Ziua Logo
  Nr. 4504 de sambata, 4 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Economic

2009-04-04

Comentarii: 3, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

danpop66
2009-04-04 22:57:14

Cine isi mai aduce oare aminte?

Cand D-l Prim-Ministru al Romaniei,D-l Calin Popescu Tariceanu, a infiintat aceaste companie,a fost atacat furibund de PDminusL,Basecu si alti pupincuristi ai lui,printre care si marele econmist Stolojan-nasul tiganilor mafioti din Slatina.Acum se prezinta ideea ca fiind necesara si bineanteles ca o initiativa a actualului guvern. Acesti indivizi care conduc acum sunt VARZA taticu !

DRAKULAKOREKT
2009-04-05 10:19:09

VIDEANUL LACHEUL LUI BASESCU !

VIDEANU DUPA CE A "PUS-O" CU BORDURILE , ASFALTARILE , SPAGA DELA NEGOITZA SI PRIGOANA , A RUPT TOPUL FURTULUI ORGANIZAT CU LOVITURA VIETZII : FACIND "PACE" CU POPOVICIU ! INTIMPLATOR AM AVUT PROIECTUL BANEASA IN MINA ! PROIECTUL COSTA CC 350 MILIOANE € !
LA ANIVERSAREA LUI , VIDEANU , A BATUT PALMA CU POPOVICIU , PUNIND LA CALE UN FURT DE 650 MILIOANE DE € ! CUM ? AU SUPRAEVALUAT VALOAREA PROIECTULUI BANEASA SI AVIND "LOC" PENTRU FINANTZARE , PE CARE POPOVICIU NU O AVEA , AU FACUT VALOAREA DE 1 MILIARD DE € !
NU DEGEABA A ALES GENEVA ! E GREU DE CONTROLAT CONTURILE SALE DEOARECE NU ESTE IDIOT SA FIE PE NUMELE LUI ! SI NU UITATZI CA MAI ARE SI AFACERI LA ARABI , UNDE IAR NU SINT CONTROALE BANKARE !

hidra-hidroilescu
2009-04-05 12:23:57

Cum credeti ca o sa iasa complotistii de SC Hidroelectrica-SA din scandalul infinit mai mare prin pa

Cum credeti ca o sa iasa complotistii de SC Hidroelectrica-SA din scandalul infinit mai mare prin paguba creata statului roman si ramificatiile sale politice in comparatie cu afacerea privata de reglare de conturi in care se gaseste Becali???
Mai stie cineva vreo alta societate comerciala de stat sau institutie publica, in afara de SC Hidroelectrica-SA, condusa de de o gasca inculpata pentru prejudicierea acelei firme sau institutii cu cca 1.800.000 de euro(dosarul Siemens) si invinuita de pagubirea aceleiasi firme cu fabuloasa suma de o jumatate de miliard de dolari(euro-nici nu mai conteaza la valoarea asta) in dosarul energie pentru ''baietii destepti si retehnologizarea Portilor de Fier 1''. Probabil va tacea chitic schimband subiectul fiindca suntem informati ca PD-L a pus si el botul! Ce garantie pot avea contribuabilii acestei tari ca persoanele invinuite si inculpate care conduc acum SC Hidroelectrica-SA(Directorul General Oprea Traian, Directorul Directiei Furnizare si loctiitorul Directorului Diviziei Tehnice Asan Livius, Seful Serviciului Furnizare Opris Niculae(reincadrat de doua saptamani ca Sef de Serviciu dupa ce a fost Presedintele ANRE), Directorul Economic Iosif Georgeta isi exercita mandatul in favoarea intereselor statului in conditiile in care aceste persoane sunt invinuite si inculpate exact pentru prejudicierea intereselor SC Hidroelectrica-SA, companie aflata in proprietatea statului? De ce domnul Mantog(invinuit si inculpat) de la Complexul Rovinari si domnul Cornel Serban(invinuit) de la DGIPI, au demisionat deindata ce a devenit public faptul ca sunt invinuiti si/sau inculpati, desi sunt invinuiti si/sau inculpati pentru savarsirea unor fapte a caror incadrare penala e mult mai blanda decat in cazul persoanelor cu functii de conducere de la SC Hidroelectrica-SA care sunt invinuiti pentru constituirea si participarea la un COMPLOT indreptat impotriva intereselor statului? Referinte: http://www.gardianul.ro/index.php?pag=nw&id=93019 http://www.gardianul.ro/index.php?pag=nw&id=93091 http://www.tmb.ro/dosare_ecris.php?id_dosar=300000000122981 http://www.cronicaromana.ro/prezumtia-de-nevinovatie-pentru-sie-.html http://www.cronicaromana.ro/subminarea-economiei-nationale-ii-quo-vadis-energetica-.html http://www.cronicaromana.ro/subminarea-economiei-nationale-.html http://www.cronicaromana.ro/nihil-sine-sie-.html
http://www.cronicaromana.ro/marionete-cu-epoleti-.html?sirc=marionete%20cu%20epoleti
''Qvot erat demonstrandum'' in privinta ispravilor ilegale, ce nu contenesc sa curga pe fluxurile de stiri, ale gastii penale de la conducerea SC Hidroelectrica-SA, tinuta-n brate de Videanu si Tudor Serban, reprezentanti marcanti ai PD-L.
http://www.cotidianul.ro/guvernul_cerceteaza_achizitiile_de_masini_ale_hidroelectrica-78641.html

ART. 29 din Legea Energiei in vigoare prevede urmatoarele:
''Functionarea pietei concurentiale de energie electrica
(1) Piata concurentiala de energie electrica functioneaza pe baza reglementarilor emise de autoritatea competenta.
(2) In piata concurentiala, tranzactiile cu energie electrica se fac angro sau cu amanuntul.
(3) Piata concurentiala angro functioneaza pe baza de:
a) contracte bilaterale incheiate in urma desfasurarii licitatiilor pe piata centralizata;
b) contracte bilaterale negociate ale furnizorilor de energie electrica cu producatorii;
c) contracte de import si de export al energiei electrice;
d) tranzactii prin licitatie pe piata spot;
e) tranzactii de servicii specifice.
(4) Pe piata concurentiala cu amanuntul, furnizorii vand energie electrica clientilor eligibili prin contracte bilaterale la preturi negociate sau prin oferte-tip.''
Se observa ca celebrele contracte cu ''baietii destepti'' au acoperire in aliniatul (3) literele b) si c) se lauda invinuitii din dosarul cu pricina.
Numai ca citind cu atentie, aflam cum legiuitorul nu obliga, dar nici nu exclude, posibilitatea incheierii acestor contracte, prin licitatie organizata, nu neaparat pe piata centralizata, ci pur si simplu organizata de producator, la sediul sau, ori, asa cum a si procedat SC Hidroelectrica-SA in cazul anumitor achizitii, recurgand la serviciile Bursei de Marfuri Bucuresti.
Daca in anul 2003-2004 SC Hidroelectrica-SA ar fi realizat profit, cel mult s-ar fi putut ridica obiectiunea potrivit careia nu s-a obtinut un pret in jurul celui practicat pe piata libera.
Numai ca departe de a obtine profit, compania a inregistrat o paguba considerabila si in aceste conditii cei care au semnat contractele sunt buni de plata, intrucat legea doar nu-i obliga sa organizeze licitatie sau sa recurga la serviciile Bursei de Marfuri in acest sens, insa nu-i scuteste de a fi trasi la raspundere pentru paguba creata.


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 De doua ori presedinte (3709 afisari)
 Gigi la puscarie (2593 afisari)
 Staborul din Pipera (2249 afisari)
 G-20 stinge criza cu trilioane de dolari (1689 afisari)
 Atacul filmat (1479 afisari)
 Victor Becali: Sandu Geamănu este cel la ordinul căruia s-a furat mașina lui Gigi Becali (2670 afisari)
 Procurorii au descarcat, din telefonul unuia din bodyguarzii lui Gigi Becali, noi filme facute in barul din Pipera (2487 afisari)
 Traian Basescu: SUA vor aplica fara nicio rezerva articolul 5 al Tratatului Nord-Atlantic (1628 afisari)
 Becali, tinut in arest si pentru ca este ''un formator de opinie'' (1245 afisari)
 Sandu Geamanu despre Becali: Ce-a facut el acum am facut eu pentru Bucurenciu (1206 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01626 sec.