Ziua Logo
  Nr. 4564 de joi, 18 iunie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Actualitate

2009-06-18

Comentarii: 31, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Eufrosin
2009-06-18 19:17:43

Acum

..o face Ungaria, cu concursul SRI !

Au omorat lupii caiinii de paza si s-au imbracat in pielea lor, oameni buni!

Anca2008
2009-06-18 19:25:25

Dezinformare

dupa cum bate vintul. Vechii stapini ne vroiau prieteni cu Yugoslavia. Noii stapini ne vor dusmani. Dar nu trebuie scapat din vedere ca securistul ca specie sub-umana este prin definitie o javra care lucreaza pentru dusmanii Romaniei. Un sut in koor merita domnul turnator, si nu prima pagina dintr-un ziar.

LILI MARLEN
2009-06-18 19:27:28

NUMAI SIRBII SI MARE NEAGRA NU AU TRADAT NICIODATA ROMANIA

ne-au fost intotdeauna prieteni adevarati (din pacate noi nu le-am raspuns intotdeauna la fel,permitind ca avioanele NATO sa foloseasca spatiul aerian romanesc si sa bombardeze Serbia ortodoxa chiar in ziua de Pasti.
Acesti generali comunisti fac ceea ce au invatat,adica MINT.Fostul sef al Securitatii, gen (??) Vlad (are pensia de 50 de ori mai mare decit un fost detinut politic anticomunist)vrea sa murdareasca imaginea Yugoslaviei prietene,deoarece acest lucru s-ar potrivi teoriei securitatii cum ca ungurii si sirbii au fost implicati in declansarea revolutiei la Timisoara si,deci,securitatea (si armata) si-a facut doar datoria acolo.

Ghita Bizonu'
2009-06-18 19:45:32

Asta prin 1950 cand si pe la noi Tito weras calaul Tito, la parada aparea un magar sau maimutoi

(dupa cum se putea) in unoforma de maresal cu satru la sold, se publicau poezii despre copii care mureau de foame sub conducerea sangerosului calau Tito si la Obor cam pe unde a fost statuia cu 1907 era un panou urias cu Toto in unofroma de maresal lustruind pantofii unchioului Sam .
Pe granita din Banat s-au inregistrat morti si raniti iar mitraliorii din bat . mitraliere Emil Botnaras se schimbau noaptea ca ziua era cam nasol cu lunetistii (posturi de lupta amenajate , mi s-a zis chiar cazemate ). Presupun ca si noi aveam lunetisti. Daca nu noi trupele sovietice . Si se putea ca or4icand sa se dea ordinul de atac sa se elibereze Iugoslavia.....
Apoi a murit tov Stalin, trupele RKKA s-au retras , a fost planul Valeev si s-a ajuns la situatia bine cunoscuta de cooperare pe baza principiului ca frica pazeste bostana.

Da. tito . Se certase cu Stalin. Printre al;tele Tito dorea o Federatie balcanica si se cam amestecase in Grecia . Tov Stalin nu dorea neaparat conflict cu englezii (Grecia) insa dorea naparat ca sa ramana piua I a in Balcani si sa fie preponderent in Vulgaria . Plus ca considera atitudinea lu Tito drept impertinenta .

De unde stiu :
partial din familie . Cestia cu magaru si sataru, panoul si relatiile incordate. un coleg a adus odat la liceu un ziar mai vechi , de prin? 53? si ma facut un haz nebun - Tito tocmai il afumase cu tabucu gen Churchil pe Nae care era f fericit .
Cestia cu mitaliorii - intamplator mi-a povestit unu (deja era mai puriu ) si io inca nu m=-am ramolit chiar de tot ....
Ptr partea finala - Istoria razboiului rece , scrisa de un francez prin anii 70 , publicata prin anii 90 .

demetrius
2009-06-18 19:45:58

Cu "prieteni" ca "parlamentarii" romani

nu ne mai trebuie dusmani: nici sarbi (oare cum se poarta azi cu romanii de acolo ?), nici unguri....

Wilhelm Tell
2009-06-18 20:06:28

Calaul Tito...

...a fost cel putin in acest caz totusi calau!

srelu
2009-06-18 20:20:07

Imi place biblioteca domnului general

Ce pensie are un fost general de securitate ?

Banuiesc ca patria le este recunoscatoare pentru grija calda cu care i-au strans de gat pe toti cei ce indrazneau sa carteasca impotriva regimului.

Changeman
2009-06-18 20:26:29

Praf in ochi !


"Aparent, Romania a avut o lunga relatie de prietenie cu Iugoslavia, dar in realitate lucrurile n-au fost deloc asa"

Am cazut pe ganduri...
Adanc spus. Subtil. Dar atat de subtil incat numai un cineva "cu pipa" gen MI6 ( am intrat in Occident oficial, nu ? ) poate emite asa ceva....

Acum serios, pe cine mai prostesc R&R cu asemenea fumigene de albire a Securitatii ?! Sintem in 2009...

Stefan Caliga
2009-06-18 20:28:06

Nu este de mirare

Romania a acordat sprijin Regatului Sarbilor, Croatilor si Slovenilor (Yugoslavia, din 1929). O printesa romanca, Marioara a Romaniei, fiica Regelui- Intregitor Ferdinand I, a devenit sotia lui Alexandru Karagheorghevici, Regele Yugoslaviei pana in 1934. Acesta a sfarsit tragic la Marsilia, sub gloantele ustasilor.
Probabil ca Nicolae Ceausescu era bine informat de "bunele sentimente" ale lui Iosip Broz Tito. Dovada: nu a facut mare caz la moartea acestuia, presa de partid si de stat fiind relativ rezervata fata de eveniment.
Putem trage o singura concluzie: Marele si Statornicul Prieten al Romaniei a fost, este si va fi Marea Neagra!
Asemenea documente relevante fundamenteaza (mai era, oare, nevoie?!) justetea politicii noastre externe in privinta aderarii la NATO.
Caci NATO, ca organizatie politico-militara, recunoaste si garanteaza securitatea frontierelor statelor membre!

Changeman
2009-06-18 20:32:40

Re: Acum

" ..o face Ungaria, cu concursul SRI !
>
> Au omorat lupii caiinii de paza si s-au imbracat in pielea lor,
> oameni buni! "


Ideea prevalenta -) ideea obsedanta - )ideea deliranta -) ...

Cam repede ai ajuns la final. Dar stai linistit, in faza asta poti stai pana treci de suta... Sanatate !


La 2009-06-18 19:17:43, Eufrosin a scris:

> ..o face Ungaria, cu concursul SRI !
>
> Au omorat lupii caiinii de paza si s-au imbracat in pielea lor,
> oameni buni!
>

Changeman
2009-06-18 20:44:02

Re: Imi place biblioteca domnului general


Bine spus.

Biblioteca e una standard, se dadeau la pachet si pe inventar inainte de 89 la nomenclaturisti. Dar nu puteau sa citeasca nici o carte separat de restul pentru ca era formata ...numai din cotoare !

"Domnu* general" are in comun cu Occidentul numai pipa !

"Ce pensie are un fost general de securitate ? " Cred ca nu vrem sa aflam nici unul dar sigur este direct proportionala cu ceea ce (nu) scria in fisa postului contra dusmanilor poporului ! Si pe dusmani nu-i iubesti. Ii lichidezi !


La 2009-06-18 20:20:07, srelu a scris:

> Ce pensie are un fost general de securitate ?
>
> Banuiesc ca patria le este recunoscatoare pentru grija calda cu care
> i-au strans de gat pe toti cei ce indrazneau sa carteasca impotriva
> regimului.
>

NormanFinkel5
2009-06-18 22:22:26

Re: Nu este de mirare/..ca se baga zazanie intre sarbi si romani, Serbia trebuie turtita de tot,este

Ghita Bizonu'
2009-06-18 22:44:48

Re: unii ofiteri mai si citeau .. si unii care se credeau destepti primeau niste lectii sa nu le

uite toata viata....
gen Ilie Marin , pre vremea cand era lt major si (nu glumesc! ) sef de stat major la vanju Mare l-a lasat cu gura cascata pe un absolvent de istorie .... mai ales cand i-a tyrantit fro 20 de titluri ca bibliografie .....
Si astia de la informatii .... erau in gnl baieti destepti . Am zis informatii nu represiune tampa ....

La 2009-06-18 20:20:07, srelu a scris:

> Ce pensie are un fost general de securitate ?
>
> Banuiesc ca patria le este recunoscatoare pentru grija calda cu care
> i-au strans de gat pe toti cei ce indrazneau sa carteasca impotriva
> regimului.
>

sorge
2009-06-18 23:04:30

Nu i stilul sirbilor !

Citind si pe forum ,aceiasi senzatie o am si eu .
Mai usor gasim 2 generali romani de securitate sau de armata [la alegere] in slujba unei puteri straine ,decit sa i facem sopirlisti si turnatori pe sirbi .
Cui prodest ,aceasta carte ?

NormanFinkel5
2009-06-18 23:15:37

Re: Imi place biblioteca domnului general/ Baiat citit, scoala lui CIA-Basescu

Zold Janos
2009-06-18 23:27:42

Habar nu aveti...

... numai daca a-ti trait printre sirbi stiti cu adevarat!
I-mi povestea socrul... cit de mult ne iubeau sirbii... cind a servit in armata pe Dunare... Se fugea in zig-zag ca sirbii trageau peste apa la tot ce misca pe partea romana... una doua focuri si amuteau... apoi iara, si iara... asa de dragul ostasului roman...

Apoi ne-au spus-o clar si pe sleau, cind eram tineri... ca ei (sirbii) au luptat o viata impotriva nazistilor, pe cind noi "am intors armele"... ne considerau tradatori si aserviti URSS-ului... si aveau dreptate!

Eufrosin
2009-06-19 00:01:30

Re: Acum

Ce-i cu tine bre' - nu-ti dau dracii pace? Hai arata-mi un singur lucru pentru care sa fim recunoscatori securitatii de dupa 1990! Greu, eh ?


La 2009-06-18 20:32:40, Changeman a scris:

> Ideea prevalenta -) ideea obsedanta - )ideea deliranta -) ...

George SMADU
2009-06-19 02:16:33

Securitatea cea "patrioata"!

generalul de paie ( prea multi plutonieri pe post de generali in Securitatea comunista!) Rogojan incearca precum alti colegi securisti sa reabiliteze Securitatea in ochii tinerelor generatii cu astfel de carti-gunoi. Tito nu avea puterea militara sa aiba pretentii teritoriale la Romania! Uneltirile lui Tito, reale sau nu, nu ar fi avut niciun efect caci geopolitica vremii era clara ca buna ziua, NATO si Tratatul de la Varsovia. Tito si nealiniatii lui nu aveau nimic de spus in lume la acea vreme in afara de vreo declaratie comuna dupa vreo conferintza tinuta intr-un oras din lumea a 3a sau o partida de vanatoare , Tito fiind un aficionado.

dorumare
2009-06-19 02:54:20

uitam?

Comentarii la articolul "Fost general de Securitate: Iugoslavia a incercat, folosindu-se de serviciile secrete, sa rupa bucati din Romania"/2009-06-18
Nu trebuie uitat ca genele slave sunt si in structura poporului roman si ne leaga o istorie de peste 1000 de ani, timp in care am fost infinit mai mult prieteni decit dusmani. Impartirile de teritorii de dupa primul razboi mondial au facut ca zone comune de locuire a mai multor etnii si popoare sa fie atribuite dupa 'niste criterii' unora sau altora si de aici 'animozitatile' din zilele de azi.. Numai refacerea prin apartenenta la o Europa unita le va estompa in timp...
Nu trebuie uitat ca in zona Jugoslaviei, rebeliunea impotriva guvernului progerman au declansat-o OSS-ul lui Donovan (USA), prin intermediul unor 'relatii', declansind agresiunea germana in Balcani si determinindu-l astfel pe Stalin sa raceasca relatiile cu Germania si sa intrerupa alimentarea cu petrol pentru armata germana (in ajunul preconizatei invazii a Angliei... grabind si punerea in aplicare a planului Barbarosa care urma abia dupa infringerea definitiva a Angliei, pentru a nu lupta pe doua fronturi...). In Iugoslavia situatia deteriorindu-se rapid, aliatii s-au inteles cu URSS pentru a-i ajuta si pe comunistii lui Tito impotriva germanilor, desi le era evident ca acesta ii va 'coplesi' si pe luptatorii 'nationalisti' (necomunisti), ceea ce s-a si intimplat. Dupa intrarea sovieticilor in Jugoslavia, Tito evident ca le-a urmat politica, inclusiv de amestec in Grecia, dar asta nu i se poate imputa lui, ci lui Stalin si unor relatii mai apropiate a grecilor cu Rusia inca de pe vremea lui Tudor Vladimirescu... Dovada este ca cei care au parasit Grecia in '48 nu prea au ramas prin Iugoslavia, ori Tito daca avea ambitii pe acolo i-ar fi pastrat. Stia politica lui Stalin si de aceea a si mizat mai mult pe o relatie netensionata cu aliatii, ceea ce i-a atras imediat 'apostrofarea'... Relatia tensionata cu noi din acea perioada se datoreaza faptului ca noi executam ordinele lui Stalin... A urmat o revenire in relatii, urmata iar de o perioada mai 'calma' dar din cauza megalomaniei lui Ceausescu si a faptului ca voia sa devina el un lider al tarilor nealiniate, subminindu-l pe Tito... Dupa Tito este evident ca Jugoslavia a ramas orientata catre vest, doar ca 'vestul' s-a inteles cu 'estul' si a consfintit totul la Malta... E evident ca pe fondul unor 'violente' (evident si o 'regie' adecvata..) ar fi urmat o invazie si probabil o 'rupere' a Romaniei, dar sa nu-i invinovatim pe sirbi, dupa cum nici noi nu suntem vinovati ca le-am permis unora survolul... Ambele state, si noi si ei suntem prea mici pentru o lume atit de mare, si in absenta unor conducatori straluciti nu putem evita 'inevitabilul'...
Acum probabil ca inca nu se doreste admiterea Serbiei (probabil si a altora..) in UE si se cauta motivele (sau se fabrica..)

akimottte
2009-06-19 03:00:57

Rogojaneeeeeee....

Nashpa... chiar numai cu minciuni si cioranii d'astea mai poti trai ?
Ca si Iulian ala... nu mai e deloc coloana vertebrala ?.... Mindrie de general...nimic ?
Tito L-a sfatuit mereu pa nea Nicu sa faca ce face el....lucrat in strainatate loveaua acasa.
Piticu n-a vrut .
Probabil ca tu ai scos vrajeala de mai sus doar ca sa poti trai...si atunci te inteleg, ca fiind ''om'', tre sa halesti si tu, generale ...insa Tito a mierlit-o de mult...nu e fair play ce afirmi tu fara nici o dovada .
De ce nu te bati cu aia vii ?

akimottte
2009-06-19 03:14:41

Re: Asta prin 1950 cand si pe la noi Tito weras calaul Tito, la parada aparea un magar sau maimutoi

Bizoboule, tie-ti poate flutura omu' sh'un tamvay, ca tu tot bou ramii....
Tu ai fost vreodata in Yu. inainte de lovitura de stat romana ?
Tu ai vazut cum traiau flacaii aia in comunism care-l aveam si noi ?
Ai vazut ce-aveau in mgazine ...fara coada si sculat la 5 dimineata ?
As scrie 200 de pagini despre acesti oameni harnici si cinstiti , iubitori de muzica si frumos ... despre acesti oameni pe care nici macar un razboi nedrept nu i-a uritzit si inrait !
Cinta-i sirbului si te va iubi !
E adevarat... sirboaicele pica mai greu.... tre sa cinti mult si sa fii talentat...dar asta e deja o kestie la care laringele tau nu te va ajuta niciodata !


La 2009-06-18 19:45:32, Ghita Bizonu' a scris:

> (dupa cum se putea) in unoforma de maresal cu satru la sold, se
> publicau poezii despre copii care mureau de foame sub conducerea
> sangerosului calau Tito si la Obor cam pe unde a fost statuia cu 1907
> era un panou urias cu Toto in unofroma de maresal lustruind pantofii
> unchioului Sam .
> Pe granita din Banat s-au inregistrat morti si raniti iar mitraliorii
> din bat . mitraliere Emil Botnaras se schimbau noaptea ca ziua era
> cam nasol cu lunetistii (posturi de lupta amenajate , mi s-a zis
> chiar cazemate ). Presupun ca si noi aveam lunetisti. Daca nu noi
> trupele sovietice . Si se putea ca or4icand sa se dea ordinul de atac
> sa se elibereze Iugoslavia.....
> Apoi a murit tov Stalin, trupele RKKA s-au retras , a fost planul
> Valeev si s-a ajuns la situatia bine cunoscuta de cooperare pe baza
> principiului ca frica pazeste bostana.
>
> Da. tito . Se certase cu Stalin. Printre al;tele Tito dorea o
> Federatie balcanica si se cam amestecase in Grecia . Tov Stalin nu
> dorea neaparat conflict cu englezii (Grecia) insa dorea naparat ca sa
> ramana piua I a in Balcani si sa fie preponderent in Vulgaria . Plus
> ca considera atitudinea lu Tito drept impertinenta .
>
> De unde stiu :
> partial din familie . Cestia cu magaru si sataru, panoul si relatiile
> incordate. un coleg a adus odat la liceu un ziar mai vechi , de prin?
> 53? si ma facut un haz nebun - Tito tocmai il afumase cu tabucu gen
> Churchil pe Nae care era f fericit .
> Cestia cu mitaliorii - intamplator mi-a povestit unu (deja era mai
> puriu ) si io inca nu m=-am ramolit chiar de tot ....
> Ptr partea finala - Istoria razboiului rece , scrisa de un francez
> prin anii 70 , publicata prin anii 90 .
>
>

akimottte
2009-06-19 03:19:36

Re: Nu este de mirare

Precis ai scapat si tu de la scoala de capcauni.... ca biZoboul !
Este ca pa dirigintele vostru-l cheama GrigORL ?


La 2009-06-18 20:28:06, Stefan Caliga a scris:

> Romania a acordat sprijin Regatului Sarbilor, Croatilor si
> Slovenilor (Yugoslavia, din 1929). O printesa romanca, Marioara a
> Romaniei, fiica Regelui- Intregitor Ferdinand I, a devenit sotia lui
> Alexandru Karagheorghevici, Regele Yugoslaviei pana in 1934. Acesta a
> sfarsit tragic la Marsilia, sub gloantele ustasilor.
> Probabil ca Nicolae Ceausescu era bine informat de "bunele
> sentimente" ale lui Iosip Broz Tito. Dovada: nu a facut mare caz la
> moartea acestuia, presa de partid si de stat fiind relativ rezervata
> fata de eveniment.
> Putem trage o singura concluzie: Marele si Statornicul Prieten al
> Romaniei a fost, este si va fi Marea Neagra!
> Asemenea documente relevante fundamenteaza (mai era, oare,
> nevoie?!) justetea politicii noastre externe in privinta aderarii la
> NATO.
> Caci NATO, ca organizatie politico-militara, recunoaste si
> garanteaza securitatea frontierelor statelor membre!
>

ionion
2009-06-19 07:17:10

Da bai Tito s-a inteles cu Kadar pe subtascuns sa ne ia Banatul , si Kadrilaterul, pai stai

da Kadrilaterul ie dat deja , daaaaaaa mare smecher Tito asta , zicea ca Bucurestii ie oras sarbesc si vatra srbilor din toata lumea ca atunci cand au sosit in Europa ei in Cismigiu s-au asezat si apoi s-au mutat mai incolo la Beograd.

Iar Jovanka aia este romanca masluita - o chema Ioana Popescu - nascuta la Peris
langa Bucuresti si in 44 a fugit cu un neamtz, da ala a lasat-o pe drum pe langa Timisoara si ia a fugit la srbi si si-a schimbat identitatea sa n-o afle ta-su, ei porma s-a cunoscut cu Tito, era rroma de origine si lui Tito i-a placut si gata !


Ion Ionescu de la Brad
2009-06-19 08:45:47

Hai,fugi! Si noi care in BANUIAM pe unguri si pe rusi! Ce usurarea! Anti-titoismul nu moare..e ceva

Ce v-a venit mai tovilor? Asta-i intrebarea.

Ghita Bizonu'
2009-06-19 09:31:45

Re:ba vita canadoca tu ai fost in Iugoslavia inainte de 60 ? Cumva prinb anii 50 ?

In general cred ca nu ai aflat de Iugoslavia decat dupa ce ai ajuns in canadocia.
Ca altfel nu ai scrie cu Yu .


La 2009-06-19 03:14:41, akimottte a scris:

> Bizoboule, tie-ti poate flutura omu' sh'un tamvay, ca tu tot bou
> ramii....
> Tu ai fost vreodata in Yu. inainte de lovitura de stat romana ?
> Tu ai vazut cum traiau flacaii aia in comunism care-l aveam si noi ?
> Ai vazut ce-aveau in mgazine ...fara coada si sculat la 5 dimineata ?
> As scrie 200 de pagini despre acesti oameni harnici si cinstiti ,
> iubitori de muzica si frumos ... despre acesti oameni pe care nici
> macar un razboi nedrept nu i-a uritzit si inrait !
> Cinta-i sirbului si te va iubi !
> E adevarat... sirboaicele pica mai greu.... tre sa cinti mult si sa
> fii talentat...dar asta e deja o kestie la care laringele tau nu te
> va ajuta niciodata !
>
>
> La 2009-06-18 19:45:32, Ghita Bizonu' a scris:
>
> > (dupa cum se putea) in unoforma de maresal cu satru la sold, se
> > publicau poezii despre copii care mureau de foame sub conducerea
> > sangerosului calau Tito si la Obor cam pe unde a fost statuia cu 1907
> > era un panou urias cu Toto in unofroma de maresal lustruind pantofii
> > unchioului Sam .
> > Pe granita din Banat s-au inregistrat morti si raniti iar mitraliorii
> > din bat . mitraliere Emil Botnaras se schimbau noaptea ca ziua era
> > cam nasol cu lunetistii (posturi de lupta amenajate , mi s-a zis
> > chiar cazemate ). Presupun ca si noi aveam lunetisti. Daca nu noi
> > trupele sovietice . Si se putea ca or4icand sa se dea ordinul de atac
> > sa se elibereze Iugoslavia.....
> > Apoi a murit tov Stalin, trupele RKKA s-au retras , a fost planul
> > Valeev si s-a ajuns la situatia bine cunoscuta de cooperare pe baza
> > principiului ca frica pazeste bostana.
> >
> > Da. tito . Se certase cu Stalin. Printre al;tele Tito dorea o
> > Federatie balcanica si se cam amestecase in Grecia . Tov Stalin nu
> > dorea neaparat conflict cu englezii (Grecia) insa dorea naparat ca sa
> > ramana piua I a in Balcani si sa fie preponderent in Vulgaria . Plus
> > ca considera atitudinea lu Tito drept impertinenta .
> >
> > De unde stiu :
> > partial din familie . Cestia cu magaru si sataru, panoul si relatiile
> > incordate. un coleg a adus odat la liceu un ziar mai vechi , de prin?
> > 53? si ma facut un haz nebun - Tito tocmai il afumase cu tabucu gen
> > Churchil pe Nae care era f fericit .
> > Cestia cu mitaliorii - intamplator mi-a povestit unu (deja era mai
> > puriu ) si io inca nu m=-am ramolit chiar de tot ....
> > Ptr partea finala - Istoria razboiului rece , scrisa de un francez
> > prin anii 70 , publicata prin anii 90 .
> >
> >
>
>

geek-a-contra
2009-06-19 09:59:59

intrebare 'ntrebatoare...

voi, aia care spuneti ca zisele ghinararului NU SINT adevarate: de un' stiti? pe ce va bazati?

voi, aia care spuneti ca zisele ghinararului SINT adevarate: de un' stiti? pe ce va bazati?

cumanus
2009-06-19 10:04:09

Vrajeli...

Nu cred nimic din ce spune generalul securist. Ma indoiesc serios ca in blocul sovietic s-ar fi permis iscarea unor tensiuni majore de acest fel, care sa pericliteze insasi existenta acestui bloc. Tind sa cred ca iarasi asistam la "spalarea pe fata" a securitatii. Care nu facea altceva, decit prin oamenii minunati, patrioti desavarsiti, sa apere tara de dusmanii interni si externi. De astea am auzit destule si din gura lui Vadim.

simiondan
2009-06-19 11:37:50

Re: intrebare 'ntrebatoare...greu de raspuns

o teama a lui dej cu privire la intentiile ascunse sau nu ale lui tito , a existat.

in aprorierea granitei cu yugoslavia, rezista si acum fel de fel de constructii betonate in plin camp. cel putin in unele zone de granita din banat. facute din timpurile alea. scopul lor - destul de simplu pentru cei care au facut armata. locasuri de tragere pentru tunuri. puncte de de stopare a unei invazii armate. dej , bine informat sau nu, avea in cap chestia asta. cu tito care ar putea declansa un conflict.

acuma, daca a fost o intoxicare ( putea fi si ruseasca ), greu de demonstrat.

sarbii in schimb n-au avut deloc nici un fel de teama. ca romanii ar dori tot banatul sau ca ar avea fo intentie armata in acest sens.

cine a fost in serbia, are o senzatie de deja-vu. o multime de denumiri de localitati sunt identice cu cele din romania. nu stiu cine de la cine s-a inspirat.


La 2009-06-19 09:59:59, geek-a-contra a scris:

> voi, aia care spuneti ca zisele ghinararului NU SINT adevarate: de un'
> stiti? pe ce va bazati?
>
> voi, aia care spuneti ca zisele ghinararului SINT adevarate: de un'
> stiti? pe ce va bazati?
>

Ghita Bizonu'
2009-06-19 13:52:46

Re: cauta si tu niste docomente de la inceputul anilor 50 ... si pe urma sa crezi !

La 2009-06-19 10:04:09, cumanus a scris:

> Nu cred nimic din ce spune generalul securist. Ma indoiesc serios ca
> in blocul sovietic s-ar fi permis iscarea unor tensiuni majore de
> acest fel, care sa pericliteze insasi existenta acestui bloc. Tind sa
> cred ca iarasi asistam la "spalarea pe fata" a securitatii. Care nu
> facea altceva, decit prin oamenii minunati, patrioti desavarsiti, sa
> apere tara de dusmanii interni si externi. De astea am auzit destule
> si din gura lui Vadim.
>

arwil
2009-06-19 14:19:56

Re: Habar nu aveti...

La 2009-06-18 23:27:42, Zold Janos a scris:

> ... numai daca a-ti trait printre sirbi stiti cu adevarat!
> I-mi povestea socrul... cit de mult ne iubeau sirbii... cind a servit
> in armata pe Dunare... Se fugea in zig-zag ca sirbii trageau peste
> apa la tot ce misca pe partea romana... una doua focuri si amuteau...
> apoi iara, si iara... asa de dragul ostasului roman...
>
> Apoi ne-au spus-o clar si pe sleau, cind eram tineri... ca ei (sirbii)
> au luptat o viata impotriva nazistilor, pe cind noi "am intors
> armele"... ne considerau tradatori si aserviti URSS-ului... si aveau
> dreptate!
>
vitez huszar Jancsikam, dar ca ungurii tai trageau la granita de nord-vest a Romaniei ai uitat? sau ai memorie selectiva cand e vorba de MAGNE HUNGARORUM, ba, nyilas maghiar!!!! acum explica la forum ce inseamna nyilas!!!!

acvila
2009-06-19 17:11:11

Daca Dl.general

s-a apucat de scris romane sau memorii, inseamna ca nu prea are pensie mare si doreste sa si-o mai rotunjeasca. Asta nu-i lucru rau. Daca tot are vointa si curaj sa atace aceasta problema, ma refer la" prietenul " din cartera sa, care nu e prea indicat sa-l intarate, fiindca dupa cum stim nu prea avem asa multi si mari prieteni pe la granite, mi-as permite sa-i dau o ideie, daca are cunostinte (si in mod sigur are), in urmatoare carte sa ne redea din memorii, cazuri si modul cum se proceda pe vremea sa cu dusmanii socialismului care nu doreau sa intre in colectiv, sau nu erau de acord cu politica Partidului Comuinist de faurirea socialismului si comunismului si a" omului nou superior". Parca asa se spunea. Dupa Revolutie se mai scria in presa ca in beciurile unde isi avea sediul in teritoriu securitatea, se descoperea, asa din intamplare, schelete de "dusmani ai poporului muncitor". Dar revenind la prietenul din cartea sa, se poate sa aiba si dreptate. Noi dupa cum vedem pe etnicii sarbi ai respecrtam, le dam aceleasi drepturi ca ale noastre, si ai tuturor minoritatilor din Tara. ai reprezentam in Parlament, ai ajutam sa fie scolarizati si sa se roage in bisericile sarbesti, conservandu-si astfel limba, religia, traditiile si obiceiurile. Dar se pare ca in Serbia nu se procedeaza la fel cu minoritarii romani. In presa apar cazuri ca nu li se dau voie sa construiasca biserici romanesti, ca acestia sa poata a se ruga in limba lor pentru a-si pastra religia stramoseasca. Nici macar nu li se permite sa-si aduca preot roman din alta localitate pentru asi ingropa mortii dupa datina noastra. Ori daca aceste lucruri sunt reale, atunci nu prea este vorba de prietenie si reciprocitate in tratarea conationalilor nostrii de la ei.


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Marea dezamagire (2753 afisari)
 Taxa pe auz (2168 afisari)
 Nica misca in front (1429 afisari)
 Obsesia Basescu (1388 afisari)
 In atentia UE si a Bucurestiului (1294 afisari)
 Fost general de Securitate: Iugoslavia a incercat, folosindu-se de serviciile secrete, sa rupa bucati din Romania (3893 afisari)
 TOPLESS de zile mari: 12 fotomodele intr-un pictorial incendiar! (FOTO&VIDEO) (3385 afisari)
 Cele 11 zile libere legale reduc la patru, in 2010 (1937 afisari)
 Aventura sotului meu ne-a salvat casnicia, marturiseste o britanica (1925 afisari)
 Fergie suceste mintile barbatilor cu un look de zile mari (FOTO) (1783 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00837 sec.