Ziua Logo
  Nr. 4678 de joi, 29 octombrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2009-10-29

Comentarii: 9, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

emigrstul
2009-10-29 16:42:20

Dupa roadele lor ii veti cunoaste

Care sunt roadele aplicarii in practica a teoriilor lui Marx?. Ca putem rediscuta asertiunile sale in conditiile secolului XXI, e altceva. A impune insa altora ca dogme, asemenea asertiuni sau interpretarea noastra despre ele, inseamna ca nu am invatat nimic din ce ni s-a intimplat.

sorge
2009-10-29 17:16:46

Ziua on line esti din ce in ce mai confuza !

L'Osservatore Romano a publicat un articol .....
scrie Boris Kagarliki in ziarul Moscow Time .....
Una este sa scrii un articol in ziarul tau si alta e sa preiei prin copiere un articol din alt ziar .
Ca a scris un ziar moscovit despre Marx ,nu este nici o mirare ,dar sa spui ca ziarul Vaticanului recomanda sa l citim pe Marx ...vade retro Satana !
Tot ce se scrie in orice ziar sint decit speculatii ;ce se poate spune in mod sigur despre cele 2 sisteme ,in mod sigur sint ciclice .

ug
2009-10-29 17:36:30

Dupa Darwin ... Marx !

In timp ce noi ne calcam in picioare la moaste Papa reabiliteaza pe Darwin si pe Marx !

The Catholic Church teaches "theistic evolution," which accepts evolution as scientific theory. Proponents see no reason why God could not have used an evolutionary process in forming the human species.
http://www.canada.com/technology/science/Pope+sees+physicist+Hawking+evolution+gathering/976722/story.html

But as the entire world is suffering the consequences of a deep crisis in the liberal, capitalist model, it makes sense that the Catholic Church is taking a new look at Marx’s works.
Marx gets Vatican thumbs up
http://beta.thehindu.com/news/international/article37253.ece

"If money as such does not multiply on its own, how are we to explain the accumulation of wealth in the hands of the few?"
Vatican gives two thumbs up for Karl Marx after Darwin and Oscar Wilde
http://www.roguegovernment.com/Vatican_gives_two_thumbs_up_for_Karl_Marx_after_Darwin_and_Oscar_Wilde_/17791/0/11/11/Y/M.html

Bumerang
2009-10-29 17:40:59

Re: Dupa roadele lor ii veti cunoaste


Critica adusa de Marx capitalismului este in mare parte justificata, mai ales in perioada in care a trait. Daca analizam capitalismul pur, dpdv teoretic, atunci este clar ca banii se concentreaza cu timpul exponetial in putine maini.
Cine are azi 1 Milion si nu este prost, in zece ani va avea cel putin doua sau trei, samd. Si de unde daca nu de la altii, care in acelasi timp saracesc. Cresterea economica nu va compensa niciodata imbogatirea unora putini fara sa saraceasca masa. In fond si la urma urmei, interesul unui capitalist nu este competitia libera pe piata, ci acapararea acesteia prin toate mijloacele.

Practic la sfarsitul unei faze de capitalism pur se ajunge la o ''monarhie'' sau un ''feudalism'' bazate pe capital si nu pe aparteneta la o familiea aristocrata. Efectul este insa acelasi.

Ca solutia oferita de Marx este in practica la fel de nefunctionala ca si capitalismul pur, s-a dovedit. Caci si in comunism puterea s-a concentrat in maini putine. Nu prin bani ci prin influenta si politica. Insa rezulatul a fost acelasi.

De aceea nu trebuiesc amestecate criticile lui aduse capitalismului cu solutiile oferite de el.

Dupa parerea mea, solutia este la mijloc (aprox), si se numeste economie de piata sociala. Nu capitalism si nici comunism. Mijloacele de productie sunt in maini private, insa aceaste nu pot abuza de propria proprietate, existand leigi care pun interesul obstesc in fata interesului privat!

Cateva exemple: Tarile Scandinavice, Germania, Franta.
La 2009-10-29 16:42:20, emigrstul a scris:

> Care sunt roadele aplicarii in practica a teoriilor lui Marx?. Ca
> putem rediscuta asertiunile sale in conditiile secolului XXI, e
> altceva. A impune insa altora ca dogme, asemenea asertiuni sau
> interpretarea noastra despre ele, inseamna ca nu am invatat nimic din
> ce ni s-a intimplat.
>

paraipan
2009-10-29 18:26:33

Adevaru' ie ca Adam Smith si Karl Marx

sunt si'n ziua de azi cei mai mari economisti. fatza de "The Wealth of the Nations" si "Das Kapital", toate celelate cartzi de economie sint ssmd. Daca ai intzeles aceste 2 cartzi, n'ai nevoie sa'l mai studiezi pe Friedman sau altzi fancy economists.

LILI MARLEN
2009-10-29 18:36:57

STIATI CA...

pina in 1989 toti politologii occidentali sustinea teoria convergentei sistemelor,adica,ziceau ei, in lupta dintre capitalism si comunism nu va fi un invingator ,pentru ca ambele vor evolua spre un model mixt care va prelua trasaturile ambelor sisteme(paradoxal azi China confirma teoria).Caderea sistemului comunist din Europa de Est a lasat gura casca pe acesti politologi,deoarece,logic,comunismul fie el si in varianta stalinista avea suficiente rezerve ca sa nu sa cada.Iata,acum,ca se manifesta o noua realitate,capitalismul ca sistem da faliment, (alt paradox,capitalismul este tinut in viata prin infuzia de capital chinez ,SUA,FMI,Banca Mondiala,depind de a infuzia de capital chinez).Ideea este ca lumea este in schimbare,ca critica marxista asupra capitalismului NU ARE CUSUR,capitalismul este un sistem perimat,care isi traieste ultimile clipe.

Ion Ionescu de la Brad
2009-10-29 21:17:11

Rusine! De asta o sa fie ultimul sau penultimul Papa! Idioti curati, pacat nu poate da Marxismul

peste ei fara sa distruga frumoasa Italie!
Dar cu putin "efort" - Doamne fereste!

bigshotnews
2009-10-30 02:48:15

Re: STIATI CA...

Zero barat ce ai spus!
Viitorul capitalismului e strins legat de INTERZICEREA bancilor/fondurilor de pensii/asigurarilor PRIVATE !.
Daca din punct de vedere al cererii si ofertei produselor si serviciilor, economia privata si-a aratat valabilitatea, nu acelasi lucru se poate spune si despre PRIVATII ce lucreaza cu BANII.
Statul trebuie sa garanteze ca bancile, pensiile si asigurarile sa nu mai fie domeniu particularilor, de acestea ocupandu-se numai institutii financiare de stat. Insa acolo unde sunt riscurile, cum ar fi fondurile de investitii sau jocurile de noroc, acestea trebuie lasate pe mana particularilor.
Motivul pentru care sistemul capitalist este "in criza" la ora actuala il constituie marii bancheri CE AU DECLANSAT DELIBERAT ca si in '29 aceasta "criza". Ei sunt raul ce trebuie starpit. Imagineaza-ti o Uniune Europeana in care numai institutii financiare 100% de stat ar executa servicii bancare de pensii si asigurari... Un exemplu babesc: BNR-ul s-ar ocupa NUMAI cu reglementarile in Romania , insa in celelalte 26 state ale UE ar oferi acele servicii. 26 de institutii bancare din statele UE ar exista pe piata romaneasca! Crezi ca (cel putin) 26 nu sunt de ajuns pentru competitivitate? Bineinteles, UE ar avea impozite preferentiale pentru membrii sai si mai mari pentru "outsideri".
Si nici macar nu ar fi vorba de BNR. Sa se creeze trei institutii statale cu rol de banca, fond de pensii, fond de asigurari care sa lucreze EXCLUSIV cu clientii ce NU AU cetatenia romana, in special cei din UE. Fiecare stat al UE ar face lucrul acesta! "La tine acasa/cu cetatenii tai doar REGLEMENTEZI, peste hotare/ cu cetateni straini FACI AFACERI". Deci clientii sunt strainii. Simplu. Toata lumea va sti care stat ii datoreaza altui stat bani. La ora actuala, ideea ca datoria externa a unui stat trebuie platita altui stat E O PROSTIE. In realitate, facand calculele, TOATE statele datoreaza NUMAI bancilor private.
Din pacate, acest sistem nu e dorit de nemernicii astia.

BEOBACHTER
2009-10-30 09:24:21

ACU' TREI ANI SCRIAM CA AR TREBUI SA NE CAM INSPIRAM DIN MODELUL ECONOMIC CHINEZ

ACU' TREI ANI SCRIAM CA AR TREBUI SA NE CAM INSPIRAM DIN MODELUL ECONOMIC CHINEZ UNDE PARTIDUL COMUNIST CONSTRUIESTE ORDONAT UN CAPITALISM DE DEZVOLTARE ...

Ce mai freamat, ce mai vuiet pe Forumurile unde am scris ...
Scandal, Rusine, Comunistule, etc. etc.


Uite ca Viatza ma confirma ...

China shi Vietanmul au dureri exact in cot de criza economica.

In Vietnam de o pilda, daca vrei tu, Strain sa iti faci societate comerciala,. itzi baga Legea in Coa-ste un vietnamez, membru de nadejde al Partidului "Comunist"
(o simpla denominatziune, ca oricare alta care nu are nimic in comun cu comunismul stalinist, decat conducerea autoritar-ratzionala a procesului de construire a unui Capitalism Ratzional, subsumat intereselor NATZIONALE).

Aceasta, plus mentzinerea pedepsei capitale face ca Gloatele sa fie puse la munca total si sa isi vada de treaba ...
Iar tu, ca strain, daca vrei sa pleci cu banii pe shest, cum fac totzi in Romania, o cam incurci.

SHI CE-I MAI IMPORTANT ESTE CA VIETNAMUL O TZARA CU SUPRAFATZA CAM CAT ROMANIA, DAR CU CIRCA 90 000 000 DE LOCUITORI

NU ASCULTA DE NIMENI !

Noi shi shi sa belim cainii vagabonzi nu avem voie ...

Nu avem voie sa dam peste bot Minoritarilor care lucreaza la Destructurarea Toatala a Romaniei ...

Nu avem voie sa eradicam Manelizarea, Prostitutia, Crima Organizata, Tembelizarea prin CAnalele Media (Scurgerile media ...)

Catre BIGSHOTNEWS.

INTERESANT CE SPUI, DAR TE ROG, REVINO SHI SCRIE MAI CLAR, MAI SPATZIAT INTRE PARAGRAFE.

O sa vezi singur ca am dreptate si vei cashtiga in claritate shi ... rating !
Succes !

Catre LILI MARLEN.

Asha este Lili, dar era minat de Prostia Legiferata ...
Aceasta Prostie pe baza de "originea sanatoasa", shoparla bagata la inaintare inca de pe timpul lui Stalin, a impiedicat comunismul sa evolueze inspre Modelul Chinez, in primul rand in URSS.
Ca daca URSS evolua catre Modelul Chinez, nu cadeau nici tarile socialiste, si CAERUL ar fi fost o UE de Succes, ...

Iar Restul Lumii nu ar fi avut incotro,. ar fi pus Osul la Munca, nu la belit pe Amarahtenii Lumii, ca acu' nu mai au pe nimeni care sa ii apere, macar de forma.

Imediat ce cazu Comunismul cazu shi nivelul de trai in Capitalism.
Shi-au luat de o grija ...

Nici Tembelul Dirijat de Gorbaciov nu ar mai fi avut loc de intors, nu mai vorbesc de Dobitocul Sinistru de Eltzan ...


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Viata dupa moartea PDL (5808 afisari)
 Fuga de "Prima casa" (2210 afisari)
 150.000 de romani in pericol de moarte (2110 afisari)
 Blaga a spart bariera Coalitiei (1506 afisari)
 Voronin urzeste planuri cu Lupu (1416 afisari)
 Asa ucide un asasin platit al Mafiei italiene! - ATENTIE, VIDEO SOCANT SI INTERZIS MINORILOR! (4136 afisari)
 O adolescenta a fost violata de zece tineri, in timp ce trecatorii radeau si faceau poze (3323 afisari)
 Ucraina este ''atacata'' de un virus necunoscut care a produs numeroase decese si a contaminat zeci de mii de persoane (3242 afisari)
 Regina Maria, arma secreta in reintregirea tarii (2723 afisari)
 Sexy-rusoaica Natalia Vodianova, cu sanul pe afara in reclame incendiare (FOTO) (2716 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00765 sec.