Ziua Logo
  Nr. 4580 de marti, 7 iulie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2009-07-07
somatotrop (...@yahoo.com, IP: 78.97.130...)
2009-07-07 19:43
Da da e bine

Inca unul,americanii sunt mandrii de tine,pai mai Mache in loc sa le multumesti rusilor ca v-au dat si voua niste teritoriu de unde sa extrageti petrol sa mergeti cu fundurile grase in Jeep.

Marius.Batca (...@ziua.ro, IP: 193.230.150...)
2009-07-07 20:41
Re: Da da e bine

somatotrop (...@yahoo.com, IP: 78.97.130...)
2009-07-07 21:19
Domnule Batca

Etimologia numelui dumneavoastra nu este relevanta,insa relevanta este parerea dumneavoastra conform careia eu as ridica in slavi Rusia,cred ca este total invers,injuriile pe care le aduceti dumneavoastra poporului rus cum ar fi""soldatii salbatici adusi din stepele Asiei'' confirma faptul ca nutriti un sentiment de ura extrema fata de poporul rus,statutul dumneavoastra de jurnalist nu va permite sa va dati cu opinia la rubrica EXTERNE ,aici articolele trebuie sa fie cat mai obiective,in schimb la alte rubrici nespecifice obiectivitatii cum ar fi EDITORIAL SAU STIREA SUIE puteti scrie orice doriti in limitele decentei
PS:Numele dumneavoastra pare a fi de origine slava dar nu ma hazardez poate fi cuman,oricum un peste poarta numele acesta si anume "Blicca Bjoerkna"-batca

Marius.Batca (...@ziua.ro, IP: 89.120.184...)
2009-07-08 00:04
Re: Da da e bine ----Pt. Dl. Somatotrop

Imi pare bine ca nu m-am inselat in privinta dumneavoastra (la fel ca si in cazul domnului Srelu). Sunteti patimas atunci cand va sustineti parerea. Si este un lucru bun (consider eu). De asemenea, nu pot sa nu remarc faptul ca sunteti un partener de dialog antrenant, mai ales cand renuntati la limbajul agresiv.

(ca sa trecem si peste originea numelui meu - stiam despre "peste", dar, dupa cum am spus, nu se poate scrie cu diacritice pe forum si am evitat. oricum, sunt de acord. nu este relevant.)

Atunci cand postez pe forum, nu incerc sa ma justific si nici sa ma scuz. Nu este pentru prima data cand fac acest lucru si mi se pare important sa pot dialoga cu cititorii. Din fericire, formatul online permite. Din pacate, este unul dintre avantajele de care nu putem beneficia mereu (noi, autorii). Ca sa incerc o gluma amara: Timpul ne mananca tot timpul.

Si daca iar am reusit sa va rapesc cateva clipe cu postarea mea, o sa revin cu afirmatia: "eu nu atac Rusia, nu am nimic cu rusii. Dar mi se pare normal sa atrag atentia asupra rusilor care ameninta interesele Romaniei si romanilor".

Dumneavoastra scrieti: "injuriile pe care le aduceti dumneavoastra poporului rus cum ar fi 'soldatii salbatici adusi din stepele Asiei' confirma faptul ca nutriti un sentiment de ura extrema fata de poporul rus".

Stiu la ce articol va referiti. Numai ca eu am scris:

"Din partea presedintelui Medvedev ar fi de asteptat sa recunoasca faptul ca Armata Rosie a omorat, doar pentru ca erau romani, zeci de mii de locuitori ai Basarabiei, iar alte sute de mii au fost deportati in lagarele din Siberia sau Urali. Si ca alte zeci de mii de romani au suferit in puscariile din Romania, unde au fost tratati mai rau ca ultimii criminali, dupa ce 'eliberatorii' sovietici si-au adus pe tancuri slugile care au preluat puterea. Poate domnul Dmitri Medvedev ar trebui sa mai pomeneasca si despre milioanele de rusi (printre care se afla si sute de mii de evrei) pe care i-a omorat criminalul Stalin, 'camaradul' celuilalt mare criminal, Hitler. Si despre copiii omorati si femeile violate de hoardele de salbatici adusi din fundul Asiei si imbracati in sinistrele uniforme sovietice."

Nu inteleg de unde ati tras concluzia ca "nutresc un sentiment de ura fata de poporul rus". Aici era vorba despre URSS. Este adevarat ca Moscova era capitala sovietica si este si capitala Federatiei Ruse. Nu este nici o inventie, stiti si dumneavoastra: conducerea sovietica a adus oameni din Siberia, din Mongolia sovietica, din "extremul orient rus", pe care i-a imbracat in niste uniforme, le-a pus cate o arma in mana si i-a trimis in razboi. Nu cred ca nu ati citit despre cruzimea acestor armate sovietice. Si nici nu cred ca sunteti plecat din Romania de vreo 600 de ani, ca sa stiti ce a insemnat aceasta invazie pentru romani, pentru Europa Centrala si de Est si pentru Tarile Baltice.
Si sa nu credeti ca nu stiu ce au facut trupele SS in aceleasi regiuni.

Imi pare rau ca nu am putut sa purtam acest dialog la articolul de acum doua zile care se referea la comemorarea a 60 de ani de la al doilea val de deportari a romanilor din Basarabia.
Marius.Batca (...@ziua.ro, IP: 89.120.184...)
2009-07-08 00:09
Re: Da da e bine ----Pt. Dl. Somatotrop Corectie

Imi pare rau ca nu am putut sa purtam acest dialog la articolul de acum doua zile, care se referea la comemorarea a 60 de ani de la cel de-al doilea val de deportare a romanilor din Basarabia.

somatotrop (...@yahoo.com, IP: 78.97.130...)
2009-07-08 02:20
Da in unele privinte sunt de acord

Dar cuvantul ''salbatici'' nu este aplicabil tuturor soldatilor armatei sovietice,chiar bolsevice, sunt sigur ca mai erau si oameni de nadejde,totusi trebuie sa privim si din perspectiva sovieticilor,care probabil foarte suparati de crimele pricinuite de nazisti,de satele distruse etc. aveau un sentiment de furie puternic,lucrul asta se poate sa le fi intunecat mintile,sigur nu este o explicatie dar asa e psihologia umana, sincer cred ca rusul de rand e un om perfect normal ca noi toti,sincer va spun daca tara noastra ar fi atacata de un stat X daca ar omori copii,ar distruge orase,sate nu stiu cum as reactiona daca as intra si eu mai apoi in statul X cu arma in mana probabil as cauta razbunare.Sigur rusii nu s-au mai gandit ca noi romanii nu suntem nazistii care le-au distrus tara si ne-au tratat la fel,pentru ei eram tot una cu germanii.Stalin a fost un jeg uman recunosdc acest lucru scuze de termen,dar sa nu uitam ca el nu a fost rus ci georgian de asemenea il suspectez si de grave boli mintale,dar scuzati-ma nici domnul Bush nu prea Sfantul Petru

Evreu-rus din Rusia (...@yahoo.com, IP: 89.47.58...)
2009-07-08 02:47
O intrebare la care sunt convins ca dl Batca nu ar raspunde. Intrebarile incomode il deranjeaza.

La 2009-07-08 02:20:45, somatotrop a scris:

> Dar cuvantul ''salbatici'' nu este aplicabil tuturor soldatilor
> armatei sovietice,chiar bolsevice, sunt sigur ca mai erau si oameni
> de nadejde,totusi trebuie sa privim si din perspectiva
> sovieticilor,care probabil foarte suparati de crimele pricinuite de
> nazisti,de satele distruse etc. aveau un sentiment de furie
> puternic,lucrul asta se poate sa le fi intunecat mintile,sigur nu
> este o explicatie dar asa e psihologia umana, sincer cred ca rusul de
> rand e un om perfect normal ca noi toti,sincer va spun daca tara
> noastra ar fi atacata de un stat X daca ar omori copii,ar distruge
> orase,sate nu stiu cum as reactiona daca as intra si eu mai apoi in
> statul X cu arma in mana probabil as cauta razbunare.

Daca soldatii rusi au fost "animale" (in viziunea dlui Batca), doar ptr faptul ca si-au aparat patria, eliminand inamici pusi pe jafuri, crime si distrugeri, care se mai si visau protectorii "culturii europene vestice de asaltul iminent al barbarelor hoarde bolsevice", atunci soldatii americani, care au zdrobit o tara care le-a fost candva aliata, o tara care nu-i atacase nicicum (nici macar nu le declarase razboi), doar ptr faptul ca Hussein decisese sa vanda petrol pe Euro in loc de dolari, cum se mai pot intitula oare? "Eroi"? "Sfinti"? Cum, oare?

Hokusai san din Kyoto (...@gmail.com, IP: 188.24.209...)
2009-07-08 08:15
Re: Da da e bine / Siberienii bastinasi nerusi, asiaticii, mongolii, popoarele turcice, tatarii

s-au comportat in istorie, in razboaie cu cea mai mare cruzime inimaginabila din Lume, in armata sovietica erau multi asiatici nerusi!!!!!!!!!!La 2009-07-07 19:43:27, somatotrop a scris:

> Inca unul,americanii sunt mandrii de tine,pai mai Mache in loc sa le
> multumesti rusilor ca v-au dat si voua niste teritoriu de unde sa
> extrageti petrol sa mergeti cu fundurile grase in Jeep.
>

dorinP din Kanata (...@hotmail.com, IP: 76.68.244...)
2009-07-08 15:05
Re: O intrebare la care sunt convins ca dl Batca nu ar raspunde. Intrebarile incomode il deranjeaza.

Ma scuzi, dar gasesc ipocrit sau cel putin deplasat sa incerci sa justifici un act criminal aducind pe tapet un altul. Dupa cite vad nu este mare diferenta intre tine si amicii tai contra.

Din pacate "hoardele de salbatici adusi din fundul Asiei " impinsi in linia intii in momentul in care armata inamica pierdea teren au fost reale, iar procedeul era ceva obisnuit pentru Stalin. Oricit de partinitor ai fi nu cred ca nu ai auzit de salbaticia lor.

Totusi, domnule Batca, de fiecare data cind vine vorba de rusi sau americani, articolele dumneavoastra pierd din obiectivitate. Nu cred ca este necesar si util sa pineti semnul egalitatii intre politica guvernelor si poporul pe care-l reprezinta. Indiferent care va sint opiniile personale IMHO cred ca este preferabil sa incercati sa va detasati si sa incercati sa ramineti obiectiv fata de un eveniment pe care-l relatati.


La 2009-07-08 02:47:57, Evreu-rus a scris:

> La 2009-07-08 02:20:45, somatotrop a scris:
>
> > Dar cuvantul ''salbatici'' nu este aplicabil tuturor soldatilor
> > armatei sovietice,chiar bolsevice, sunt sigur ca mai erau si oameni
> > de nadejde,totusi trebuie sa privim si din perspectiva
> > sovieticilor,care probabil foarte suparati de crimele pricinuite de
> > nazisti,de satele distruse etc. aveau un sentiment de furie
> > puternic,lucrul asta se poate sa le fi intunecat mintile,sigur nu
> > este o explicatie dar asa e psihologia umana, sincer cred ca rusul de
> > rand e un om perfect normal ca noi toti,sincer va spun daca tara
> > noastra ar fi atacata de un stat X daca ar omori copii,ar distruge
> > orase,sate nu stiu cum as reactiona daca as intra si eu mai apoi in
> > statul X cu arma in mana probabil as cauta razbunare.
>
> Daca soldatii rusi au fost "animale" (in viziunea dlui Batca), doar
> ptr faptul ca si-au aparat patria, eliminand inamici pusi pe jafuri,
> crime si distrugeri, care se mai si visau protectorii "culturii
> europene vestice de asaltul iminent al barbarelor hoarde bolsevice",
> atunci soldatii americani, care au zdrobit o tara care le-a fost
> candva aliata, o tara care nu-i atacase nicicum (nici macar nu le
> declarase razboi), doar ptr faptul ca Hussein decisese sa vanda
> petrol pe Euro in loc de dolari, cum se mai pot intitula oare?
> "Eroi"? "Sfinti"? Cum, oare?
>
>

dorinP din Kanata (...@hotmail.com, IP: 216.208.140...)
2009-07-08 17:53
Re: Da da e bine ----Pt. Dl. Somatotrop

La 2009-07-08 00:04:30, Marius.Batca a scris:
[...]

Apreciez in mod deosebit faptul ca incercati sa comunicati cu noi cititorii, chiar daca nu este un exercitiu atit de usor :) Astfel de tentative din partea ziaristilor nu pot sa fie decit benefice pentru toata lumea chiar daca uneori discutiile vor fi mai aprinse.

     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Carrefour criminal (4628 afisari)
 Tolontan arvunit de Patriciu (2084 afisari)
 PSD condus de securisti si interlopi (1987 afisari)
 Ialta-Malta-Moscova (1648 afisari)
 Casuneanu, maestrul combinatiilor (1438 afisari)
 UPDATE - Socant: O femeie din Constanta s-a filmat in timp ce-si viola fiul in varsta de sase ani (4512 afisari)
 Femeia care are cel mai puternic vagin din lume si-a doborat propriul record (3788 afisari)
 Obama ironizeaza Rusia: Multumim pentru afacerea Alaska! (2374 afisari)
 Hotelurile special construite pentru sex, o afacere de miliarde (2355 afisari)
 Yemen: Un barbat acuzat ca a violat si ucis un baiat de 11 ani a fost impuscat in cap in fata a sute de spectatori (Imagini Socante!)  (2183 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01615 sec.