii de persoane (3242 afisari)
 Regina Maria, arma secreta in reintregirea tarii (2723 afisari)
 Sexy-rusoaica Natalia Vodianova, cu sanul pe afara in reclame incendiare (FOTO) (2716 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00753 sec.