Ziua Logo
  Nr. 4484 de joi, 12 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Economic

2009-03-12

Comentarii: 4, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Ilonka
2009-03-12 13:07:37

Lege unica pt. pensiile de stat

Pensiile (de stat, de serviciu) trebuie sa fie platite din Bugetului asigurarilor sociale de stat.
Metodologia de calcul a pensiilor (grupa I si grupa II) trebuie sa fie conform unei legii unice, respectiv Legea nr.19/2000 (r).

Trebuie modificate si completate toate legile

http://www.mmuncii.ro/ro/550-view.html

http://www.mmuncii.ro/ro/552-view.html

http://www.mmuncii.ro/ro/553-view.html

Bugetul de stat, respectiv repartitia cheltuielilor trebuie sa aiba alte destinatii decat aceea de a acoperi diferetele intre diferite metodologii de calcul a pensiei.

Legile privind Statutul .................. trebuie sa faca referire numai la statutul profesional, nu trebuie sa faca niciun fel de referire la drepturile de asigurari sociale.

Suntem condamnati sa suportam discriminari sustinute de legi speciale promovate de diferite categorii profesionale si sustinute si votate de parlamentari. Cel putin opt legi speciale instituie pensii speciale calculate dupa metode ce nu au nicio legatura cu nivelul contributiei la sistemul national de pensii. Astfel, in Romania exista doua categorii de pensionari: unii speciali si altii de rand.
Cei de rand sunt cei care isi asteapta o pensie care este calculata in functie de contributia lor la fondul de pensie in cei peste 32 de ani de munca si ceilalti pensionari care si-au fabricat legi speciale mai presus de cea care se aplica muritorilor de rand. Si culmea este ca acesti pensionari speciali, sunt bugetari. Acestora, dupa ce ca au salarii mari si multe privilegii pe timpul cat sunt angajati, li se fac pensii de-a dreptul nesimtite, care nu au nicio legatura cu ceea ce contribuie respectivii la fondul de pensie. In plus, unora dintre ei li se reduce si varsta de pensionare.
Dar de ce ne miram ca exista astfel de legi? Sau de ce ne mai intrebam de ce nu sunt abrogate? Pentru ca, printre privilegiati sunt fosti sau actuali parlamentari care au votat aceste legi. Cum ne-am putea noi imagina ca o categorie privilegiata de persoane, care isi impun sisteme preferentiale atat lor cat si altor categorii profesionale, va avea o initiativa legislativa de corectare al acestui sistem bolnav?
Ceea ce uita politicienii parlamentari si guvernanti este ca insasi existenta unei singure persoane cu pensie calculata altfel decat a muritorilor de rand poate fi considerata discriminare.
Se poate afirma asta foarte simplu pentru ca exista de noua ani o lege (19/2000) elaborata tocmai pentru a realiza un sistem unic de calcul al pensiei pentru toti pensionarii si pentru toti cei care muncesc in Romania in functie de contributia la sistemul de asigurari sociale. Numai ca, dupa aparitia acestei legi, s-au ivit ca ciupercile dupa ploaie legile speciale.
Culmea nesimtirii este ca cei care sunt sub incidenta acestor legi speciale, inclusiv parlamentarii, sustin ca nu trebuie sa ne facem griji de cuantumul acestor pensii, pentru ca nu sunt platite din fondul acela din care se platesc toate pensiile. Dar de unde vin acei bani?
De fapt, pensiile speciale, de care n-au niciun gand sa se atinga politicienii nostri, sunt platite de la bugetul statului. Din buzunarul fiecaruia. Asa ca toti contribuabilii pun umarul la cota bugetara alocata pensiilor speciale.
Toti "specialii" spun ca, prin meseria pe care o au, li se interzic alte drepturi, cum ar fi dreptul de a fi actionar la o firma, dreptul de a face politica etc. Si atunci, in compensatie, trebuie sa beneficieze de privilegii suplimentare, cum ar fi pensia nesimtita. Insa, ceea ce nu vor sa recunoasca, este ca ei isi pot asigura foarte bine o pensie facultativa, la un fond privat, unde sa contribuie cu cat ii lasa inima.
Si pentru ca nu era greu de prevazut, aparitia unei singure legi speciale a atras si legiferarea celorlalte. Au aparut chiar si initiative pentru legi speciale aplicabile profesorilor, medicilor sau alesilor locali.

Ilonka
2009-03-12 13:08:21

Superpensionarul si supersalariatul GEICA

http://www.urbaniulian.ro/2009/01/30/abuzuri-si-favoritisme-la-autoritatea-aeronautica-civila-senatorul-urban-cere-desfasurarea-unei-anchete/
Date: 2009/1/30
Subject: Abuzuri si favoritisme la Autoritatea Aeronautica Civila; Senatorul Urban cere desfasurarea unei anchete
To: bpresa5@mt.ro, petitii@inspectiamuncii.ro, relatiicupublicul@mmuncii.ro, presa@mmuncii.ro
Cc: dir.gen@caa.ro
Catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii D-lui Ministru Radu Berceanu
Catre Ministerul Muncii , Familiei si Protectiei Sociale D-lui Ministru Marian Sarbu
Domnul Iulian Urban, senator in Parlamentul Romaniei, si VicePresedinte al Comisiei Juridice din Senatul Romaniei, a solicitat demararea unei investigatii la nivelul Autoritatii Aeronautice Civile, care sa stabileasca modul in care au fost incalcate drepturile angajatilor si interesele institutiei si implicit ale statului roman, de catre fostul director general al acestei institutii, pe linie de dreptul muncii, cu dispunerea recuperarii prejudiciului creat de la persoanele vinovate. Domnul senator Iulian Urban astepta un raspuns privind demararea investigatiei. Abuzurile si favoritismele desfasurate la AACR trebuie sa fie imediat anchetate de Ministerul Transporturilor si de Ministerul Muncii.

http://www.urbaniulian.ro/2009/02/12/la-aacr-vor-fi-schimbari-majore/

DIFERENTA dintre cuantumul PENSIEI de SERVICIU calculat conform Legii 223/2007 si cel al pensiei din sistemul public conform Legii 19/2000 grupa I, se suporta din BUGETUL DE STAT, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse. PENSIA de SERVICIU se ACTUALIZEAZA in luna MARTIE A FIECARUI AN, prin INDEXARE cu PROCENTUL care sa ACOPERE INTEGRAL RATA INFLATIEI din ANUL PRECEDENT.
Ordinul ministrului transporturilor (Ludovic Orban) nr.1064/2007 a aprobat Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila din Romania.
NORMELE METODOLOGICE-OMT nr.1064/2007 Art.4 excede prevederile Legii nr.223/2007 Art.42.
Conform Legii nr.223/2007 cuantumul sporurilor se negociaza prin contractul colectiv de munca si/sau individual.
"Sporuri pentru conditii de munca speciale" - 113%
Conform unui simplu Procesul-verbal nr.7739/31.03.2008 (n.a. care nu putea fi inregistrat la Directia de Munca si Protectie Sociala a mun. Bucuresti- sector1, str. Piata Amzei nr.13, care nu are regim de act aditional al CCM la nivel de unitate nr.11185/2607/29.05.2007 valabil pentru perioada 01.06.2007-31.05.2008) la Autoritatea Aeronautica Civila Romana sunt aplicate prevederile Legii nr.223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila din Romania, sunt stabilite sporuri fara a fi prevazute in Contractul Colectiv de Munca la nivel de unitate, respectiv:
1 spor de aviatie 8%,
2 spor conditii speciale 25%,
3 spor conditii grele de munca 10%,
4 spor de periculozitate 8%,
5 spor de stres 10%,
6 spor de radiatii 8%,
7 spor de radiatii cosmice 10%,
8 spor de casca radio 8%,
9 spor de zbor conditii nocive 8%,
10 spor de ecran 8%,
11 spor pentru zbor la joasa inaltime 10%,
12 spor de tratamente aviochimice 10%,
13 spor de acrobatie 10%.
Mai sunt si indemnizatiile:
1 de aterizare,
2 pe ora de zbor.

http://www.integritate.eu/1078/section.aspx/725

Agentia Nationala de Integritate, in baza prevederilor Legii nr. 144/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, a sesizat la data de 25 februarie 2009, Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea de catre domnul FLOREA GEICA a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292, Cod Penal.

Geica Florea cumuleaza pensia de serviciu (la 51 de ani) cu salariul si sporurile de inspector de pilotaj (ambele de la stat).
Directia Nationala Anticoruptie, a transmis Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 1 Bucuresti, pentru solutionare dosarul nr. 1976597/2008 a Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti-Politia Sector 1-Serviciul Investigare Fraude.

ziuatv
2009-03-12 22:24:38

statul este angajator sau lider de sindicat?

daca se platesc in continuare toate sporurile aberante la salariatii de la stat,desi se asteapta la cresteri negative de venituri la buget pe trimestrul I 2009,-> creste deficitul bugetar,cresc: cursul valutar,preturile,sa, inseamna ca ne meritam soarta si conducatorii neprofesionisti ai statului,care nu se pot impune in fata salariatilor de stat. intr-un caz similar, angajatorul privat, ar trece
imediat la restructurare de salarii si de personal.asadar,ne intrebam: statul este angajator sau lider de sindicat?

ziuatv
2009-03-12 22:27:06

vulnerabilitati multiple ale legilor tarii."virusul" e intrat deja.necesar "antivirus" |

anumite categorii de personal, fara a tine seama de ce spune Constitutia la "ARTICOLUL 16(1): Cetatenii sunt egali n fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari"[b1], prin loby de tip sindical si de alta natura, si-au construit diferite statuturi (de casta) cu fel de fel de sporuri la salariu- mai multe si mai mari ca ale cosmonautilor ( au incercat, degeaba sa le dezvaluie, posturile tv").
ei nu inteleg ca, dupa ce cu alte privilegii au falimentat, in anii '90, banci romanesti cu acoperire internationala, daca se continua cu asemenea emormitati, acum aceleasi categorii, sunt pe cale sa prabuseaca bugetul tarii!
nu le pasa! au case, case de vacanta, conturi, si pe aici si prin strainatate. pot pleca acolo. ce conteaza ce se intimpla cu restul cetatenilor.
in prezent, temporizeaza din nou, pe seama unei viitoare legi a salarizarii unice in domeniul bugetar, deoarece stiu ca nu e elaborata inca si va dura, tot din cauza lor si a unei asazise imposibile ierarhizari ilegal revendicata de catre aceste "caste"- care mai de care se crede ca e mai important!
o prima concluzie: legile actuale de salarizare si pensionare ale acestor "caste"(paralele de. ex cu legea generala de pensionare), contrazic prevederile art.16(1) din constitutie, generind privelgii pt. aceste categorii de personal, ceeace este neconstitutional.
Solutia: adaptati pentru bugetari legea salarizarii dinainte de '89. acolo gasiti si ierarhizarea dupa productia directa de bunuri materiale, nu dupa prod. indirecta sau birocratie (care se numea TESA)!
Apoi, adoptati, celor din "castele" nesatule, legea generala a pensionarii pe puncte, asa cum a fost elaborata ea initial, cu limitarea la max 5 puncte.
legile acestea nu au fost inventii de-ale noastre- ele au inspiratie europeana.
In aceeasi idee de clarificare, trebuie interzis, la stat, conf. celor aratate in ordonanta fara aviz ccr, cumulul pensie-salar, actiune care se poate face rapid.
stopati, pina nu e prea tirziu, lacomia "castelor" de mai sus, sustinuta de aparitia, unor media "profeti mincinosi"... ceeace ne poate arata si stadiul actual atins al societaii noastre fata de capitolele bibliei....
[b1]Constitutia Romaniei ****://***.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=339


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Doctori in stele (5765 afisari)
 Occidentul face misto de Felix (4179 afisari)
 Bomba FMI cu ceas (2543 afisari)
 Rusinea lui Orban (1933 afisari)
 Masacre in Germania si in Statele Unite (1712 afisari)
 Legea unica a salarizarii bugetarilor se va aplica din 2010  (4284 afisari)
 Un bebelus s-a nascut cu doua penisuri (2897 afisari)
 Socant: Patru minori au violat, pe rand, o batrana (2464 afisari)
 Elena Basescu, portret Associated Press: "Topaie pe podium si mutileaza gramatica" (2324 afisari)
 Imagini Socante! Sinuciderea tanarului care a impuscat mortal miercuri 15 persoane in Germania  (2290 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01062 sec.