Ziua Logo
  Nr. 4484 de joi, 12 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Social

2009-03-12

Comentarii: 4, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

ziuatv
2009-03-12 21:32:22

vulnerabilitati multiple ale legilor tarii.auto"virusul" e intrat deja.necesar "antivirus" |

ziuatv
2009-03-12 21:42:02

importanta sociala a fiecarei grupe de salarizare de la stat

fantomas
2009-03-13 03:19:05

Bugetarii

Este necesara intocmirii,alcatuirii - nu stiu cum sa ma exprim mai bine - a unor coduri deontologice pentru fiecare categorie de bugetari in parte. De exemplu Politia Romana: bine platiti dar daca unul a calcat stramb, chiar daca mai are 5 zile pana la pensie, sa piarda toate drepturile castigate si la batranete sa traiasca din la fel ca asistatii sociali cu un venit minim. Nici sa nu moara de foame, dar nici sa se sature. Numai asa vom putea ajunge la o comportare corecta. Extindeti acest lucru la toate categoriile de bugetari.

Ilonka
2009-03-13 08:21:03

Lege unica a pensiilor !!!

Pensiile (de stat, de serviciu) trebuie sa fie platite din Bugetului asigurarilor sociale de stat.
Metodologia de calcul a pensiilor (grupa I si grupa II) trebuie sa fie conform unei legii unice, respectiv Legea nr.19/2000 (r).

Trebuie modificate si completate toate legile

http://www.mmuncii.ro/ro/550-view.html

http://www.mmuncii.ro/ro/552-view.html

http://www.mmuncii.ro/ro/553-view.html

Bugetul de stat, respectiv repartitia cheltuielilor trebuie sa aiba alte destinatii decat aceea de a acoperi diferetele intre diferite metodologii de calcul a pensiei.
Legile privind Statutul .................. trebuie sa faca referire numai la statutul profesional, nu trebuie sa faca niciun fel de referire la drepturile de asigurari sociale.
Suntem condamnati sa suportam discriminari sustinute de legi speciale promovate de diferite categorii profesionale si sustinute si votate de parlamentari. Cel putin opt legi speciale instituie pensii speciale calculate dupa metode ce nu au nicio legatura cu nivelul contributiei la sistemul national de pensii. Astfel, in Romania exista doua categorii de pensionari: unii speciali si altii de rand.
Cei de rand sunt cei care isi asteapta o pensie care este calculata in functie de contributia lor la fondul de pensie in cei peste 32 de ani de munca si ceilalti pensionari care si-au fabricat legi speciale mai presus de cea care se aplica muritorilor de rand. Si culmea este ca acesti pensionari speciali, sunt bugetari. Acestora, dupa ce ca au salarii mari si multe privilegii pe timpul cat sunt angajati, li se fac pensii de-a dreptul nesimtite, care nu au nicio legatura cu ceea ce contribuie respectivii la fondul de pensie. In plus, unora dintre ei li se reduce si varsta de pensionare.
Dar de ce ne miram ca exista astfel de legi? Sau de ce ne mai intrebam de ce nu sunt abrogate? Pentru ca, printre privilegiati sunt fosti sau actuali parlamentari care au votat aceste legi. Cum ne-am putea noi imagina ca o categorie privilegiata de persoane, care isi impun sisteme preferentiale atat lor cat si altor categorii profesionale, va avea o initiativa legislativa de corectare al acestui sistem bolnav?
Ceea ce uita politicienii parlamentari si guvernanti este ca insasi existenta unei singure persoane cu pensie calculata altfel decat a muritorilor de rand poate fi considerata discriminare.
Se poate afirma asta foarte simplu pentru ca exista de noua ani o lege (19/2000) elaborata tocmai pentru a realiza un sistem unic de calcul al pensiei pentru toti pensionarii si pentru toti cei care muncesc in Romania in functie de contributia la sistemul de asigurari sociale. Numai ca, dupa aparitia acestei legi, s-au ivit ca ciupercile dupa ploaie legile speciale.
Culmea nesimtirii este ca cei care sunt sub incidenta acestor legi speciale, inclusiv parlamentarii, sustin ca nu trebuie sa ne facem griji de cuantumul acestor pensii, pentru ca nu sunt platite din fondul acela din care se platesc toate pensiile. Dar de unde vin acei bani?
De fapt, pensiile speciale, de care n-au niciun gand sa se atinga politicienii nostri, sunt platite de la bugetul statului. Din buzunarul fiecaruia. Asa ca toti contribuabilii pun umarul la cota bugetara alocata pensiilor speciale.
Toti "specialii" spun ca, prin meseria pe care o au, li se interzic alte drepturi, cum ar fi dreptul de a fi actionar la o firma, dreptul de a face politica etc. Si atunci, in compensatie, trebuie sa beneficieze de privilegii suplimentare, cum ar fi pensia nesimtita. Insa, ceea ce nu vor sa recunoasca, este ca ei isi pot asigura foarte bine o pensie facultativa, la un fond privat, unde sa contribuie cu cat ii lasa inima.
Si pentru ca nu era greu de prevazut, aparitia unei singure legi speciale a atras si legiferarea celorlalte. Au aparut chiar si initiative pentru legi speciale aplicabile profesorilor, medicilor sau alesilor locali.« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Doctori in stele (5765 afisari)
 Occidentul face misto de Felix (4179 afisari)
 Bomba FMI cu ceas (2543 afisari)
 Rusinea lui Orban (1933 afisari)
 Masacre in Germania si in Statele Unite (1712 afisari)
 Legea unica a salarizarii bugetarilor se va aplica din 2010  (4284 afisari)
 Un bebelus s-a nascut cu doua penisuri (2897 afisari)
 Socant: Patru minori au violat, pe rand, o batrana (2464 afisari)
 Elena Basescu, portret Associated Press: "Topaie pe podium si mutileaza gramatica" (2324 afisari)
 Imagini Socante! Sinuciderea tanarului care a impuscat mortal miercuri 15 persoane in Germania  (2290 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00656 sec.